hirdetés

Keresési eredmény a(z) „nagy boglárka” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

A kockáit akarom

A Miskolcon megjelenő irodalmi, művészeti és kritikai folyóirat legújabb számát Sopotnik Zoltán versei nyitják, majd Kukorelly Endre, Spiegelmann Laura, Péterfy Gergely prózarészletei következnek. Olvashatunk továbbá verseket Pollágh Pétertől, Ayhan Gökhántól, Menyhért Annától, Aczél Gézától. Több kritikát közöl a lapszám Esterházy új regényéről, Bárány Tibor Bókay Antal tankönyvéről ír.

Mátyás 550 – Reneszánsz

A Korunk folyóirat júliusi száma Mátyás király trónra lépésének 550. évfordulóját ünnepli, a folyóirat írásainak középpontjában a reneszánsz kor áll. Csehy Zoltán fordításában a humanista költők, Celio Calcagnini és Janus Pannonius verseit olvashatjuk, és tanulmányok, írások sokasága foglalkozik a korszakkal.

Színes flanelkockák

Megjelent a Műút újabb száma Nádasdy Ádám és Nyilas Atilla, Birtalan Ferenc és Tatár Sándor verseivel, Can Togay prózarészleteivel, Kálmán C. György, Pályi András, Sántha József és Vári György kritikáival, valamint a kitűnő Kikötői hírek rovat újabb bejegyzéseivel - nálunk Szilágyi-Nagy Ildikó írásait és Vári György kritikáját olvashatják.

Nagy Boglárka: Vándorló történetek

Nagy Boglárka
Vándorló történetek
Kritikák a kortárs magyar irodalomról
Kijárat Kiadó, 2007.
184 oldal. 2000 Ft

fantom slobode

A „Folyóirat a folyóiratban” című nemzetközi együttműködési program keretében ezúttal a zágrábi székhelyű irodalmi lap, a fantom slobode mutatkozik be a Jelenkor decemberi számának hasábjain.

A képzelőerő gyönyörei

A Pécsett szerkesztett folyóirat novemberi számában Nádas Péter és Csordás Gábor a nemrégiben elhunyt Polcz Alaine-t búcsúztató beszédeivel emlékezik a tanatológus-íróra.

Mindnyájan benne vagyunk

Megjelent a Pécsett szerkesztett Jelenkor folyóirat októberi száma, melynek élén a Petőfi Irodalmi Múzeummal közös „Philip Marlowe Magyarországon” című novellapályázat nyertes prózái olvashatók: az első díjasLatzkovits Miklós, a második díjas Jenei László és a harmadik díjat elnyert Demény Péter írásai.

Őszi termés

Megjelent a Pécsett szerkesztett irodalmi és művészeti folyóirat szeptemberi száma, melynek élén Aczél Géza, Tandori Dezső, Schein Gábor és Lackfi János versei olvashatók.

Különös vágta

A pécsi folyóirat nyári számában Konrád György esszénaplója, Darvasi László prózája (Vidám mondatok), Sándor Iván (Az argolíszi-öböl) és Józsa Márta (Amíg a nagymami megkerül) regényrészletei mellett Kukorelly Endre, Vörös István, Déri Balázs, Csehy Zoltán, Polgár Anikó, Beck Tamás és Tóbiás Krisztián versei olvashatóak.

Pécsi POSZT

A Jelenkor júniusi száma a Pécsi Országos Színházi Találkozó idei programja köré szerveződik. Drámamellékletként Egressy Zoltán Június című művét közlik.
További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Térey János: A Legkisebb Jégkorszak című könyvének bemutatója


Kezdő dátum: 2015-09-25 19:00:00
Térey János: A Legkisebb Jégkorszak című könyvének bemutatója. A szerzővel és Szilasi László íróval Nagy Boglárka, a kötet szerkesztője beszélget.

A Jelenkor Kiadó Szignatúra Könyvek sorozatának könyvbemutatója

Alexandra Pódium Panoráma terem (Bp, V., Nyugati tér 7.)
Kezdő dátum: 2005-10-07 15:00:00

II. Őszi Irodalmi fesztivál

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp, V., Károlyi Mihály u. 16.)
Kezdő dátum: 2005-09-24 10:00:00

Kiállítás megnyitó: „TATE nélkül”

Tűzraktár (Bp. IX., Tűzoltó utca 54-56.)
Kezdő dátum: 2005-08-04 19:00:00

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

Hibát találtál benne?

Kiadók a Könyvhéten – 2018. június 5.

Elégedett szerzők jönnek-mennek a kiadóban, a sajtós kollégák fülükre ragadt telefonnal szervezkednek, egyeztetnek a végsőkig, könyökük alatt nagy barna borítékokban sorakoznak a kiküldésre váró tisztelet- és recenziós példányok. Nagy rutinnal és komoly csapatmunkával készen állunk a 89. Ünnepi Könyvhétre. – A könyvheti naplót ma a Jelenkor képviseletében Nagy Boglárka írta.

Torok, gyomor, érzés

2007 június 2. - Forgách András
Ez a sok „sok” olyasmit is jelent, ami – akárhogyan is nézem – voltaképpen nem érte meg, és ezt hangsúlyozom, tényleg nem érte meg, de mint negatív tudás talán mégis megérte, mert beépült az ember szervezetébe, mint egy jelzőrendszer, kémiai marker, ahogy tudományosan mondják, hogy mit ne.

Egy leendő szombatos feljegyzései

2005. 08. 04. - Ágoston Zoltán
A szándéketika alapján mérve tehát a macskák éppúgy elítélendőek a felkeltés vádjában, mint a roló. Nem tagadom, macskatárgyban vita van a családban. A családom és köztem. A macska az macska, az macska, az macska, mondják ők, nem érted?, és hogy én nyilván utálom őket, mármint a macskákat, akikről tilos azt mondani, hogy azokat.

Jön ki

2004. 01. 29. - Kukorelly Endre netnaplója
Na jó. Előbb határidőnapló-füzetekbe írtam egyébként, aztán, mert túl picinek bizonyult a felület, mindenféle spirálfüzetbe, '94-től komputerbe. Csak úgy mondom. Ez itt nem olyan lesz. Csak úgy mondom ezt is, de már hogy mihez képest lesz nem olyan, nem mondom meg.