hirdetés

Keresési eredmény a(z) „netnapló” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

HÍR

SZABADNAPLÓ 2014 - Újraindul a Litera naplópályázata!

A Litera Szabadnapló 2014 címmel egész éves netnapló-pályázatot hirdet. A próbanaplók beküldési határideje folyamatos. Oldalunkon havonta egyszer olvashatóak majd a pályaművek. Várjuk a jelentkezéseket!

Hír

Jövő héten indul Fotónapló-sorozatunk

A Litera jövő héttől fotónapló-sorozatot indít. Havi egy/két alkalommal kortárs fotósok művei lesznek láthatóak netnapló-rovatunkban: Bach Máté, Bahget Iskander, Burger Barna, Dézsi Judit, Hegedűs János, Stekovics Gáspár és saját fotósunk, Valuska Gábor kortárs írókról készült fényképei.

Szabadnapló-pályázat

Kié lesz a Litera Szabadnapló-díja?

A Litera 10. születésnapja évében, 2012-ben Szabadnapló-pályázatot hirdetett. Olyan, naplóírásra kedvet érző, az olvasók érdeklődésére számot tartó témát választó pályázók jelentkezését várjuk, akik szeretnék megmutatni tehetségüket, és részt venni a versenyben, amelyben elnyerhetik a Litera Szabadnapló-díját. 

Szabadnapló

Továbbra is várjuk a naplópályázatokat!

A Litera Szabadnapló című naplópályázata márciusban elindult. Az első kiválasztott szerző, Turóczi Ildikó naplóját már olvashatták, ám hogy ki írja a "szabadnaplót" áprilisban, hamarosan eldől.

Szabadnapló

Hamarosan jön az első Szabadnapló!

A Litera nemrég Szabadnapló címen naplópályázatot hirdetett. A Litera szerkesztősége első alkalommal Turóczi Ildikót választotta, akinek március 5-étől olvashatják naplóját oldalunkon.

Pályázat

SZABADNAPLÓ - A Litera naplópályázata!

A Litera Szabadnapló címmel egész éves netnapló-pályázatot hirdet. A próbanaplók beküldési határideje folyamatos. Oldalunkon havonta egyszer olvashatóak majd a pályaművek. Várjuk a jelentkezéseket!

Hír

A fa alatt

Az év hátralévő napjain ünnepi kínálattal várjuk olvasóinkat. Nagyvizit Juhász Ferencnél, körkérdés az év legnagyobb és legfontosabb írói-irodalmi teljesítményeiről és eseményeiről, Az év verse, a Penna Írósuli netnaplója, autista gyerekek rajzaival kortárs szerzők írásai az Alibiből, videók, és a rendezvények között egy mindent elsöprő: a tizedik előszilveszteri partink a Trafóban. Tartsanak velünk az ünnepek alatt is!

Jubileumi parti

10 híres sztori - A Litera 10. előszilveszteri partija

Vajon hogyan alakulna Pierre Bezuhov, Hamlet, Raszkolnyikov vagy Gregor Samsa sorsa, ha jeles kortárs íróink kezébe adnánk életük irányítását? A Litera irodalmi portál tíz kiváló szerzője magyar és világirodalmi klasszikusok jól ismert jeleneteit és hőseit kelti életre december 30-án a Trafóban. Nagyszabású és fergeteges jubileumi partit ígérhetünk.

Netnapló extra

Karácsonyi ének

A Litera (egyik) karácsonyi ajándéka az olvasónak, hogy egy héten át zenészek és dalszövegírók, dalköltők naplóját közli. Rutkai Bori, Ujj Zsuzsi, Bárdos Deák Ági, Novák Péter, Frenk, Legát Tibor és Kollár-Klemencz László dalos naplóit olvashatjátok majd.

2flekken

A test imádása – India

A fiatal Rosztov gróf testi feltámadása izgatott, ahogyan bokrokba, fákba kapaszkodva feltápászkodik. Ez illett ide, a lábadozás életigenlése. - Takács Zsuzsa 2flekken.

További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

Anything helps

Szilasi Flóra – 2018. augusztus 10.

Úton haza Dániából. Buszon huszonnegyedik órája. Még hat van hátra. Már túlléptem a tűréshatárom, átléptem két országhatárt, már elkerülhetetlen a csapongás. – Ezen a héten a Litera gyakornokai írják a netnaplót. Az ötödiket Szilasi Flóra.

Netnapló

A történet árnyéka

Helli Szimonetta - 2018. augusztus 8.

Egyszerre kerít hatalmába a borzongás és a csodálat, mennyire pontosan határoz meg életem minden pillanatának lenyomata. És hogy a történés momentumában mennyire esetleges, hogy mit visznek tovább a neuronok, milyen formáját ragadják meg a valóságnak. – Ezen a héten a Litera gyakornokai írják a netnaplót. A harmadikat Helli Szimonetta.

Netnapló

A szent is kegyetlenségből gyógyít

Szijj Márton - 2018. augusztus 7.

Ma, amikor odaültem mellé az asztalhoz, és talán tíz év óta először kimondtam, amit ki kellett, és megfogtam a kezét, akkor ráláttam arra, hogy az ember elsősorban érző, és csak másodikban gondolkodó lény. – Ezen a héten a Litera gyakornokai írják a netnaplót. A másodikat Szijj Márton.

Netnapló

Bernhardizmussal mondva

Ördögkatlan Fesztivál – 2018. augusztus 3.

Noha az öngyilkos kisemberről szóló Erdman-mű eleve színpadra készült, mégsem tűnik olyan életképesnek, mint a fesztivál utolsó napján szintén a Forte Társulat által tálalt Thomas Bernhard-kompilátum, a Vaterland, amely az öngyilkosság össztársadalmi keretein belül annak egzisztenciális borzalmát is képes kiélesíteni. – Az Ördögkatlan Fesztiválról Bazsányi Sándor jelentkezik.

Netnapló

Jeges forróság

Ördögkatlan Fesztivál – 2018. augusztus 2.

Az 1938-ban elkezdődött történet bizony nem ért véget, sem 1945-tel, sem 1948-cal, sem 1956-tal, sem 1968-cal, sem 1989-cel... Ma is tart. Márai nemcsak nekünk, hanem rólunk is beszél. – Az Ördögkatlan Fesztiválról Bazsányi Sándor jelentkezik.

Netnapló

Meddig szabad fokozni a helyzetkomikumot

Ördögkatlan Fesztivál – 2018. augusztus 1.

Az ötvenes évek Nagyharsányában játszódó Baranyai gyöngyösbokrétát, amely mindent megtett azért, hogy minél többet hahotázhasson a közönség harsányabbik (viccvámpír-természetű) hányada, míg a másik, finnyásabbik hányad (ebbe tartoznék magam is) az első negyedóra után bizony hiányolhatta azt a bizonyos (patikamérlegen be nem állítható, de zsigerileg azért bőven megérezhető) mértéktartást – Az Ördögkatlan Fesztiválról Bazsányi Sándor jelentkezik.

Netnapló

Míg fekszem kiterítve

Ördögkatlan Fesztivál – 2018. július 31.

...jött a hangfelvételen eddig is meg-megszólaló Törőcsik Mari – immár élőben, azazhogy a színészek által mozgatott bábként, Pilinszky Apokrifját olvasva, azon belül hibázva, meg-megakadva, kínjában viccelődve, esendően, tehát: hitelesen. – Az Ördögkatlan Fesztivál nyitóelőadásáról Bazsányi Sándor írt.

Netnapló

A fáradt vándor hazatalál – két tarhonyázás Szokolyán

FISZ – 2018. július 20.

Kicsit úgy érzem magam, mintha speed datingen lennék, mert szigorúan fél órát szánok minden műhelyre, csak most a csengőt a mindenhova elhallatszódó medencébe csobbanások helyettesítik. Egy hasas jelzi is nekem, hogy ideje indulni László Noémiék medenceparti líraműhelyéhez, a kontextus pedig a trópus terminust is újraértelmezi számomra a líraolvasásban. – A FISZ naplóját Smid Róbert írta.

Netnapló

Homlokpuszi

FISZ – 2018. július 19.

Ez a valaki az ebédlő egyik asztalán felejtette egy megírandó meséje vázlatát, amit elolvasott Nádasdy Ádám, Láng Zsolt, Szilasi László, Károlyi Csaba és ki tudja még, kik. Evés közben bizonyára elgondolkodtak rajta, megbeszélték, hogy mit hogyan lehetne... – A FISZ-tábor naplóját Gondos Mária Magdolna írta.

Netnapló

Szeretőm: a próza

FISZ – 2018. július 18.

Sok kérdés felvetődött a diskurzus kapcsán: Mitől klasszikus valami? Ki dönti el, hogy mi számít irodalmi értéknek? Nem jutottunk dűlőre, de elindult a közös gondolkodás, ez pedig mindenképpen érték. – A FISZ-tábor első napjáról Csombor Rita írt.

További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

NAPLOPÁS

Merlin Színház (Bp. V., Gerlóczy u. 4.)
Kezdő dátum: 2007-11-18 19:00:00

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

Keresési találatok a(z) Haddszóljon kategóriában

Netnapló 2006. január elsején II. rész

Furcsa így ünnepek után. Mintha minden utazás előtti elválás, minden betegség körüli aggodalom, minden sértő szó miatti megbánás, minden megaláztatás miatti keserűség összesűrűsödne. Különleges...

Netnapló 2006. január elsején I. rész

Az újév szétesett. Minden évben szétesik valamiért, de az idén az időjárás is… Amíg december gondos szigorral összefogta a világot faggyal, hóeséssel, addig január elsején lucskos eső permetez,...