hirdetés

Keresési eredmény a(z) „poszt” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Helyszíni

Jóleső kényelem - A POSZT-on jártunk

Az utóbbi évek zavarossága után idén végre egy olyan POSZT-ot kaptunk, ahol jó volt lenni, ahol azt érezhette az ember, hogy a megosztottság ellenére, mégiscsak ide tartozik. - Dézsi Fruzsina beszámolója az idei Pécsi Országos Színházi Találkozóról.

Interjú

Radnai Annamária: Aktualitás és direkt valóságábrázolás

A nézők közvetlenebb, direktebb valóságábrázolást várnak a kortárs daraboktól, mint a klasszikusoktól. Ez nem feltétlenül jogos igény, hiszen a klasszikusok éppen tartós érvényességük miatt maradtak fenn a színpadokon évszázadokon át. – A Színházi Dramaturgok Céhének elnökével, Radnai Annamáriával beszélgettünk a megújult Nyílt Fórum kapcsán.

HÍR

Závada, Térey és Parti Nagy a 2017-es POSZT-on

Júniusban ismét ellátogathatunk Pécsre, az immár 17. Pécsi Országos Színházi Találkozóra, ahol a színdarabok között szerepel a Jadviga párnája, és több kortárs író is jelen lesz körzeműködőként. 

POSZT

Forró bádogtető a te országod

Ami a díjakat illeti, úgy gondolom, a zsűri döntése korrekt és vállalható. Zsótér Sándor kecskeméti rendezése, a Macska a forró bádogtetőn (legjobb előadás) és Horváth Csaba A te országod című munkája (legjobb rendezés) is erős, összetéveszthetetlen rendezői világot jelenít meg, jó társulattal. – Turbuly Lilla harmadik bejegyzését olvashatják az idei POSZT-ról.

Ott jártunk

Telik a memóriakártya

A POSZT-on általában két apropóból tűnnek fel írók. Ha kész előadásként vagy felolvasószínházi formában itt szerepel egy darabjuk, vagy ha a Jelenkor szervezésében könyvhét körüli kötetbemutatójuk van. - Turbuly Lilla beszámolójának második részét olvashatják a Pécsi Országos Színházi Találkozóról.

Ott jártunk

Amikor a rutinok nem működnek

A két pillanat között az történt, ami az egész országban: egyre több mindent határozott meg a politika, egyre kevésbé lett fontos a szakmai minőség. − Turbuly Lilla beszámolója a Pécsi Országos Színházi Találkozó negyedik napjáról.

Kis hír

A 2016-os POSZT versenyprogramja

Az idei POSZT-válogatók, - Kiss B. Atilla, Kossuth-díjas operaénekes és Sólyom András filmrendező - konszenzusa alapján döntés született a 2016-os POSZT versenyprogramjáról.

Hír

Kiosztották a 14. POSZT díjait

2014. június 14-én, szombaton gálaműsorral zárult a Pécsi Országos Színházi Találkozó, melynek keretében kiosztották a szakmai és a közönségzsűri díjait. A legjobb előadás a két Beaumarchais-mű (A sevillai borbély és Figaro házassága) alapján készült, Kokan Mladenović rendezte Opera ultima lett az Újvidéki Színház előadásában. 

Interjú

Székely Csaba: A boldogság elutazott erről a vidékről

Régóta foglalkoztat, hogy mit jelent jónak lenni egy rossz rendszerben, és ebből a darabból valami olyasmi derül ki, hogy csak akkor úszhatod meg tiszta lelkiismerettel, ha nem vagy egészen normális. - Székely Csaba a BBC díja, a Szép Ernő-jutalom és a Vilmos-díj után a POSZT-on is aratott. Bányavirág című darabjának marosvásárhelyi előadása elnyerte a színházi találkozó fődíját. Vele beszélgettünk.

OTT JÁRTUNK

POSZT 2012 – szubjektív vezetés

Egész évben annyit készül sok szakmai-  meg pécsi ember és közös halmazuk  a POSZT-ra, hogy amikor az végre bekövetkezik, majd tíz nap alatt  le is zajlik, szinte kiüresedve eszmél fel a kultúrában forgolódó nép, hogy hát ezen is túl vagyunk. - Budai Katalin átfogó beszámolója a Pécsi Országos Színházi Találkozóról.

További találatok