hirdetés

Keresési eredmény a(z) „petőfi irodalmi múzeum” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Hír

Arany, Csáth, angyalok és Kálmán Imre Központ

Többek közt négy új, az Arany János-emlékévhez kapcsolódó kiállítással, Csáth Géza-, Szántó Piroska- és Jékely-tárlattal készül idén a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM), és megkezdi munkáját a Kálmán Imre Központ. – Prőhle Gergely, a PIM főigazgatója kedden évnyitó sajtótájékoztatót tartott. Ott jártunk.

hír

Mészöly-konferencia lesz a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Egyetemesség és lokalitás: Mészöly és az új magyar prózafordulat címen 2017. december 1-én Mészöly-konferenciát szervez a Mészöly Miklós Egyesület a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

Ott jártunk

Esterházyt utánozni képtelenség

Esterházy Péter felszabadította az olvasót, de felszabadította a szépirodalmat is. Megmutatta, hogy egészen más szemszögből is rá lehet nézni valamire. – Az Asztali beszélgetések sorozatban a PIM-ben Parti Nagy Lajos és Závada Pál Esterházy Péterre emlékezett. Ott jártunk.

hír

Esterházy-konferencia a PIM-ben

Esterházy Péter emlékére szervez konferenciát a Petőfi Irodalmi Múzeum és az ELTE Irodalom- és Kultúratudományi Intézete 2017. október 26-27-én. A előadások Esterházy Péter életművének belső tagolódását, magyar és nemzetközi kontextusát, irodalomtörténeti összefüggéseit is vizsgálják.

Ott jártunk

"Szűk mezsgye ez a napsütötte sáv"

Az Újraolvasva című háromrészes sorozat nyitódarabjának főszereplője Petri György volt. A Petőfi Irodalmi Múzeumban tartott eseményen Csuhai István beszélgetőpartnerei Radnóti Sándor, Károlyi Csaba és Deczki Sarolta voltak.

HÍR

Szabó Lőrinc 60

Örök véget és örök kezdetet – Szabó Lőrinc 60 címmel konferenciát szervez a költő halálának 60. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeum és az ELTE BTK Összehasonlító Irodalom- és Kultúratudományi Tanszéke. A rendezvénynek a Károlyi utcai PIM ad helyet 2017. október 5-én és 6-án.

HÍR

Kassák 130

2017-ben a Petőfi Irodalmi Múzeum és tagintézményei három kiállítással ünneplik Kassák Lajos születésének 130. és halálának 50. évfordulóját. A tripla tárlatot ma hatkor nyitja meg Passuth Krisztina művészettörténész a PIM-ben.

Ott jártunk

Hurrá, buszozunk!

A Petőfi Irodalmi Múzeum a 2017-es Arany-emlékév alkalmából nem csak egy monumentális kiállítást rendezett, ami 2018 végéig látogatható, de egy másik izgalmas projektet is elindított. Az Arany-busz július óta járja az országot és a magyarlakta határontúli területeket, interaktív kiállításával bemutatva a fiataloknak Arany Jánost. Szeptemberben a Felcsút-Biatorbágy-Érd állomásokon turnézott a busz. Ott jártunk, kísértünk, tárlatvezettünk. Seres Lili Hanna útinaplója.

Lucha libro, az álarcos irodalmi birkózás

Fiatal és nem csak fiatal írók jelentkezését várja Petőfi Irodalmi Múzeum. A Budapest Transzfer Nemzetközi Fesztivál keretein belül megrendezik az első magyarországi álarcos irodalmi birkózást a Katona József Színházban.

Budapest Transzfer

A IX. Budapest Transzfer Nemzetközi Fesztivál részletes programja

A 2017. szeptember 28. és október 1. között megrendezésre kerülő Budapest Transzfer Fesztivál közzétette részletes programtervét. A négynapos eseménysorozat idén a jövőt, az utópia és disztópia világát helyezi fókuszba, a rendezők felnőtt és gyermek látogatókra egyaránt számítanak, így a kerekasztal-beszélgetések mellett könyvbemutatón, filmvetítéseken és izgalmas városi sétákon is részt vehetnek az érdeklődők a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

További találatok

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

LiteraTV

Szabó Magda 100

Ma 100 éve, 1917. október 5-én született Szabó Magda. Rá emlékezünk ezzel a videóval. Tekintsék meg a Petőfi Irodalmi Múzeum 2005. október 5-ei felvételét, amelyen Szabó Magda mond köszönőbeszédet a tiszteletére egybegyűlteknek. – LiteraTV.