hirdetés

Keresési eredmény a(z) „seres lili hanna” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Költészet napja 2018

Költészet napja 2018 – Kiss András

Tömény hasonlatok, a személyekre tapadó megszemélyesített entitások, az idővel való játék, amiben sem az idő, sem a játék nem kímél. De valahogy ez a kíméletlenség is elfogadható és gördülékeny, természetes, evidens, kétségbe nem ejtő. – A költészet napján fiatal költők verseit közöljük a Litera-szerkesztők széljegyzeteivel. Kiss András verseiről Seres Lili Hanna írt.

Költészet napja 2018

Költészet napja 2018 – Somorjai Réka

Somorjai lírája egyéni képalkotással és nyugodt modalitással mossa harmóniává a szemlélődő szerelem és a kimondatlan többlettudás feszült ellenpontjait. – A költészet napján fiatal költők verseit közöljük a Litera-szerkesztők széljegyzeteivel. Somorjai Réka verseiről Seres Lili Hanna írt.

2flekken

Seres Lili Hanna: Szabad-e nekem itt most

Szóval vicces, az embernek pont akkor nincs türelme a nyugtató dolgokhoz, amikor a türelmét és a nyugalmát kéne visszanyernie. Na, úgy tűnik, sikerül. Az ember...-rel kezdődő bölcs mondatokat írnom. – Seres Lili Hanna 2flekken.

A hónap szerzője

Végel László: A lelátón vagy az arénában?

Rossz nézni ezt a megtévesztően „bölcs" relativista zsibvásárt. A bölcsességet azért említem, mert manapság a bölcsesség szinonimája az óvatos, kocsonyás relativizmus. Azt vettem észre, hogy ebben az anarchiában az irodalomnak sikerül az elsikkasztott, ellopott, meghamisított történeteink nyomába szegődni. – A hónap szerzőjét, Végel Lászlót a Litera szerkesztői kérdezték.

Inspiráció

Inspiráció – Új sorozat a Literán

Inspiráció címmel ma új sorozat indul a Literán. Kortárs írók, költők küldenek inspiráló képeket egymásnak stafétában. Deres Kornélia kezdi a sort. A sorozatszerkesztő: Seres Lili Hanna. Mostantól tehát: minden szerdán Inspiráció.

2flekken

Seres Lili Hanna: A szemmaszk

Időnként eszembe jut, hogy talán túl tágak a könnycsatornáim. Kibuggyan a könny, mint a pisi, amikor a húgyhólyag nem elég erős. És most mondhatnám, hogy vagy túl tág a kamra, a pitvar, kibuggyan az érzés. Én így érzek. Könnyen kibuggyan. – Seres Lili Hanna 2flekken.

A hét verse

A hét verse – Saeed Jones: Fiú lopott estélyiben

Nagyjából egy éve olvastam ezeket az éteri verseket, a mitológiai utalások mellett popkulturális allúziókat is tartalmazó, többek közt családról, meleg szerelemről szóló, faji, társadalmi problémákat is beszövögető magánmítoszt. – A hét versét Seres Lili Hanna választotta.

interjú

Szeifert Natália: Az ember tudja, hogy elbukik, mégis mindent meg akar írni

Ez vagy-vagy helyzet. Vagy úgy írom meg, hogy belemegyek a nehezébe, vagy nem írom meg. – Szeifert Natáliával Seres Lili Hanna beszélgetett új, Az altató szerekről című regénye apropóján.

A hét verse

A hét verse – Petr Hruška: Áthúzás

Az új év vágyai. Hogy megtörténjen valahogy / és tudjam is, hogyan, sose érünk véget ezt kívánni. Néha kijózanodunk, hogy aztán finoman visszazuhanhassunk. Kijózanít egy áthúzás például. Önmagunk áthúzása. De fehéren, és a fehér nem jelenthet rosszat. – A hét versét Seres Lili Hanna választotta.

Interjú

Totth Benedek: Érdemes bevállalni a kockázatot

Persze amikor ilyen szövegeket írsz, a tűzzel játszol, viszont nekem az a tapasztalatom, hogy ha nem játszol a tűzzel, akkor a szövegek sem működnek igazán. Lehet, hogy ez önsorsrontás, de érdemes bevállalni a kockázatot. – Totth Benedeket Seres Lili Hanna kérdezte második, Az utolsó utáni háború című regénye apropóján.

További találatok