hirdetés

Keresési eredmény a(z) „netnapló” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

HÍR

SZABADNAPLÓ 2014 - Újraindul a Litera naplópályázata!

A Litera Szabadnapló 2014 címmel egész éves netnapló-pályázatot hirdet. A próbanaplók beküldési határideje folyamatos. Oldalunkon havonta egyszer olvashatóak majd a pályaművek. Várjuk a jelentkezéseket!

Hír

Jövő héten indul Fotónapló-sorozatunk

A Litera jövő héttől fotónapló-sorozatot indít. Havi egy/két alkalommal kortárs fotósok művei lesznek láthatóak netnapló-rovatunkban: Bach Máté, Bahget Iskander, Burger Barna, Dézsi Judit, Hegedűs János, Stekovics Gáspár és saját fotósunk, Valuska Gábor kortárs írókról készült fényképei.

Szabadnapló-pályázat

Kié lesz a Litera Szabadnapló-díja?

A Litera 10. születésnapja évében, 2012-ben Szabadnapló-pályázatot hirdetett. Olyan, naplóírásra kedvet érző, az olvasók érdeklődésére számot tartó témát választó pályázók jelentkezését várjuk, akik szeretnék megmutatni tehetségüket, és részt venni a versenyben, amelyben elnyerhetik a Litera Szabadnapló-díját. 

Szabadnapló

Továbbra is várjuk a naplópályázatokat!

A Litera Szabadnapló című naplópályázata márciusban elindult. Az első kiválasztott szerző, Turóczi Ildikó naplóját már olvashatták, ám hogy ki írja a "szabadnaplót" áprilisban, hamarosan eldől.

Szabadnapló

Hamarosan jön az első Szabadnapló!

A Litera nemrég Szabadnapló címen naplópályázatot hirdetett. A Litera szerkesztősége első alkalommal Turóczi Ildikót választotta, akinek március 5-étől olvashatják naplóját oldalunkon.

Pályázat

SZABADNAPLÓ - A Litera naplópályázata!

A Litera Szabadnapló címmel egész éves netnapló-pályázatot hirdet. A próbanaplók beküldési határideje folyamatos. Oldalunkon havonta egyszer olvashatóak majd a pályaművek. Várjuk a jelentkezéseket!

Hír

A fa alatt

Az év hátralévő napjain ünnepi kínálattal várjuk olvasóinkat. Nagyvizit Juhász Ferencnél, körkérdés az év legnagyobb és legfontosabb írói-irodalmi teljesítményeiről és eseményeiről, Az év verse, a Penna Írósuli netnaplója, autista gyerekek rajzaival kortárs szerzők írásai az Alibiből, videók, és a rendezvények között egy mindent elsöprő: a tizedik előszilveszteri partink a Trafóban. Tartsanak velünk az ünnepek alatt is!

Jubileumi parti

10 híres sztori - A Litera 10. előszilveszteri partija

Vajon hogyan alakulna Pierre Bezuhov, Hamlet, Raszkolnyikov vagy Gregor Samsa sorsa, ha jeles kortárs íróink kezébe adnánk életük irányítását? A Litera irodalmi portál tíz kiváló szerzője magyar és világirodalmi klasszikusok jól ismert jeleneteit és hőseit kelti életre december 30-án a Trafóban. Nagyszabású és fergeteges jubileumi partit ígérhetünk.

Netnapló extra

Karácsonyi ének

A Litera (egyik) karácsonyi ajándéka az olvasónak, hogy egy héten át zenészek és dalszövegírók, dalköltők naplóját közli. Rutkai Bori, Ujj Zsuzsi, Bárdos Deák Ági, Novák Péter, Frenk, Legát Tibor és Kollár-Klemencz László dalos naplóit olvashatjátok majd.

2flekken

A test imádása – India

A fiatal Rosztov gróf testi feltámadása izgatott, ahogyan bokrokba, fákba kapaszkodva feltápászkodik. Ez illett ide, a lábadozás életigenlése. - Takács Zsuzsa 2flekken.

További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

Bolyai-tető

Imre Eszter – 2019. január 25.

Évek óta hordoztam magamban egy képet: hogy a Bolyain sétálok. Egy ilyen kifeszített pillanat volt ez a kép, vagy inkább olyan, mint egy gif, amin magamat látom, amint a Törvényszékkel szemben, a Téka környékén sétálok, le a főtér irányába. Patetikus volna leírni, hogy ez a kép hozott haza végső soron, pedig így van. – Imre Eszter naplóját olvashatják Marosvásárhelyről.

Netnapló

Vár – Vársétány / Bulevárd

Imre Eszter – 2019. január 24.

Arra gondoltam, hogy évek-évtizedek óta ismert és belakott utca az emberi arc: általában ugyanolyan, de néha átvonul rajta egy ilyen kegyelmi pillanat, amikor láttatni engedi mindazt, ami volt, vagy ami éppen lesz a helyén. – Imre Eszter naplója Marosvásárhelyről.

Netnapló

Viata de cartier*

Imre Eszter – 2019. január 23.

...volt, aki véletlenül levágta a kisujját, meg jómagam is párszor majdnem kivéreztem a blokkok közt. Később aztán már nem cserépdarabok, hanem kamaszlányok háta feszült forró szerelemben a Ceaușescu-szürke falaknak, és esténként a játszótereket bandák, gáskák lepték el. Félelmetesek voltak. – Imre Eszter naplója Marosvásárhelyről.

Netnapló

Kálvária

Imre Eszter – 2019. január 22.

Van abban valami természetellenes, ha az ember a Kálvárián felmegy, de le már nem jön. De rohantam a Gébe, a Látó Ady-számának bemutatójára, ahol aztán az jutott eszembe, hogy lassan tíz éve olvasom-hallgatom az Adyval kapcsolatos vitákat, hogy akkor most hova is tegyük, vagy honnan vegyük őt ki, de nem tudom, hogy hallottam-e valaha tíz Ady verset felolvasva egymás után. – Imre Eszter naplója.

Netnapló

Régi Tudor – Moldovei

Imre Eszter – 2019. január 21.

A Tudor negyedben nőttem fel, és a régi Tudorba, a Moldovei utcába akkor is visszajártam, amikor már rég Budapesten éltem. Van ott egy forrás, amit minden Tudorban nevelkedett vásárhelyi ismer. Nem kizárt, hogy valamiféle elixír folyik belőle. – Ezen a héten Imre Eszter naplóját olvashatják Marosvásárhelyről.

Netnapló

Netnapló-extra – Néha igen, néha nem

Vajdasái fordítók - 2019. január 08.

Josif Brodski is ezen a hullámhosszon gondolkodott, amikor leírta, hogy a műfordítás a civilizáció atyja. Borges azt állítja hogy minden eredeti mű valamiképpen – mindenekelőtt létrejöttének folyamatában – maga is egyféle fordítás. – Ezen a héten 2018 legjobb netnaplóiból válogatunk. A vajdasági fordítók áprilisban írták a naplót. Vickó Árpád bejegyzését olvashatják.

Netnapló-extra

Netnapló-extra – Faszikáim

Symposion - 2019. január 7.

A Symposion a lehetőségek terepe. A pasizásé. Vagy ahogy a főszerkesztő úr mondaná, a faszizásé. – Ezen a héten 2018 legjobb netnaplóiból válogatunk. A Symposion áprilisban írta a naplót. Bencsik Orsolya bejegyzését olvashatják.

Netnapló

Levelezés angyalokkal

Csutak Gabi – 2018. december 12.

Gyerekkoromban mi is írtunk levelet. Emlékszem, mennyire igyekeztem, és persze szégyelltem, hogy nem tudok szépen rajzolni. – A héten Csutak Gabi, az UNESCO City of Literature program rezidense írja a naplót, aki jelenleg az észtországi Tartuban tartózkodik a város írójaként.

Netnapló

Megvalósult álom

Csutak Gabi – 2018. december 11.

Rozsdás vashegyek, szeméthalmok, ipari létesítmények, vagy egy zsúfolt kikötő, ahol a hajók miatt nem tudok eljutni a tengerig. – A héten Csutak Gabi, az UNESCO City of Literature program rezidense írja a naplót, aki jelenleg az észtországi Tartuban tartózkodik a város írójaként.

Netnapló

Ma jó napom-pom-pom van

Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem – 2018. november 30.

Az élénk beszélgetés közepén megint egy gyermekirodalmi kurzusos pillanat tolakodik a gondolataim közé, ahogy az egyik hallgató Békés Pál A kétbalkezes varázslóját elemezve főszereplő helyett főszeretőt mond. Felnőttolvasat. – A Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem naplóját Petres Csizmadia Gabriella írta.

További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

NAPLOPÁS

Merlin Színház (Bp. V., Gerlóczy u. 4.)
Kezdő dátum: 2007-11-18 19:00:00

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

Keresési találatok a(z) Haddszóljon kategóriában

Netnapló 2006. január elsején II. rész

Furcsa így ünnepek után. Mintha minden utazás előtti elválás, minden betegség körüli aggodalom, minden sértő szó miatti megbánás, minden megaláztatás miatti keserűség összesűrűsödne. Különleges...

Netnapló 2006. január elsején I. rész

Az újév szétesett. Minden évben szétesik valamiért, de az idén az időjárás is… Amíg december gondos szigorral összefogta a világot faggyal, hóeséssel, addig január elsején lucskos eső permetez,...