hirdetés

Keresési eredmény a(z) „pályázat” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

PÁLYÁZAT

Idén is meghirdették az Örkény István drámaírói ösztöndíjpályázatot

A Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság pályázatot hirdet fiatal drámaírók részére. A pályázat szakmai lebonyolítója a Petőfi Irodalmi Múzeum - Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet. A pályázat beérkezési határideje 2019. február 8. péntek.

Pályázat

Új elnököt választ az egyik legnagyobb múltú írószervezet

A fiatal írókat tömörítő József Attila Kör Irodalmi Egyesület – elnökségének januári lemondása után – pályázatot írt ki az elnöki poszt betöltésére. A pályázatokat március 10-éig várják, az új elnök a szintén megújult elnökséggel áprilisban léphet munkába.

PÁLYÁZAT

42. Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázat

Az Írók Alapítványa, az Írók Szakszervezete, a Sárvári Tinódi Gimnázium és Sárvár Város Önkormányzata meghirdeti a 42. Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázatot, és 2019. április 23. és április 26. között Sárvár városában megrendezi az irodalmi pályázat táborát.

Oláh János szerkesztői ösztöndíjpályázat

Már lehet pályázni az Oláh János szerkesztői ösztöndíjra, melyet fiatal bölcsészek és alkotók számára hirdetnek meg. Az ösztöndíj célja, hogy segítséget nyújtson a könyv- és folyóirat-szerkesztői pályakezdéshez, valamint megfelelő feltételeket biztosítson a magas színvonalú szakmai tapasztalat megszerzéséhez.

Pályázati felhívás

Solidarity Academy 2018: Borderlands – pályázati felhívás

A lengyelországi European Solidarity Centre és a József Attila Kör közös pályázati kiírása 20-30 év közötti újságírók számára.

Hír

A Bárka folyóirat pályázatot hirdet

A 25 éves Bárka tanulmány- és esszépályázatot hirdet, melynek beküldési határideje 2018. augusztus 1. A pályázat célja a magyar irodalom elmúlt tíz évének föltérképezése, számbavétele.

Arany 2.0

Indul a Litera Arany-programjának 2. felvonása

Arany balladáinak témájára születő új magyar drámai művekkel és a fiatal generációkat aktivizáló, Arany János életének helyszínein forgatott filmmel folytatja az Arany-életmű feldolgozását a Litera. A Magyar ballada drámaverseny eredményhirdetése június 10-én lesz, a Margó Fesztiválon, a bemutatók ősszel várhatók.

PÁLYÁZAT

Hévíz U25 – verspályázat

Az idén 25 éves Hévíz folyóirat verspályázatot hirdet 25 évnél fiatalabb költők számára. A zsűri tagjai Beck Zoltán, Kemény István és Takács Zsuzsa. Benyújtási határidő: 2018. július 1.

Hír

Novellapályázatot hirdet a JCDecaux

Idén is novellapályázatot hirdet a JCDecaux, amely akciójával alkalmi irodalmi élménnyé szeretné tenné a várakozás perceit. A legjobb tárcanovellák Budapest és a megyeszékhelyek különböző busz- és villamosmegállóiban lesznek olvashatóak magyar és angol nyelven. A beérkezett művek között a Grecsó Krisztián, József Attila-díjas író által elnökölt zsűri válogat.

Pályázat

Mit neked cirkusz? Csoda a cirkuszban – Irodalmi pályázat

A Fővárosi Nagycirkusz irodalmi pályázatot hirdetett a megújuló cirkuszművészetről. Költők, írók, dalszerzők, irodalomkedvelők jelentkezését várják, akik a cirkusz csodájának, varázslatának művészi megfogalmazását nyújtják versben, novellában vagy dalban. A határidő: 2018. augusztus 15.

További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

Margitliget

Imre Eszter - 2016. szeptember 2.

Ma estére már elég kómásan értem haza, és eszembe jutott, hogy kicsit vicces, hogy egy sima hétköznapi nap naplójában írok a bulinegyedről, a péntek este írt naplóm pedig egy kis budai sétányról szól. De az igazság az, hogy sehol máshol nem lennék most. Nagy dolog ez, és szerencsére egyre többször ez a meghatározó tapasztalásom, hogy ott a legjobb, ahol éppen vagyok. – Imre Eszter szabadnaplója péntekről.

Az archaikus könnycsepp világa

Turós Margaréta - 2014 december 12.

A hófehér ruhák világítanak a gyertyák fényében, Buddha nagyon boldog lehet ennyi szépségtől, akkor is, ha ma már fog nélkül tekint le az örökkévalóságból. Mintha egy láthatatlan szál egy pillanatra elszakadna ég és föld között. -Turós Margaréta naplója péntekről.

Netnapló

A pagodagyermekek

Turós Margaréta - 2014. december 11.

Elkápráztató, olyan mintha egy másik világba lépne az ember. Távoli, soha nem látott fényekből és hihetetlen zöldből emelkedik ki az Angkor Wat. Buddhista szerzetesek narancssárga ruhái ragyognak a fényben, majmok szaladgálnak, és a meztelen talpú, gyönyörű, apró gyermekek képeslapokat árulnak. - A Szabadnapló-pályázat versenyzője, Turós Margaréta naplóját olvashatják.

Netnapló

László Szabolcs: Az írótábor a paradicsomba megy

Fiktív Tata - Pályázat, 2013. június 12.

Az öreg legyintett, és lassú léptekkel járta be a gyászos panteont, amiben a népszerű írók meg költők immár önmaguk viaszos bábújaként szerepeltek, s azon töprengett, hogy ki vagy mi képes ilyen ördögi pontossággal kivitelezett akcióra. - Ezen a héten napló helyett Fiktív Tata című pályázatunk darabjait olvashatják.

Netnapló

Kádár Valéria: Titokzatos ihletés

Fiktív Tata - Pályázat - 2013. június 13.

Írói munkássága hajnalán rendszeresen járt Tatán az írótáborban, hogy kamatoztassa addigi tudását, és mert egy titok fűzte őt a Tatai-tóhoz. - Ezen a héten napló helyett Fiktív Tata című pályázatunk darabjait olvashatják.

Netnapló

Solti Gyöngyi: Csikós Emma végnapjai

Fiktív Tata - Pályázat, 2013. június 12.

A nagyobb gyerek - úgy tizenöt körül lehetett - illedelmesen ült, széke mellett a labdája, rajta a monogramja: EP. - Ezen a héten napló helyett Fiktív Tata című pályázatunk darabjait olvashatják.

Netnapló

Rácz Krisztina: Nagy Szellemek találkozása

Fiktív Tata - Pályázat, 2013. június 11.

A mai az utolsó napunk itt a Földön, mielőtt visszatérnénk az Öröklétbe, ezért azt mondom: ne vesztegessük az időt! Ajándékba kaptunk hét napot, hogy részt vehessünk a táborban, és ezzel az életben: hálálja meg mindenki egy-egy darabbal… önmagából! - Ezen a héten napló helyett Fiktív Tata című pályázatunk darabjait olvashatják rovatunkban.

Netnapló

Folyóparti rock’n’roll

Nagy Kata - 2012. július 27.

A pánikhangulat akkor tör ki, amikor a titkos stoppos cselem se válik be: ezt általában az első egy óra után szoktam bevetni. Kihúzom magam, nem gondolok semmire, és protestáns létemre elkezdem diszkréten énekelni a katolikus karizmatikus megújulás dalait. Úgy a harmadik-negyedik dalnál fel is szoktak venni.  - A Litera Szabadnaplóját ezen a héten Nagy Kata írja. A pénteki bejegyzést olvashatják.

Szabadnapló

Húsvét

Dávid Gyula - 2012. április 9.

SZABADNAPLÓ! Szóval – ez a szavajárásom, mint másoknak az úgymond – évekig külföldön éltem (erről lesz még szó), olyan országban, ahol sok minden egészen más, mint idehaza. - Ezen a héten naplópályázatunk második jelöltjének, Dávid Gyulának a naplóját olvashatják. 

Ti

2008. augusztus 1. - Tamás Zsuzsa
Tanulság nincs, legalábbis hollywoodi sikertörténetről nem számolhatok be. Volt köztünk egy emberi viszony. Volt egy-két amolyan „ahhoz képest” sikeres próbálkozás az érdektelenség áttörésére, tógába öltözés, alvilágfestés, betűszobor készítés, effélék – semmi sem sikerült tökéletesen. Volt egy utolsó óránk, és voltak gesztusok, amikből úgy érezhettem, talán nem volt hiábavaló ez az egy év. Mindenestre elhagytam a pályát.
További találatok

Keresési találatok a(z) Haddszóljon kategóriában

2009 legfrisebb pályázata

Tisztelt cím, kedves olvasó! Utólagos engedelmeddel szeretnénk lapunkat , www.tollal.hu röviden bemutatni. 2008. augusztus 14-én kelt életre a lap, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy...

WARNING!!! ¦ Mindenki figyelmébe! ¦ WARNING!!! (befejező rész)

II. Szavazás a „beérkezett” pályamunkákra: A pályamunkák beérkezési határidejének elérkezésekor egy újabb „mappát” hozok létre, ennek megnevezése pedig: «BELSŐ_PÁLYÁZAT_I. – PÁLYAMŰRE SZAVAZÁS»...

WARNING!!! ¦ Mindenki figyelmébe! ¦ WARNING!!! (folytatás)

A lebonyolítást a következőképpen gondolom. I. A Pályázat-indítás menete: Aki reagálni szándékozik, vagyis elfogadja „kihívásomat” – és részt is kíván venni a belső verseny-pályázatban –, tegyen...

WARNING!!! – MINDENKI FIGYELMÉBE! – WARNING!!!

JAVASLAT és VERSENY-FELHÍVÁS Üdv, „Literátorok”! Két dolgot vázolnék. Az első: Felvetődött itt néhány hete, hogy bizonyos – eleddig ismeretlen – „férgek” (vagy „féreginák”) LELOPJÁK az ide...

Vizsla-sztoriverseny

Itt olvashatod a pályázat feltételeit </br>

A Bretter pályázat nyertesei

Dimény Lóránt Farkas Zsolt Kábé Kuti Csongor Magyary Ágnes Móra Zoltán (bocs, de vannak akiket érdekelt) Hümm, hümm...jajj miket mondok, szóval Ühüm, ühüm...

pályázat

novellla 1percesek 3 óra alatt jutalmakkal RÁDIO EXTREMen 94.2 minden pénteken 10-13 oráig alkalmanként 3 versenyzővel

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

A Pál utcai fiúk napja

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V., Károlyi Mihály u. 16.)
Kezdő dátum: 2008-04-09 10:00:00

Darvasi László: Bolond Helga

MU Színház (Bp, XI., Körösy József utca 17.)
Kezdő dátum: 2008-04-01 20:00:00

IV. Gyermekirodalmi Fesztivál és Vásár

Kossuth Klub (Bp. VIII., Múzeum u. 7.)
Kezdő dátum: 2008-03-07 10:00:00

Jordi Galcerán: A GRÖNHOLM-MÓDSZER

Új Színház nagyszínpada (Bp, VI., Paulay Ede utca 35.)
Kezdő dátum: 2008-01-10 19:40:00

A nézőtérrel szemben

Sirály (Bp. VI., Király u. 50.)
Kezdő dátum: 2007-04-04 18:00:00

műKEDDvelő: Tóth Krisztina

MU Színház (Bp. XI., Kőrösy J. u. 17.)
Kezdő dátum: 2006-10-03 18:00:00

EFOTT 2006 (júl. 18-22.)

Balatonzamárdi
Kezdő dátum: 2006-07-22 11:00:00

Az Irokéz Galéria bemutatja: Csáki László: Képregények

Irokéz Galéria (Szombathely, Thököly u. 36.)
Kezdő dátum: 2006-07-11 19:00:00

Kiruccanni Középföldére

Millenáris (Bp, II., Fény u.20-22.)
Kezdő dátum: 2006-01-08 09:00:00

Terézvárosi szépírói pályázat díjkiosztó ünnepsége


Kezdő dátum: 2005-04-14 16:00:00
Bp, VI., Andrássy út 45.
További találatok

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

LiteraTV

Varró Dániel: Ész és f* vitája (videó)

„Hadd vegyem a dolgot” úgymond „magam kézbe. / Gondold el a grófnét, ész komám, ruhátlan, / Mi tetszetes néked, oly pozitúrában, / Te meg öcsém, vessző, ha megnyúltál, hagyd úgy, / Bízzad reám bízvást lőkupakod, makktyúd.” – Varró Dániel verse a Litera Szerelmes Arany pályázatának díjátadóján hangzott el.