hirdetés

Keresési eredmény a(z) „palatinus kiadó” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

interjú

Szilágyi Zsófia: Az utolsó kötetben összeértem önmagammal

Minden kötetben generációk, beszédmódok, stílusok, műfajváltozatok férnek meg egymás mellett, reményeim szerint békében. - A Palatinus kiadónál megjelent a 20. századi magyar novellák ötödik, záró kötete. A szerkesztővel, Szilágyi Zsófiával beszélgettünk.

KÖNYVAJÁNLÓ

Örkény István: Önéletrajzom tördekékben

A kötet írásai félbehagyott, befejezetlen regények. Olyan szövegek tehát, amelyek legföljebb egy-egy folyóiratközlésnyi részletükben kerültek az olvasók elé. Örkény István nem az életmű, hanem a pálya dokumentumainak tekintette őket, amikor kiadói unszolásra tervbe vette, hogy néhányat közülük közrebocsájt. - A Palatinus Kiadó gondozásában a Könyvhétre most újra megjelenik a kötet, amiből részletet ajánlunk.

KÖNYVAJÁNLÓ

Mándy Iván: Nyaralás

A Palatinus Kiadó antológiasorozatának Könyvhétre megjelent harmadik kötetében az 1939-1956 közötti időszak legjelentősebb magyar novellaterméséből válogattak. A kötetből a Literán Mándy Iván Nyaralás című, 1956-ban írt novelláját ajánljuk.

Könyvajánló

Nagy Gabriella: Üvegház

Nézem a fényképeket, bámulom a tükröt, az a sok kis apró jellegzetesség hogyan áll össze arccá, abból a sokféle történetből és sorsból hogyan születik meg az enyém. - Szerkesztőnk, Nagy Gabriella Üvegház című könyve a könyvhétre jelent meg a Palatinus Kiadónál. Ebből ajánlunk most egy részletet.

Könyvajánló

Zalán Tibor: Holdfénytől megvakult kutya

„Akár az ég húsában a csillagok/zsizsegtek benne a férgek/az élet így élt a halált rágva/Föntről a hold tigris-lángja/perzselt lefelé az elnyugodott fákat/ újra lüktető életre gyújtva ” Zalán Tibor Holdfénytől megvakult kutyák című kötetét ajánljuk a Palatinus Kiadó jóvoltából.

Könyvajánló

Turczi István: Minden Kezdet

"Érezte, amint kiszökik fejéből az összes vér. Érezte, ahogy a saját maga ellen táplált néma haragját most sem sikerül kikerülnie. De ma nem akarta elrontani ritka, és ezért számára mindennél becsesebb együttlétüket nővérével; gyorsan témát váltott: Képzeld, a Muter azt mondta nekem a minap, maga olyan, fiatalember, mint aki leesett a fáról, de soha nem ért földet." - Turczi István Minden kezdet című könyvét ajánljuk a Palatinus Kiadó jóvoltából.

kritika

December könyve - Szvoren Edina: Nincs, és ne is legyen

Szvoren nem sztorikat ír, hanem állapotokat ábrázol, melyekből a kilépés tökéletesen reménytelennek látszik, gyakran a már említett, rosszul választott (férj, feleség) vagy nem kívánt vérrokoni kötelékek miatt. - Szöllősi Barnabás kritikája Szvoren Edina Nincs, és ne is legyen című kötetéről.

KÖNYVAJÁNLÓ

Marno János: Kairos

Marno János újabb nemzedékek mestereként maga is örök újító, megfogalmazása szerint „ahogy a késdobáló hajigálja nőjét körbe pengékkel”, a költő úgy jelöli ki szavaival emlékeit, megfigyeléseit, a folytonos „életveszély” határán. - Marno János a Palatinus kiadónál megjelent, Kairos című kötetéből ajánlunk három verset.

kritka

Szabadpolc 3. - Közélet, magánélet, költészet

A Litera a könyvhétre ún. szabadpolcok összeállítására kért fel öt fiatal, tehetséges kritikust. - Harmadikként Lengyel Imre Zsolt kritikáját olvashatják Szálinger Balázs Köztársaság, Kántor Péter Köztünk maradjon, Marno János Kairos és Áfra János Glaukóma című versesköteteiről.

Örkény 100

Radnóti Zsuzsa: Szubjektív jegyzetek az Áprilisról

Mintha olvasás közben egy állandóan fel- és lemenő liftben utaznánk, ahogy visszatér a jelenbe, majd újra elmerül a múltba. S egyúttal érzékeltetni tudja a „lélek mélyéről felbukkanó, függőlegesen terjedő időt” is, szemben „a vízszintesen terjedővel.” - Örkény István ma 100 éves. Az évfordulóra megjelentetett regényhez Radnóti Zsuzsa írt bevezetőt.

További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Petőcz András: A születésnap (hangoskönyv)

Alexandra Könyvesház Panoráma terme (Bp, V., Nyugati tér 7.)
Kezdő dátum: 2008-10-07 19:00:00

Örkény-bemutató

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp, V., Károlyi Mihály u. 16.)
Kezdő dátum: 2008-05-26 17:00:00

Bérczes László: CSEH TAMÁS - beszélgetőkönyv

Bárka Színház (Vívóterem) (Bp, VIII, Üllő út 82/a)
Kezdő dátum: 2007-12-04 19:00:00

Áthalások

Fókusz Könyváruház (Bp. VII., Rákóczi út 14-16.)
Kezdő dátum: 2007-11-28 01:51:26

A Ladomi lelet - könyvbemutató

PontON Galéria (Bp, I., Batthyány u. 65.)
Kezdő dátum: 2007-09-21 16:00:00

Művészetek Völgye, 2007

Pula
Kezdő dátum: 2007-07-30 17:30:00

Idegenek - Könyvbemutató

Írók Boltja (Bp. VI., Andrássy út 45.)
Kezdő dátum: 2007-04-10 16:00:00

Irodalmi Párok III.

Nyitott Műhely (Bp. XII., Ráth Gy. u. 4.)
Kezdő dátum: 2007-01-11 19:00:00

Csikágó – Könyvbemutató

Írók Boltja (Bp. VI., Andrássy út 45.)
Kezdő dátum: 2006-11-15 16:00:00

Petőcz András: A születésnap

Győri Könyvszalon – Palatinus Kiadó Standja
Kezdő dátum: 2006-10-14 15:00:00
További találatok