hirdetés

Keresési eredmény a(z) „szépírók társasága” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Nyílt levél

A Szépírók Társasága elnökének levele Kásler Miklós miniszternek

A Petőfi Irodalmi Múzeum − közintézmény: az állam tartja fenn annyi más fontos közintézménnyel együtt a köz javára. – A Szépírók Társasága elnöke, Szkárosi Endre nyílt levélben fordult az emberi erőforrások miniszteréhez, Kásler Miklóshoz. A levelet, melyben aggodalmát fejezi ki a PIM jövőjével kapcsolatban, teljes terjedelmében közöljük.

hír

Lengyel Balázsra és Mándy Ivánra emlékezik a Szépírók Társasága

Október 12-13-án rendezi meg fesztiválját a Szépírók Társasága a Petőfi Irodalmi Múzeumban. A tanácskozás az idén száz éve született Lengyel Balázs és Mándy Iván munkásságával foglalkozik.

ERDÉLY MIKLÓS 90

Németh Gábor: Laufer

A védőkesztyű, ha volt is valamikor, könnyűnek találtatott. – A Szépírók Társasága kétnapos konferenciát szervezett Erdély Miklós születésének 90. évfordulója alkalmából, melynek részeként írókat kértek fel, hogy gondolják tovább Erdély Ásványgyapot című szövegét. Most Németh Gábor írását olvashatják.

Ott jártunk

Rúzsba füllel köröket – Erdély 90

Ha valaki meg akarja érteni Erdély film- és képzőművészetét, akkor a verseit is olvasnia kell hozzá. Nincsenek külön súlypontok, minden műve az intelligencia nyomát viseli. Már akkor egy 21. századi többdimenziós gondolkodást hozott létre. – Az Erdély Miklós 90 című eseményen jártunk.

Program

Erdély Miklós 90 – Fesztivál a Három Hollóban

2018 júliusában lenne Erdély Miklós író, költő, képzőművész, filmrendező, nagy hatású performance-művész és gondolkodó 90 éves. Halálának 32. évfordulóján, május 22-én és 23-án tiszteletére rendez kétnapos programsorozatot a Szépírók Társasága a Három Hollóban.

Nyilatkozat

A Szépírók Társasága szolidaritási nyilatkozatot adott ki

A Szépírók Társasága szolidaritási nyilatkozatot adott ki annak kapcsán, hogy a minap Follinus Anna egy interjúban beszámolt róla, hogy egykori kiadói hogyan használták ki testileg és lelkileg éveken keresztül.

Ott jártunk

Esterházy, a csipkeverőnő

A Szépírók Társasága által szervezett Esterházy-fesztivál nyitóprogramján a szerző szerkesztőivel beszélgetett Csuhai István a Teslában. Az általánosabb című Esterházy az irodalom világában című esemény meghívottjai Dávid Anna, Körmendy Zsuzsanna, Péczely Dóra, Tóth-Czifra Júlia voltak. Ott jártunk.

Hír

Hallgatag évtized, az 1970-es évek

Hallgatag évtized, az 1970-es évek címmel rendez konferenciát a Szépírók Társasága és a Szegedi Tudományegyetem Magyar Irodalmi Tanszéke november 16-17-én Szegeden. A kétnapos tudományos eseményen tizenkét eladás hangzik majd el.

Felhívás

Készítsen videót az Esterházy-fesztiválra!

A Szépírók Társasága 2017. november 4-5-én fesztivált rendez Esterházy Péter emlékére Van egy író. Szeretem. címmel. A fesztivált videókampány vezeti be, ahol írók és olvasók beszélnek Esterházyról. – Felhívás! A határidő: november 1.

Esterházy-fesztivál

Van egy író. Szeretem. – Esterházy-fesztivál a Teslában

Már több mint egy éve nincs velünk Esterházy Péter, életműve azonban élőbb, mint valaha. A Szépírók Társaságának november 4-én kezdődő fesztiválja sokszínű és sokrétű hatását mutatja be zenével, színházzal, képzőművészettel, kerekasztal-beszélgetésekkel – és természetesen sok-sok irodalommal, a Teslában.

További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

Kipakolás

Ir(T)áS tábor - 2011. augusztus 7.
Ebből is látszik, hogy nem csak mi, ők is lájkolták a közös hetet. - Az Ir(T)áS tábor utolsó napjáról, vasárnapról Csapody Kinga írását olvashatják.

Netnapló

Visszatérő motívumok

Ir(T)áS tábor - 2011. augusztus 6.
Aztán elvonulás, lázas összeolvasás, stopperrel mért műsorok – készülés a gálára. Egy lecsós szelet megszakítja, aztán vissza. - Az Ir(T)áS tábor szombati napjáról Csapody Kinga írt naplót a Literára.

Az elcserélt nap

Ir(T)áS tábor - 2011. augusztus 4.
Az irodalom: szociológia. Hajnali ötig beszélgetünk erről, változó felállású társaságban. - Az Ir(T)áS tábor csütörtöki naplóját Bíró-Balogh Tamás jegyzi.

Netnapló

A Szaturnusz holdjai

Ir(T)áS tábor - 2011. augusztus 2.
...a hosszú hajú költőlány saját verseit szavalja, az is megoldása az életnek, minden a helyén, maci a málnásban, az asztalon imported cseh lágerek (motívum, érted) - Az Ir(T)áS tábor műhelynaplóját keddről Szabó Tibor Benjámin írta.

Netnapló

Táborkapu-nyitogató

Ir(T)áS tábor - 2011. augusztus 1.
Csak foszlányaiban hallom Bíró-Balogh Tamást Kosztolányiról. Vagyis dehogy csak Kosztolányiról, ott az egész Nyugat, meg a jelen is, élnek, mozognak. Ők is olyanok voltak, mint mi – bizonyosodik be az előadás címe a végére. A Szépírók Ir(T)áS táborának mentorai írják ezen a héten a naplót a Literán. Az első műhelynaplót Csapody Kinga jegyzi.

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

X beszélget Y-nal – Párbeszélgetés


Kezdő dátum: 2015-12-02 17:00:00
A Szépírók Társasága és a PIM közös beszélgetéssorozatának decemberi vendége Tamás Zsuzsa író

Beszélgetés Turi Tímeával


Kezdő dátum: 2015-11-23 19:00:00
Turi Tímeával Payer Imre beszélget a Szépírók Társasága Könyv Utóélete rendezvénysorozatának keretében.

10. Független Irodalmi Napok


Kezdő dátum: 2015-09-20 14:30:00
10. Független Irodalmi Napok. Résztvevők: Ferencz Győző, G. István László, Gergely Ágnes, Lázár Júlia, Villányi G. András.