hirdetés

Keresési eredmény a(z) „sándor iván” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Rendhagyó hét verse

Sándor Iván: 12 pont Gergely Ágnes verséhez

Sándor Iván Gergely Ágnes Az utolsó pillanat című, a Tiszatájban megjelent verséhez fűzött kommentárjait 12 pontba szedte, „miközben készülnek Nagy Imre szobrának eltávolítására". Rendhagyó hét verse.

Kritika

A világosság hiánya

„Fuss! Menekülj!" Ezzel a két tőmondattal nem csak a regény egyik hősének Thomasnak a menekülése, hanem a regény is kezdetét veszi. – Sándor Iván A hetedik nap című regényéről Modor Bálint írt kritikát.

Részlet a könyvből

Sándor Iván: A hetedik nap (részlet)

Ha a Polgármesterhez jöttem, az emeleti fogadótermébe vezettek. Mindig itallal kínált. A görögöket kedvelte. Soha nem győződtem meg róla, hogy el is olvassa a frissen nyomtatott példányokat, amiket vittem a számára. – Sándor Iván könyvhétre megjelent A hetedik nap című könyvéből ajánlunk részletet.

Könyvhét 2018

3×7 könyv, amit nagyon várunk II.

Hamarosan kezdődik a 89. Ünnepi Könyvhét, úgyhogy körülnéztünk a kiadók háza táján, milyen szépirodalmi remekekkel örvendeztetik meg az olvasót. A második csomagba is hét könyvet válogattunk: Garaczi László, Sándor Iván, Márton László, Milbacher Róbert, Terézia Mora, Papp-Zakor Ilka és Térey János művét.

Levél

Sándor Iván: Levél Jánossy Lajosnak a „tárgyalási alapról"

Az ember nyomot hagyó lény, de el lehet taposni. A betűit csak ideig-óráig. Babits nyomot hagyó betűi megértetik az át nem éltet is, miközben a mindenkori hatalmak szorgos seprűikkel igyekeznek eltakarítani a betűket históriai sztrádájukról. – Sándor Iván levele Jánossy Lajoshoz.

Forrás 2018/1.

Sándor Iván: A kezdet

Apám temetése napján reggeltől délig zúgtak a leideni harangok. Ismertem jól a hangjukat. Volt, amelyik az időmúlásra emlékeztetett, a másik ünneplésre, a harmadik a gyászra. – A Forrás januári számát Sándor Iván írásával ajánljuk.

Kertész-emléktábla

Sándor Iván: Levél Kertész Imrének!

November 9-én, Kertész Imre 88. születésnapján emléktáblát avatott a Kertész Imre Intézet a Török utcában. Erre reflektál Sándor Iván szerkesztőségünkhöz eljuttatott írása, amely egy Kertész Imréhez szóló levél.

Ott jártunk

Az egyben látáshoz sűrített nyelv kell

Az Olvasópróba című rendezvénysorozat október 31-ei vendége Sándor Iván volt. A Petőfi Irodalmi Múzeumban Szegő János beszélgetett az íróval készülő regényéről, a parabola veszélyes lehetőségének elkerüléséről, a történelemről és korunk fontos csomópontjairól. Ott jártunk.

FORRÁS 2017/JÚLIUS-AUGUSZTUS

Sándor Iván: Egy házfal Európában - 2017

Tudta, hogy a jel a valóság olyan darabja, amely más jelenségekre is utal.A néhány másodpercnyi csendben, amíg állt a házfal előtt, úgy érezte, eljutott hozzá a múlt megőrzendő üzenete. – A Forrás folyóirat nyári számát Sándor Iván prózájával ajánljuk.

Interjú

Sándor Iván: A per végtelenségig folytatódik

A hallgatás lényege az, hogy úgy szembesít önmagunkkal, hogy megmutatja a bennünk rejtőző „káini részünket”. Azt mondja, hogy ami egyszer megtörténik, az bármikor bárkivel változó körülmények között, változó formában újra megtörténhet. – Sándor Ivánt Tadeusz Borowskiról kérdeztük.

További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

NETNAPLÓ EXTRA - Szerencsés nap szürke felhők alatt

Széchenyi Akadémia - 2015. március 3.

Többször írtam arról, hogy a történelem hosszabb távú struktúrájához csatolható újabb események új struktúrát alakíthatnak ki. Ama TÉR-nek sok évtizedes ismereteim is részei. − Az év végére a szerkesztőség válogatásában felelevenítjük idei legkedvesebb netnaplóinkat. A Széchenyi Akadémia március 3-ai naplóját Sándor Iván írta.

Netnapló

Szerencsés nap szürke felhők alatt

Széchenyi Akadémia – 2015. március 3.

Többször írtam arról, hogy a történelem hosszabb távú struktúrájához csatolható újabb események új struktúrát alakíthatnak ki. Ama TÉR-nek sok évtizedes ismereteim is részei. Hozzájuk kapcsolható, újabb tapasztalatként a napi hírekből áradó korkáosz. Reggelenként ebben a szellemi-referenciális TÉR-ben írom az első mondatokat. – A Széchenyi Akadémia naplóját Sándor Iván írta.

Morvaországi utazások (első rész)

2006. 05. 11. - Kabdebó Lóránt
Legfeljebb ez a lanovka épült ide, és a „motorbúgás” helyett ma már halkan siklanak az elektromos motor vontatású csónakok. És a legújabb változás: 2005. október 15-én avattuk a Szilaveczky István érsekújvári szobrászművész által megformált, a költő stilizált portréjával ékes fekete indiai gránitból készült emléktáblát a Hotel Macocha turistaszálló bejáratánál.

Jön ki

2004. 01. 29. - Kukorelly Endre netnaplója
Na jó. Előbb határidőnapló-füzetekbe írtam egyébként, aztán, mert túl picinek bizonyult a felület, mindenféle spirálfüzetbe, '94-től komputerbe. Csak úgy mondom. Ez itt nem olyan lesz. Csak úgy mondom ezt is, de már hogy mihez képest lesz nem olyan, nem mondom meg.

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

LiteraTV

Most szólunk - Sándor Iván új regényéről

Bazsányi Sándor Most szólunk rovatunkban Sándor Iván Kalligramnál idén megjelent, A Vanderbilt-jacht hajóorvosa című regényéről beszél. - LiteraTV.

Írómozi

Valahol Európában - Sándor Ivánnal

Legutóbbi Írómozinkban Radványi Géza Valahol Európában című filmjéről Sándor Ivánnal beszélgettünk a Nyitott Műhelyben. Legközelebb Németh Gábor a vendégünk, aki február 29-én Jacques Tati Playtime-járól mesél majd a jelenlévőknek.

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Hang-Kép-Szó


Kezdő dátum: 2015-12-16 19:00:00
A Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia hagyományos Ünnepi eseményén laudációval és koncerttel köszöntötték a 2015. évben 70., 75., 80., 85. és 90. életévüket betöltött tagokat.

Lengyel Balázs-emlékest

MTA, Kisterem (Bp, V. ker., Roosevelt tér 9., 2. emelet)
Kezdő dátum: 2008-09-30 16:00:00

Bernhard Szegeden

Grand Café Szeged (Szeged, Deák Ferenc u. 18. II. emelet)
Kezdő dátum: 2008-02-12 17:00:00

Könyvbemutatók

Írók Boltja (Bp. VI., Andrássy út 45.)
Kezdő dátum: 2007-01-17 16:00:00

Üveggolyók

Radnóti Színház (Bp. VI., Nagymező u. 11.)
Kezdő dátum: 2006-12-12 19:00:00

Üveggolyók – sajtóbemutató

Írók Boltja (Bp., VI. Andrássy út 45.)
Kezdő dátum: 2006-11-30 11:00:00

Beszélgetés Sándor Ivánnal

Nyitott Műhely (Bp. XII., Ráth Gy. u. 4.)
Kezdő dátum: 2006-04-27 19:00:00

Követés - Könyvbemutató

Írók Boltja (Bp. VI., Andrássy út 45.)
Kezdő dátum: 2006-04-26 16:00:00

Kalligram-est a Könyvfesztiválon

Szlovák Intézet (Bp. VIII., Rákóczi út 15.)
Kezdő dátum: 2006-04-19 18:00:00

Tavaszi könyvbemutatónk


Kezdő dátum: 2005-04-19 18:00:00
Bp, IX., Petőfi híd budai hídfő
További találatok