hirdetés

Keresési eredmény a(z) „szépírók társasága” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Nyilatkozat

A Szépírók Társasága szolidaritási nyilatkozatot adott ki

A Szépírók Társasága szolidaritási nyilatkozatot adott ki annak kapcsán, hogy a minap Follinus Anna egy interjúban beszámolt róla, hogy egykori kiadói hogyan használták ki testileg és lelkileg éveken keresztül.

Ott jártunk

Esterházy, a csipkeverőnő

A Szépírók Társasága által szervezett Esterházy-fesztivál nyitóprogramján a szerző szerkesztőivel beszélgetett Csuhai István a Teslában. Az általánosabb című Esterházy az irodalom világában című esemény meghívottjai Dávid Anna, Körmendy Zsuzsanna, Péczely Dóra, Tóth-Czifra Júlia voltak. Ott jártunk.

Hír

Hallgatag évtized, az 1970-es évek

Hallgatag évtized, az 1970-es évek címmel rendez konferenciát a Szépírók Társasága és a Szegedi Tudományegyetem Magyar Irodalmi Tanszéke november 16-17-én Szegeden. A kétnapos tudományos eseményen tizenkét eladás hangzik majd el.

Felhívás

Készítsen videót az Esterházy-fesztiválra!

A Szépírók Társasága 2017. november 4-5-én fesztivált rendez Esterházy Péter emlékére Van egy író. Szeretem. címmel. A fesztivált videókampány vezeti be, ahol írók és olvasók beszélnek Esterházyról. – Felhívás! A határidő: november 1.

Esterházy-fesztivál

Van egy író. Szeretem. – Esterházy-fesztivál a Teslában

Már több mint egy éve nincs velünk Esterházy Péter, életműve azonban élőbb, mint valaha. A Szépírók Társaságának november 4-én kezdődő fesztiválja sokszínű és sokrétű hatását mutatja be zenével, színházzal, képzőművészettel, kerekasztal-beszélgetésekkel – és természetesen sok-sok irodalommal, a Teslában.

Arany-emlékév / Pályázat

Arany-pályázatot írt ki a 2000 és a Szépírók Társasága

Szépírók Társasága és a 2000 Irodalmi és Társadalmi havi lap pályázatot ír ki Arany János bicentenáriumának tiszteletére. Négy témában várnak esszéket, valamint olyan irodalmi művekkel is pályázni lehet, amelyek a parafrázisok, imitációk és paródiák gesztusával közelítik meg Arany János költői tevékenységét. Határidő: 2018. január 3.

Galéria

A Szépírók 20 éve képekben

Május 16-án, rendkívüli közgyűlésen ünnepelte 20. születésnapját a Szépírók Társasága. Ez alkalomból közzéteszünk egy dokumentumot az alapításról, valamint egy fényképalbumot, a tagok képeiből. – Galéria.

Galéria

Esterházy, Ottlik, Mészöly, Petri a Szépírók albumában

1997 áprilisában, 20 éve Írók Társasága néven alakult meg az önmagát az Örley-körből eredeztető Szépírók Társasága. Ebből az alkalomból az írószervezet különleges képgalériát tett közzé a Facebookon, többek között Petri György, Mészöly Miklós, Ottlik Géza, Esterházy Péter és Balassa Péter fotóival. Megmutatjuk.

Tiltakozás

Szépírók tiltakoznak a CEU-törvény ellen a Könyvfesztiválon

Egy közlemény felolvasásával és kitűző viselésével tiltakoznak a Szépírók Társasága tagjai a XXIV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál eseményein a CEU-t ellehetetlenítő törvény ellen. 

Jótékonysági aukció

Könyvhajlék – A Szépírók jótékonysági aukciója

A Szépírók Társasága olvasással és olvasókkal ünnepli 20. születésnapját – nem akármilyen módon, könyvhajlékot teremtve. Az árverésen olyan jeles magyar írók kéziratai vagy személyes ajánlással ellátott kedves tárgyai kerülnek kalapács alá, mint például Esterházy Péter, Nádas Péter vagy Parti Nagy Lajos.

További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

Kipakolás

Ir(T)áS tábor - 2011. augusztus 7.
Ebből is látszik, hogy nem csak mi, ők is lájkolták a közös hetet. - Az Ir(T)áS tábor utolsó napjáról, vasárnapról Csapody Kinga írását olvashatják.

Netnapló

Visszatérő motívumok

Ir(T)áS tábor - 2011. augusztus 6.
Aztán elvonulás, lázas összeolvasás, stopperrel mért műsorok – készülés a gálára. Egy lecsós szelet megszakítja, aztán vissza. - Az Ir(T)áS tábor szombati napjáról Csapody Kinga írt naplót a Literára.

Az elcserélt nap

Ir(T)áS tábor - 2011. augusztus 4.
Az irodalom: szociológia. Hajnali ötig beszélgetünk erről, változó felállású társaságban. - Az Ir(T)áS tábor csütörtöki naplóját Bíró-Balogh Tamás jegyzi.

Netnapló

A Szaturnusz holdjai

Ir(T)áS tábor - 2011. augusztus 2.
...a hosszú hajú költőlány saját verseit szavalja, az is megoldása az életnek, minden a helyén, maci a málnásban, az asztalon imported cseh lágerek (motívum, érted) - Az Ir(T)áS tábor műhelynaplóját keddről Szabó Tibor Benjámin írta.

Netnapló

Táborkapu-nyitogató

Ir(T)áS tábor - 2011. augusztus 1.
Csak foszlányaiban hallom Bíró-Balogh Tamást Kosztolányiról. Vagyis dehogy csak Kosztolányiról, ott az egész Nyugat, meg a jelen is, élnek, mozognak. Ők is olyanok voltak, mint mi – bizonyosodik be az előadás címe a végére. A Szépírók Ir(T)áS táborának mentorai írják ezen a héten a naplót a Literán. Az első műhelynaplót Csapody Kinga jegyzi.

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

X beszélget Y-nal – Párbeszélgetés


Kezdő dátum: 2015-12-02 17:00:00
A Szépírók Társasága és a PIM közös beszélgetéssorozatának decemberi vendége Tamás Zsuzsa író

Beszélgetés Turi Tímeával


Kezdő dátum: 2015-11-23 19:00:00
Turi Tímeával Payer Imre beszélget a Szépírók Társasága Könyv Utóélete rendezvénysorozatának keretében.

10. Független Irodalmi Napok


Kezdő dátum: 2015-09-20 14:30:00
10. Független Irodalmi Napok. Résztvevők: Ferencz Győző, G. István László, Gergely Ágnes, Lázár Júlia, Villányi G. András.