hirdetés

Keresési eredmény a(z) „nagy bernadett” címkére

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Arriving Somewhere

2011. július 12. - Litera
Talán szükségem van arra a fegyelemre, amit a 23:20-as utolsó járat megkövetel. Legkésőbb addig le kell válni minden társaságról, elengedni, lecserélni az egész fővárost a piros, sípoló, csiga lassú, túlkondicionált német szörnyre. - A héten a Litera szerkesztői és munkatársai írják a Netnapló, a mait Nagy Bernadett jegyzi.

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Képmegnyitás

Bárdos Deák Ágnes: Gravitáció / Detti tánca

Az 5. kép, amit a tizenkettő közül választottam - hacsak nem az választott engem, ahogy a nóta mondja – azt súgta nekem az én hangomon: „Ilyen vagyok, ilyen! Ilyen lennék, ha geometria és szín lennék Detti koreográfiájában. Nem is ilyen, hanem: épp ez a pillanat!" – Idei képmegnyitásunkon Nagy Bernadette műveihez írtak szövegeket az írók. Bárdos Deák Ágnes írását olvashatják.

Képmegnyitás

Péntek Orsolya: A kilencedik kép

Azok az alkotók, akik a színekig és a formákig csupaszítják a művet, ha maguk sem tudják, mit ásnak elő a kollektív tudásból, ugyanazt a hatásmechanizmust alkalmazzák, mint elődeik egykor. – Idei képmegnyitásunkon Nagy Bernadette műveihez írtak szövegeket az írók. Péntek Orsolya írását olvashatják.

Képmegnyitás

Wirth Imre: Színmű – párbeszédtöredékek

– Homályos mértani kudarcpont. Bekeretezett mezőben áttetsző síkidom.– Begyakorolt szabadulás, fokozódó sebességgel elernyedő test. –  Idei képmegnyitásunkon Nagy Bernadette műveihez írtak szövegeket az írók. Wirth Imre írását olvashatják.

Képmegnyitás

Kemény István: Két monológ

Te is lehettél volna főalak. Senki nem tiltotta meg neked. Választhattad volna a Napot. De te úgy döntöttél, nem lehetsz a nagy, melegsárga négyzet. Mert te a kis kék négyzet vagy, és az is maradsz. És most fázol, és egész életedben fázni fogsz. – Idei képmegnyitásunkon Nagy Bernadette műveihez írtak szövegeket az írók. Kemény István írását olvashatják.

Szabadpolc

Két speciális eset

De mit akar igazából megközelíteni Marno János? Hiszen triviális: önmagát. (...) Erdős Virág saját tevékenységére ugyanúgy súlyos iróniával reflektál, mint minden jelenségre, amit költészetébe bevon. - Nagy Bernadett szabadpolcában az új Marno-esszékönyvről és Erdős Virág verseskötetéről ír.

Ott jártunk

Csak a vers marad

A Puskin mozi kávézójában álltak starthoz a szép vers-írók vasárnap, a 82. Ünnepi Könyvhét egyik záró programján. - Nagy Bernadett helyszíni szemléje a Szép versek 2011 maratoni felolvasásáról.

OTT JÁRTUNK

Két géniusz találkozik

Április 20-án, az Írószövetség klubjában harmadik alkalommal rendezték meg a Hamvas–Kassák Szimpózium elnevezésű előadássorozatot, melyet az avantgárd és a hagyomány összebékítésének és felülvizsgálatának jegyében gondoltak el. - Nagy Bernadett konferenciatudósítása.

Ott jártunk

Megvolt-e neked Hamvas?

"Hamvas kultusza persze mindenkor annak a felelőssége, aki beszél, azaz mindenkire rá van bízva, mit mond el róla." - a legutóbbi Előhíváson Hamvas Béla A világválság című esszéjét olvasták újra. Ott jártunk.

Ott jártunk

"Nagyon sokat tanultam ma” - Lengyel Péter-konferencia

A PPKE BTK Magyar Irodalomtudományi Intézete és Esztétika tanszéke „Figyeljétek a mesélő embert” címmel tudományos konferenciát szervezett a piliscsabai Pázmáneumon Lengyel Péter életművéről. – Ott jártunk.

OTT JÁRTUNK

Igazság a templomgombban

November utolsó estéjén, a Hadik Kávéház galériáján Németh Gábor beszélgetett Szilasi Lászlóval, a Magvetőnél megjelent Szentek hárfája című könyvéről. Ott jártunk.
További találatok