hirdetés

Keresési eredmény a(z) „netnapló” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

HÍR

SZABADNAPLÓ 2014 - Újraindul a Litera naplópályázata!

A Litera Szabadnapló 2014 címmel egész éves netnapló-pályázatot hirdet. A próbanaplók beküldési határideje folyamatos. Oldalunkon havonta egyszer olvashatóak majd a pályaművek. Várjuk a jelentkezéseket!

Hír

Jövő héten indul Fotónapló-sorozatunk

A Litera jövő héttől fotónapló-sorozatot indít. Havi egy/két alkalommal kortárs fotósok művei lesznek láthatóak netnapló-rovatunkban: Bach Máté, Bahget Iskander, Burger Barna, Dézsi Judit, Hegedűs János, Stekovics Gáspár és saját fotósunk, Valuska Gábor kortárs írókról készült fényképei.

Szabadnapló-pályázat

Kié lesz a Litera Szabadnapló-díja?

A Litera 10. születésnapja évében, 2012-ben Szabadnapló-pályázatot hirdetett. Olyan, naplóírásra kedvet érző, az olvasók érdeklődésére számot tartó témát választó pályázók jelentkezését várjuk, akik szeretnék megmutatni tehetségüket, és részt venni a versenyben, amelyben elnyerhetik a Litera Szabadnapló-díját. 

Szabadnapló

Továbbra is várjuk a naplópályázatokat!

A Litera Szabadnapló című naplópályázata márciusban elindult. Az első kiválasztott szerző, Turóczi Ildikó naplóját már olvashatták, ám hogy ki írja a "szabadnaplót" áprilisban, hamarosan eldől.

Szabadnapló

Hamarosan jön az első Szabadnapló!

A Litera nemrég Szabadnapló címen naplópályázatot hirdetett. A Litera szerkesztősége első alkalommal Turóczi Ildikót választotta, akinek március 5-étől olvashatják naplóját oldalunkon.

Pályázat

SZABADNAPLÓ - A Litera naplópályázata!

A Litera Szabadnapló címmel egész éves netnapló-pályázatot hirdet. A próbanaplók beküldési határideje folyamatos. Oldalunkon havonta egyszer olvashatóak majd a pályaművek. Várjuk a jelentkezéseket!

Hír

A fa alatt

Az év hátralévő napjain ünnepi kínálattal várjuk olvasóinkat. Nagyvizit Juhász Ferencnél, körkérdés az év legnagyobb és legfontosabb írói-irodalmi teljesítményeiről és eseményeiről, Az év verse, a Penna Írósuli netnaplója, autista gyerekek rajzaival kortárs szerzők írásai az Alibiből, videók, és a rendezvények között egy mindent elsöprő: a tizedik előszilveszteri partink a Trafóban. Tartsanak velünk az ünnepek alatt is!

Jubileumi parti

10 híres sztori - A Litera 10. előszilveszteri partija

Vajon hogyan alakulna Pierre Bezuhov, Hamlet, Raszkolnyikov vagy Gregor Samsa sorsa, ha jeles kortárs íróink kezébe adnánk életük irányítását? A Litera irodalmi portál tíz kiváló szerzője magyar és világirodalmi klasszikusok jól ismert jeleneteit és hőseit kelti életre december 30-án a Trafóban. Nagyszabású és fergeteges jubileumi partit ígérhetünk.

Netnapló extra

Karácsonyi ének

A Litera (egyik) karácsonyi ajándéka az olvasónak, hogy egy héten át zenészek és dalszövegírók, dalköltők naplóját közli. Rutkai Bori, Ujj Zsuzsi, Bárdos Deák Ági, Novák Péter, Frenk, Legát Tibor és Kollár-Klemencz László dalos naplóit olvashatjátok majd.

2flekken

A test imádása – India

A fiatal Rosztov gróf testi feltámadása izgatott, ahogyan bokrokba, fákba kapaszkodva feltápászkodik. Ez illett ide, a lábadozás életigenlése. - Takács Zsuzsa 2flekken.

További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

"Nem vagyok James, s nem vagyok Bond..."

Bence Erika - 2018. február 22.

Munk Artúr 1915-ig, vagyis besorozásáig különböző óceánjárókon volt hajóorvos. A Carpathián teljesített szolgálatot, minek következtében ott volt, és – állítólag – ő volt az az orvos, aki az elsüllyedt Titanic utasait mentette. – A héten Bence Erika netnaplóját olvashatják Kilátó című sorozatunk részeként.

netnapló

Szűzanyám, a leves!

Patak Márta - 2018. február 16.

...megint Attila kérdése jön, miért is kell nekem mindig mindent észrevennem, miért nem örülhetek egyszer felhőtlenül valaminek, mi az ördögért zavar engem ez a piros huzallal kikötött kutya? Hát igen. Pontosan erről van szó, kedves Attila. Hogy miért. – Patak Márta Ciprusról írt naplójának befejező része.

Netnapló

Otthonosan, háttérben kutyákkal

Patak Márta – 2018. február 15.

Aki prózát ír, annak amúgy állandóan dolgozni kell, a próza folyamatos szövegben (is) létezést kíván, ebben az írótevékenységünkről beszélgetve itteni íróbarátaimmal is megegyeztünk... – Patak Márta naplója Ciprusról.

Netnapló

Esőáztatta szellőrózsák, virágzó mandulafák

Patak Márta – 2018. február 14.

...megállapítjuk, a frankok is tudták, hová kell települni, mint IV. Béláék Visegrádnál. Hiába, időnként ilyen profán módon viszonyulok a történelmi emlékekhez, amúgy meg jobban szeretem az erdőt, mint a civilizációt, mostanra eléggé telítődtem is a városokkal, úgyhogy kimondottan örülök a vidéknek. – Patak Márta naplója Ciprusról.

Netnapló

Flamingóles és egy kis Bizánc

Patak Márta – 2018. február 13.

Cipruson minden pártos, két írószövetség, két munkahelyi tábor, fura, nem?, a szakmaiság mindenütt másodrangú tényező. Éppen ideje lenne véget vetni a pártok uralmának, ebben megegyezünk. – Patak Márta naplójának második része Ciprusról.

Netnapló

Lárnaka fölött az ég

Patak Márta – 2018. február 12.

...valamelyikünk emberesen elkáromkodta magát, erre mögöttünk az a férfi megkérdezte, magyarok vagyunk-e, majd miután beszédbe elegyedtünk vele, a lelkünkre kötötte, haza ne menjetek, amíg nem muszáj, ha elfogy a pénzetek, inkább üljetek ki a tengerpartra, mi meg bólogattunk, és persze nem hallgattunk rá. – Patak Márta netnaplója Cirpusról.

Netnapló

A hétvégi kisszínes

Czinki Ferenc - 2018. február 1.

Az egyik fotón Jack Nicholson feszít, hófehér zakóban, könnyű nyári ingben, utánozhatatlanul széles mosolyával, a már említett hófehér zakó hajtókáján pedig a Solidarność jól ismert kitűzője látható, az 1981-es Cannes-i Filmfesztivál valamelyik színpadán. – Ezen a héten Czinki Ferenc írja a netnaplót Gdańskból.

A lengyel flashback

Czinki Ferenc - 2018. január 31.

Teljesen kizárt, hogy a Kaczyński-ikrek valaha is kormányra kerüljenek Lengyelországban. És olyat még nem látott a világ, hogy egy lengyel focista, mondjuk ez a Luka Podolski német válogatott legyen. Nem is olyan sokkal, egészen pontosan négy évvel később, június nyolcadikán, ülünk egy tarnówi szállodai szobában. – Ezen a héten Czinki Ferenc írja a netnaplót Gdańskból.

NETNAPLÓ

A kasuboknál kezdődik

Czinki Ferenc - 2018. január 30.

A kelet-közép-európai térség egyik legjobb kocsmájában, a Józef K. nevűben Anastasiya, az egyébként belarusz pultoslány nem hiszi el, hogy másnap majd megjelenik valahol az, hogy éppen házi készítésű citromos vodkát tölt nekem a kelet-közép-európai térség egyik legjobb kocsmájában, a Józef K. nevűben Anastasiya, az egyébként belarusz pultoslány. – Ezen a héten Czinki Ferenc írja a netnaplót Gdańskból.

NETNAPLÓ

A Nowy Port szélén

Czinki Ferenc - 2018. január 29.

Elindulok a vaskerítéstől, mögöttem a kanális, az erdő, a nem létező falu, szemben a Nowy Port-beli sörgyár egykori területe. Úgy hallom, megvették a hollandok, hogy aztán bezárhassák. Ezek a hollandok egyszerűen nem bírnak magukkal. – Ezen a héten Czinki Ferenc írja a netnaplót Gdańskból.

További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

NAPLOPÁS

Merlin Színház (Bp. V., Gerlóczy u. 4.)
Kezdő dátum: 2007-11-18 19:00:00

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

Keresési találatok a(z) Haddszóljon kategóriában

Netnapló 2006. január elsején II. rész

Furcsa így ünnepek után. Mintha minden utazás előtti elválás, minden betegség körüli aggodalom, minden sértő szó miatti megbánás, minden megaláztatás miatti keserűség összesűrűsödne. Különleges...

Netnapló 2006. január elsején I. rész

Az újév szétesett. Minden évben szétesik valamiért, de az idén az időjárás is… Amíg december gondos szigorral összefogta a világot faggyal, hóeséssel, addig január elsején lucskos eső permetez,...