hirdetés

Keresési eredmény a(z) „netnapló-extra” címkére

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

Netnapló-extra – Néha igen, néha nem

Vajdasái fordítók - 2019. január 08.

Josif Brodski is ezen a hullámhosszon gondolkodott, amikor leírta, hogy a műfordítás a civilizáció atyja. Borges azt állítja hogy minden eredeti mű valamiképpen – mindenekelőtt létrejöttének folyamatában – maga is egyféle fordítás. – Ezen a héten 2018 legjobb netnaplóiból válogatunk. A vajdasági fordítók áprilisban írták a naplót. Vickó Árpád bejegyzését olvashatják.

Netnapló-extra

Netnapló-extra – Faszikáim

Symposion - 2019. január 7.

A Symposion a lehetőségek terepe. A pasizásé. Vagy ahogy a főszerkesztő úr mondaná, a faszizásé. – Ezen a héten 2018 legjobb netnaplóiból válogatunk. A Symposion áprilisban írta a naplót. Bencsik Orsolya bejegyzését olvashatják.

Netnapló-extra

Netnapló-extra - Tények, művek, műanyagok

Dunszt - 2019. január 05.

Tény az is, hogy a pozsonyi lakóházban, amelyben tizenhat négyzetmétert bérlek, nincs szelektív hulladékgyűjtés, csak egy „mindentbele" konténer. Még 2018-ban is probléma lehet a szelektív hulladékgyűjtés Szlovákia fővárosának központjában. - Ezen a héten 2018 legemlékezetesebb naplóiból válogatunk. Novemberben a felvidéki Dunszt írta a netnaplót, Mellár Dávid bejegyzését olvashatják.

Netnapló extra

Netnapló extra - Tábori levlap nektek. Pjotruska meg én.

Látó - 2019. január 03.

Ott függött a horizonton annak reménye, hogy még további éjszakákban ütközhetünk egymásnak, s hullhatunk alá meteoresőként. - Ezen a héten 2018 legemlékezetesebb naplóiból válogatunk. A Látó folyóirat szilágybagosi táborának naplóját Orkesztra Gabó néven Márton Evelin és Vida Gábor írta.

Netnapló extra

Netnapló extra - Borisz Davidovics síremléke a Királyban

Balázs Attila - 2019. január 01.

Szeretett bölcseket mondani Szolimán, például azt jegyezte meg Deannel kapcsolatban, hogy nehezen hal meg az, aki életét a halála után kezdi. Ám az idő mégiscsak múlik, a kebabos/kebapos ugyanott már nem is emlékszik mizmizi Szolimánra. - Ezen a héten 2018 legemlékezetesebb naplóiból válogatunk. Áprilisban Balázs Attila írta a netnaplót.

Netnapló extra

Netnapló extra: Nem történt semmi

Látó folyóirat - 2018. január 9.

Mi választja el a (jó) poént a bölcsességtől? Avagy a jó aforizma olyan, hogy az ellentettje is igaz? Gómez Dávila mondja, hogy a feminizmus nevetséges, az antifeminizmus szánalmas. – Ezen a héten 2017 legemlékezetesebb naplóiból válogatunk. A marosvásárhelyi Látó naplóját decemberben Vida Gábor írta.

Netnapló extra

Netnapló extra: Vasgyári vallomások

Műút Szöveggyár - 2018. január 6.

Nektek mi a legnagyobb félelmetek, vagy szorongásotok azzal kapcsolatban, hogy elkezdtetek írni, vagy a közeg kapcsán mi az, amitől tartotok? — a hajnali háromkor már lefelé ívelő buli utolsó kérdése hangzik tehát. – Ezen a héten 2017 legemlékezetesebb naplóiból válogatunk. A Műút Szöveggyár naplóját júliusban Vida Kamilla írta.

Netnapló

Netnapló extra: Nem fáznak

Art Capital – 2018. január 5.

A cselekvően balos, alkoholizmussal és mélydepresszióval küszködő Boston Brahmin, Robert Lowell szabad szonettjeit olvasom kiállítási sorvezetőként. Tartósított történelem, ami már nem indul erjedésnek. – Ezen a héten 2017 legemlékezetesebb naplóiból válogatunk. Az Art Capital fesztiválról szeptemberben Lanczkor Gábor jelentkezett.

Netnapló

Netnapló extra: Szellemidézés a Léda-házból

Várad folyóirat – 2018. január 3.

Rebesgetik a szomszédságban, hogy mostanság mind gyakrabban látnak egy női alakot lebegni ennek a háznak a környékén. A vallomások alapján kiderítettem: nem, nem Léda szellemalakja kísért errefelé, hanem testvérhúga, az Adyval egyívású Brüll Berta lelke jár haza szorgosan. – Ezen a héten 2017 legemlékezetesebb naplóiból válogatunk. A Várad folyóirat naplóját Szilágyi Aladár írta tavaly novemberben.

Netnapló extra

Netnapló extra: Magyar író

Simon Márton – 2018. január 1.

Ez a rend zene. Ez Bach, amikor a Casals elkezdi. Ez két írásjel között egy tisztességes mondat. Ez egy asztal és egy szék. Egy hullám hibátlansága. – Ezen a héten 2017 legemlékezetesebb naplóiból válogatunk. Simon Márton netnaplója októberről.

További találatok