hirdetés

Keresési eredmény a(z) „meglapozó” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Újrahasznos

Versesek

ÚJRAHASZNOS! - Marno jelentős, profi szenvedő – mondhatni, a szenvedésben nem ismer tréfát –, önreflexív gesztusai és hasonlíthatatlan, feketébe hajló, szálkás humora az esetek többségében mégis élvezetes módon ellenpontozza a fájdalmakat. – Keresztury Tibor meglapozója az idei Könyvhétről Marno János, Keszthelyi Rezső, Zalán Tibor, Tóth Erzsébet és mások könyveiről. 

Meglapozó

Más megvilágítás

Alig elviselhető, ismétlem meg, mert ez a végetér­hetetlen, egybefüggő epikus mantra olyan mélységekbe rántja le az erre fogékony olvasót, hogy legalább két nap, mire a napvilágra visszakapaszkodik, már amennyiben a könyv kontextusában a reális létezés felszíne a „napvilág” kifejezéssel illethető. - Keresztury Tibor kritikája Szijj Ferenc Agyag és kátrány című kötetéről.

Meglapozó

Miskolc fölött az ég

Aki nézett már föl életében a Vasgyárnál a miskolci savószínű égre, aki szippantott már a világon máshol nem létező savanyú levegőt az avasi pincesoron, aki az anyatejjel együtt szívta magába a hordókból áradó dohszagot, (...) annak kabai versvilága ismerős, meghitt, otthonos milliőt teremt. - Keresztury Tibor kritikája kabai lóránt új kötetéről, az utóbbi évek egyik legnagyobb irodalmi önleleplezésével.

MEGLAPOZÓ

Változatok búcsúzásra

Két könyv, melynek tárgya a búcsú, a visszavonulás. Egy kritika- és egy versgyűjtemény, melyekben a szerző módszeresen kétségbe vonja az értelmét annak, amit csinál. Felszámolja önnön működésének eddigi mozgatórugóit, lebontja az alapokig a hosszú évek alatt felépített konstrukciót, és visszatér a kiindulópontra, hogy összegezze tapasztalatait. A visszavonulás mindkét esetben komoly egzisztenciális és szakmai konzekvenciákkal jár. - Keresztury Tibor párkritikája Keresztesi József és Zalán Tibor új köteteiről.