hirdetés

Keresési eredmény a(z) „netnapló” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

HÍR

SZABADNAPLÓ 2014 - Újraindul a Litera naplópályázata!

A Litera Szabadnapló 2014 címmel egész éves netnapló-pályázatot hirdet. A próbanaplók beküldési határideje folyamatos. Oldalunkon havonta egyszer olvashatóak majd a pályaművek. Várjuk a jelentkezéseket!

Hír

Jövő héten indul Fotónapló-sorozatunk

A Litera jövő héttől fotónapló-sorozatot indít. Havi egy/két alkalommal kortárs fotósok művei lesznek láthatóak netnapló-rovatunkban: Bach Máté, Bahget Iskander, Burger Barna, Dézsi Judit, Hegedűs János, Stekovics Gáspár és saját fotósunk, Valuska Gábor kortárs írókról készült fényképei.

Szabadnapló-pályázat

Kié lesz a Litera Szabadnapló-díja?

A Litera 10. születésnapja évében, 2012-ben Szabadnapló-pályázatot hirdetett. Olyan, naplóírásra kedvet érző, az olvasók érdeklődésére számot tartó témát választó pályázók jelentkezését várjuk, akik szeretnék megmutatni tehetségüket, és részt venni a versenyben, amelyben elnyerhetik a Litera Szabadnapló-díját. 

Szabadnapló

Továbbra is várjuk a naplópályázatokat!

A Litera Szabadnapló című naplópályázata márciusban elindult. Az első kiválasztott szerző, Turóczi Ildikó naplóját már olvashatták, ám hogy ki írja a "szabadnaplót" áprilisban, hamarosan eldől.

Szabadnapló

Hamarosan jön az első Szabadnapló!

A Litera nemrég Szabadnapló címen naplópályázatot hirdetett. A Litera szerkesztősége első alkalommal Turóczi Ildikót választotta, akinek március 5-étől olvashatják naplóját oldalunkon.

Pályázat

SZABADNAPLÓ - A Litera naplópályázata!

A Litera Szabadnapló címmel egész éves netnapló-pályázatot hirdet. A próbanaplók beküldési határideje folyamatos. Oldalunkon havonta egyszer olvashatóak majd a pályaművek. Várjuk a jelentkezéseket!

Hír

A fa alatt

Az év hátralévő napjain ünnepi kínálattal várjuk olvasóinkat. Nagyvizit Juhász Ferencnél, körkérdés az év legnagyobb és legfontosabb írói-irodalmi teljesítményeiről és eseményeiről, Az év verse, a Penna Írósuli netnaplója, autista gyerekek rajzaival kortárs szerzők írásai az Alibiből, videók, és a rendezvények között egy mindent elsöprő: a tizedik előszilveszteri partink a Trafóban. Tartsanak velünk az ünnepek alatt is!

Jubileumi parti

10 híres sztori - A Litera 10. előszilveszteri partija

Vajon hogyan alakulna Pierre Bezuhov, Hamlet, Raszkolnyikov vagy Gregor Samsa sorsa, ha jeles kortárs íróink kezébe adnánk életük irányítását? A Litera irodalmi portál tíz kiváló szerzője magyar és világirodalmi klasszikusok jól ismert jeleneteit és hőseit kelti életre december 30-án a Trafóban. Nagyszabású és fergeteges jubileumi partit ígérhetünk.

Netnapló extra

Karácsonyi ének

A Litera (egyik) karácsonyi ajándéka az olvasónak, hogy egy héten át zenészek és dalszövegírók, dalköltők naplóját közli. Rutkai Bori, Ujj Zsuzsi, Bárdos Deák Ági, Novák Péter, Frenk, Legát Tibor és Kollár-Klemencz László dalos naplóit olvashatjátok majd.

2flekken

A test imádása – India

A fiatal Rosztov gróf testi feltámadása izgatott, ahogyan bokrokba, fákba kapaszkodva feltápászkodik. Ez illett ide, a lábadozás életigenlése. - Takács Zsuzsa 2flekken.

További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

Örömkönyvek, félelmek

Forum Könyvkiadó - 2017. május 19.

Annál pedig nincs nagyobb, örömmel és félelemmel vegyes kihívás, mint amikor a saját barátunk, ismerősünk kötetét szerkesztjük (tördeljük, korrektúrázzuk stb. ‒ mindezt beleértve). Az első fölhevült beszélgetés és tervezés később lohadni kezd, vállunkra ül a kétely kis manója, és olyanokat kezd suttogni a fülünkbe, hogy „Nem leszel vele túl elnéző?” – A Forum Kiadó naplóját Kelemen Emese írta.

Netnapló

Pelenkacsere és történetek / Finis

Forum Könyvkiadó - 2017. május 18.

Lassan tehát ismét elérkezik a Könyvhét ideje, de ahol Esterházy nem lehet ott, nekem sincs helyem – hangozhatna a fennköltnek szánt és egyben végtelenül sznob kijelentés, mert egyrészt: EP velünk van minden egyes könyvében, másrészt: az emberek meghalnak, ami amellett, hogy veszteségélményt jelent, mégiscsak az életünk része. – A Forum Könyvkiadó naplóját Sági Varga Kinga és Fehér Dorottya írta.

Netnapló

Utak

Forum Könyvkiadó – 2017. május 16.

Most a kisember perspektívájába próbálok belehelyezkedni, érzem a hadifogolytábor falainak dohos szagát, látom a vérrel áztatott sár és a puskapor elegyét. – A Forum Könyvkiadó naplóját keddről Brenner János írta. 

Netnapló

Szüli-napló

Forum Könyvkiadó - 2017. május 15.

Február 8-án ünnepelte megalapításának hatvanadik évfordulóját a Forum, idei évünk ezért elsősorban az ünneplés jegyében zajlik: születésnapi rendezvényünkön egy olyan közös szellemi kalandra hívtuk meg olvasóinkat, amelynek célja, hogy együtt fedezzük fel újra azt a mintegy kétezer-hatszáz könyvből álló kincsesbányát – A héten az idén 60 éves Forum Kiadó naplóját közöljük. Elsőként a kiadó igazgatója, Virág Gábor bejegyzését olvashatják.

Netnapló

A drukkról

Kiadók a könyvfesztiválon – 2017. április 23.

Este, mikor minden elcsendesedik, és eszembe jut, mit csináltam jól, és mit mulasztottam el, elgondolkodom azon, vajon miért vagyok fáradt, ha az egész nap végül is buli volt. Hát a drukk. A drukk annyira kifárasztja az embert, és mi annyira drukkolunk mindegyik könyvünknek, amennyire szeretjük őket, és amennyire hiszünk bennük. – A Magvető Kiadó ikernaplójának másik felét Turi Tímea írta a könyvfesztiválról.

Netnapló

Sorban

Kiadók a könyvfesztiválon – 2017. április 23.

Ez most nem vers, nem naplóvers, netnaplóvers; a Szép versekbe garantáltan be nem tenném, / a Líracsúcson is csak mélyen szántana, de sorokat látok magam előtt, sorokat írok hát ide is. – A Magvető Kiadó naplóját vasárnapról ketten is írták. Elsőként Szegő János versbe szedett bejegyzését olvashatják. 

netnapló

Nehézatlétika

2017. április 22. - Kiadók a könyvfesztiválon

Míg az Írók Boltjától a szakadó világvégében tulipános, pink bevásárlótáskákkal gyúrtuk végig a Liszt Ferenc tér – Bazilika távot Mészáros Sándorral, azon gondolkozom, nehézatlétikai sportág-e a könyvkiadás. – Torma Mária, a Kalligram könyvkiadó szerkesztőjének netnaplója április 22-éről.

Érzelmes robotok, problémás kamaszok

2017. április 21. - Kiadók a Könyvfesztiválon

És ha egy gyerekkel elmerülünk ebben a színes, különleges világban, akkor izgalmas utazásra is indulunk a 20. század művészettörténetében, hiszen Jacqueline stílusjegyei bátran merítenek az modernizmus különböző irányzataiból, és a gyerekben is elültethetik a kísérletezőkedvet. – Dávid Ádám, a Móra Könyvkiadó szerkesztőjének netnaplója április 21-éről.

Netnapló

Nádassal fekszem, Pamukkal kelek

Kiadók a Könyvfesztiválon – 2017. április 20.

Le kell írnom, hogy ami a színpadon történik, világszínvonalú. Ahogy Péterfy Gergely laudációja is az. Azt érzem, hogy a szakmánk, bármily nehezen is futott neki ennek az évnek, világszínvonalon teljesít. – Sárközy Bence, a Libri Kiadói Csoport kiadási igazgatójának netnaplója április 20-áról.

Netnapló

Fragile

Kiadók a könyvfesztiválon – 2017. április 19.

Háy János verseskötete – előveszem, végigolvasom, végig gombócot érzek a torkomban, gyakran leleplezve érzem magam. Most ez a fő feladatom: mindent elolvasni, újraolvasni vagy olvasgatni... – A könyvfesztivál napjaiban kiadók írják a naplót a Literán. Elsőként az Európa Könyvkiadó képviseletében M. Nagy Miklós bejegyzését olvashatják. 

További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

NAPLOPÁS

Merlin Színház (Bp. V., Gerlóczy u. 4.)
Kezdő dátum: 2007-11-18 19:00:00

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

Keresési találatok a(z) Haddszóljon kategóriában

Netnapló 2006. január elsején II. rész

Furcsa így ünnepek után. Mintha minden utazás előtti elválás, minden betegség körüli aggodalom, minden sértő szó miatti megbánás, minden megaláztatás miatti keserűség összesűrűsödne. Különleges...

Netnapló 2006. január elsején I. rész

Az újév szétesett. Minden évben szétesik valamiért, de az idén az időjárás is… Amíg december gondos szigorral összefogta a világot faggyal, hóeséssel, addig január elsején lucskos eső permetez,...