hirdetés

Keresési eredmény a(z) „molnár t. eszter” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Ott jártunk

Lezárult a Budapest-töredékek pályázata

December 7-én a Három Hollóban vehették át díjukat a Budapest-töredékek győztes diákjai, az est folyamán alkotásaikat is felolvasták.

Kritika

Óda a magyar krimiirodalomhoz

A regény tökéletes képet fest arról, hogyan válhat valakinek a kárára a múltja még akkor is, ha a jelene makulátlan, valamint arról is, hogy nem csak a vagyoni, hanem bizony a kapcsolati tőke és a társadalmi rang is korrumpálhatja az igazságszolgáltatást, és torzíthatja az igazságképünket. – Beke Zsolt kritikája Molnár T. Eszter Szabadesés című könyvéről.

Magyar írók a bécsi könyvvásáron

Idén tíz Duna menti országból, csaknem félszáz vendég szerepel a Donau Lounge irodalmi sorozat színpadán, a bécsi könyvvásáron. A könyvbemutatókkal és pódiumbeszélgetésekkel színesített program a frissen németre fordított kortárs magyar műveken túl további magyar vonatkozást is tartogat.

Büszkeség és balítélet

A Litera kritikapályázatának eredménye

A Litera Büszkeség és balítélet című kritikapályázatának I. fordulójára beérkezett tizenöt szöveget elolvasva döntött a szerkesztőség. Az első díjat Lajtos Nóra kapta. További, megjelenésre választott szövegek szerzői: Beke Zsolt, Benkő Gitta és Ladányi Péter.

Kritikapályázat

Lezárult a Litera 2017-es kritikapályázatának első fordulója

Lezárult a Litera 2017-es Büszkeség és balítélet című kritikapályázatának első fordulója. Október 12-én éjfélig összesen tizenöt pályamű érkezett be. A Havasréti József, Háy János, Molnár T. Eszter, Vida Gábor és Margaret Atwood könyvéről szóló kritikákat a Litera október 18-áig bírálja el.

Pályázat

Már csak 12 nap – Kritikapályázat

Finishez közeledik a Litera Büszkeség és balítélet című kritikapályázata. 2017. október 12-ig várjuk az értő és érvelő kritikákat Havasréti József, Háy János, Molnár T. Eszter, Vida Gábor és Margaret Atwood könyveiről.

HÍR

Irodalmi beszélgetések a Dunapest Fesztiválon

Az idén második alkalommal megrendezésre kerülő Dunapest fesztivál szeptember 1-től 3-ig tart. Ennek keretében ingyenes irodalmi beszélgetések is zajlanak a Jászai Mari téri hajóállomásról induló Rubin Hajón.

Részlet a könyvből

Molnár T. Eszter: Szabadesés (részlet)

Meghúztam az egyik polcon talált vodkásüveget. Soha nem láttam még ilyen lehangolónak a kis lakást. A konyhapulton és a bútorokon vékony porréteg állt. Koszosnak éreztem magam. Nem csodáltam, hogy Mia annyira sietett, hirtelen én is szerettem volna minél messzebb lenni onnan. – Molnár T. Eszter új könyvéből olvashatnak részletet. 

Részlet a könyvből

Molnár T. Eszter: A számozottak (részlet)

Megpróbált visszaemlékezni, mikor látott utoljára barackot. Olyan észrevétlenül adta meg magát a nélkülözésnek, hogy alig tudta meghatározni a fokozatokat, melyek mentén egyre nehezebbé vált az élet. – Molnár T. Eszter A számozottak címen a JAK-füzetek sorozatban megjelent novellaciklusából az Éhes város című darabot olvashatják.

Napló

Molnár T. Eszter: Szigligeti titkos napló

A boldog líraműhelyesek számháborúznak, a prózások szöveget elemeznek az alsó teraszon, mi a műfordító-workshopon a kétségbeesés és a röhögőgörcs között csapongunk. – Az idei szigligeti JAK-tábor titkos naplóját Soltész Béla mellett Molnár T. Eszter írta. Az ő bejegyzéseit olvashatják.