hirdetés

Keresési eredmény a(z) „milbacher róbert” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Karácsony 2018

Milbacher Róbert: Tátiti Tibike, a világ utolsó táviratkihordója gondol egy merészet

...amióta az emberiség fölköltözött arra a francos drótpostára, azóta se búja, se baja, se öröme, se boldogsága nincsen neki, vagy legalábbis semmi nyomát nem lelni. – Karácsonyi Magasiskolánkban Milbacher Róbert meséjét olvashatják.

Kritika

Gyógyír

Milyen krimi is az, ahol igazából nem történik bűnügy, hacsak az öngyilkosságot nem soroljuk a bűntények közé? – Milbacher Róbert Léleknyavalyák című regényéről Modor Bálint írt kritikát.

Portré

Czakó Zsigmond életéről és öngyilkosságáról

Miket érdemes tudni a fiatalon öngyilkosságot elkövetett XIX. századi drámaíróról? Miért ne higgyünk egy posztmodern írónak? És hihetünk-e az irodalomtörténészeknek? A Léleknyavalyák című regény titokzatos alakjáról gyűjtöttük össze információkat. – Kiss A. Kriszta portréja Czakó Zsigmondról.

Részlet a könyvből

Milbacher Róbert: Léleknyavalyák (részlet)

Akik kicsit is ismerték, nagyon is jól tudták, hogy Hummel Józsefre igazán nem volt ráfogható, hogy bosszú- vagy ne adj’ isten vérszomjas volna. A szivarja élvezetéről való kényszerű, de utóbb ideiglenesnek bizonyuló lemondáson kívül őt személy szerint semmiféle sérelem sem éré – Milbacher Róbert könyvhétre megjelent Léleknyavalyák című könyvéből ajánlunk részletet.

Könyvhét 2018

3×7 könyv, amit nagyon várunk II.

Hamarosan kezdődik a 89. Ünnepi Könyvhét, úgyhogy körülnéztünk a kiadók háza táján, milyen szépirodalmi remekekkel örvendeztetik meg az olvasót. A második csomagba is hét könyvet válogattunk: Garaczi László, Sándor Iván, Márton László, Milbacher Róbert, Terézia Mora, Papp-Zakor Ilka és Térey János művét.

Litera-díj 2017

Kukorelly Endre Litera-díjas!

2017. október 20-án a Teslában adta át Szerelmes Arany / Megsemmisült versek című nyílt és meghívásos pályázatának díjait a Litera. A gyakornokzsűri döntése alapján 2017 Litera-díjasa Kukorelly Endre. A szakmai zsűri a nyílt pályázaton Baráth Katalin, Sajó László, Müller Péter Sziámi és Varga Zoltán Zsolt verseit tartotta a legjobbnak.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2017/34. számából

Megjelent az ÉS idei 34. száma. Olvashatják benne Selyem Zsuzsa, Demény Péter, Fehér Renátó és Kőrössi P. József válaszát Reményi József Tamás nyílt levelére, Milbacher Róbert Arany-esszéjét, Kácsor Zsolt ex librisét, verset Salamon Jánostól, prózát Vida Gábortól, kritikát a Fidelio táncsátrának előadásairól és Benny Andersson lemezéről. – Heti ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

Kozmopolitavita

Milbacher Róbert: A „nemzeti v. egyetemes” kérdés fölvetése mint csapdahelyzet

Kozmopolitavita című, új sorozatunk az Arany-emlékévben Arany János verséből és az egykori vitából kiindulva kozmopolita és nemzeti eszme viszonyát kutatja. Elsőként Milbacher Róbert esszéjét olvashatják.

KÖNYVAJÁNLÓ

Milbacher Róbert: Szűz Mária jegyese (részlet a könyvből)

Egy falu valahol Magyarországon, valamikor a közelmúltban vagy a lassított jelenben. Egy hely, ahol minden megtörténik, ami emberrel megtörténhet. Egy kockás füzet, amibe a különc Bizdó Józsika állandóan jegyzetel. – A Margó-díjas Milbacher Róbert regényéből olvashatnak nálunk egy részletet.

Interjú

A falu jegyzője – Interjú Milbacher Róberttel

"Szerintem töredékes történetelemekből épül föl minden, ami körülvesz, minden, amit megélünk, legfeljebb kényszeresen fölfűzzük őket valami oksági sorra, vagy alárendeljük valami egyetemesnek, és valami titok megnyilvánulásaiként próbáljuk narrativizálni őket." – A Margó-díjas Milbacher Róbertet Fülöp Enikő kérdezte első prózakötetéről, a Szűz Mária jegyeséről.

További találatok