hirdetés

Keresési eredmény a(z) „seres lili hanna” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

interjú

Szeifert Natália: Az ember tudja, hogy elbukik, mégis mindent meg akar írni

Ez vagy-vagy helyzet. Vagy úgy írom meg, hogy belemegyek a nehezébe, vagy nem írom meg. – Szeifert Natáliával Seres Lili Hanna beszélgetett új, Az altató szerekről című regénye apropóján.

A hét verse

A hét verse – Petr Hruška: Áthúzás

Az új év vágyai. Hogy megtörténjen valahogy / és tudjam is, hogyan, sose érünk véget ezt kívánni. Néha kijózanodunk, hogy aztán finoman visszazuhanhassunk. Kijózanít egy áthúzás például. Önmagunk áthúzása. De fehéren, és a fehér nem jelenthet rosszat. – A hét versét Seres Lili Hanna választotta.

Interjú

Totth Benedek: Érdemes bevállalni a kockázatot

Persze amikor ilyen szövegeket írsz, a tűzzel játszol, viszont nekem az a tapasztalatom, hogy ha nem játszol a tűzzel, akkor a szövegek sem működnek igazán. Lehet, hogy ez önsorsrontás, de érdemes bevállalni a kockázatot. – Totth Benedeket Seres Lili Hanna kérdezte második, Az utolsó utáni háború című regénye apropóján.

Interjú

Deres Kornélia: A Bábhasadás végtelenül türelmes kötet lett

Mintha Hopper arcvonások nélküli, magányos alakjai keringőre kérnék Chagall álomlényeit, miközben a vörös függönyök mögül lesik őket Lynch rémálmai és Cseh Tamás fehér babái. – Deres Kornéliát Seres Lili Hanna kérdezte új, Bábhasadás című kötetéről.

Interjú

Varró Dániel: Izgatott a hőzöngés mint költői műfaj

A mindennapokban is érdekel és szórakoztat, hogy kinek milyen mániái vannak, miken hőzöngenek az emberek vég nélkül. Angolul „rant”-nek hívják az ilyen hosszú dühkitöréseket, az amerikai költők szeretnek ilyesmiket írni. Engem is izgatott a hőzöngés mint költői műfaj. – A hónap szerzőjével, Varró Dániellel Seres Lili Hanna beszélgetett.

Nobel-esélyesek

Nobel-esélyesek: Joyce Carol Oates

A rengeteg díjjal és elképesztő mennyiségű kötettel rendelkező Joyce Carol Oates nevét már nagyon régóta emlegetik a Nobel-díj kapcsán. A 79 éves amerikai író nagy szeretettel használja a Twittert, 76 éves koráig tanított a Princetonon kreatív írást és Barack Obama elnöktől is vehetett már át állami kitüntetést. Portré.

Ott jártunk

Hurrá, buszozunk!

A Petőfi Irodalmi Múzeum a 2017-es Arany-emlékév alkalmából nem csak egy monumentális kiállítást rendezett, ami 2018 végéig látogatható, de egy másik izgalmas projektet is elindított. Az Arany-busz július óta járja az országot és a magyarlakta határontúli területeket, interaktív kiállításával bemutatva a fiataloknak Arany Jánost. Szeptemberben a Felcsút-Biatorbágy-Érd állomásokon turnézott a busz. Ott jártunk, kísértünk, tárlatvezettünk. Seres Lili Hanna útinaplója.

Költészet napja

Költészet napja – Seres Lili Hanna versei

A költészet napján fiatal költők verseit közöljük. A válogatást tehetséggondozó műhelyek vezetőinek, szerkesztőinek javaslataiból Fehér Renátó állította össze, a műveket a Litera szerkesztői látták el széljegyzettel. Seres Lili Hanna verseit olvashatják Fehér Renátó reflexióival.