hirdetés

Keresési eredmény a(z) „solymosi bálint” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Szigorúan titkos

Solymosi Bálint: Egy stencilgép története

A helyzetet, a szűken vett történelmi kort tekintsük bűnösnek? Ami bűnöket teremt? Vagy illúzió létének ez a formája, ahogy illúzió számára a rendszerváltozás utáni kor is? – A Litera Szigorúan titkos című programjában fiktív és valós ügynöki aktákat tártak fel az írók '56-ból. Solymosi Bálint szövegét olvashatják.

helyszíni szemle

Szellem a házban

Fordulatok, fordítások címmel rendezte meg a Szépírók Társasága éves rendes fesztiválját a Petőfi Irodalmi Múzeumban. Az első napon a Kádár-korszak kulturális tudásszerkezetéről, annak változásairól, majd az irodalmi kultuszokról beszélgettek a résztvevők. - Jánossy Lajos beszámolója.

Újraértelmező Szótár

Solymosi Bálint: változás

7 tud „Úgy tűnik, a tudományos megismerés annál inkább nyugtalanítja önértésünket, minél közelebbről érinti testünket. Az embernek fel kell készítenie testét arra, hogy elhagyhassa a bolygót. Mert el kell..." - Újraértelmező Szótár című meghívásos pályázatunk első darabját olvashatják, a változás szóra.

2flekken

Április bolondja / Árnyékolástechnika

A szokásommá lett, hogy ahonnét elmegyek (a gyakori helyváltoztatók közé tartozok), elásom a televíziót, vagy a számítógépet monitorral együtt, a fene se tudja, meglepetést okozhat egykor majd valakinek. - Solymosi Bálint 2flekkje, a sorozat záródarabja. 

2flekken

Ex asse / Árnyékolástechnika

Vég nélkül magányosan van, olyan lehet, ahogy az ember magát a szeretetlenségben érezheti…, vagy mit tudni azt…? Vagy a szeretetben, válaszolom. Nekem, aki vak a firmamentumra, amúgy teljesen mindegy, hol érezheti magát magányosan, a szeretetlenségben vagy a szeretetben, azt hiszem, valamivel örömtelibb lehet a szeretetlenségben. - Solymosi Bálint írása. 

2flekken

Tangó / Árnyékolástechnika

Egy narancsárnyalatú rozsdaszín ágyban ébredt, egy Carly Naima nevű meztelen nő mellett, és ebben a túlcsorduló minutában azt gondolta, hogy „minden – láng”. Mit is gondolhatna akkor ott, Buenos Airesben?! - Solymosi Bálint 2flekkenje.

2flekken

Jövőképek / Árnyékolástechnika

Van egy alkalmi érzületen túlmutató, évre év egyre inkább állandósuló hangulat, tán kevés híján állapot, szívünk legmélyén, amely a szilvesztereket közvetlen megelőzi; nem a kiemelkedő rosszkedv, nem maga a gyalázat... - Solymosi Bálint 2flekkenjét olvashatják.

Képmegnyitás

Solymosi Bálint: Die Nixe / Árnyékolástechnika

Egyetlen, élethossziglani erőfeszítés volt a fiú és a lány együttlétének minden pillanata, már megismerkedésüktől fogva. A megismerkedésük egyúttal az elhagyás pillanata... - Gerlóczy Sári kiállítását Képmegnyitás címmel tíz plusz egy kortárs író nyitotta meg a Nyitott Műhelyben. Solymosi Bálint írását olvashatják.

Képmegnyitás

Képmegnyitás - Gerlóczy Sári kiállításán

2011. december 10-én, szombaton 19 órától tíz plusz egy kortárs szerző "nyitja meg" ez alkalomra írt történetével Gerlóczy Sári képeit és egyúttal kiállítását a Nyitott Műhelyben, a Műhely és a Litera szervezésében.

2flekken

Állapotfrissítés / Árnyékolástechnika

Mekkora szerencse volt, hogy feljajdult a víz akkor, és mindenki a folyó felé fordult, Zsigmond rohanni kezdett. A túlontúl megviselt és végtelenül ostoba birkapásztorok meg tehetetlenül, riadtan néznek a folyó irányába.  - Solymosi Bálint írása a 2flekken rovatban.

További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Életjáradék - Könyvbemutató

Írók Boltja (Bp. VI., Andrássy út 45.)
Kezdő dátum: 2007-04-19 16:00:00

Trialógusok Solymosi Bálinttal

Veszprémi Egyetem  Magyar Irodalomtudományi Tanszék (Veszprém, Vár utca 39.,  105-ös terem)
Kezdő dátum: 2006-02-16 18:00:00

Vamp-írók és vámpírok bálja


Kezdő dátum: 2005-03-05 20:00:00
Bp, V., Erzsébet tér

Dombos Fest 2005

Kishegyes (Hegyalja utca, Kisszínpad)
Kezdő dátum: 2005-07-22 19:00:16

Sosrskönyvek - litera felolvasás

Labirintus a Várhegy gyomrában
Kezdő dátum: 2005-04-30 20:00:00

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Mi tagadás - Vasárnap

2009. február 8. - Solymosi Bálint
Abban a pillanatban eldől, ahogy kinyitom a szemem, ma mindent kárpótlásként veszek, még levegőt is. - Solymosi Bálint netnaplójának befejező darabja.

Mi tagadás - Szombat

2009. február 7. - Solymosi Bálint
Egy életen át megemészthetetlen élet – különös élvezet (írja fel noteszébe a férfi).

Mi tagadás - Péntek

2009. február 6. - Solymosi Bálint
Megáll és elhal minden (írja fel noteszébe); a „Téli utazás” negyedik dalát hallgatom...

Mi tagadás - Csütörtök

2009. február 5. - Solymosi Bálint
Megőrizzük békességünket (írja föl noteszébe a férfi), mert úgysem tehetünk mást, hacsak nem akarunk hibátlanok avagy veszettek lenni.

Netnapló extra - Solymosi Bálint: Mi tagadás - Szerda

2009. február 4. - Solymosi Bálint
Mi a megrázó? Az a megrázó, ha elenged minden. A minden az, mondjuk, lehetne egy mosoly... - Solymosi Bálint naplója, írta kb. tavaly ilyenkor

Mi tagadás - Kedd

2009. február 3. - Solymosi Bálint
Zuhogó eső, fekete melegedés, állandó pénztelenség.

Vége vasárnap - Labirintusnapló 7.

2006. 07. 02. – Solymosi Bálint
Ezt még azt hiszem nem meséltem el; tegnap hogy megyek amúgy alva vásárolni, közben leugrok szokásos kocsmámba. A hangulat eléggé csöves, vagyis lestrapált, életunt emberek próbálnak viccelődni; mégis veszettebb a közszellem a szokásosnál, ugyanis „a művész úr” kötözködik „a doktorral”. Egyébként nem túl rossz humorok után (viccelődve még) bicskával és nyomában mentővel, ill. verzió, elmeosztályi beszállítással fenyegetőznek, mert ott van „az ápoló” is, aki az osztályon dolgozik.

Eljön a reggel értünk

2006. 07. 01. – Solymosi Bálint
Mielőtt nekiindulnánk a busszal a bulinak, meglátom Zsuzsa szép szomorú szemét, kicsit riadt tekintetét; általában, amikor hajlandó észrevenni, de nem úgy, mint a hivatalnokok, hanem mint azok a nők, kik rezidensek ebben az életben, és a pillantásukat is mintegy celebrálják, hát szóval akkor ő fel szokott kacagni; most nem. (Hogy fog majd rám nézni, ha ezt olvassa! Ráadásul, ugye, tudjuk, nincs az a női szempillantás, melynek mélyén nincs ott a büntetés…)

Műveljük kertjeinket

2006. 06. 30. – Solymosi Bálint
Vagy órák hosszat meg sem mozdul, és aztán váratlan fölnéz, olyan mintha rám nézne, de nem…, nem is lát engem. Gondolkodik. Mi másra gondolhatnék én meg, ha nem arra, hogy én zavaró körülmény vagyok…, hogy engem a legszívesebben a fenébe kívánna gereblyéstől, vödröstül, ásóstul meg kapástul. Azt a megalázkodó, sunyi és fontoskodó pofáját ki nem állhatom, ez tény, afféle tény, mint az, hogy nem lehet pusztán csak létezni, azt akarni is kell.

Egy íratlan könyv lapjai

2006. június 29. – Solymosi Bálint
És arra gondoltam, hogy az a gránitkönyv, ahogy ki van nyitva, tudod, az egyik oldal, az üres lap az a tied. OK. Így én.  Azt a lapot is majd a halál írja tele. Ezt hogy érted? A halálommal íratódik bele…, hogy…, de ezen meglepődik. Hogyhogy a te haláloddal…? Ahogy mondod, mondom, akkor nekem is ez a vörös gránitból készült könyv lesz a fejfám, vagy mi, a síremlékem; isteni elgondolás…! Nem tetszik? Tetszik…! Annyit idegeskedek, hogy nagyon szép legyen! Apád persze leszarná. Meglehet, zárom le.
További találatok