hirdetés

Keresési eredmény a(z) „pályázat” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

HÍR

Fordításminta készítésére írt ki felhívást a PIM

A Petőfi Irodalmi Múzeum Magyar Könyv- és Fordítástámogatási irodája pályázatot írt ki, amellyel egyrészt a magyar irodalom fordítóinak munkáját kívánják ösztönözni, továbbá a külföldi kiadók figyelmét szeretnék felkelteni a magyar irodalmi művek iránt.

Hír

41. Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázat

Az Írók Alapítványa, az Írók Szakszervezete, a Sárvári Tinódi Gimnázium és Sárvár Város Önkormányzata meghirdeti a 41. Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázatot és 2018. április 3-tól április 6-ig Sárvár városában megrendezi az irodalmi pályázat táborát.

Pályázat

Fényképregény-pályázat Cseh Tamás és Bereményi Géza lemezeihez

A Corvina Kiadó fényképregény-pályázatot hirdetett Bereményi Géza és Vető János közös műve, az Antoine és Desiré kapcsán. A pályázó alkotóknak a Cseh Tamás – Bereményi Géza szerzőpáros valamely lemezéhez kell fényképregényt készíteniük. A határidő: 2018. január 17.

Szerelmes Arany

Kiss Judit Ágnes: Fehérné

„Bejössz-e ma hozzám, aranyom, Jánoskám? / Nem jő még az uram, megizente postán." / Menne ő, hiába ne fogyjon a fröccs el, / De hát mihez kezdjen egy ilyen csepp öccsel? – Kiss Judit Ágnes a Litera Szerelmes Arany című verspályázatán megírta Arany János megsemmisült erotikus verseinek egyikét. Ezt olvashatják most (videóval).

Szerelmes Arany

Babiczky Tibor: Szürke zóna

A párna belsejéből szárnyak verdesése / hallatszik. Vadludak v-betűje az égen, / visz a lábam. Álomtalan éjszaka az élet felén. – Babiczky Tibor a Litera Szerelmes Arany című verspályázatán megírta Arany János megsemmisült szerelmes verseinek egyikét. Ezt olvashatják és tekinthetik meg most a LiteraTV-ben.

Szerelmes Arany

Karafiáth Orsolya: A szavak románca; Tölgy alatti hölgygyakorlat

Combjának párnáját csiklandozza bajszom, / enged a görcsös félsz, megengedi arcom. / Pöckölöm, símolom, veszek a nedvekbe, / nagy kortyok, fulladék körkörös percekbe. – Karafiáth Orsolya a Litera Szerelmes Arany estjén két fiktív Arany János-verssel állt színpadra (videóval).

Szerelmes Arany

Lövétei Lázár László: Nőmhöz

Vén vagyok már, te is az vagy, / És a lelkünk „vérszegény", / De azért még összeillünk / Porhüvelyünk alfelén. – Lövétei Lázár László a Litera Szerelmes Arany című verspályázatán megírta Arany János megsemmisült erotikus verseinek egyikét. Ezt olvashatják most.

Szerelmes Arany

Vörös István: Toldi Prágában

Előbb csak forgott egymagában, / szerelmi zaj zengett agyában, / úszott a nőstényhal fölé, / mint pipafüst dől a szobában, / fehér felhő ömlött nyomában: / tejét az ikrára tevé. – Vörös István verse a Litera Szerelmes Arany című meghívásos pályázatának alkotása. Videóval közöljük.

Szerelmes Arany

Varga Zoltán Zsolt: Arány Jónás: Panna és Pista

Eltelik a hét év, / Pista hazatérvén / felkeresi Pannát, / mint az égi mannát, / úgy vágyja a testét. – A Litera Szerelmes Arany nyílt pályázatának különdíjasa Varga Zoltán Zsolt alkotása.

Szerelmes Arany

Sajó László: Tamburás öreg trubadúr

Ágyon ült Klárcsi, Istók pedig állott, / Szőkén bólingatott a szép soubrette, / Nem volt ablak, de csillagokat látott / Istók: Napot! melyen nagykorú lett – A Litera Szerelmes Arany nyílt pályázatának második díjasa, Sajó László verse.

További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

Margitliget

Imre Eszter - 2016. szeptember 2.

Ma estére már elég kómásan értem haza, és eszembe jutott, hogy kicsit vicces, hogy egy sima hétköznapi nap naplójában írok a bulinegyedről, a péntek este írt naplóm pedig egy kis budai sétányról szól. De az igazság az, hogy sehol máshol nem lennék most. Nagy dolog ez, és szerencsére egyre többször ez a meghatározó tapasztalásom, hogy ott a legjobb, ahol éppen vagyok. – Imre Eszter szabadnaplója péntekről.

Az archaikus könnycsepp világa

Turós Margaréta - 2014 december 12.

A hófehér ruhák világítanak a gyertyák fényében, Buddha nagyon boldog lehet ennyi szépségtől, akkor is, ha ma már fog nélkül tekint le az örökkévalóságból. Mintha egy láthatatlan szál egy pillanatra elszakadna ég és föld között. -Turós Margaréta naplója péntekről.

Netnapló

A pagodagyermekek

Turós Margaréta - 2014. december 11.

Elkápráztató, olyan mintha egy másik világba lépne az ember. Távoli, soha nem látott fényekből és hihetetlen zöldből emelkedik ki az Angkor Wat. Buddhista szerzetesek narancssárga ruhái ragyognak a fényben, majmok szaladgálnak, és a meztelen talpú, gyönyörű, apró gyermekek képeslapokat árulnak. - A Szabadnapló-pályázat versenyzője, Turós Margaréta naplóját olvashatják.

Netnapló

László Szabolcs: Az írótábor a paradicsomba megy

Fiktív Tata - Pályázat, 2013. június 12.

Az öreg legyintett, és lassú léptekkel járta be a gyászos panteont, amiben a népszerű írók meg költők immár önmaguk viaszos bábújaként szerepeltek, s azon töprengett, hogy ki vagy mi képes ilyen ördögi pontossággal kivitelezett akcióra. - Ezen a héten napló helyett Fiktív Tata című pályázatunk darabjait olvashatják.

Netnapló

Kádár Valéria: Titokzatos ihletés

Fiktív Tata - Pályázat - 2013. június 13.

Írói munkássága hajnalán rendszeresen járt Tatán az írótáborban, hogy kamatoztassa addigi tudását, és mert egy titok fűzte őt a Tatai-tóhoz. - Ezen a héten napló helyett Fiktív Tata című pályázatunk darabjait olvashatják.

Netnapló

Solti Gyöngyi: Csikós Emma végnapjai

Fiktív Tata - Pályázat, 2013. június 12.

A nagyobb gyerek - úgy tizenöt körül lehetett - illedelmesen ült, széke mellett a labdája, rajta a monogramja: EP. - Ezen a héten napló helyett Fiktív Tata című pályázatunk darabjait olvashatják.

Netnapló

Rácz Krisztina: Nagy Szellemek találkozása

Fiktív Tata - Pályázat, 2013. június 11.

A mai az utolsó napunk itt a Földön, mielőtt visszatérnénk az Öröklétbe, ezért azt mondom: ne vesztegessük az időt! Ajándékba kaptunk hét napot, hogy részt vehessünk a táborban, és ezzel az életben: hálálja meg mindenki egy-egy darabbal… önmagából! - Ezen a héten napló helyett Fiktív Tata című pályázatunk darabjait olvashatják rovatunkban.

Netnapló

Folyóparti rock’n’roll

Nagy Kata - 2012. július 27.

A pánikhangulat akkor tör ki, amikor a titkos stoppos cselem se válik be: ezt általában az első egy óra után szoktam bevetni. Kihúzom magam, nem gondolok semmire, és protestáns létemre elkezdem diszkréten énekelni a katolikus karizmatikus megújulás dalait. Úgy a harmadik-negyedik dalnál fel is szoktak venni.  - A Litera Szabadnaplóját ezen a héten Nagy Kata írja. A pénteki bejegyzést olvashatják.

Szabadnapló

Húsvét

Dávid Gyula - 2012. április 9.

SZABADNAPLÓ! Szóval – ez a szavajárásom, mint másoknak az úgymond – évekig külföldön éltem (erről lesz még szó), olyan országban, ahol sok minden egészen más, mint idehaza. - Ezen a héten naplópályázatunk második jelöltjének, Dávid Gyulának a naplóját olvashatják. 

Ti

2008. augusztus 1. - Tamás Zsuzsa
Tanulság nincs, legalábbis hollywoodi sikertörténetről nem számolhatok be. Volt köztünk egy emberi viszony. Volt egy-két amolyan „ahhoz képest” sikeres próbálkozás az érdektelenség áttörésére, tógába öltözés, alvilágfestés, betűszobor készítés, effélék – semmi sem sikerült tökéletesen. Volt egy utolsó óránk, és voltak gesztusok, amikből úgy érezhettem, talán nem volt hiábavaló ez az egy év. Mindenestre elhagytam a pályát.
További találatok

Keresési találatok a(z) Haddszóljon kategóriában

2009 legfrisebb pályázata

Tisztelt cím, kedves olvasó! Utólagos engedelmeddel szeretnénk lapunkat , www.tollal.hu röviden bemutatni. 2008. augusztus 14-én kelt életre a lap, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy...

WARNING!!! ¦ Mindenki figyelmébe! ¦ WARNING!!! (befejező rész)

II. Szavazás a „beérkezett” pályamunkákra: A pályamunkák beérkezési határidejének elérkezésekor egy újabb „mappát” hozok létre, ennek megnevezése pedig: «BELSŐ_PÁLYÁZAT_I. – PÁLYAMŰRE SZAVAZÁS»...

WARNING!!! ¦ Mindenki figyelmébe! ¦ WARNING!!! (folytatás)

A lebonyolítást a következőképpen gondolom. I. A Pályázat-indítás menete: Aki reagálni szándékozik, vagyis elfogadja „kihívásomat” – és részt is kíván venni a belső verseny-pályázatban –, tegyen...

WARNING!!! – MINDENKI FIGYELMÉBE! – WARNING!!!

JAVASLAT és VERSENY-FELHÍVÁS Üdv, „Literátorok”! Két dolgot vázolnék. Az első: Felvetődött itt néhány hete, hogy bizonyos – eleddig ismeretlen – „férgek” (vagy „féreginák”) LELOPJÁK az ide...

Vizsla-sztoriverseny

Itt olvashatod a pályázat feltételeit </br>

A Bretter pályázat nyertesei

Dimény Lóránt Farkas Zsolt Kábé Kuti Csongor Magyary Ágnes Móra Zoltán (bocs, de vannak akiket érdekelt) Hümm, hümm...jajj miket mondok, szóval Ühüm, ühüm...

pályázat

novellla 1percesek 3 óra alatt jutalmakkal RÁDIO EXTREMen 94.2 minden pénteken 10-13 oráig alkalmanként 3 versenyzővel

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

A Pál utcai fiúk napja

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V., Károlyi Mihály u. 16.)
Kezdő dátum: 2008-04-09 10:00:00

Darvasi László: Bolond Helga

MU Színház (Bp, XI., Körösy József utca 17.)
Kezdő dátum: 2008-04-01 20:00:00

IV. Gyermekirodalmi Fesztivál és Vásár

Kossuth Klub (Bp. VIII., Múzeum u. 7.)
Kezdő dátum: 2008-03-07 10:00:00

Jordi Galcerán: A GRÖNHOLM-MÓDSZER

Új Színház nagyszínpada (Bp, VI., Paulay Ede utca 35.)
Kezdő dátum: 2008-01-10 19:40:00

A nézőtérrel szemben

Sirály (Bp. VI., Király u. 50.)
Kezdő dátum: 2007-04-04 18:00:00

műKEDDvelő: Tóth Krisztina

MU Színház (Bp. XI., Kőrösy J. u. 17.)
Kezdő dátum: 2006-10-03 18:00:00

EFOTT 2006 (júl. 18-22.)

Balatonzamárdi
Kezdő dátum: 2006-07-22 11:00:00

Az Irokéz Galéria bemutatja: Csáki László: Képregények

Irokéz Galéria (Szombathely, Thököly u. 36.)
Kezdő dátum: 2006-07-11 19:00:00

Kiruccanni Középföldére

Millenáris (Bp, II., Fény u.20-22.)
Kezdő dátum: 2006-01-08 09:00:00

Terézvárosi szépírói pályázat díjkiosztó ünnepsége


Kezdő dátum: 2005-04-14 16:00:00
Bp, VI., Andrássy út 45.
További találatok

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

LiteraTV

Varró Dániel: Ész és f* vitája (videó)

„Hadd vegyem a dolgot” úgymond „magam kézbe. / Gondold el a grófnét, ész komám, ruhátlan, / Mi tetszetes néked, oly pozitúrában, / Te meg öcsém, vessző, ha megnyúltál, hagyd úgy, / Bízzad reám bízvást lőkupakod, makktyúd.” – Varró Dániel verse a Litera Szerelmes Arany pályázatának díjátadóján hangzott el.