hirdetés

Keresési eredmény a(z) „száz pál” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Könyvajánló

Száz Pál: Fűje sarjad mezőknek (részlet)

Száz Pál a füveskönyvek földi paradicsomkertjébe invitál: a legendamesék birodalmába, az átváltozások mozgalmas terepére (...) Megmutatja, mire képes az emberi elme a maga korlátai között, ha ki akarja betűzni az Úristen könyvét, azaz ki szeretné olvasni a földi világot, érteni szeretné a teremtést. – Száz Pál könyvéből olvashatnak részletet.

Galéria

A Litera átadta Napló-díjait

2018. január 8-án a Nyitott Műhelyben a Litera 2017 legjobb naplóiért átadta megosztott Napló-díját: a Kőrizs Imre – Száz Pál szerzőpárosnak és az a szem folyóirat szerkesztőségének. – Galéria.

Litera Napló-díj

Napló-díjas a Kőrizs-Száz páros és az aszem

2018. január 8-án 19 órától a Nyitott Műhelyben a Litera 2017 legjobb naplóiért átadja megosztott Napló-díját: a Kőrizs Imre – Száz Pál szerzőpárosnak és az aszem folyóirat szerkesztőségének. A díjátadásra az Írómozi című program előtt kerül sor.

KÖNYVFESZTIVÁL 2016

A szlovákok már Budán vannak! – Körkérdés 3.

Szlovákiai magyar irodalmárokat (költőket, írókat, kritikusokat, fordítókat) kérdeztünk a kortárs szlovák irodalom tendenciáiról, jelentős képviselőiről, a szlovák-magyar, magyar-szlovák (irodalmi) figyelemről és figyelmetlenségről. – A harmadik részben Görözdi Judit és Száz Pál válaszait közöljük.

KÖNYVAJÁNLÓ

Száz Pál: Halott föld, halott lányok

A körtét Juci néni szórta el hazafelé menet, mert Juci néni rendkívül mohó természetű volt, és szerette a nyugalmát, ezért mindig mindenből sokat vett, hogy legyen. Így gyakran előfordult, hogy elszórt ezt-azt.  - Száz Pál a Kalligramnál megjelent második kötetéből olvashatnak el nálunk most egy novellát.


Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

Netnapló extra: Ki az a Zed?

Kőrizs Imre - Száz Pál - 2018. január 4.

Ki az a Zed? – kérdezheti most az olvasó, mint Fabienne a Ponyvaregényben Butchot. Butch: „Zed is dead." De szerencsére a mi Zedünk nem halt meg. Bár elsőre, amíg nem láttam, azt hittem. – Ezen a héten 2017 legemlékezetesebb naplóiból válogatunk. Kőrizs Imre és Száz Pál naplójának első bejegyzését olvashatják Prágából, októberből.

Jeremy Irons áldást oszt

Kőrizs Imre – Száz Pál - 2017. november 5.

Az elmúlt héten Kőrizs Imre és Száz Pál írták váltóban a netnaplót Prágából. A mai utolsó naplóban mindketten írtak még egy-egy záróbejegyzést, hőseik pedig Jeremy Irons és Ivan Olbracht.

Vítkov

Kőrizs Imre – Száz Pál - 2017. november 4.

Megosztott magányunk tudatában nézzük Jével a naplementét – várjuk, hogy elbukjon a petříni domb mögött. Hallgatunk mindketten, a Monarchia távoli ivadékai. Hallgatok én, a csehszlovákiai magyar, hallgat ő, a jugoszláviai szlovák. – A héten Kőrizs Imre és Száz Pál írják a netnaplót Prágából. Ma Száz Pál bejegyzését olvashatják.

Netnapló

Strahov

Kőrizs Imre – Száz Pál - 2017. november 2.

Kafka és Langer is beszélték a másik idegen nyelvét, mégis a héber volt számukra a közös, mindenki másnak idegen nyelv. Langer Kafkára való visszaemlékezésében előhoz egy anekdotát, melyben héberül beszélgetnek a repülőképekről a prágai villamoson. – A héten Kőrizs Imre és Száz Pál írják a netnaplót Prágából. Most Száz Pál bejegyzését olvashatják.

Netnapló

Temető

Kőrizs Imre – Száz Pál - 2017. október 31.

Először szombaton voltam, nem is értem, hogy követhettem el ilyen amatőr hibát átlagon felüli műveltségem büszke tudatában. Bár már azt sem tudom, milyen napok folynak. Kiestem az időből, mintha sosem jönne már be a sábesz. Sosem jutok el Kafka sírjához. – A héten Kőrizs Imre és Száz Pál írják a netnaplót Prágából. Most Száz Pál bejegyzését olvashatják.