hirdetés

Keresési eredmény a(z) „pályázat” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Pályázati felhívás

Solidarity Academy 2018: Borderlands – pályázati felhívás

A lengyelországi European Solidarity Centre és a József Attila Kör közös pályázati kiírása 20-30 év közötti újságírók számára.

Hír

A Bárka folyóirat pályázatot hirdet

A 25 éves Bárka tanulmány- és esszépályázatot hirdet, melynek beküldési határideje 2018. augusztus 1. A pályázat célja a magyar irodalom elmúlt tíz évének föltérképezése, számbavétele.

Arany 2.0

Indul a Litera Arany-programjának 2. felvonása

Arany balladáinak témájára születő új magyar drámai művekkel és a fiatal generációkat aktivizáló, Arany János életének helyszínein forgatott filmmel folytatja az Arany-életmű feldolgozását a Litera. A Magyar ballada drámaverseny eredményhirdetése június 10-én lesz, a Margó Fesztiválon, a bemutatók ősszel várhatók.

PÁLYÁZAT

Hévíz U25 – verspályázat

Az idén 25 éves Hévíz folyóirat verspályázatot hirdet 25 évnél fiatalabb költők számára. A zsűri tagjai Beck Zoltán, Kemény István és Takács Zsuzsa. Benyújtási határidő: 2018. július 1.

Hír

Novellapályázatot hirdet a JCDecaux

Idén is novellapályázatot hirdet a JCDecaux, amely akciójával alkalmi irodalmi élménnyé szeretné tenné a várakozás perceit. A legjobb tárcanovellák Budapest és a megyeszékhelyek különböző busz- és villamosmegállóiban lesznek olvashatóak magyar és angol nyelven. A beérkezett művek között a Grecsó Krisztián, József Attila-díjas író által elnökölt zsűri válogat.

Pályázat

Mit neked cirkusz? Csoda a cirkuszban – Irodalmi pályázat

A Fővárosi Nagycirkusz irodalmi pályázatot hirdetett a megújuló cirkuszművészetről. Költők, írók, dalszerzők, irodalomkedvelők jelentkezését várják, akik a cirkusz csodájának, varázslatának művészi megfogalmazását nyújtják versben, novellában vagy dalban. A határidő: 2018. augusztus 15.

DÍJ

Kiosztották a 2018-as sárvári írótábor díjait

A 41. Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázatot és Tábort az Írók Alapítványa, az Írók Szakszervezete, a Sárvári Tinódi Gimnázium és Sárvár Város Önkormányzata rendezésében 2018. április 3-a és 6-a között rendezték meg Sárvárott. Íme az idei díjazottak névsora!

Hír

Holnap zárul a PIM filmes pályázata

A „Nyerjetek új médiaeszközöket iskolátok számára! Mert olvasni, filmezni, vagyis: alkotni mind-mind Arany!" felhívással 9-13. osztályos diákok jelentkezését várja a PIM, országos videópályázatán. A versenyre két kategóriában, csapatokban lehet nevezni.

HÍR

Fordításminta készítésére írt ki felhívást a PIM

A Petőfi Irodalmi Múzeum Magyar Könyv- és Fordítástámogatási irodája pályázatot írt ki, amellyel egyrészt a magyar irodalom fordítóinak munkáját kívánják ösztönözni, továbbá a külföldi kiadók figyelmét szeretnék felkelteni a magyar irodalmi művek iránt.

Hír

41. Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázat

Az Írók Alapítványa, az Írók Szakszervezete, a Sárvári Tinódi Gimnázium és Sárvár Város Önkormányzata meghirdeti a 41. Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázatot és 2018. április 3-tól április 6-ig Sárvár városában megrendezi az irodalmi pályázat táborát.

További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

Margitliget

Imre Eszter - 2016. szeptember 2.

Ma estére már elég kómásan értem haza, és eszembe jutott, hogy kicsit vicces, hogy egy sima hétköznapi nap naplójában írok a bulinegyedről, a péntek este írt naplóm pedig egy kis budai sétányról szól. De az igazság az, hogy sehol máshol nem lennék most. Nagy dolog ez, és szerencsére egyre többször ez a meghatározó tapasztalásom, hogy ott a legjobb, ahol éppen vagyok. – Imre Eszter szabadnaplója péntekről.

Az archaikus könnycsepp világa

Turós Margaréta - 2014 december 12.

A hófehér ruhák világítanak a gyertyák fényében, Buddha nagyon boldog lehet ennyi szépségtől, akkor is, ha ma már fog nélkül tekint le az örökkévalóságból. Mintha egy láthatatlan szál egy pillanatra elszakadna ég és föld között. -Turós Margaréta naplója péntekről.

Netnapló

A pagodagyermekek

Turós Margaréta - 2014. december 11.

Elkápráztató, olyan mintha egy másik világba lépne az ember. Távoli, soha nem látott fényekből és hihetetlen zöldből emelkedik ki az Angkor Wat. Buddhista szerzetesek narancssárga ruhái ragyognak a fényben, majmok szaladgálnak, és a meztelen talpú, gyönyörű, apró gyermekek képeslapokat árulnak. - A Szabadnapló-pályázat versenyzője, Turós Margaréta naplóját olvashatják.

Netnapló

László Szabolcs: Az írótábor a paradicsomba megy

Fiktív Tata - Pályázat, 2013. június 12.

Az öreg legyintett, és lassú léptekkel járta be a gyászos panteont, amiben a népszerű írók meg költők immár önmaguk viaszos bábújaként szerepeltek, s azon töprengett, hogy ki vagy mi képes ilyen ördögi pontossággal kivitelezett akcióra. - Ezen a héten napló helyett Fiktív Tata című pályázatunk darabjait olvashatják.

Netnapló

Kádár Valéria: Titokzatos ihletés

Fiktív Tata - Pályázat - 2013. június 13.

Írói munkássága hajnalán rendszeresen járt Tatán az írótáborban, hogy kamatoztassa addigi tudását, és mert egy titok fűzte őt a Tatai-tóhoz. - Ezen a héten napló helyett Fiktív Tata című pályázatunk darabjait olvashatják.

Netnapló

Solti Gyöngyi: Csikós Emma végnapjai

Fiktív Tata - Pályázat, 2013. június 12.

A nagyobb gyerek - úgy tizenöt körül lehetett - illedelmesen ült, széke mellett a labdája, rajta a monogramja: EP. - Ezen a héten napló helyett Fiktív Tata című pályázatunk darabjait olvashatják.

Netnapló

Rácz Krisztina: Nagy Szellemek találkozása

Fiktív Tata - Pályázat, 2013. június 11.

A mai az utolsó napunk itt a Földön, mielőtt visszatérnénk az Öröklétbe, ezért azt mondom: ne vesztegessük az időt! Ajándékba kaptunk hét napot, hogy részt vehessünk a táborban, és ezzel az életben: hálálja meg mindenki egy-egy darabbal… önmagából! - Ezen a héten napló helyett Fiktív Tata című pályázatunk darabjait olvashatják rovatunkban.

Netnapló

Folyóparti rock’n’roll

Nagy Kata - 2012. július 27.

A pánikhangulat akkor tör ki, amikor a titkos stoppos cselem se válik be: ezt általában az első egy óra után szoktam bevetni. Kihúzom magam, nem gondolok semmire, és protestáns létemre elkezdem diszkréten énekelni a katolikus karizmatikus megújulás dalait. Úgy a harmadik-negyedik dalnál fel is szoktak venni.  - A Litera Szabadnaplóját ezen a héten Nagy Kata írja. A pénteki bejegyzést olvashatják.

Szabadnapló

Húsvét

Dávid Gyula - 2012. április 9.

SZABADNAPLÓ! Szóval – ez a szavajárásom, mint másoknak az úgymond – évekig külföldön éltem (erről lesz még szó), olyan országban, ahol sok minden egészen más, mint idehaza. - Ezen a héten naplópályázatunk második jelöltjének, Dávid Gyulának a naplóját olvashatják. 

Ti

2008. augusztus 1. - Tamás Zsuzsa
Tanulság nincs, legalábbis hollywoodi sikertörténetről nem számolhatok be. Volt köztünk egy emberi viszony. Volt egy-két amolyan „ahhoz képest” sikeres próbálkozás az érdektelenség áttörésére, tógába öltözés, alvilágfestés, betűszobor készítés, effélék – semmi sem sikerült tökéletesen. Volt egy utolsó óránk, és voltak gesztusok, amikből úgy érezhettem, talán nem volt hiábavaló ez az egy év. Mindenestre elhagytam a pályát.
További találatok

Keresési találatok a(z) Haddszóljon kategóriában

2009 legfrisebb pályázata

Tisztelt cím, kedves olvasó! Utólagos engedelmeddel szeretnénk lapunkat , www.tollal.hu röviden bemutatni. 2008. augusztus 14-én kelt életre a lap, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy...

WARNING!!! ¦ Mindenki figyelmébe! ¦ WARNING!!! (befejező rész)

II. Szavazás a „beérkezett” pályamunkákra: A pályamunkák beérkezési határidejének elérkezésekor egy újabb „mappát” hozok létre, ennek megnevezése pedig: «BELSŐ_PÁLYÁZAT_I. – PÁLYAMŰRE SZAVAZÁS»...

WARNING!!! ¦ Mindenki figyelmébe! ¦ WARNING!!! (folytatás)

A lebonyolítást a következőképpen gondolom. I. A Pályázat-indítás menete: Aki reagálni szándékozik, vagyis elfogadja „kihívásomat” – és részt is kíván venni a belső verseny-pályázatban –, tegyen...

WARNING!!! – MINDENKI FIGYELMÉBE! – WARNING!!!

JAVASLAT és VERSENY-FELHÍVÁS Üdv, „Literátorok”! Két dolgot vázolnék. Az első: Felvetődött itt néhány hete, hogy bizonyos – eleddig ismeretlen – „férgek” (vagy „féreginák”) LELOPJÁK az ide...

Vizsla-sztoriverseny

Itt olvashatod a pályázat feltételeit </br>

A Bretter pályázat nyertesei

Dimény Lóránt Farkas Zsolt Kábé Kuti Csongor Magyary Ágnes Móra Zoltán (bocs, de vannak akiket érdekelt) Hümm, hümm...jajj miket mondok, szóval Ühüm, ühüm...

pályázat

novellla 1percesek 3 óra alatt jutalmakkal RÁDIO EXTREMen 94.2 minden pénteken 10-13 oráig alkalmanként 3 versenyzővel

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

A Pál utcai fiúk napja

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V., Károlyi Mihály u. 16.)
Kezdő dátum: 2008-04-09 10:00:00

Darvasi László: Bolond Helga

MU Színház (Bp, XI., Körösy József utca 17.)
Kezdő dátum: 2008-04-01 20:00:00

IV. Gyermekirodalmi Fesztivál és Vásár

Kossuth Klub (Bp. VIII., Múzeum u. 7.)
Kezdő dátum: 2008-03-07 10:00:00

Jordi Galcerán: A GRÖNHOLM-MÓDSZER

Új Színház nagyszínpada (Bp, VI., Paulay Ede utca 35.)
Kezdő dátum: 2008-01-10 19:40:00

A nézőtérrel szemben

Sirály (Bp. VI., Király u. 50.)
Kezdő dátum: 2007-04-04 18:00:00

műKEDDvelő: Tóth Krisztina

MU Színház (Bp. XI., Kőrösy J. u. 17.)
Kezdő dátum: 2006-10-03 18:00:00

EFOTT 2006 (júl. 18-22.)

Balatonzamárdi
Kezdő dátum: 2006-07-22 11:00:00

Az Irokéz Galéria bemutatja: Csáki László: Képregények

Irokéz Galéria (Szombathely, Thököly u. 36.)
Kezdő dátum: 2006-07-11 19:00:00

Kiruccanni Középföldére

Millenáris (Bp, II., Fény u.20-22.)
Kezdő dátum: 2006-01-08 09:00:00

Terézvárosi szépírói pályázat díjkiosztó ünnepsége


Kezdő dátum: 2005-04-14 16:00:00
Bp, VI., Andrássy út 45.
További találatok

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

LiteraTV

Varró Dániel: Ész és f* vitája (videó)

„Hadd vegyem a dolgot” úgymond „magam kézbe. / Gondold el a grófnét, ész komám, ruhátlan, / Mi tetszetes néked, oly pozitúrában, / Te meg öcsém, vessző, ha megnyúltál, hagyd úgy, / Bízzad reám bízvást lőkupakod, makktyúd.” – Varró Dániel verse a Litera Szerelmes Arany pályázatának díjátadóján hangzott el.