hirdetés

Keresési eredmény a(z) „seres lili hanna” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Interjú

Gergely Ágnes 85 – Interjúrészlet

Az emberek hetvenöt százaléka megpróbál a sorsa elől, a hazája elől, az anyanyelve elől elmenekülni. És mint az inga, visszacsapódik. Nem lehet. – A ma nyolcvanöt éves Gergely Ágnessel készített interjúnk részletét olvashatják. A teljes beszélgetés hamarosan megjelenik a Literán.

2flekken

Seres Lili Hanna: Mondjuk akkor majd ezekről

Kedves Réka, most, hogy bemutattad a társadalomtudósok kicsiny világát, átevezhetnél az irodalmárokhoz, tapasztalataid alapján, mint egy lelkes, körültekintő, elhivatott antropológus, megírhatnád a mi ismeretterjesztő könyvecskénket is. – Seres Lili Hanna 2flekken.

A hét verse

A hét verse – Varga László Edgár: Mihail Lvovics Asztrov levele Jelena Andrejevnához

Köszi, Edgár, hogy hoztál magaddal köteteket azoknak, akik a felolvasásod után rögtön kedvet kaptak, és köszi, köszi az utolsó sort. – A hét versét Seres Lili Hanna választotta.

A MECCS EMBERE – FOCI VB 2018

Seres Lili Hanna: Konzerválni a brazilokat

Vagy ők, vagy a gyerekkamasz énem volt bajnokian lelkes, most sem az új válogatott, sem az új énem nem az. De én legalább vállalom magam, és nem színészkedek úgy, mint Neymar. – Seres Lili Hanna írása A meccs embere című sorozatunkban.

A hét verse

A hét verse – Juhász Tibor: Ami nem hajlik

És fólia a vers is, ami meglobogtatja alakjukat előttünk, ami láthatóvá, érezhetővé teszi őket. Áttetsző, síkos, hullámzó fólia, amibe belemarhatunk. – A hét versét Seres Lili Hanna választotta.

Hír

Itt az első Kóspallagi Írótanya Tábor

Borda Réka és Vida Kamilla idén először rendezik meg a Kóspallagi Írótanya Tábort olyan fiataloknak, akik szeretnének közösségben fejlődni, dolgozni a szövegeiken. A szervezők felhívását olvashatják. Jelentkezési határidő: július 25.

Interjú

Krusovszky Dénes: Az önmagát szabadnak elképzelni vágyó emberről

Én tényleg a ma errefelé élő, önmagát szabadnak elképzelni vágyó ember lehetőségeiről és választásairól szerettem volna írni, mind társadalmi, mind magánéleti szempontból. – Krusovszky Dénest Akik már nem leszünk sosem című regényéről kérdezte Seres Lili Hanna.

hangulatjelentés

Seres Lili Hanna: Napközis írótáborunk

olyan ez a Könyvhét-Margó, mint egy napközis írótábor, ezt már biztos elsütötte valaki, nappal kimész, éjjel hazajössz, aztán újra, újra és újra, míg véget nem ér, amit egyelőre nem tudsz és nagyon nem is akarsz elképzelni – Seres Lili Hanna hangulatjelentése a 89. Ünnepi Könyvhét harmadik napjáról.

2flekken

Seres Lili Hanna: Mindenkor-enyémvalóság

Örülünk, hogy egyáltalán le tudjuk játszani a kazettát, a nagy része nem jó minőségű, néhol olyan a hangunk, a levegővételünk, tompa és mély, mint terhes-ultrahangon a szívdobogás. – Seres Lili Hanna 2flekken.

KRITIKA

Fröccsenő ciprusi egypercesek

Belebújunk a főszereplőbe, egészen közelről követjük cselekvéseit, gondolatait, de közben fogalmunk sincs, mi is történik, mi a kontextus, az előzmény, a lényeg. Mi az ok. Vagy, igen, menjünk tovább: ki a főhős. – Maria A. Ioannou Katlan című könyvéről Seres Lili Hanna írt.

További találatok