hirdetés

Keresési eredmény a(z) „puskin utca” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Gerőcs Péter

"soha nem akartam igazán filozófus lenni, így hát hazajöttem"

Deres Kornélia

"Deres Kornélia versei minden pontosságuk, megformáltságuk, hibátlanságuk és egyéb erényük mellett még lucskos önsajnálatra is késztetik a középkorú férfiolvasót."

Györe Bori

"Van egy név a versek fölé írva, aki írta, a Györe Bori. Aki beszél azonban az nem mondja, hogy én vagyok a Györe Bori, hanem írja a versekben a körülírást."

Krusovszky Dénes

Finoman és mívesen használja a rájátszást más versek, szövegek, poétikák jeleire. Ez a finomság inkább már nem is magát a felidézett szöveghelyet kívánja az olvasó emlékezetébe idézni, hanem annak a tovahaladó visszhangját.

A mi utcánk

Megjelent a Puskin utca negyedik száma, melyből olvashatnak nálunk is részleteket, így Varga Mátyás versét, Tolvaj Zoltán tanulmányát Marno János költészetéről, valamint Krusovszky Dénes és Urfi Péter Kukorelly Endrével készített beszélgetését. Olvashatunk továbbá Dragomán Györggyel készített interjút, Garaczi László regényrészletét, Marno János versét, valamint kritikákat és esszéket Lanczkor Gábor, Dunajcsik Mátyás, Balogh Endre tollából. A szokásos Egy vers rovatban Lanczkor Gábor írását elemzi Tábor Ádám.

A mi utcánk

A Puskin utcába ezúttal is érdemes betérni: szépirodalmi, műfordítási rovatai számos érdekességet rejtenek, a lapok közt lakó alkotások között van Herbert Marcuséval készített interjú is.

Bölcsész folyóirat – Simon Balázs emlékszám

A Puskin utca az ELTE BTK új művészeti folyóirata, amely kétirányú közvetítésre vállalkozik: a tehetséges hallgatók műveit elismert szerzők szövegei mellé állítva próbálja ismertté tenni, ugyanakkor az egyetemi diákságot is igyekszik közelebb hozni a kortárs irodalomhoz, művészethez. Az első szám Simon Balázs költőnek állít emléket.

A mi utcánk

Ránézésre minőségi munka. Elsőre több kreativitást mutat fel, mint sok bejáratott irodalmi lap tette az utóbbi ötven évben. Nagyalapú, masszív darab, vastag, jó tapintású lapok: nem spóroltak az anyaggal. Látszik, hogy el is gondolkodtak rajta, mi legyen a borítón, nem pedig csak rábólintottak a legelső önjelölt borítódizájner ötletére és kötöttek vele szerződést kilencvenkilenc évre.

Minden rendben van (szerda)

A József Attila Kör Irodalmi Egyesület 20. alkotótáborának második napjáról.

Körletszemle

A litera év végi körkérdésére 41 író, költő, kritikus válaszolt. Az alábbiakban kis összegzést olvashatnak erről, valamint a jegyzetíró morfondírozásait kritikáról, egy egészségesebb kritikai életről, amit akár tekinthetnek vitaindítónak is.
További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Puskin utca-délután: Dunajcsik/Gerőcs

Nyitott Műhely (Bp, XII., Ráth György u. 4.)
Kezdő dátum: 2008-05-30 17:00:00

Puskin Utca Estek 2. - Világvége

Merlin Színház (Bp, V., Gerlóczy utca 4.)
Kezdő dátum: 2008-04-17 17:00:00

Puskin utca estek 1.

Nyitott Műhely (Bp. XII. Ráth György utca 4.)
Kezdő dátum: 2008-03-18 19:00:00

PUSKIN UTCA

Nyitott Műhely (Bp. XII., Ráth György u. 4.)
Kezdő dátum: 2007-11-21 17:00:00

PUSKIN UTCA

Nyitott Műhely (Bp. XII., Ráth György utca 4.)
Kezdő dátum: 2007-05-08 17:00:00

TISZTA SZÍVRE SÁRKÁNYFŰ

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V., Károlyi M. u. 16.)
Kezdő dátum: 2007-05-07 17:00:00