hirdetés

Keresési eredmény a(z) „radnóti sándor” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Őszi újdonságok I.

Ezeket a könyveket várjuk ősszel - 1.

A nyári pihenés után a könyvpiac is új lendületet vesz: rengeteg érdekes könyv jelenik meg az őszi időszakban. Összeállításunk első részében a Magvető kiadó klasszikus és kortárs magyar prózai újdonságait mutatjuk be.

2flekken

K. Horváth Zsolt: Föld! Föld! Rabjai a földnek

Sőt, a front elvonulta után, a túlélés érdekében a falvakban, kisebb városokban meg kellett szervezni az élelmiszerellátást, ehhez földre, eszközökre, koordinációra volt szükség, vagyis főhatalom nélkül kialakult egyfajta öngondoskodás és munkamegosztás. – K. Horváth Zsolt 2flekken.

Nagyvizit

Radnóti Sándor: Komolyan vettem az íróasztalomat II.

Most fut ki a II. világháború kommunikatív emlékezete, és vele lepattan a tabu a fasizmusról. Megszűnik az antifasizmus konszenzusa, amely létrehozta azoknak az embereknek a körét, akikkel minden véleménykülönbség ellenére szóba lehet állni. Hát én nem akarok mindenkivel szóba állni. – Nagyvizit-interjú Radnóti Sándorral, második rész.

Nagyvizit

Radnóti Sándor: Komolyan vettem az íróasztalomat I.

Az újbaloldali gondolatok nagyon erősen vonzottak, de az újbaloldali kultúra egyáltalán nem, soha nem volt például farmerem. Kora ősztől késő tavaszig öltönyben és nyakkendőben jártam. Ezt nem láttam olyan világosan akkor, mégis érezhettem valami diszkrepanciát, úgyhogy nagyon nagy ívben kerültem el például az Ifjúsági Parkot, ahol ugye ez volt a dress code. – Nagyvizit-interjú Radnóti Sándorral, első rész.

Hír

Végel László konferencia Újvidéken

A térség egyik legjelentősebb írójának munkássága lesz az újvidéki konferencia témája. Szerb előadók mellett, neves magyar szerzők is beszélnek majd az eseményen.

HELYSZÍNI

Egy hallgatag évtized megszólaltatása

A klasszikus modernség kávéházi tereihez képest a kádárizmusban egyre inkább a presszó, a kocsma köztes tereibe utalódott a második nyilvánosság, a hivatalossággal szembehelyezkedő liminális létforma. – A Hallgatag évtized – az 1970-es évek című szegedi konferenciáról Szántai Márk tudósított.

Ott jártunk

"Szűk mezsgye ez a napsütötte sáv"

Az Újraolvasva című háromrészes sorozat nyitódarabjának főszereplője Petri György volt. A Petőfi Irodalmi Múzeumban tartott eseményen Csuhai István beszélgetőpartnerei Radnóti Sándor, Károlyi Csaba és Deczki Sarolta voltak.

A katedrán

Radnóti Sándor: Akkoriban még szivarozva

Nekem ezzel szemben a vizsgáztatás olyan terhes volt, hogy általában négyes-ötösöket adtam. Meg is kaptam egykori kedves tanítványomtól, most kiváló kollégámtól, Gács Annától, hogy nem tudom elképzelni, milyen megalázó volt nálam egy-egy jeles. – A katedrán; oktatóként is tevékeny kritikusokat, irodalomtörténészeket, esztétákat, írókat kérdezünk, hogyan látják a magyar oktatást. Radnóti Sándorral beszélgettünk. 

Ott jártunk

Zaklatott arany

Záborszky Gábor Fúgák címmel negyven év munkáját felölelő retrospektív kiállítása tekinthető meg a Ludwig Múzeumban február 28-ig. Ehhez kapcsolódva az Asztali beszélgetések program keretében Donáth Lászlóval, Radnóti Sándorral és Záborszky Gáborral beszélgetett Galambos Ádám a művészetről. – Ott jártunk.

Ott jártunk

Akváriumban

Elmerülni a moszatos lében, nem tudni, mi is történik körülöttünk, valahogy túlélni a saját életünket, ami azután üvegkoporsóként borul ránk és temet el bennünket… Az ÉS-kvartett 6. sorozatának 36. estjén Károlyi Csaba, Szilágyi Zsófia, Radnóti Sándor és Bárány Tibor Tóth Krisztina Akvárium című regényéről beszélgetett. - Az 5K Íróiskola Galambposta csoportjából Mihályi Anikó tudósított az estről.

További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

Radnóti Sándornak, a kiváló esztétának, a szavak helyértékéről 

Korányi Tamás - 2014. október 4.

Azonos szó: tökéletesen ellentétes tartalommal! S itt vajon mi a lényeges: a szó, vagy a világosan megbúvó mögöttes tartalom?! Milyen érdekes! A szavak helyértéke! A szöveg mögötti vagy a szövegen túli jelentés. - Korányi Tamás, a Magyar Rádió egykori szerkesztője naplóját olvashatják, szombatról.

Netnapló

Stekovics Gáspár fotónaplója 5.

Stekovics Gáspár - 2012. augusztus 24.

FOTÓNAPLÓ! - Új sorozatunkat, melyben kortárs fotóművészek képeit adjuk közre kortárs magyar írókról, Stekovics Gáspár fotóival nyitjuk. Naplójába Szigligeten készült fényképeket válogatott. Az ötödik napon Petőcz András és Radnóti Sándor portréit tekinthetik meg. 

Netnapló

Ha én szerkeszteném ezt a lapot…

Holmi - 2012. február 1.

Azzal hízelgünk magunknak, hogy ha remekmű érkezik a szerkesztőségbe, azt mindannyian észrevesszük majd. - A Holmi folyóirat naplóját olvashatják szerdáról, Radnóti Sándortól.

Ökumené

2008. április 20. - Tokai András
Sok példaképemet és mesteremet említettem már e hét naplóbeírásai során, Vas István említése valahogy elmaradt, pedig hát Takács Imre mellett mindenképp fő biztató mesterem volt, első, talán 1978-as találkozásunktól haláláig. Ha ezt a fordítási nyűgöt végre levetem magamról, a nyáron folytatom levelezésem digitalizálását, aminek legértékesebb része a Vas Istvántól őrzött 20-25 levél és levelezőlap...

Packa

2004. 02. 17. - Jónás Tamás netnaplója
Ma még ma van. Egy perce mégse. Packázott velem a hivatal, két vagy három tűz közé szorítva magyarázta el, miért vagyok hülye: a szabály az szabály. Vitatkoztam velük, hasztalanul, ugyan megszelídültek, de kiutat nem láttak, nem ajánlottak: vállalkozói igazolvány körüli hercehurcáról van szó. Egy eredménye volt öntudatoskodásomnak: elismerték, hogy nem csak én vagyok hülye, hanem ők is egy picit. Orgazmus.

Csillagtúra Pesten

2004. 02. 03. - Kukorelly Endre netnaplója
2004. február 3. kedd

"Egy dolog önmagában attól, hogy van, értékes." Pokorni Zoltán véleménye a dolgokról, de nem pusztán az, hogy ez, hanem hogy milyen hanghordozással ez.

Ma igazán nem mennék be, ha.

Keresési találatok a(z) Haddszóljon kategóriában

Kántor Péter sírverse

Kántor Péter sírverse Kis koporsó, kicsi költő: mától benne nyugszik a poéta Kántor. Lehetetlen innen arrább tolni: kivont karddal őrzi őt a Holmi részéről Radnóti Sándor.

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

LiteraTV

Nagyvizit Radnóti Sándornál

Legutóbb Radnóti Sándornál jártunk nagyviziten. Mielőtt nekikezdtünk volna a beszélgetésnek, interjúalanyunk megmutatta dolgozószobáját, benne egy könyvbölcsőt, könyvtárának egy részét a Goethe-összessel, pipatóriumát, egy falra függesztett Dürer-rézkarcot és egy festményt dédapjáról, aki egykor Nagyvárad rendőrkapitánya volt. – LiteraTV.

75 éves a titkos polgármester

Utoljára háromévesen volt meglepő születésnapja, most lángszórós torta és bőrgerincű, egyedüli példány, az Isten hozta a Látogatót! várta az Alexandra Könyvesházban. Helyszíni szemlénket kapcsolódó anyagainknál olvashatják.
Márton László, Demszky Gábor, Garaczi László és Csaplár Vilmos beszélnek róla, Radnóti Sándor, Kornis Mihály és Balla Zsófia köszöntik a "mindig párbeszédre kész" személyiséget, akit mindig érdekel a vitapartnere - Konrád György 75 éves.


Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Lengyel Balázs-emlékest

MTA, Kisterem (Bp, V. ker., Roosevelt tér 9., 2. emelet)
Kezdő dátum: 2008-09-30 16:00:00

Esszékről esszéül

Bem mozi kávézója (Bp, Margit körút. 5/A-B)
Kezdő dátum: 2008-02-20 17:00:00

XV. JAK Tanulmányi Napok (október 5–6.)

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V., Károlyi M. u. 16.)
Kezdő dátum: 2007-10-05 09:00:00

A Szépírók Társasága III. Őszi Irodalmi Fesztiválja

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V., Károlyi M. u. 16.)
Kezdő dátum: 2006-10-28 11:00:00

JAK Tanulmányi Napok

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V., Károlyi M. u. 16.)
Kezdő dátum: 2006-10-06 10:00:00

A MAGYAR DRÁMA NAPJA

OSZMI konferenciaterem (Bp. I., Krisztina krt. 57.)
Kezdő dátum: 2006-09-21 10:30:00

"Emlékezés Balassa Péterre"

Írók Boltja (Bp. VI., Andrássy út 45.)
Kezdő dátum: 2006-04-20 16:00:00

A Híd

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V., Károlyi M. u. 16.)
Kezdő dátum: 2006-03-22 17:00:00

Színházi Világnap az OSZMI-ban

Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (Bp, I., Krisztina körút 57.)
Kezdő dátum: 2006-03-27 10:00:00

Holokauszt - 60 év távlatából


Kezdő dátum: 2005-04-13 18:00:00
Bp, IX., Páva u. 39.
További találatok