hirdetés

Keresési eredmény a(z) „röhrig géza” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Interjú

Röhrig Géza: Ittlétünknek célja, s nem oka van

Az angyalvakond 2018 egyik legizgalmasabb könyveseménye. Évtizedek óta nem kelt el ilyen nagy példányszámban verseskötet. A kötetet kizárólag a Fedél Nélkül utcai terjesztői árusítják, akik csak eddig már vagy 6 millió forintot kerestek rajta. Röhrig Gézával Jánossy Lajos beszélgetett.

Részlet a könyvből

Röhrig Géza: angyalvakond (részlet)

testvér / te aki már kiilleszkedtél / téged senki föl nem emel / hacsak nem az övé e hely / hová összecsuklottál itt – Röhrig Géza angyalvakond című verseskötetéből olvashatnak három verset. A könyv a Fedél Nélkül gondozásában jelenik meg, a hajlék nélkül élőket érintő új törvények életbe lépésével egy időben.

HÍR

Hajléktalanok árusítják Röhrig Géza új verseskötetét

Röhrig Géza a Szombatnak adott interjút, ebben mesélt arról, hogy új kötete, az angyalvakond decemberig kizárólag hajléktalanoknál lesz kapható, az árával pedig a terjesztőt támogathatja a vásárló.

Jelenkor 2018/9.

Röhrig Géza és Ménes Attila a szeptemberi Jelenkorban

„De amikor otthon kezdtem kitálalni, akkor ért csak az igazi meglepetés. Mert az éthordó színültig volt hússal, rántottal, pörkölttel meg sülttel, némelyiknek a nevét se tudtam, plusz királynőburgonya." – A Jelenkor szeptemberi számát Ménes Attila kisprózájával és Röhrig Géza versével ajánljuk.

hírösszefoglaló

Dylan levele a Nobel-átadóra – The answer is blowin' in the wind

Dylan annyi esélyt látott rá, hogy valaha Nobelt kap, mint arra, hogy a Holdra lép. Röhrig Gézát amerikai hírességek között kérdezte irodalomról a Wall Street Journal. 130 milliót adtak a Harry Potter szerzőjének kézzel írt könyvéért, 105 milliót Dylan kézírásáért. – Hírösszefoglalónk az előző hét eseményeiről.

HÍRÖSSZEFOGLALÓ

Magyar írók New Yorkban

Megjelent angol fordításban Borbély Szilárd két műve; a magyar irodalom került fókuszba New Yorkban; H. G. Wells egy eddig ismeretlen szövege került elő; a Nobel-díj hivatalos átadóján Bob Dylan helyett Patti Smith. Fidel Castro meghatározta a latin-amerikai irodalmat. Harper Lee regénye új megközelítésben mutatkozik meg. – Heti hírösszefoglalónk.

Olimpia 2016

Röhrig Géza: Bátyámnak

A Bátyámnak című versnek csak apropója a sport, egy éjszakai mezítlábas focizás, mely után a főhős az orvosi ügyeleten köt ki, és a röntgenre várakozik. – A Litera sorozatában írók ajánlottak sporttal kapcsolatos műveket az olimpia ideje alatt. Vasárnap befejeződtek a Riói Olimpiai Játékok, olvasnivaló azonban akad még bőven. Finy Petra választását olvashatják.

Hír

Röhrig Géza-esttel indul a Premier Kultcafé

Márciusban nyitott a Premier Kultcafé, az ország első fogyatékosságbarát kulturális központja a régi Vörösmarty mozi helyén. Kulturális sorozatának első eseménye Röhrig Géza felolvasóestje.

Könyvajánló

Kőbányai János: Saul fia-napló – Kertész-napló

A Saul fia-napló, a Kertész-naplóhoz hasonlóan egy rövid cikk igényéből fakadt föl. Buzgását nem volt könnyű leállítani, különösen azért sem, mert a film médiuma a könyvével szemben összehasonlíthatatlanul nagyobb hatást képes elérni – a befogadó lélekben, s a világban egyaránt. − Kőbányai János Saul fia-napló − Kertész-napló című könyvét ajánljuk.

Könyvajánló

Röhrig Géza: Az ember aki a cipőjében hordta a gyökereit

azóta csapkod / ez a srác pörögve / zsinórja beakad / eső veri földre // azóta vérzik / lábatlan madár / a nénit nézi / de nem láthatja már − Röhrig Géza Az ember aki a cipőjében hordta a gyökereit című könyvét ajánljuk, melyet március 17-én mutattak be a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Röhrig Géza-est a Radnótiban


Kezdő dátum: 2016-03-16 18:00:00
A Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola- és Gimnázum Röhrig Gézát, az Oscar-díjas Saul fia című film főszereplőjét, költőt, színészt hívta el rendhagyó estére. Beszélgetőpartnere Gács Anna lesz.

Röhrig Géza felolvasóest


Kezdő dátum: 2016-03-18 19:00:00
Március 18-án, pénteken a költő felolvasóestet tart Az ember aki a cipőjében hordta a gyökereit című, a Magvetőnél frissen megjelent könyvéből

Röhrig Géza új verseskötetének bemutatója


Kezdő dátum: 2016-03-17 19:00:00
A szerzővel Iványi Gábor és Szabó T. Anna beszélget.