hirdetés

Keresési eredmény a(z) „pál sándor attila” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

LAUDÁCIÓ

Pál Sándor Attila: A Balaskó-implementáció

Tejsav súlyos kötet. Sorsokat cipel, és ahogyan átnyújtja nekünk, az is súlyos. A módozat és az anyag egyképpen. Alig tudok ellenállni, hogy ne kössem ide az izomlázat. – Balaskó Ákos Tejsav című új kötetét Pál Sándor Attila méltatta április 10-én a Magvető Caféban.

köszöntő

Pál Sándor Attila: Ókontri – Oravecz Imre köszöntése

Nem telik el nap, hogy ne gondolnék Elmúlásunk menetrendjére. Együtt repültem az idős Árvai Jánossal a tanya, végül Szajla és a környező vidék körül. Láttam a távozó fát, a rengeteg madarat és még sok minden mást. – Oravecz Imre 75. születésnapját a Petőfi Irodalmi Múzeumban március 13-án ünnepelték. Pál Sándor Attila köszöntője.

Ördög a részletekben

Pál Sándor Attila: Geek keserves

Amikor először összejön Daredevil, Iron Fist, Luke Cage és Jessica Jones, majdnem olyan hideglelősen jó, mint amikor az első Avengersben, New York ostromakor a Hulk kiüti az egyik repülő bálnát, és forog egyet a kamera a csapat körül. De csak majdnem. Na jó, nem. Egyáltalán nem. – Pál Sándor Attila a The Defendersről írt.

Kritika

Szabadpolc – Dialógusok egy szereplőre

A polcokon nincs szoros tematikus összefüggés, ám a könyvek valamiképp mégis sort alkotnak. – Mészáros Gábor kritikáit olvashatják Pál Sándor Attila Düvő, Peer Krisztián 42 és Hevesi Judit  Holnap ne gyere című, Könyvfesztiválra megjelent versesköteteiről.

Részlet a kötetből

Pál Sándor Attila: Düvő (részlet a kötetből)

Pál Sándor Attila versei a népzene hangját imitálva népdalokat, balladákat, meséket írnak újra, ennek a költészetnek van mondanivalója az országról, a versek olyan képét mutatják meg a magyar vidéknek, amely ritkán örökítődik meg ilyen modern, mégis a hagyományokat eredeti módon újrateremtő nyelven. – Részletet ajánlunk Pál Sándor Attila frissen megjelent kötetéből.

A Litera bemutatja

Pál Sándor Attila versei

A hívott szám jelenleg nem elérhető, / kérem, hagyjon üzenetet. // Vakítóan süt a nap, és mégis olyan hideg van, / merre jártál, merre ültél, én édes fiam? // A fiú román állampolgár, Volkswagen / típusú, matt fekete gépkocsija kamionnal / ütközött a tenger mellett. Üvegszilánkok / a kék úttesten mindenütt. – A Litera bemutatja: Pál Sándor Attila verseit olvashatják.

A Litera bemutatja

Darvasi László: Düvő – Pál Sándor Attila versei

Olyan könnyedén magányos, olyan könnyedén szeret, olyan könnyedén fél, mégis megborzong tőle az ember. Olykor pedig pontos és objektív, tárgyilagosan leíró, de például sohasem hűvös. Soha sem részvétlen. – Pál Sándor Attila költészetét a hónap szerzője, Darvasi László mutatja be a Litera olvasóinak.

Ott jártunk

Mindig egymás között vagyunk, amikor irodalomról beszélünk

A szegedi kritikai beszélgetéssorozat (KáBé) május 5-i estjén Parti Nagy Lajos – Réz Pál Bokáig pezsgőben című hangos memoárjáról vitatkoztak a Grand Caféban Szilasi László, Bencsik Orsolya, Tóth Tünde és Pál Sándor Attila. Az estet Szilágyi Zsófia nyitotta meg. − Ott jártunk.

Ott jártunk

Méretes pátosz, kényszeres nagyotmondás

Az SZTE BTK Magyar Irodalmi Tanszéke az ÉS-kvartettek mintájára indított KáBé címmel kritikai beszélgetéssorozatot. E sorozat keretén belül elsőként Bartis Attila A vége című regényéről beszélgetett március 24-én este a Grand Caféban a tanszék két oktatója, Szilágyi Zsófia és Szabó Gábor, valamint Garaczi Zoltán és Pál Sándor Attila PhD-hallgatók. – Ott jártunk.

Ott jártunk

Couleur locale – A FISZ irodalomtörténeti tanácskozásáról

Szögligeten, egy 591 fős észak-magyarországi faluban rendezte meg a Fiatal Írók Szövetsége A magyar falu poétikái című tanácskozását 2016. március 3-5 között, meglehetősen familiáris, békebeli hangulatban. - Pál Sándor Attila tudósítása.

További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

Egyszerű történet a falat kenyérről

Kiadók a könyvhéten – 2018. június 4.

Miután hazaértem, gondoltam, lövök egy csomagtartós fotót (amatőr Hévíz-plágium, vöröshagyma és lóbab nélkül), szétterítettem stílusosan a kék könyveket, amikor átszól a szomszédasszony – igaz, magyar háztartásbéli humán erőforrás –, hogy ugyan mondanám már meg, mit fotózok én annyira. Mire én, hogy mi mást, a terítendő árut. – A könyvheti napló első bejegyzését a FISZ-könyvek két szerkesztője, Pál-Kovács Sándor és Barlog Károly írta.