hirdetés

Keresési eredmény a(z) „modor bálint” címkére

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

LiteraTV

Kálmán Gábor a Rosencrantz és Guildenstern halottról

Kálmán Gábor volt a vendégünk a legutóbbi Írómoziban. A Rosencrantz és Guildenstern halott című filmről beszélgettünk vele a Nyitott Műhelyben.


Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

Törmelékek

Kultúra és Kritika - 2014. május 30.

A fáradtság bizonyos fokán túl elhalványulnak az emberi viszonyok kontúrjai, korábbi vágyak is elvesztik erejüket, és végül a testi fájdalom is elmúlik. Ebben a fáradtságon túli fáradtságban már nem figyeled az embereket, a borfesztiválra kifestett lányok elmosódó arcát, a zsírtól vagy vörösbortól pecsétes könnyű nyári ruhák suhogását. - A Kultúra és Kritika naplóját péntekről Modor Bálint írta.


Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

2flekken

Modor Bálint: Lottó

– Jaj, Iván, kérem, kóstolja meg elébb, aztán ha sótlan, majd behozom – mondta nagyanyám és közben leöblítette mosogatóban az utolsó edényt, és fél szemével már a sót kereste. – Modor Bálint 2flekken.

Nagyvizit

Balla Zsófia: Fantasztikus idő lebegett bennünk

Ami elképesztően jó, az hihetetlenül modern is, és elévülhetetlen, kophatatlan, az átüt, és azt gondolom, hogy az számít költészetnek. Persze elolvasom, mit írnak a kortársaim, és élvezem, ami jó, vagy jócska, de amikor be akarom mérni a távot, akkor kell a nagy minta. – A ma 70 éves Balla Zsófiával készített nagyvizit-interjúnk második része.

Nagyvizit

Balla Zsófia: Megállsz és szívsz egy korty levegőt a nagy irodalomból

A szkepszis, amely bennem – most már a hazai viszonyokat is hozzávéve – mostanában egyre erősebb, inkább úgy szól, hogy mi az értelme a költészetnek, van-e arra esély, van-e értelme annak, hogy itt valaki egyáltalán megszólaljon. – A ma 70 éves Balla Zsófiával készült nagyvizit-interjúnk első részét olvashatják.

Nagyvizit

Szilasi László: Őszinteséget fogadtam

Csak a plafont néztem, ahogy meg van írva a nagy fekete könyvben. Amikor kihevertem, akkor jött egy erős felszólítás, hogy most már elég volt a tréfából. Tehát negyvenéves korom körül arra jöttem rá, hogy ha én most nem kezdek el dolgozni, akkor meg fogok halni, mielőtt bármit csináltam volna. – Szilasi Lászlóval készített nagyvizit-interjúnkat olvashatják.

Litera Podcast #9

LITERA PODCAST: Dániel András, Gimesi Dóra és Erwin Moser könyvéről

Podcastunk kilencedik, karácsonyi kiadásában Dániel András A kuflik és a szélposta, Gimesi Dóra A Macskaherceg kilencedik élete és Erwin Moser A macskakirály születésnapja című mesekönyveiről Jánossy Lajos, Modor Bálint és Nagy Gabriella beszélgetett. Hallgassák meg!

HÍR

Az író karácsonya – Találkozás Saly Noémivel a Karácsonyi Vásárban

December 14-én Saly Noémi lesz a Litera és a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ közös beszélgetéssorozatának vendége: hétről hétre ismert írókkal járjuk körbe a karácsonyi ünnepkört és párosítjuk gasztronómiával az irodalmat. Saly Noémivel a kisböjti időszak ételei és szokásai kerülnek terítékre.

A hét prózája

A hét prózája – Bartók Imre: Jerikó épül

A kamera szélsebesen kiront a hangárból. Sirályok köröznek a gyár felett. A környéken ólálkodó gyerekek megpróbálják megmászni a monstrumot. Megcsáklyázzák, mint az Atreidák az óriásférgeket, hogy a szügyükön megállva, gyönyörű ágaskodással döfjék aztán keresztül. – A hét prózáját Modor Bálint választotta.

Nagyvizit

Grendel Lajos: „Régimódi” ember vagyok

Ma, 2018-ban elmondhatom, hogy a '45 utáni irodalom legnagyobb írójának Mándy Ivánt és Örkény Istvánt tartom a novellák, Ottlik Gézát és Mészöly Miklóst a regények terén. Élőkről nem nyilatkozom, ezt a mai napig is tartom, pedig lenne miről. – Grendel Lajossal készült nagyvizit-interjúnkat olvashatják.

ÍRÓMOZI

Rosencrantz és Guildenstern halott – Írómozi Kálmán Gáborral

A Litera Írómozi című sorozatának vendége 2018. október 31-én, szerdán este 7-től Kálmán Gábor, választása Tom Stoppard Rosencrantz és Guildenstern halott című filmje. A vetítés után a meghívottal Modor Bálint, a Litera szerkesztője beszélget a Nyitott Műhelyben.

A HÉT PRÓZÁJA

A hét prózája – Nádas Péter: Évkönyv

Így aztán nem a kezére bízott írásokból szerkesztette a lapját, hanem azokból az élő emberekből, akik hol megsértett önteltségüktől duzzogva, hol részvététől lecsillapulva, önmagukat bízták a kezére. – A hét prózáját a hatvan éves Jelenkor tiszteletére Modor Bálint választotta.

További találatok