hirdetés

Keresési eredmény a(z) „parnasszus” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Kilátó

Cseke Gábor: Gizi jött s ment...

Akkor láttam Gizit szemtől szemben először. Jócskán a nővérem lehetett volna. Mély tüzű tekintetével bűvölt, némán kérdezett: a választ várta. – Cseke Gábor írását Hervay Gizella Ifjúmunkásnál töltött éveiről, valamint Hervay Anyám című, az Ifjúmunkásban publikált szövegét a Parnasszus jóvoltából közöljük.

Kilátó

Szilágyi Domokos levelei Hervay Gizellához

Kimondhatatlanul és rettenetesen fáradt vagyok, idülten és krónikusan, nem tudok leírni egy ép mondatot. Eladtam a töltőtollamat, mint végső szalmaszálat. Változatlanul és még mindig túl romantikus az életem, valamint méhkas, vagyok olyan. Kezd már idegimre menni. Mi a teendő? – Szilágyi Domokos levelei az őszi Parnasszusban jelentek meg.

Kilátó / Lapszámajánló

Apáink arcán – Kortársak Farkas Árpádról a Parnasszusban

A Parnasszus folyóirat 2017. őszi számát 2017. november 30-án, ma mutatják be az Írószövetség Klubjában. A lapszám centrumában Farkas Árpád költészete áll. A pályatársak, többek közt Féja Géza, Kányádi Sándor, Sütő András, Görömbei András, Csiki László és Czine Mihály szavait olvashatják a költőről, 1981-ből.

Parnasszus 2016. tavasz

Válogatás a Parnasszus tavaszi lapszámából

A Parnasszus tavaszi lapszámát Király László, Lövétei Lázár László, László Noémi, Lászlóffy Aladár, Ion Mureşan, G. István László és Bende Tamás verseivel ajánljuk, valamint beleolvashatnak Demeter Zsuzsa Király Lászlóval készített interjújába is.

Interjú

Turczi István: Szántó Piroska hűs teáját iszogattuk

Otthon a virtuális akváriumban mindenesetre tartok egy reményhalat, ő egyelőre jól megvan, kedvére úszkál, de néha felveszi védekező színeit és elbújik a sziklák és növények közé, hogy senki ne lássa. - Idén húszéves a Parnasszus. Tucrzi Istvánnal, a lap alapító főszerkesztőjével beszélgettünk.

Könyvajánló

Nagypál István: Rózsaszín Daloskönyv

Egyszerre tragikus és mélyen életigenlő könyv, mely a hagyomány „szópiszkaival” szennyezett létezésben keresi az esendő intimitást.  - Nagypál István Rózsaszín daloskönyv című kötetéből ajánlunk részletet.

lapszemle

Lapot kérek – Dobai 70.

A Parnasszus XX/2. számát tartjuk a kezünkben. A Centrumban Dobai Péter. A Redivivusban Kemenczky Judit. – Jánossy Lajos lapszemléje.

PARNASSZUS / 2013. TÉL

András Sándor: Beszélgetés a Földről

A Parnasszus folyóirat téli számából András Sándor verseit, Kukorelly Endre kritikáját András Sándor könyvéről, Esterházy Péter írását Baránszky Lászlóról és költészetéről és Garaczi László versét ajánljuk a Literán.

LAPSZEMLE

Lapot kérek - 2013. február

A lapszemész az ünnepélyes pillanatokat a rá kiszabott feladat teljesítésével üli meg; folyóiratokba mélyed ismét, visszatekint; a periodikák patikájából, az Írók boltjából a telet kihordó és azt búcsúztató Parnasszust  (XVIII/4), Hévízet (2013/1), Hídat (2013/2)  és az Alexandra Könyvjelzőt (2013 január-február) teszi az asztalra. – Jánossy Lajos lapszemléje.

Ott jártunk

Bádog és álom

És otthonosnak volt mondható a szituáció hasonlóképp, mert a Parnasszus folyóirat, azaz a Turczi István szervezte est meghívottjaként Tolnai Ottó és Tomaso Kemény foglaltak helyet a színpadon. - Jánossy Lajos helyszíni szemléje a Hadik kávéház irodalmi szalonjában.

További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

20 éves a Parnasszus


Kezdő dátum: 2015-10-07 18:00:00
20 éves a Parnasszus. Születésnapi felolvasó buli a VakEgér pincekocsmában.