hirdetés

Keresési eredmény a(z) „potozky lászló” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Hír

Itt az első Kóspallagi Írótanya Tábor

Borda Réka és Vida Kamilla idén először rendezik meg a Kóspallagi Írótanya Tábort olyan fiataloknak, akik szeretnének közösségben fejlődni, dolgozni a szövegeiken. A szervezők felhívását olvashatják. Jelentkezési határidő: július 25.

Fake News – Előszilveszter

Potozky László: A tojás túloldala

Szóval bátran kijelentheti, nem a sámánizmus és a máglya a felelős a forint bedőléséért. Legalábbis nem a mi sámánizmusunk és máglyánk, magyar ember nem varázsol. Valaki más árthatott nekünk, kintről, külföldről. Sok a belső ellenség is, akik nem rettennek vissza semmilyen módszertől. – Potozky László írása a Litera Fake News című előszilveszterén hangzott el (videóval).

A Litera bemutatja

Potozky László: Egy álmodozó, empatikus realista

Biró Zsombor Aurél az én szememben egy álmodozó, empatikus realista, akinek olyan klasszikusok a példa- és előképei, mint Ernest Hemingway vagy Bodor Ádám. – Biró Zsombor Aurélt Potozky László mutatja be a Litera olvasóinak.

Előszilveszter

FAKE NEWS – A megtévesztés iskolája

2017. december 30-án 16. alkalommal rendezi meg a Litera nagyszabású előszilveszteri partiját a Trafóban. Az irodalmi óévbúcsúztatón fellép Bán Zsófia, Bencsik Orsolya, Darvasi László, Németh Gábor, Para-Kovács Imre, Potozky László és Szilasi László. Extra produkció: Méhes Csaba pantomim. Konferanszié: Vajdai Vilmos. Látvány: Vj Unflyable.

KILÁTÓ

Potozky László: Fontos emberi semmiségek

A hetvenes-nyolcvanas évek urbánus erdélyi hétköznapjainak hajszálpontos feltárásáért számít Mózes Attila egyedinek, ő az egyik legéletesebb határon túli prózaíró. – Potozky László esszéje Mózes Attiláról a Kilátó-sorozatunkban.

Hír

Megvan a Horváth Péter Irodalmi Ösztöndíj idei három jelöltje

Czinki Ferenc, Potozky László és Závada Péter lett a Horváth Péter Irodalmi Ösztöndíj idei három jelöltje. A kortárs magyar irodalom fiatal alkotóit támogató díjat 2017-ben ötödször adják át, ez alkalommal november 30-án, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

INTERJÚ

Potozky László: Forradalmi kollázs Kelet-Európából

Az Égéstermék regény, csupasz próza, semmiképp sem publicisztika, kizárólag a szépírói eszköztár segítségével és korlátain belül beszélek az ittről és a mostról. – Potozky Lászlóval új regényéről Fehér Renátó beszélgetett. Az Égésterméknek ma este lesz a bemutatója a Margó Fesztiválon.

részlet a könyvből

Potozky László: Égéstermék (részlet)

Ma kemény harcok voltak az utcán, durván összecsaptak a tüntetők meg a rohamrendőrök, Buller oldalát eltalálták kővel. Az ágyán fekszik, nyöszörög és fel-felszisszen, legalább másfél tenyérnyi a véraláfutás. – Részletet közlünk Potozky László új regényéből, amit ma mutatnak be a Margót.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Őszi szüret II. – Könyvújdonságok, amelyeket nagyon várunk

Tovább szemezgetünk az ősszel megjelenő könyvújdonságok között, összeállításunkban most magyar szerzők könyveit és több külföldi fontos megjelenést is bemutatunk. – Verseskötetek, krimik, életrajzi nagyregények és családtörténetek, borzongató, szerelmi és történelmi könyvek is sorakoznak válogatásunkban.

Ördög a részletekben

Potozky László: A biztonság

A Virág utca 36. alól nagyon modernnek, külföldinek tűnt az egész, ám ha most visszagondolok, a színek, a fények hőmérséklete fogott meg leginkább. – Potozky László az Ördög a részletekben sorozatunkban a Szomszédokról írt.

További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Jégerszemüveg

József Attila Kör - 2015. augusztus 29.

Sötétben sétálgatunk Lesi Zolival az alig derengő ösvényeken. Valamiért mindig sikerült eltévedni. Fényt reszel a hold a lombok közé, mindenféle alakok sejlenek fel a homályban, Zolival átgyalogolunk egy kivájt szemű, papírmaséból kivágott, japán menyasszonyon. - A JAK-tábor szombati naplóját Potozky László írta.

Expedíció a falak közé (2.)

2014. május 17. - Várad folyóirat

Közben mélyet szippantok abból az illatból (étolaj, dohányfüst meg valami tikos adalék elegye), ami minden kolozsvári, egyetemisták által lakott ház falából árad –mindennek olyan megnyugvás-szaga van. Itt éltem én is öt évig, négyet ezen a lakótelepen. Gettólakó csávó voltam, gájner monostori. Még azt is szeretem ebből a városból, amit nem ismerek. Itt még szomorúnak is jó volt lenni. - A Várad folyóirat szombati műhelynaplóját Potozky László írja.

Expedíció a falak közé (1.)

2014. május 14. - Várad folyóirat

Jó sétálni a magasba meredő falak közt. Ha magára akar szedni az ember egy kis kellemesen szorongató melankóliát, a nyolcadik kerületi Dankó utca és a Mátyás tér környéke tökéletes helyszín. - A Várad folyóirat mai műhelynaplóját Potozky László írja.

Netnapló

Vadászat

Székelyföld - 2011. november 24.
Számban megsűrűsödött a keserű nyál, kiköptem, aztán szótlanul elindultam. Valamennyire csak szerethet, mert még utánam szólt: – Megpróbálhatnál rólam írni. - A Székelyföld folyóirat műhelynaplóját csütörtökről Potozky László jegyzi.

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Írók a Balaton körül - Irodalmi Mini-fesztivál


Kezdő dátum: 2015-09-12 15:00:00
A Balatoni Múzeum és a József Attila Kör irodalmi koprodukciója. Fellépnek: Mán-Várhegyi Réka, Potozky László.

Írók a Balaton körül - Irodalmi Mini-fesztivál


Kezdő dátum: 2015-09-11 15:30:00
A Balatoni Múzeum és a József Attila Kör irodalmi koprodukciója. Fellépnek: Barlog Károly, Kassai Zsigmond, Laboda Kornél, Potozky László.