hirdetés

Keresési eredmény a(z) „per olov enquist” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Könyvajánló

Per Olov Enquist: Példázatok könyve (részlet)

Svédország, 1949. Egy 15 éves fiú találkozik egy 51 éves nővel.Ami ezután következik, katartikus élmény, amely a fiú egész életére kihat. Annál is inkább, mert senkinek sem beszélhet róla. De vajon meddig tart ez a tilalom? - Per Olov Enquist Példázatok könyve című könyvéből közlünk részletet, mely idén jelent meg a Magvető Kiadó gondozásában.

Recenzió

Sötétségből ki a fényre

ÚJRAHASZNOS. - Az Egy másik élet súlyos, északian szikár, mégis testes életregény. - Újraolvasásra ajánljuk Vass Norbert Per Olov Enquist könyvfesztiválra megjelent könyvéről írt kritikáját.

INTERJÚ

Per Olov Enquist: Egyszerűen csak elmondom, ahogyan történt

Per Olov Enquist zsigerien őszinte volt önmagához, mikor megírta életrajzi regényét, a fantasztikum és a valóság határán egyensúlyozott, mikor unokáinak írt mesét, és a leghitelesebb tényekből gyártott fikciót, mikor történelmi regényt írt. - A 2011-es könyvfesztivál díszvendégével Szekeres Dóra beszélgetett.

LITERA TV

Per Olov Enquist: Szereplőként tekintettem magamra

A 2011-es könyvfesztivál díszvendégével, a svéd Per Olov Enquisttel beszélgetett az önéletrajzi írás nehézségeiről és kihívásairól, az elhallgatásról és őszinteségről Szekeres Dóra. - Videó.

Könyvajánló

Per Olov Enquist: Egy másik élet

"A kórházban végül megszületett a gyerek, a köldökzsinór a nyakára volt tekeredve. (...) Olybá vették, élve született, nem pediglen holtan. Gyorsan megkeresztelték, a Per-Ola nevet adták neki, és lefényképezték a holttestet a koporsóban." - Enquist Egy másik élet című regényét az Európa Könyvkiadó gondozásában, Kúnos László fordításában olvashatjuk.

PORTRÉ

Per Olov Enquist hitelesítő tekintete

Per Olov Enquist életútját és műveit egyaránt áthatja a romantikus kétértelműség. Prózaíróként dokumentarista stílusú regényeivel szerzett világhírnevet, Magyarországon sokáig mégis inkább színpadi szerzőként jegyezték.- Ismerjük meg közelebbről az április 14-én kezdődő Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendégét!

Könyvfesztivál 2011

Elkezdődött a XVIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

Elindult a Könyvfesztivál! A megnyitón a díszvendéggel Per Olov Enquisttel Váradi Júlia beszélgetett, a Budapest Nagydíjat Tarlós István adta át. A díjazottat Esterházy Péter méltatta. Az ünnepélyes megnyitón az európai uniós díszvendégség írói mutatkoztak be.

HÍR

Per Olov Enquist és az EU a 2011-es könyvfesztivál középpontjában

Minden eddiginél nagyobb szabású programmal kecsegtet az április 14-17 között megrendezésre kerülő 18. Nemzetközi Budapesti Könyvfesztivál. A díszvendég idén nem egyetlen ország, hanem maga az Európai Unió lesz. A Budapest Nagydíjat átvevő világhírű svéd író, Per Olov Enquist mellett számos kiváló külföldi szerzőt lát Magyarország vendégül. Zentai Péter László a MKKE igazgatója a könyfesztivál részletei mellett a Márai-programról is beszélt a Literának.

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

Valuska Gábor fotónaplója 5.

Valuska Gábor - 2012. szeptember 21.

FOTÓNAPLÓ! - A Litera sorozatában kortárs fotóművészek képeit adjuk közre kortárs írókról. Ezen a héten a Litera fotósa, Valuska Gábor képeit tekinthetik meg. Az ötödik napon a Könyvfesztiválon készült fotókból közlünk válogatást. Tekintsék meg Bret Easton Ellis, Ámosz Oz, Ljudmila Ulickaja, Claudio Magris, Umberto Eco és Per Olov Enquist portréját.