hirdetés

Keresési eredmény a(z) „petőcz andrás” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Hír

Petőcz András Tiszatáj-díjas

A Tiszatáj folyóirat szerkesztősége, egyetértésben a lap fenntartásáért felelős kuratóriummal, a Tiszatáj-díjat 2017-ben Petőcz András írónak adományozta. A díjat december 15-én a szerző otthonában adták át.

Március 15. – Díjak

Állami művészeti és miniszteri szakmai díjak 2017-ben

Magyarország Babérkoszorúja díjat kapott Dr. Kabdebó Tamás, Petőcz András, Vári Fábián László, József Attila-díjas: Dr. Cs. Varga István, Csender Levente, Dr. Filip Tamás, Jámborné Balog Tünde, Kollár Árpád, Lovas Ildikó, Molnár Vimos és Dr. Sipos Lajos. 

Részlet a regényből

Petőcz András: Aysa (részlet)

Tulajdonképpen olyan kápós nő lett belőlem, aki nem a foglyokkal foglalkozott, így a rabtársaimmal nem volt semmilyen konfliktusom, és aki ugyanakkor a tábori hierarchiában egyre feljebb jutott. Mármint a foglyok között. – Petőcz András regénytrilógiájának nemrég megjelent harmadik részéből ajánlunk egy részletet.

Búcsú

Petőcz András: Az apám és Esterházy

Este van. A teraszon, a városban és országosan is tompa derengés, / mindenütt, ahol az apám és Esterházy annyira szerettek elüldögélni. – A Litera oldalán írók búcsúznak Esterházy Pétertől. Petőcz András versét olvashatják.

Irodalmi Szemle 2015. november

Petőcz András verse az Irodalmi Szemlében

Azt mondod, hogy a kutya, hogy hagyjam a kutyát / neked, így szólsz, a kutyához is több közöm van!, / mondod, és dühösen nézel rám, nem teljesen értem, / mit is akarsz tőlem, mi ez a kutyára való hivatkozás − Az Irodalmi szemle novemberi számát Petőcz András versével ajánljuk.

Petőcz András a Szófiai Nemzetközi Könyvfesztiválon

Petőcz András a Szófiai Nemzetközi Könyvfesztivál vendége volt abból az alkalomból, hogy december 11-én bemutatták Idegenek című regényének bolgár nyelvű kiadását.

Non-Stop

Petőcz András: A lengyel Lada

Megállt végül egy meglehetősen lerobbant sötétkék Lada. Igen, Lada lehetett, úgy emlékszem, de nem volt jó állapotban. A fiatal srác, aki vezette, nem tudott semmilyen nyelven, csak lengyelül. Beültünk. Én előre, Magyar Vodka pedig hátra.Kérdezte a srác, hova megyünk? Természetes kérdés volt. Mondtam neki, hogy Auschwitzba. - Non-Stop című sorozatunkban Petőcz András írását olvashatják.

Könyvajánló

Petőcz András: Az Egészen Kicsi Kis Létező és egyéb történetek

"Állok a hajó orrában, nézem a fény játszadozását a hullámokon. És attól félek, hogy ezt a vibrálást soha többet nem tudom megfesteni.Soha többet nem tudom megfesteni úgy, ahogy egyszer, Livornóban, valóban sikerült." - Petőcz András új, egy kisregényt és hat novellát tartalmazó prózakötetéből olvashatnak részletet.  

Könyvajánló

Petőcz András: A Hunor utca titka

A Hunor utca titka egy különös kamaszvilágba vezet minket, ahol az álom keveredik a valósággal, és ahol a főhős mindenáron be akarja bizonyítani, hogy ő egy "valódi hős". - Petőcz András prózaverseket tartalmazó legújabb kötetéből olvashatnak nálunk most egy részletet.

FOLYÓIRATAJÁNLÓ

Zalán Tibor verse a Nyugat Plusz folyóiratban

A Nyugat Plusz folyóirat legújabb száma Weöres Sándor életműve előtt tiszteleg. Ebből ajánljunk most részleteket. 

További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

Jódos melegvíz és végtelen csend…

Spanyolnátha Műhelytábor - 2018. július 28.

Gondolat és test: mi marad nekünk egy spanyolnáthás este után? Fürdő és műhely, ebéd és ritmus, kezdet és vég, tudás és sejtés, látomás és rutin. Döntsd el, mi vagy, rutin vagy spontaneitás, élet és… A Spanyolnátha Műhelytábor utolsó naplóját Szélesi Sándor jegyzi.

Netnapló

Ritmus, tánc, zoknisirályok

Spanyolnátha Műhelytábor - 2018. július 27.

Miközben érzem a szerelvény ütemes mozgását és figyelem a madarak táncát, egyfajta transzállapotba kerülök, és bevillan egy sámán kinézetű férfi fehér festékkel az arcán, Mikiegér fülekkel. A Spanyolnátha Műhelytábor ötödik naplóját Rózsa Boglárka jegyzi.

Netnapló

(zárójelek)

Spanyolnátha Műhelytábor - 2018. július 26.

Van wifi? Segítőkészen mosolyog: itt a bejáratnál van. De a kódot csak a Juli tudja. A főnökasszony. De az szabadságon van. Hm. Tehát marad a papír és a toll. Az Orcsik Roland Harmadolása és Takács Zsuzsa Vak Reménye (meg a Garaczi Hasítása) lesz csak olvasnivaló. A Spanyolnátha Műhelytábor negyedik naplóját Nagy Izabella jegyzi.

Netnapló

Tábori nap

Spanyolnátha Műhelytábor - 2018. július 25.

Petőcz András tökéletes előadásában elsősorban akusztikus, repetitív és minimalista munkáit mutatta be, néhány versének a konkrét készítési folyamatába is beavatva a társaságot. - A Spanyolnátha Műhelytábor harmadik naplóját Berka Attila jegyzi.

Netnapló

Kalandozások a performansz körül

Spanyolnátha Műhelytábor - 2018. július 23.

Olyan „irodalmi” műfaj kerül most középpontba, amely társművészeti területekről olvaszt magába elemeket, amely lerázva magáról a hagyományosabb interpretációk műfaji béklyóit. A Spanyolnátha Műhelytábor első naplóját Vass Nóra jegyzi.

Még pörkölt is van

2017. július 25. - Spanyolnátha Műhelytábor

Hogyan is szerez magának nevet a szerző a közösségben, hogyan is lehet súlya a nevének, ismét ott a kérdőjel, mit is jelent az, hogy az irodalom világában, amelyben szerzők vannak jelen ismert és kevésbé ismert nevekkel, óhatatlan kialakul egy hierarchikus rend, hogyan is van ez, vagy, éppen, hogyan is volt a múltban. – A Spanyolnátha Műhelytábor keddi naplóját Petőcz András jegyzi.

Netnapló

József Attila darabokban

Spanyolnátha - 2016. július 27.

Mindenesetre az újszülötteknek minden vicc új, és itt vagyunk jónéhányan újszülöttek, na, nem éppen én, ami furcsa, hogy már bozótharcos forradalmár vagyok és nem újszülött, így aztán bozótharcos forradalmárként adok műhelymunka-feladatokat. - A Spanyolnátha szerdai naplóját Petőcz András írta.

Netnapló

Stekovics Gáspár fotónaplója 5.

Stekovics Gáspár - 2012. augusztus 24.

FOTÓNAPLÓ! - Új sorozatunkat, melyben kortárs fotóművészek képeit adjuk közre kortárs magyar írókról, Stekovics Gáspár fotóival nyitjuk. Naplójába Szigligeten készült fényképeket válogatott. Az ötödik napon Petőcz András és Radnóti Sándor portréit tekinthetik meg. 

Szeretem Budapest, szeretem Sepsiszentgyörgy

2008. július 14. - Becsey Zsuzsa
Hiszen ezentúl itt és most vegyem tudomásul, nem párommal értekezem, se nem barátnőmmel, hanem egy fürdőhelyen igenis tessen úgy beszélni, akár zuhany alatt is, meztelen, hogy azt mindenki aki a fürdőben, értse. Minden kíváncsi szem. Kivétel nélkül. Elvégre közvagyon, közösen fizettünk a ház, a víz, a fák, a cementhideg fürdőért. És mégsem. Szeretem az embert, s a világot. Az álmokat, emléket. Sepsiszentgyörgy és Budapest között.

Üdő van

2008. április 19. Tokai András
Hatalmas fekete felhőkből dörgés, villámlás.  Napok alatt kibukkantak a hatalmas utcai vadgesztenyék virág-kezdeményei. Azt olvastam valahol, hogy a pesti vadgesztenyéket Erzsébet királyné kezdeményezésére telepítették, vagy százezer darabot. Azt is olvastam, hogy ugyanő, Sziszi az ibolyafagylaltot kedvelte legjobban. Vajon lehet-e meggyvirágból fagylaltot készíteni?
További találatok

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

Idegenek

"Nem elég tudatosan hazudni  mondja. tudni kell ösztönösen hazudni, kapásból, nagyon hitelesen, csak így maradhatsz életben."
A Képzett Társítások - Aegon-estek a Bárkában című sorozat januári rendezvényén Haraszty István Édeske mellett Petőcz András volt a vendég. Regényéből, az Idegenek-ből Varjú Olga olvasott fel egy részletet.


Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Petőcz András: A születésnap (hangoskönyv)

Alexandra Könyvesház Panoráma terme (Bp, V., Nyugati tér 7.)
Kezdő dátum: 2008-10-07 19:00:00

Képzett társítások – AEGON-estek a Bárkában

Bárka Színház (Bp, VIII., Üllői u.)
Kezdő dátum: 2008-01-18 19:00:00

Budapesti Jelenlét - Lapszámbemutató

Médium-Art Stúdió Galéria (Bp. XIII., Lehel u. 7/a.)
Kezdő dátum: 2007-12-21 18:00:00

Hús - Lapbemutató

Médium-Art Stúdió Galéria (Bp. XIII., Lehel u. 7/a.)
Kezdő dátum: 2007-11-10 19:00:00

Idegenek - Könyvbemutató

Írók Boltja (Bp. VI., Andrássy út 45.)
Kezdő dátum: 2007-04-10 16:00:00

Nyitott Versest

INDA Galéria (Bp., Király utca 34  II. emelet)
Kezdő dátum: 2007-02-08 18:00:00

Petőcz András: A születésnap

Győri Könyvszalon – Palatinus Kiadó Standja
Kezdő dátum: 2006-10-14 15:00:00

Szombat Szalon

Szimpla Kertmozi (Bp. VII., Kazinczy u. 14.)
Kezdő dátum: 2006-09-03 19:00:00

Irodalmi vízummal Szentendrén (aug. 25-27.)

Városháza díszterme
Kezdő dátum: 2006-08-27 17:00:00

Irodalmi vízummal Szentendrén (aug. 25-27.)

Szentendrei Képtár (Fő tér)
Kezdő dátum: 2006-08-26 10:00:00
További találatok