hirdetés

Keresési eredmény a(z) „nagy márta júlia” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Képmegnyitás

Képmegnyitás – Horváth Éva Mónika képeihez

2018. december 10-én, hétfőn 20 órától hét szerző „nyitja meg" ez alkalomra írt történetével Horváth Éva Mónika kiállítását a Nyitott Műhelyben. Az idei képmegnyitók: Abody Rita, Berta Ádám, Legát Tibor, Nagy Márta Júlia, Takács Ferenc és Vass Norbert.

JAK-tábor

Nagy Márta Júlia: Szigligeti titkos napló

Fő a fejem, csupa tartalmas, szeretetteljes, értelmes témákról való beszélgetés, és még sehol egy igazi tahó poén, vagy értelmetlen párbeszéd, pedig anélkül nincs titkos napló. – A József Attila Kör szigligeti táborának titkos naplóját Nyilas Atilla mellett Nagy Márta Júlia írta. Elsőként az ő írását közöljük.

Írómozi

Dombokon túl – Írómozi Tompa Anderával

Kezdődik a Litera és a Nyitott Műhely közös sorozata, az Írómozi új évada. Első vendégünk 2016. szeptember 28-án, szerdán este 7-től Tompa Andrea, aki Cristian Mungiu Dombokon túl című filmjét választotta erre az estére. A vetítés utáni beszélgetést Nagy Márta Júlia vezeti.

A hét verse

A hét verse - József Attila: (Szaggatlak, mint fergeteg…)

Tizenhét éves koromban hallottam először, egy szép, viharos tavaszon – néztem ki az ablakon, és ezt mormoltam a végtelenségig. - A hét versét Nagy Márta Júlia választotta.

Nagyvizit

Bozsik Péter: Nyivákolok, akár a sarokba szorított macska

Talán írtam néhány olyan verset, amelyet más így nem tudott volna. És úgy érzem, még nem üres a tarisznyám. Lírai tolvajkulcsokat reszelni a szűk baráti körnek. Nem vágyom zajos sikerre, alkalmatlan vagyok rá, kicsivel is beérem. Már. – Bozsik Péternél jártunk nagyviziten, Veszprémben. Az interjú második részét olvashatják.

Nagyvizit

Bozsik Péter: Nem esett Ady-kötet a fejemre

Későn érő típus vagyok egyébként is, hetedikes-nyolcadikos koromban még műanyag katonákkal játszottam, miközben már a barátaim udvaroltak a csajoknak. Az ún. jugoszlavizmust beolvasztási kísérletként éltem meg. Én nem jugoszláv vagyok, hanem magyar vagyok... – Bozsik Péternél jártunk nagyviziten, Veszprémben. Az interjú első részét olvashatják.

Tárca

Műszívek a lépcsőfordulóban

Nagynénik, nagymamák, szegről-végről rokonok, reménybeli (aztán mégsem) anyósok házai ezek. Boszorkánykonyha fényei, a szobák kemenceformájúak, zegzugok és sötét folyosók, aztán kitágulnak, barnásvöröses terekbe lépünk, a falakat festmények kockázzák fel. - Nagy Márta Júlia 2flekken. 

A hét verse

A hét verse – Kálnoky László: Nyári kert

A zömében antropomorfizációra épülő versből szinte kilóg a „tüzének tűrhetetlen tébolyától” hármas alliterációja, és rá is telepszik a versre. – A hét versét Nagy Márta Júlia választotta.

A hét prózája

A hét prózája – Esterházy Péter: Harmonia Caelestis (részlet)

Mosolygunk, amikor a strandoló gyerekek kezében levő ezüst eszcájgról olvasunk, amit elképedve bámulnak a többiek, de ez a jelenet egyszerre groteszk és szomorú is. - A hét prózáját Nagy Márta Júlia választotta.

2flekken

Kliségyár, szemétdomb, pangás

Azon meg sosem gondolkodtam el, hogy én irányítom az ábrándjaimat, vagy azok engem, pedig – az azóta már múlttá vált - jövőre nézve igencsak tanulságos lett volna. - Nagy Márta Júlia 2flekken. 

További találatok

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

Írómozi

Tompa Andrea Cristian Mungiu filmjéről

Az Írómozi őszi-téli szemeszterének első vendége, Tompa Andrea, Cristian Mungiu Dombokon túl című filmjéről Nagy Márta Júliával beszélgetett a Nyitott Műhelyben. – LiteraTV.

LiteraTV

Az Írómoziban: Závada Péter

Az Írómozi legutóbbi eseményén Závada Péter választását, Luis Buñuel A burzsoázia diszkrét bája című filmjét láthatta a közönség. A vetítés után Nagy Márta Júlia beszélgetett vendégünkkel. - LiteraTV.


Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

Én, a példakép és az énkék

Litera - 2016. május 12.

Semmi sem áll távolabb magától jelenleg, mint egy Raffaello-féle Madonna portréja, de nyugodjon meg, szerintem a modern irányzatok izgalmasak. − Ezen a héten a Litera írja a netnaplót. A csütörtöki napot Nagy Márta Júlia.

A megálmodott város

Litera - 2015. július 16.

A városban mintha a reggel skandált Lorca-vers folytatódna: szürreális képek mindenütt. Például egy lány fürdőruhaalsóban és kékre festett mellbimbóval a kerthelyiségben, ahol éppen beszámolót írok. Világtalan, aprócska nő kel át a zebrán, a kutyája nagyobbnak tűnik, mint ő. - A Litera csütörtöki naplóját Nagy Márta Júlia írta.


Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Liget-búcsúztató felolvasás a Kertemben


Kezdő dátum: 2015-09-18 17:00:00
Nagy Márta Júlia és Lesi Zoltán felolvasása a Kertemben.