hirdetés

Keresési eredmény a(z) „selyem zsuzsa” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Esterházy-könyvtár

Selyem Zsuzsa: Elbeszélek. Én.

„Elbeszélek, én, ez az »én« azonban nem koholt személy, hanem a regényíró, dolgokban jártas, keserű, csalódott ember, én, én mesélem el barátaim és barátnéim történetét, azt mondja nekem K., hogy ő, K." – a Függő kezdődik így... – Esterházy Péter virtuális könyvtárából Selyem Zsuzsa Musil A tulajdonságok nélküli ember című műről írt.

ÍRÓMOZI / KILÁTÓ

Törvénytől sújtva – Írómozi Selyem Zsuzsával + díjátadás

A Litera Írómozi című sorozatának vendége 2018. január 8-án, hétfőn 19 órától Selyem Zsuzsa, a választása pedig Jim Jarmusch Törvénytől sújtva című filmje. A vetítés utáni beszélgetést Fehér Renátó vezeti a Nyitott Műhelyben. A film előtt adjuk át a Litera 2017-es Napló-díjait!

Magyar írók a bécsi könyvvásáron

Idén tíz Duna menti országból, csaknem félszáz vendég szerepel a Donau Lounge irodalmi sorozat színpadán, a bécsi könyvvásáron. A könyvbemutatókkal és pódiumbeszélgetésekkel színesített program a frissen németre fordított kortárs magyar műveken túl további magyar vonatkozást is tartogat.

Írómozi

Elmarad: Törvénytől sújtva – Írómozi Selyem Zsuzsával

A Litera és a Nyitott Műhely közös sorozata, az Írómozi 2017. október 25-ei eseménye betegség miatt elmarad. Az estet, melynek vendége Selyem Zsuzsa, a film pedig Jim Jarmusch Törvénytől sújtva című műve, későbbi időpontban rendezzük meg.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2017/34. számából

Megjelent az ÉS idei 34. száma. Olvashatják benne Selyem Zsuzsa, Demény Péter, Fehér Renátó és Kőrössi P. József válaszát Reményi József Tamás nyílt levelére, Milbacher Róbert Arany-esszéjét, Kácsor Zsolt ex librisét, verset Salamon Jánostól, prózát Vida Gábortól, kritikát a Fidelio táncsátrának előadásairól és Benny Andersson lemezéről. – Heti ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

Ott jártunk

Hagyomány mint forradalom

Hagyomány és fordulópont: Esterházy recepciója a kelet-európai régióban címmel rendez nemzetközi tudományos konferenciát a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) április 27-én. - Szántai Márk beszámolója.

Déry-díj – Laudációk

Selyem Zsuzsa, Takáts József és Zoltán Gábor Déry-díjához

Az idei Déry-díjakat október 21-én Selyem Zsuzsa, Takáts József és Zoltán Gábor vehette át. A díjazottakat Demény Péter, Keresztesi József és Závada Pál méltatta. 

Déry-díj

Átadták az idei Déry-díjakat

A Déry Tibor-díjat évenként olyan alkotók kapják, akik a magyar irodalom művelésében kimagasló eredményeket értek el. Ebben az évben Selyem Zsuzsa, Takáts József és Zoltán Gábor vehette át a díjat.

Búcsú

Selyem Zsuzsa: Bánat van

Azt is csak ő írhatta le magyarul, hogy „de hát mit számít, nem tökéletesek vagyunk, hanem együtt.” – A Litera oldalán írók búcsúznak Esterházy Pétertől. Selyem Zsuzsa írását olvashatják. 

Körkérdés 2015

Körkérdés 2015 – 4.

A Litera az év végén, szokásához híven, neves literátusokat kérdezett a 2015-ös év könyveiről. Idén elsősorban a kritikusok és a kritikus vénájú írók véleményére voltunk kíváncsiak. – Selyem Zsuzsa válaszait olvashatják.

További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Nők a férfi (b)irodalomban – V. Őszi irodalmi fesztivál

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V., Károlyi Mihály u. 16.) 
Kezdő dátum: 2008-10-26 11:00:00

II. Találkozó a Balkán Kapujában - Nemzetközi Interdiszciplináris Konferencia

Pécsi Kulturális Központ, Sétatér (Pécs)
Kezdő dátum: 2008-09-18 10:30:00

Könyvbemutatók

Írók Boltja (Bp. VI., Andrássy út 45.)
Kezdő dátum: 2007-11-13 16:00:00

Az ÉNEKLŐ BORZ estje

Nyitott Műhely (Bp. XII., Ráth Gy. u. 4.)
Kezdő dátum: 2007-05-30 19:00:00

Légyott

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V., Károlyi M. u. 16.)
Kezdő dátum: 2007-01-15 18:00:00

Újraolvasott negyedszázad

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V., Károlyi M. u. 16.)
Kezdő dátum: 2006-09-14 10:00:00

Dísznőtor a Centrifugában

Centrál Kávéház (Bp, V., Károlyi Mihály u. 9.)
Kezdő dátum: 2005-12-15 19:00:00

Pofonok és ízések - Éjszakai állatkert

Műcsarnok (Bp, XIV., Dózsa György út - Hősök tere)
Kezdő dátum: 2005-11-18 18:00:00

Félsziget Irodalmi Hajó 2005. - Szöveg-szembesítések

Marosvásárhelyi Week-End telep, Hajó
Kezdő dátum: 2005-07-30 11:00:00

Félsziget Irodalmi Hajó 2005. - Szöveg-szembesítések

Marosvásárhelyi Week-End telep, Hajó
Kezdő dátum: 2005-07-28 11:00:00
További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

(Még) kietlen perspektívák

2006. szeptember 7. – Parászka Boróka
Képzeletben azt játszom, hogy mi lenne, ha a Manifestára szöveg-termelőket is meghívnának, hogyan jelenhetnének meg ezek a szövegek egy látható, érzékelhető térben. Hogyan lehetne valahogy az irodalmat közel vinni a fogyasztóhoz (le az unalmas felolvasóestekkel!). És ki lenne az, aki elég érdekes lenne ahhoz, hogy működjön a kárpát-medencei (wau, ezt a szókapcsolatot is utálom ám) gettón kívül.

Schen Vida hét napja. Álnapló (7)

2004. 09. 08. - Selyem Zsuzsa
A nyitott chrysleros pasi, valamikor állatorvosi egyetemre járt, kifejti, mekkora biznisz volna Sapard pénzeken fiktív állatmenhelyeket létrehozni, s mekkora lúzer Péter, hogy ő csak gyógyítja az állatokat, hiszen azért kell élni, hogy az ember pénzt csináljon, hogy legyen mit elbasznia. Nyers mondat, de kétségkívül ki van egyensúlyozva. Ezenkívül még hiteles is, a francba, gondolja Schen, bárcsak én találtam volna ki.

Schen Vida hét napja. Álnapló (6)

2004. 09. 07. - Selyem Zsuzsa
Szeptember hetedike Schen Vidának hatodik napja volt. Még tavaly Erdély György rajzolt neki egy fehér lapra, golyóstollal, egy hóembert sűrű hóhullásban, a hóember kabátjára gondosan sok-sok gombot tett, a lap bal felső sarkába, ahova a gyerekek a napot szokták rajzolni, ő egy kést rajzolt, nyelén szintén néhány díszgombbal, majd feladta Schennek mint képrejtvényt.

Schen Vida hét napja. Álnapló (5)

2004. 09. 06. – Selyem Zsuzsa
Ha az ember ennyire lemondó állapotban van, még az önpusztítás legenyhébb formájához, a cigarettához sincs kedve. Schen ugyan estefelé próbálkozott vele, de pár szippantás után föladta ezt is. Kiment a gyümölcsöskertbe, alkonyodott, a rothadó alma finom illata áradt. Schen Vida lefeküdt a fűbe, és végre nem gondolt semmit.

Schen Vida hét napja. Álnapló (4)

2004. 09. 05. - Selyem Zsuzsa
És elhajtott a Mátyás szobor mellett, és elhajtott az új polgármesterhez kapcsolódó, de mítosznak bizonyuló piros-sárga-kék zászlótlanítás töretlenül lobogó cáfolatai mellett, és elhajtott a Mátyás tér gödrei mellett. A házasságkötő teremmel szemben a Memorandisták emlékműve, a funari korszak fallikus szimbólumainak egyike, hanyag kivitelezésben.

Schen Vida hét napja. Álnapló (3)

2004. 09. 04. - Selyem Zsuzsa
De ez még mindig csak a vég, a szombati nap vége, amit derűsebb kedvében úgy is kifejezhetne: a jelen. Egyébként jó a kedve, de ez megint magánügy, és nem fogja ezzel a hülye derűjével egy mondat ritmusát ellőni. Inkább nézzük a tényeket, Schen Vida szeptember 4-i tényeit.

Schen Vida hét napja. Álnapló (2)

2004. 09. 03. - Selyem Zsuzsa
Schen arra gondol, milyen különös, ha az ember csak úgy válogat a saját életéből, bizonyos dolgokat megtesz, mert azt akarja, hogy föl legyenek jegyezve, másokat meg kihagy, mert mondjuk nem közérdekű. Buta egy érzés: mintha szabad lenne, netalán boldog, holott csak határos. Az a pillanat, amikor még akármi történhetne, de óvatosan nem tesz semmit az ember, nehogy valami is legyen.

Schen Vida hét napja. Álnapló (1)

2004. 09. 02. – Selyem Zsuzsa
Nyilván nem igazi naplót írok. Még álmaimról se lehet szó. Miről lehet? Először is a névről. 2004. szeptember 2-án kaptam egy nevet, mely kicsit olyan, mint az enyém, de persze egészen más. Schen Vida. Elmesélem: volt Szigligeten, a JAK-táborban egy beszélgetés Kertész Imrével, nekem kellett kérdezni őt, aztán úgy egyeztünk Menyhért Annával, hogy a hangszalagról valakivel begépelteti az egészet, elküldi, megszerkesztem, és Á Dieu! A mailből kiderült, hogy Vágner Anna volt az, aki leírta a beszélgetést. Nevemet meg úgy írta: Schen Vida.

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

Írómozi

Törvénytől sújtva – Beszélgetés Selyem Zsuzsával

Selyem Zsuzsával Jim Jarmusch Törvénytől sújtva című filmjéről Fehér Renátó beszélgetett a januári Írómoziban a Nyitott Műhelyben. – VIDEÓ!