hirdetés

Keresési eredmény a(z) „nagy márta júlia” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Képmegnyitás 2018

Nagy Márta Júlia: Kertvárosi horrormajális

Nekem soha nem jelentett jót a szivárvány. Néztem az ablakon át, néztem hazafelé menet, és elkomorultam. Nem mintha az esőt szeretném, mert gyűlölöm. De akárhányszor kirajzolódott az íve, mint egy fejjel lefelé lógó alak vigyora, valakit vagy valamit mindig elszippantott tőlem azzal a rémes szájával. – Horváth Éva Mónika festményéhez Nagy Márta Júlia írt.

Képmegnyitás

Képmegnyitás – Horváth Éva Mónika képeihez

2018. december 10-én, hétfőn 20 órától hét szerző „nyitja meg" ez alkalomra írt történetével Horváth Éva Mónika kiállítását a Nyitott Műhelyben. Az idei képmegnyitók: Abody Rita, Berta Ádám, Legát Tibor, Nagy Márta Júlia, Takács Ferenc és Vass Norbert.

JAK-tábor

Nagy Márta Júlia: Szigligeti titkos napló

Fő a fejem, csupa tartalmas, szeretetteljes, értelmes témákról való beszélgetés, és még sehol egy igazi tahó poén, vagy értelmetlen párbeszéd, pedig anélkül nincs titkos napló. – A József Attila Kör szigligeti táborának titkos naplóját Nyilas Atilla mellett Nagy Márta Júlia írta. Elsőként az ő írását közöljük.

Írómozi

Dombokon túl – Írómozi Tompa Anderával

Kezdődik a Litera és a Nyitott Műhely közös sorozata, az Írómozi új évada. Első vendégünk 2016. szeptember 28-án, szerdán este 7-től Tompa Andrea, aki Cristian Mungiu Dombokon túl című filmjét választotta erre az estére. A vetítés utáni beszélgetést Nagy Márta Júlia vezeti.

A hét verse

A hét verse - József Attila: (Szaggatlak, mint fergeteg…)

Tizenhét éves koromban hallottam először, egy szép, viharos tavaszon – néztem ki az ablakon, és ezt mormoltam a végtelenségig. - A hét versét Nagy Márta Júlia választotta.

Nagyvizit

Bozsik Péter: Nyivákolok, akár a sarokba szorított macska

Talán írtam néhány olyan verset, amelyet más így nem tudott volna. És úgy érzem, még nem üres a tarisznyám. Lírai tolvajkulcsokat reszelni a szűk baráti körnek. Nem vágyom zajos sikerre, alkalmatlan vagyok rá, kicsivel is beérem. Már. – Bozsik Péternél jártunk nagyviziten, Veszprémben. Az interjú második részét olvashatják.

Nagyvizit

Bozsik Péter: Nem esett Ady-kötet a fejemre

Későn érő típus vagyok egyébként is, hetedikes-nyolcadikos koromban még műanyag katonákkal játszottam, miközben már a barátaim udvaroltak a csajoknak. Az ún. jugoszlavizmust beolvasztási kísérletként éltem meg. Én nem jugoszláv vagyok, hanem magyar vagyok... – Bozsik Péternél jártunk nagyviziten, Veszprémben. Az interjú első részét olvashatják.

Tárca

Műszívek a lépcsőfordulóban

Nagynénik, nagymamák, szegről-végről rokonok, reménybeli (aztán mégsem) anyósok házai ezek. Boszorkánykonyha fényei, a szobák kemenceformájúak, zegzugok és sötét folyosók, aztán kitágulnak, barnásvöröses terekbe lépünk, a falakat festmények kockázzák fel. - Nagy Márta Júlia 2flekken. 

A hét verse

A hét verse – Kálnoky László: Nyári kert

A zömében antropomorfizációra épülő versből szinte kilóg a „tüzének tűrhetetlen tébolyától” hármas alliterációja, és rá is telepszik a versre. – A hét versét Nagy Márta Júlia választotta.

A hét prózája

A hét prózája – Esterházy Péter: Harmonia Caelestis (részlet)

Mosolygunk, amikor a strandoló gyerekek kezében levő ezüst eszcájgról olvasunk, amit elképedve bámulnak a többiek, de ez a jelenet egyszerre groteszk és szomorú is. - A hét prózáját Nagy Márta Júlia választotta.

További találatok

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

Írómozi

Tompa Andrea Cristian Mungiu filmjéről

Az Írómozi őszi-téli szemeszterének első vendége, Tompa Andrea, Cristian Mungiu Dombokon túl című filmjéről Nagy Márta Júliával beszélgetett a Nyitott Műhelyben. – LiteraTV.

LiteraTV

Az Írómoziban: Závada Péter

Az Írómozi legutóbbi eseményén Závada Péter választását, Luis Buñuel A burzsoázia diszkrét bája című filmjét láthatta a közönség. A vetítés után Nagy Márta Júlia beszélgetett vendégünkkel. - LiteraTV.


Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

Én, a példakép és az énkék

Litera - 2016. május 12.

Semmi sem áll távolabb magától jelenleg, mint egy Raffaello-féle Madonna portréja, de nyugodjon meg, szerintem a modern irányzatok izgalmasak. − Ezen a héten a Litera írja a netnaplót. A csütörtöki napot Nagy Márta Júlia.

A megálmodott város

Litera - 2015. július 16.

A városban mintha a reggel skandált Lorca-vers folytatódna: szürreális képek mindenütt. Például egy lány fürdőruhaalsóban és kékre festett mellbimbóval a kerthelyiségben, ahol éppen beszámolót írok. Világtalan, aprócska nő kel át a zebrán, a kutyája nagyobbnak tűnik, mint ő. - A Litera csütörtöki naplóját Nagy Márta Júlia írta.


Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Liget-búcsúztató felolvasás a Kertemben


Kezdő dátum: 2015-09-18 17:00:00
Nagy Márta Júlia és Lesi Zoltán felolvasása a Kertemben.