hirdetés

Keresési eredmény a(z) „netnapló” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

HÍR

SZABADNAPLÓ 2014 - Újraindul a Litera naplópályázata!

A Litera Szabadnapló 2014 címmel egész éves netnapló-pályázatot hirdet. A próbanaplók beküldési határideje folyamatos. Oldalunkon havonta egyszer olvashatóak majd a pályaművek. Várjuk a jelentkezéseket!

Hír

Jövő héten indul Fotónapló-sorozatunk

A Litera jövő héttől fotónapló-sorozatot indít. Havi egy/két alkalommal kortárs fotósok művei lesznek láthatóak netnapló-rovatunkban: Bach Máté, Bahget Iskander, Burger Barna, Dézsi Judit, Hegedűs János, Stekovics Gáspár és saját fotósunk, Valuska Gábor kortárs írókról készült fényképei.

Szabadnapló-pályázat

Kié lesz a Litera Szabadnapló-díja?

A Litera 10. születésnapja évében, 2012-ben Szabadnapló-pályázatot hirdetett. Olyan, naplóírásra kedvet érző, az olvasók érdeklődésére számot tartó témát választó pályázók jelentkezését várjuk, akik szeretnék megmutatni tehetségüket, és részt venni a versenyben, amelyben elnyerhetik a Litera Szabadnapló-díját. 

Szabadnapló

Továbbra is várjuk a naplópályázatokat!

A Litera Szabadnapló című naplópályázata márciusban elindult. Az első kiválasztott szerző, Turóczi Ildikó naplóját már olvashatták, ám hogy ki írja a "szabadnaplót" áprilisban, hamarosan eldől.

Szabadnapló

Hamarosan jön az első Szabadnapló!

A Litera nemrég Szabadnapló címen naplópályázatot hirdetett. A Litera szerkesztősége első alkalommal Turóczi Ildikót választotta, akinek március 5-étől olvashatják naplóját oldalunkon.

Pályázat

SZABADNAPLÓ - A Litera naplópályázata!

A Litera Szabadnapló címmel egész éves netnapló-pályázatot hirdet. A próbanaplók beküldési határideje folyamatos. Oldalunkon havonta egyszer olvashatóak majd a pályaművek. Várjuk a jelentkezéseket!

Hír

A fa alatt

Az év hátralévő napjain ünnepi kínálattal várjuk olvasóinkat. Nagyvizit Juhász Ferencnél, körkérdés az év legnagyobb és legfontosabb írói-irodalmi teljesítményeiről és eseményeiről, Az év verse, a Penna Írósuli netnaplója, autista gyerekek rajzaival kortárs szerzők írásai az Alibiből, videók, és a rendezvények között egy mindent elsöprő: a tizedik előszilveszteri partink a Trafóban. Tartsanak velünk az ünnepek alatt is!

Jubileumi parti

10 híres sztori - A Litera 10. előszilveszteri partija

Vajon hogyan alakulna Pierre Bezuhov, Hamlet, Raszkolnyikov vagy Gregor Samsa sorsa, ha jeles kortárs íróink kezébe adnánk életük irányítását? A Litera irodalmi portál tíz kiváló szerzője magyar és világirodalmi klasszikusok jól ismert jeleneteit és hőseit kelti életre december 30-án a Trafóban. Nagyszabású és fergeteges jubileumi partit ígérhetünk.

Netnapló extra

Karácsonyi ének

A Litera (egyik) karácsonyi ajándéka az olvasónak, hogy egy héten át zenészek és dalszövegírók, dalköltők naplóját közli. Rutkai Bori, Ujj Zsuzsi, Bárdos Deák Ági, Novák Péter, Frenk, Legát Tibor és Kollár-Klemencz László dalos naplóit olvashatjátok majd.

2flekken

A test imádása – India

A fiatal Rosztov gróf testi feltámadása izgatott, ahogyan bokrokba, fákba kapaszkodva feltápászkodik. Ez illett ide, a lábadozás életigenlése. - Takács Zsuzsa 2flekken.

További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

Levelezés angyalokkal

Csutak Gabi – 2018. december 12.

Gyerekkoromban mi is írtunk levelet. Emlékszem, mennyire igyekeztem, és persze szégyelltem, hogy nem tudok szépen rajzolni. – A héten Csutak Gabi, az UNESCO City of Literature program rezidense írja a naplót, aki jelenleg az észtországi Tartuban tartózkodik a város írójaként.

Netnapló

Megvalósult álom

Csutak Gabi – 2018. december 11.

Rozsdás vashegyek, szeméthalmok, ipari létesítmények, vagy egy zsúfolt kikötő, ahol a hajók miatt nem tudok eljutni a tengerig. – A héten Csutak Gabi, az UNESCO City of Literature program rezidense írja a naplót, aki jelenleg az észtországi Tartuban tartózkodik a város írójaként.

Netnapló

Ma jó napom-pom-pom van

Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem – 2018. november 30.

Az élénk beszélgetés közepén megint egy gyermekirodalmi kurzusos pillanat tolakodik a gondolataim közé, ahogy az egyik hallgató Békés Pál A kétbalkezes varázslóját elemezve főszereplő helyett főszeretőt mond. Felnőttolvasat. – A Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem naplóját Petres Csizmadia Gabriella írta.

Netnapló

Horla Nyitrán

Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem – 2018. november 29.

A mai műfajtörténeti szemináriumon váratlanul kinyitódott az ajtó. Ez keltett némi riadalmat, mivel pont a fantasztikus irodalom, konkrétan pedig az Horla volt terítéken. Épp arról esett szó, hogy miként szállja meg fokozatosan Maupassant klasszikus novellájának elbeszélőjét egy láthatatlan, természetfeletti lény, s veszi át gondolatai és mozdulatai felett a hatalmat... – A Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem naplóját Benyovszky Krisztián írta.

Netnapló

A szerda ritmusa

Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem – 2018. november 28.

A harmadéves mediátorokkal kezdek, regionális kultúra a tárgy, gömöri hallgatók tartanak kiselőadást Tompáról és Madáchról, emlékezetük őrzésének módozatairól, majd a kortárs szlovmagy irodalom témáját zárjuk le. – A Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem naplóját ma N. Tóth Anikó írta.

Marad a kórus

2018. november 23. - Halasi Zoltán

Ott van az Elfriede Jelinek-kutatóközpont, ott lehet megnézni videón olyan Jelinek-darabokat, amiket amúgy nem láthatott, nem láthat az ember. Hamarosan nekilátok a hetedik Jelinek-darab fordításának, ehhez kellenek előkészületek. - Halasi Zoltán netnaplója.

NETNAPLÓ

Helyszíni tudósítás

2018. november 22. - Halasi Zoltán

A Litera meghívást kapott a Bundeskanzleramttól. A netnapló száguldó riportere sietett eleget tenni a meghívásnak. Díjátadásra érkeztünk. - Halasi Zoltán netnaplója.

NETNAPLÓ

Képírás

2018. november 21. - Halasi Zoltán

Bruegel úgy integet a saját Énjének, mint ami ott lakik mindenben és mindenkiben. Egy képről-képre beöltöző és beköltöző, de sohasem azonos. Szellem-képes, be- és elmozdulós. Tekintetének olyan aurája van, ami alól nehéz kivonni magunkat. - Halasi Zoltán netnaplója.

NETNAPLÓ

Helytörténet. Josefstadt

2018. november 20. - Halasi Zoltán

Bécs mai urbanisztikai képe hasonló előtörténetet mondhat magáénak, mint Budapesté. Mutatis mutandis persze. Hiszen a várost kettéosztó vonal itt csak egy mellékág, a Donaukanal, Pesten viszont maga a Duna. –  Halasi Zoltán bécsi netnaplója.

NETNAPLÓ

Szálljunk ki

2018. november 19. - Halasi Zoltán

Úgy látszik, áru vagyok. Rám is vonatkoznak előírások. Áru vagyok! Hahó, ez itt a promó. Nézzék meg jobban. Ne féljenek, nem robban. Látják? Egy naplóíró. Egy karmakiszállító. Egy madárijesztő. – Ezen a héten Halasi Zoltán bécsi netnaplóját olvashatják.

További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

NAPLOPÁS

Merlin Színház (Bp. V., Gerlóczy u. 4.)
Kezdő dátum: 2007-11-18 19:00:00

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

Keresési találatok a(z) Haddszóljon kategóriában

Netnapló 2006. január elsején II. rész

Furcsa így ünnepek után. Mintha minden utazás előtti elválás, minden betegség körüli aggodalom, minden sértő szó miatti megbánás, minden megaláztatás miatti keserűség összesűrűsödne. Különleges...

Netnapló 2006. január elsején I. rész

Az újév szétesett. Minden évben szétesik valamiért, de az idén az időjárás is… Amíg december gondos szigorral összefogta a világot faggyal, hóeséssel, addig január elsején lucskos eső permetez,...