hirdetés

Keresési eredmény a(z) „perneczky géza” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Levél

Perneczky Géza: Abszolút nyár

A Stefanie-tól kapott programszöveg szerint eközben azt kellett volna észrevenniük a nézőknek, hogy a művésznő a reális terekkel, helyekkel és szituációkkal megküzdve és a saját jól felfogott nomád kompetenciáját is latba vetve használatba vette a hely specifikus tartalékait. – Perneczky Géza ez alkalommal egy kölni performanszról írt.

Esszé

Perneczky Géza: Kósza vándor - Kósza Sipos Lászlóról

Állandóan barátokat keresett, és valami balladás, szomorú és reménytelen költészet áramlott belőle. Egy szél odasodorta harangszó szűnni nem akaró kongását lehetett kihallani mögüle. - Perneczky Géza esszéje Kósza Sipos Lászlóról.

Esszé

Perneczky Géza: Egy disszidálás története II.

Ezután újabb ismerősöm akadt, Helmut Rywelski, egy Sziléziából visszatelepült német, aki ez idő tájt a sok-sok drága galéria mellett az egyetlen igazi underground lokált tartotta fenn Kölnben. Nehézkesen sántikáló, fél oldalát maga után húzó, rossz lábú ember volt... – Perneczky Géza írása Körner Évával közös 1970-es németországi útját és disszidálásának történetét beszéli el. Második rész.

Esszé

Perneczky Géza: Egy disszidálás története I.

Én megkockáztattam, hogy eközben óvatosan és kíméletesen beavassam Körnert a disszidálásom tervébe. Elrémült, halálosan megijedt: ezt nem teheted meg velem! Minket egyszerre engedtek ki Magyarországról, és el is várják tőlünk, hogy együtt és egyszerre térjünk vissza oda. – Perneczky Géza írása Körner Évával közös 1970-es németországi útját és disszidálásának történetét beszéli el. Első rész.

Levél

Perneczky Géza: Subject: Szfinksz

Aki kíváncsi, az játszik a sorssal, és ha tényleg elég buta, vagy elég kíváncsi hozzá, akkor talán ki is hívja eközben a sors haragját maga ellen... – Perneczky Géza művészeti tárgyú levelei közül most egy, a 2000-es évek elején Marinak írt emailt osztunk meg az olvasóval, Szfinksz-tesztről, görögökről és sorsról.

Jelenkor 2016. július-augusztus

Perneczky Géza megnyitóbeszéde a Jelenkorban

Aztán még valamivel későbbről hirtelen Nádas Péter nevébe botlottam bele. Te Jó Isten, ő is ott élt volna egy ideig? Vagy nem? Vagy igen? - Kósa Gergely a Bulcsú utca 21/A alatti bérházról készített gazdag vizuális anyagot. A Jelenkor nyári dupla számát Perneczky Géza kiállítást megnyitó beszédével ajánljuk.

2flekken

Perneczky Géza: Levél Schaár Erzsiről

Valahonnan a negyedik dimenzióból volt belógatva a a magyar környezetbe, és csak a babona tartotta össze a falait, az Erzsiből sugárzó delej. – Perneczky Géza mostantól képzőművészeti tárgyú levélesszék sorozatával jelentkezik a Literán.

A Műút ajánlata

Perneczky Géza: Rózsák nyesése

A Műút folyóirat szerkesztősége könyvsorozatot indított, melynek első darabja Perneczky Géza nagyesszéje: Rózsák nyesése. Bolyongás a művész–galerista–műgyűjtő háromszögben.