hirdetés

Keresési eredmény a(z) „székely Örs” címkére

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

NETNAPLÓ

Tekintetproblémák

a szem - 2017. november 29.

Tehát van valami paradoxon abban, amikor az irodalom egyfajta esztétikai értékrelativizmusra hivatkozva úgy kívánja forgalmazni és definiálni magát, mint a hedonizmus és a (mű)élvezés ártatlan és „természetes” közegét. – A kolozsvári a szem harmadik naplóbejegyzését olvashatják.

Netnapló

Majd határolni fogom a szeretetet

Köménymag - 2015 - november 19.

A szerelvényből, ami később átvisz a hídon, látom már a karácsonyi vásár előkészületeit, és elképzelem, hogy egy hét múlva talán már ott fogom sütni a kürtőst. Oda bele a pofájukba. − A héten a FISZ-tábor líraműhelyéből alakult Köménymag csoport naplóját olvashatják. A csütörtökit Székely Örs írja.


Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Vendég: Versum

Vendég: Versum – Antropocén

Kikezdik a humanizmus jól bejáratott rendszerét – azt az elképzelést, amely szerint minden dolog mércéje és mértéke az ember. Bár úgy tűnik, mintha dokumentáló, tájleíró költészetet olvasnánk, a tekintet lokalizálása akadályokba ütközik. – A Vendég: Versum rovatunkban Székely Örs fordításait és kommentárját olvashatják a német Antropocén lírát összefogó antológiából.

Hír

A 2017-es Látó-nívódíj nyertesei

2017-ben huszonhatodik alkalommal osztja ki a Látó szépirodalmi folyóirat szerkesztősége nívódíjait. Ebben az évben György Alida, Parti Nagy Lajos, Székely Örs és Szöllősi Mátyás veheti át a díjat.