hirdetés

Keresési eredmény a(z) „péterfy gergely” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

AZ ÍRÓ KARÁCSONYA

Ünnepi készülődés Péterfy Gergellyel

A Litera a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ közös, ünnepi beszélgetéssorozatában hétről hétre ismert írókkal járjuk körbe a karácsonyi ünnepkört és párosítjuk gasztronómiával az irodalmat. Első vendégünk Péterfy Gergely volt, aki egyik kedvenc karácsonyi receptjét is megosztotta velünk.

ADVENTI KÉSZÜLŐDÉS

Az író karácsonya - Találkozás Péterfy Gergellyel a Karácsonyi Vásárban

Ma este hattól indul a Litera és a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ közös beszélgetéssorozata, amelyen hétről hétre ismert írókkal járjuk körbe a karácsonyi ünnepkört és párosítjuk gasztronómiával az irodalmat. Először Péterfy Gergellyel beszélgetünk a Márton-napi libaételekről és titkos karácsonyi receptekről.

Ott jártunk

Kedvencek temetője: Rejtő Jenő a Margó Fesztiválon

A Margó fesztivál harmadik napján, péntek este fél kilenckor a Petőfi Irodalmi Múzeum udvarában a szavak mesterei ismét egy évfordulós nagy magyar íróból merítettek inspirációt. – A kedvencek temetőjében Szijj Márton járt.

Könyvfesztivál 2018

Péterfy Gergely – Péterfy-Novák Éva: A panda ölelése (részlet)

Ami az első pillanattól eltűnik ebben a templomban, hogy ez egy élő és eleven kultuszhely, nem halott műemlék, mint a Tiltott Város. Ez az eleven hit valahogy a falakból és szobrokból is sugárzik. – Péterfy Gergely – Péterfy-Novák Éva A panda ölelése címen a Kalligramnál megjelent kínai útinaplójából olvashatnak részletet.

Interjú

Péterfy Gergely: A díszvendég ország idén Szerbia lesz – FRISSÍTETT

Szeretnénk izgalmasabb irodalmi műsorokat, beszélgetéseket szervezni, a közösségi médiában is meg akarjuk jeleníteni a Könyvhetet, színesebbé, lendületesebbé szeretnénk tenni... – A MKKE idei terveiről Péterfy Gergellyel, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése igazgatójával készítettünk villáminterjút. FRISSÍTETT!

Ott jártunk

Másodlat az irodalomban és a képzőművészetben

A másodlat olyan másodpéldányt jelöl, amely bár nem azonos az eredetivel, vagyis voltaképp másolat, mégsem másodrendű, hanem az eredetivel egyenrangúként működik, azonosan hitelesített példány. – A Másodlat című kiállítás kapcsán Zsikla Mónika és Nagy Gabriella beszélgetett az alkotókkal. – Ott jártunk.

Program

MÁSODLAT — Irodalom

2017. június 29-én, csütörtökön 17 órakor a Budapest Galéria Másodlat című kiállításában másolás, reprodukció, utánzat kérdéseiről a kiállító művészekkel, valamint Péterfy Gergellyel és Závada Péterrel Zsikla Mónika és Nagy Gabriella beszélget.

OTT JÁRTUNK

Így nem lett hipster Arany János

Kevés megkapóbb elképzelt kép van a fejemben annál, mint hogy a megőszült Arany János a szó szoros értelmében húrokat penget. – A Petőfi Irodalmi Múzeum Arany-kiállításán jártunk, ahol Péterfy Gergely tartott tárlatvezetést.

Interjú

Péterfy Gergely: Ameddig könyvek között vagyok, addig minden jó

Nagyon jó lenne elérni, hogy a MKKE kamarai jogosítványokat kapjon; életbevágó, hogy újra lehessen rendezni a kiadók és terjesztők viszonyát; ugyancsak életbevágó, hogy a könyvszakma új forrásokhoz jusson... – Péterfy Gergelyt, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének új igazgatóját kérdeztük.

HÍR

Friss hírek az áprilisi könyvfesztiválról

2017. április 20–23. között rendezik meg a 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált a Millenárison. A fesztivál díszvendége idén a Nobel-díjas, török Orhan Pamuk, akit Péterfy Gergely laudál majd, a díszvendég országok pedig Visegrádi négyek országai lesznek.

További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

Az utolsó napon

Szekszárdi Magasiskola - 2016. július 16.

Délre látom, hogy kijött a Vasárnapi Hírek portálján az Esterházy-nekrológom, már van néhány száz lájkja. Ezt nem direkt nézem meg, véletlenül látom, ott van a cikk végén a szám, nem lehet nem észre venni. Micsoda szánalmas hiúság, mindazonáltal. - A Szekszárdi Magasiskola szombati naplóját Péterfy Gergely írta.

Netnapló

A fém már szinte izzik

Szekszárdi Magasiskola – 2015. július 7.

A hallgatóknak a szerző megjelölése nélküli szövegeket adok, dilettáns förmedvényeket, közepesen profi rakkolást és zseniális prózát vegyesen, az a feladat, hogy állítsák sorrendbe, a legjobb szöveget előre, legrosszabbat a végére. Ahogy vártam, semmi konszenzus. – A Szekszárdi Magasiskola naplóját keddről Péterfy Gergely írta. 

Netnapló

A búbos kemence bűvölete

JAK műfordító tábor - 2015. június 22.

Idén június 20-28. között Dunabogdányban rendezik meg a  József Attila Kör műfordító táborát. Ezen a héten a tábor szervezői és résztvevői írják a naplót a Literára. - Az első napról Vásári Melinda bejegyzését olvashatják.

Karácsonyi mesék 2.

Szent Miklós és a robot taxisofőr

2013. december 29. - Karácsonyi mesék

Karácsonyi gyerekmese naplósorozatunk befejező darabjában Péterfy Gergely kislánya, a tizenhárom éves Péterfy Emma meséjét (Szent Miklós szerelme), valamint Dragomán György és Szabó T. Anna kisfiai, a tizenegy éves Dragomán Gábris és a nyolcéves Dragomán Palika meséjét (A robot taxisofőr) olvashatják el.

Civil bénázás

2013. március 17. - Péterfy Gergely

"Ki töm ki kit, ki beszél el kit, kié a nyelv, ki a néző és ki a spektákulum?" Én ezzel ma már nem fogok tudni mit kezdeni. Majd holnap futással kezdem a napot és beletemetkezem a szövegbe. Szétszórt vagyok. - Péterfy Gergely befejező Netnaplója.

Nofx

2013. március 16. - Péterfy Gergely

Én megfogadhatom, hogy nem politizálok ebben a naplóban, de velem politizálnak, politizálva vagyok, passzívum, szenvedő szerkezet, tehát a nyájas olvasó nem fogja most se megúszni. - Péterfy Gergely netnaplója.

Netnapló

Én kicsi pónim

Péterfy Gergely - 2013. március 15.

Sose hittem volna, hogy nosztalgiával emlegetjük a sunyi, tolvaj, töketlen szoclib időket. Az állam csődöt mond, a Facebook és az okostelefonok viszont nem: ismét beigazolódik, hogy az autokratikus államokra a legnagyobb fenyegetést a közösségi média jelenti. – Péterfy Gergely netnaplója.

Egy koma Rómában, egy roma kómában

2013. március 14. - Péterfy Gergely

Éva tízkor elmegy, egyedül maradok itthon, próbálom összeszedni magam. A fényképeket rendezgetem, pakolok az asztalomon, felteszem a polcra a Hadrianus-villából hozott tégladarabot és a Via Appia-i márványt. Fichte és Foucault társaságába kerülnek... – Péterfy Gergely netnaplója.

Az utolsó nap Rómában

2013. március 13. - Péterfy Gergely

A látvány valóban hihetetlen: a kikötő mellett az áruátrakodásnál feleslegessé vált és összetört amforák akkurátusan egymásra helyezett cserepeiből nőtt hegy megrázóan és kegyetlenül tárja fel egy civilizáció életmódját és pusztulását: mintha Amerikából kétezer év múlva néhány meredező betonvas és egy hegynyi kólásüveg maradna. - Péterfy Gergely Netnaplója.

Instállom, uninstállom

2013. március 12. - Péterfy Gergely

Eldöntjük, hogy mégsem a fél órával ezelőtt villában, hanem ebben a városban akarunk a továbbiakban élni. Okostelefonjainkon egy bunkó ország csüggesztő hírei pittyennek be. Uninstallálom a Facebookot. Instállom, uninstállom. - Ezen a héten Péterfy Gergely írja a Netnaplót Rómából.

További találatok

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

LiteraTV

Závada Pál könyvheti megnyitóbeszéde

2017. június 8-án 16 órakor Závada Pál megnyitóbeszédével nyílt meg a 88. Ünnepi Könyvhét a budapesti Vörösmarty téren. A beszéd előtt Kocsis András Sándor, a MKKE elnöke és Péterfy Gergely, a MKKE igazgatója köszöntő szavai hangoztak el, közben pedig Dés László közreműködésével 2 percben Esterházy Péterre emlékeztek.

LiteraTV

Péterfy Gergely laudációja

Orhan Pamukot, a XXIV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendégét Budapest Nagydíja átvétele alkalmából Péterfy Gergely méltatta a XXIV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál nyitónapján, csütörtökön. - A LiteraTV felvételét láthatják.

Írómozi

Allonsanfàn – Írómozi Péterfy Gergellyel (videó)

A Litera és a Nyitott Műhely Írómozi című sorozatának márciusi vendége, Péterfy Gergely Paolo és Vittorio Taviani filmjéről Jánossy Lajossal beszélgetett a Nyitott Műhelyben. – LiteraTV.

Videó

Duna-körző

2011. június 25-én Duna-körző címmel tartott a Litera nagyszabású rendezvényt a Március 15-e téren. A Duna-legendárium szerzőivel, Falcsik Marival, Balázs Attilával, Háy Jánossal és Péterfy Gergellyel Jánossy Lajos beszélgetett.

Szerecsencsel

Péterfy Gergely olvas fel tavasszal megjelenő kötetéből, a Kazinczy és az angyal-ból: filológiai nyomozás egy kurzivált szó értelme után.

Generációk találkozása

"Gyermekkorát éldeli ugyan még most a magát, az esméret legméltóbb tárgyát eléggé nem esmerő emberiség..." -hangzik Péterfy Gergely választott kedvenc könyvének egy mondata.
Péterfy Gergelyt is megkértük ugyanis, hogy válasszon könyvtárából egy kedvencet. Ő egy 1835-ös könyvvel érkezett: egy filozófiai tárgyú szakmunkával. A filozófusok és a filozófia historiája Kibédy-Péterfy Áron kötete, mely Marusvásárhelyen jelent meg: ennek bevezetőjéből olvasott fel a a könyv írójának szépunokája - hallgassanak bele.

Budapesti szín - 2. rész

Péterfy Gergely nyerte a második litera-díjat: a díjnyertes jelenet felolvasószínházi előadásának második részét láthatják: az előadásra a Könyvfesztiválon került sor 2007. április 15-én. A szereplők: Bíró Kriszta, Czukor Balázs és Máthé Zsolt.

Budapesti szín - 1. rész

Péterfy Gergely nyerte a második litera-díjat: a díjnyertes jelenet felolvasószínházi előadásának első részét láthatják: az előadásra a Könyvfesztiválon került sor 2007. április 15-én. A szereplők: Bíró Kriszta, Czukor Balázs és Máthé Zsolt.

2. Litera-díj átadás

Az ember tragédiája "féjdalmasan hiányzó" budapesti színét kellett megírnia a hét felkért drámaírónak, akik közül a nyertest a fiatal irodalmárokból álló zsűri választotta ki. A litera támogatinak köszönhetően díjként egy laptopot tudott feljaánlani a zsűri által legjobbnak tartott Péterfy Gergelynek.


Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

DRÓTest Szellem a gépben WST/PÉTERFY/TILLMANN


Kezdő dátum: 2016-03-17 18:00:00
Irodalom, művészet és a társadalom kritikájának államtól független, szabad reprezentációja a web2-es felületeken a XXI. század hajnalán.

Weiner Sennyey Tibor: Az elveszett királyság - könyvbemutató


Kezdő dátum: 2015-12-01 17:00:00
Weiner Sennyey Tibor: Az elveszett királyság című könyvének bemutatója. Közreműködnek: Péterfy Gergely, Horváth Zsófi, Gallyas Veronika.

Péterfy Gergely-est


Kezdő dátum: 2015-10-05 20:00:00
Péterfy Gergely estje. Vendég: Péterfy-Novák Éva. Közreműködik: Radnay Csilla, Gryllus Samu, Márkos Albert, Jánossy Lajos.

Csillagszálló lapszámbemutató

Tranzit Art Café (Bp, XI., Bukarest u. - a Kosztolányi Dezső térnél)
Kezdő dátum: 2008-04-24 18:00:00

Octopus Összművészeti Sátor (aug. 8-14.)

Hajógyári Sziget
Kezdő dátum: 2007-08-09 10:00:00

Irodalmi vízummal Szentendrén (aug. 25-27.)

Városháza díszterme
Kezdő dátum: 2006-08-27 17:00:00

Irodalmi vízummal Szentendrén (aug. 25-27.)

Szentendrei Képtár (Fő tér)
Kezdő dátum: 2006-08-26 10:00:00

Irodalmi vízummal Szentendrén (aug. 25-27.)

Szentendrei Képtár (Fő tér)
Kezdő dátum: 2006-08-25 18:00:00

EFOTT 2006 (júl. 18-22.)

Balatonzamárdi
Kezdő dátum: 2006-07-22 11:00:00

JAK PIKNIK

Gödör Klub (Bp. VII., Erzsébet tér)
Kezdő dátum: 2006-06-10 15:00:00
További találatok