hirdetés

Keresési eredmény a(z) „péterfy gergely” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Ott jártunk

Másodlat az irodalomban és a képzőművészetben

A másodlat olyan másodpéldányt jelöl, amely bár nem azonos az eredetivel, vagyis voltaképp másolat, mégsem másodrendű, hanem az eredetivel egyenrangúként működik, azonosan hitelesített példány. – A Másodlat című kiállítás kapcsán Zsikla Mónika és Nagy Gabriella beszélgetett az alkotókkal. – Ott jártunk.

Program

MÁSODLAT — Irodalom

2017. június 29-én, csütörtökön 17 órakor a Budapest Galéria Másodlat című kiállításában másolás, reprodukció, utánzat kérdéseiről a kiállító művészekkel, valamint Péterfy Gergellyel és Závada Péterrel Zsikla Mónika és Nagy Gabriella beszélget.

OTT JÁRTUNK

Így nem lett hipster Arany János

Kevés megkapóbb elképzelt kép van a fejemben annál, mint hogy a megőszült Arany János a szó szoros értelmében húrokat penget. – A Petőfi Irodalmi Múzeum Arany-kiállításán jártunk, ahol Péterfy Gergely tartott tárlatvezetést.

Interjú

Péterfy Gergely: Ameddig könyvek között vagyok, addig minden jó

Nagyon jó lenne elérni, hogy a MKKE kamarai jogosítványokat kapjon; életbevágó, hogy újra lehessen rendezni a kiadók és terjesztők viszonyát; ugyancsak életbevágó, hogy a könyvszakma új forrásokhoz jusson... – Péterfy Gergelyt, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének új igazgatóját kérdeztük.

HÍR

Friss hírek az áprilisi könyvfesztiválról

2017. április 20–23. között rendezik meg a 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált a Millenárison. A fesztivál díszvendége idén a Nobel-díjas, török Orhan Pamuk, akit Péterfy Gergely laudál majd, a díszvendég országok pedig Visegrádi négyek országai lesznek. 

HÍR

Magyar irodalom a 2017-es Lipcsei Könyvvásáron

Magyarország immáron hagyománnyá vált részvétele a Lipcsei Könyvvásáron idén új, formabontó keretet kap. A látványos megjelenés kiemelt látogatói célponttá teszi a magyar irodalmat, melyet ezúttal Danyi Zoltán, Hidas Judit, Kalász Orsolya, Péterfy Gergely, Térey János és Tóth Kinga képviselnek.

HÍRÖSSZEFOGLALÓ

Párhuzamok, utazások és mélységek éve

Péterfy Gergely regényéről elismerően ír a német kritika, rövid összegzés a múlt héten elhunyt Richard Adams, Michel Déon és Carrie Fisher írói munkásságáról, jövőre Joseph Conradra emlékeznek Lengyelországban. – Hírösszefoglalónkat olvashatják.

Interjú

Péterfy Gergely: Milliónyi befogadhatatlan mélység

Mintha a világ összes múzeumát és képtárát egyetlen gigászi intézménybe tömörítenék, a kétszázadik teremben már tehetnek elém akármilyen remekművet, csak valami tarka lebegést érzékelek belőle. De talán pont ez a legszebb, ez a százezernyi, milliónyi befogadhatatlan mélység. – A Frankfurti Könyvvásár után a vásár egyik magyar vendégét, Péterfy Gergelyt kérdeztük.

HÍRÖSSZEFOGLALÓ

Barnás és Péterfy a Nischen Verlagnál

Barnás Ferenc és Péterfy Gergely művei megjelentek németül, kihirdették a Booker-díj várományosait, Margaret Atwood képregényt ad ki, kiadatlan Fitzgerald-művek jönnek áprilisban, és elkelt Salinger vidéki háza. - Heti hírösszefoglalónkat olvashatják.

Hogyan (nem) lettem író

Péterfy Gergely: Hogyan nem vagyok író?

Mit jelent a professzionalizálódás az irodalmi és művészeti alkotótevékenységben? Ezt a kérdést vizsgálta a Szépírók Társasága és a Művészetelméleti és Médiakutatási Intézet nemrég rendezett, Professzionalizmus a kultúrában című konferenciája, melyet Hogyan (nem) lettem író? címen felolvasóest zárt. Az esten elhangzott szövegek közül elsőként Péterfy Gergely írását olvashatják.

További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

Az utolsó napon

Szekszárdi Magasiskola - 2016. július 16.

Délre látom, hogy kijött a Vasárnapi Hírek portálján az Esterházy-nekrológom, már van néhány száz lájkja. Ezt nem direkt nézem meg, véletlenül látom, ott van a cikk végén a szám, nem lehet nem észre venni. Micsoda szánalmas hiúság, mindazonáltal. - A Szekszárdi Magasiskola szombati naplóját Péterfy Gergely írta.

Netnapló

A fém már szinte izzik

Szekszárdi Magasiskola – 2015. július 7.

A hallgatóknak a szerző megjelölése nélküli szövegeket adok, dilettáns förmedvényeket, közepesen profi rakkolást és zseniális prózát vegyesen, az a feladat, hogy állítsák sorrendbe, a legjobb szöveget előre, legrosszabbat a végére. Ahogy vártam, semmi konszenzus. – A Szekszárdi Magasiskola naplóját keddről Péterfy Gergely írta. 

Netnapló

A búbos kemence bűvölete

JAK műfordító tábor - 2015. június 22.

Idén június 20-28. között Dunabogdányban rendezik meg a  József Attila Kör műfordító táborát. Ezen a héten a tábor szervezői és résztvevői írják a naplót a Literára. - Az első napról Vásári Melinda bejegyzését olvashatják.

Karácsonyi mesék 2.

Szent Miklós és a robot taxisofőr

2013. december 29. - Karácsonyi mesék

Karácsonyi gyerekmese naplósorozatunk befejező darabjában Péterfy Gergely kislánya, a tizenhárom éves Péterfy Emma meséjét (Szent Miklós szerelme), valamint Dragomán György és Szabó T. Anna kisfiai, a tizenegy éves Dragomán Gábris és a nyolcéves Dragomán Palika meséjét (A robot taxisofőr) olvashatják el.

Civil bénázás

2013. március 17. - Péterfy Gergely

"Ki töm ki kit, ki beszél el kit, kié a nyelv, ki a néző és ki a spektákulum?" Én ezzel ma már nem fogok tudni mit kezdeni. Majd holnap futással kezdem a napot és beletemetkezem a szövegbe. Szétszórt vagyok. - Péterfy Gergely befejező Netnaplója.

Nofx

2013. március 16. - Péterfy Gergely

Én megfogadhatom, hogy nem politizálok ebben a naplóban, de velem politizálnak, politizálva vagyok, passzívum, szenvedő szerkezet, tehát a nyájas olvasó nem fogja most se megúszni. - Péterfy Gergely netnaplója.

Netnapló

Én kicsi pónim

Péterfy Gergely - 2013. március 15.

Sose hittem volna, hogy nosztalgiával emlegetjük a sunyi, tolvaj, töketlen szoclib időket. Az állam csődöt mond, a Facebook és az okostelefonok viszont nem: ismét beigazolódik, hogy az autokratikus államokra a legnagyobb fenyegetést a közösségi média jelenti. – Péterfy Gergely netnaplója.

Egy koma Rómában, egy roma kómában

2013. március 14. - Péterfy Gergely

Éva tízkor elmegy, egyedül maradok itthon, próbálom összeszedni magam. A fényképeket rendezgetem, pakolok az asztalomon, felteszem a polcra a Hadrianus-villából hozott tégladarabot és a Via Appia-i márványt. Fichte és Foucault társaságába kerülnek... – Péterfy Gergely netnaplója.

Az utolsó nap Rómában

2013. március 13. - Péterfy Gergely

A látvány valóban hihetetlen: a kikötő mellett az áruátrakodásnál feleslegessé vált és összetört amforák akkurátusan egymásra helyezett cserepeiből nőtt hegy megrázóan és kegyetlenül tárja fel egy civilizáció életmódját és pusztulását: mintha Amerikából kétezer év múlva néhány meredező betonvas és egy hegynyi kólásüveg maradna. - Péterfy Gergely Netnaplója.

Instállom, uninstállom

2013. március 12. - Péterfy Gergely

Eldöntjük, hogy mégsem a fél órával ezelőtt villában, hanem ebben a városban akarunk a továbbiakban élni. Okostelefonjainkon egy bunkó ország csüggesztő hírei pittyennek be. Uninstallálom a Facebookot. Instállom, uninstállom. - Ezen a héten Péterfy Gergely írja a Netnaplót Rómából.

További találatok

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

LiteraTV

Závada Pál könyvheti megnyitóbeszéde

2017. június 8-án 16 órakor Závada Pál megnyitóbeszédével nyílt meg a 88. Ünnepi Könyvhét a budapesti Vörösmarty téren. A beszéd előtt Kocsis András Sándor, a MKKE elnöke és Péterfy Gergely, a MKKE igazgatója köszöntő szavai hangoztak el, közben pedig Dés László közreműködésével 2 percben Esterházy Péterre emlékeztek.

LiteraTV

Péterfy Gergely laudációja

Orhan Pamukot, a XXIV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendégét Budapest Nagydíja átvétele alkalmából Péterfy Gergely méltatta a XXIV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál nyitónapján, csütörtökön. - A LiteraTV felvételét láthatják.

Írómozi

Allonsanfàn – Írómozi Péterfy Gergellyel (videó)

A Litera és a Nyitott Műhely Írómozi című sorozatának márciusi vendége, Péterfy Gergely Paolo és Vittorio Taviani filmjéről Jánossy Lajossal beszélgetett a Nyitott Műhelyben. – LiteraTV.

Videó

Duna-körző

2011. június 25-én Duna-körző címmel tartott a Litera nagyszabású rendezvényt a Március 15-e téren. A Duna-legendárium szerzőivel, Falcsik Marival, Balázs Attilával, Háy Jánossal és Péterfy Gergellyel Jánossy Lajos beszélgetett.

Szerecsencsel

Péterfy Gergely olvas fel tavasszal megjelenő kötetéből, a Kazinczy és az angyal-ból: filológiai nyomozás egy kurzivált szó értelme után.

Generációk találkozása

"Gyermekkorát éldeli ugyan még most a magát, az esméret legméltóbb tárgyát eléggé nem esmerő emberiség..." -hangzik Péterfy Gergely választott kedvenc könyvének egy mondata.
Péterfy Gergelyt is megkértük ugyanis, hogy válasszon könyvtárából egy kedvencet. Ő egy 1835-ös könyvvel érkezett: egy filozófiai tárgyú szakmunkával. A filozófusok és a filozófia historiája Kibédy-Péterfy Áron kötete, mely Marusvásárhelyen jelent meg: ennek bevezetőjéből olvasott fel a a könyv írójának szépunokája - hallgassanak bele.

Budapesti szín - 2. rész

Péterfy Gergely nyerte a második litera-díjat: a díjnyertes jelenet felolvasószínházi előadásának második részét láthatják: az előadásra a Könyvfesztiválon került sor 2007. április 15-én. A szereplők: Bíró Kriszta, Czukor Balázs és Máthé Zsolt.

Budapesti szín - 1. rész

Péterfy Gergely nyerte a második litera-díjat: a díjnyertes jelenet felolvasószínházi előadásának első részét láthatják: az előadásra a Könyvfesztiválon került sor 2007. április 15-én. A szereplők: Bíró Kriszta, Czukor Balázs és Máthé Zsolt.

2. Litera-díj átadás

Az ember tragédiája "féjdalmasan hiányzó" budapesti színét kellett megírnia a hét felkért drámaírónak, akik közül a nyertest a fiatal irodalmárokból álló zsűri választotta ki. A litera támogatinak köszönhetően díjként egy laptopot tudott feljaánlani a zsűri által legjobbnak tartott Péterfy Gergelynek.

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

DRÓTest Szellem a gépben WST/PÉTERFY/TILLMANN


Kezdő dátum: 2016-03-17 18:00:00
Irodalom, művészet és a társadalom kritikájának államtól független, szabad reprezentációja a web2-es felületeken a XXI. század hajnalán.

Weiner Sennyey Tibor: Az elveszett királyság - könyvbemutató


Kezdő dátum: 2015-12-01 17:00:00
Weiner Sennyey Tibor: Az elveszett királyság című könyvének bemutatója. Közreműködnek: Péterfy Gergely, Horváth Zsófi, Gallyas Veronika.

Péterfy Gergely-est


Kezdő dátum: 2015-10-05 20:00:00
Péterfy Gergely estje. Vendég: Péterfy-Novák Éva. Közreműködik: Radnay Csilla, Gryllus Samu, Márkos Albert, Jánossy Lajos.

Csillagszálló lapszámbemutató

Tranzit Art Café (Bp, XI., Bukarest u. - a Kosztolányi Dezső térnél)
Kezdő dátum: 2008-04-24 18:00:00

Octopus Összművészeti Sátor (aug. 8-14.)

Hajógyári Sziget
Kezdő dátum: 2007-08-09 10:00:00

Irodalmi vízummal Szentendrén (aug. 25-27.)

Városháza díszterme
Kezdő dátum: 2006-08-27 17:00:00

Irodalmi vízummal Szentendrén (aug. 25-27.)

Szentendrei Képtár (Fő tér)
Kezdő dátum: 2006-08-26 10:00:00

Irodalmi vízummal Szentendrén (aug. 25-27.)

Szentendrei Képtár (Fő tér)
Kezdő dátum: 2006-08-25 18:00:00

EFOTT 2006 (júl. 18-22.)

Balatonzamárdi
Kezdő dátum: 2006-07-22 11:00:00

JAK PIKNIK

Gödör Klub (Bp. VII., Erzsébet tér)
Kezdő dátum: 2006-06-10 15:00:00
További találatok