hirdetés

Keresési eredmény a(z) „szőcs petra” címkére

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

LiteraTV

Íróképek - kabai lóránt Szőcs Petra képeiről

2013. december 10-én nyolc kortárs szerző "nyitotta meg" ez alkalomra írt történetével egymás képét és egyúttal magát az Íróképek című kiállítást a Nyitott Műhelyben, a Műhely és a Litera szervezésében. Kabai lóránt Szőcs Petra három fényképéhez írt szövegét olvassa fel.

LiteraTV

Íróképek - Szőcs Petra Forgách András képeiről

2013. december 10-én nyolc kortárs szerző "nyitotta meg" ez alkalomra írt történetével egymás képét és egyúttal magát az Íróképek című kiállítást a Nyitott Műhelyben, a Műhely és a Litera szervezésében. Szőcs Petra Forgách András két képéhez írt szövegét olvassa fel.


Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

fotónapló

Szőcs Petra fotónaplója 7.

Szőcs Petra - 2015. április 5.

FOTÓNAPLÓ! - A Litera sorozatában kortárs fotósok munkáit adjuk közre. Ezen a héten Szőcs Petra képeit láthatják, most az utolsó epizódot.

Fotónapló

Szőcs Petra fotónaplója 6.

Szőcs Petra - 2015. április 4.

FOTÓNAPLÓ! - A Litera sorozatában kortárs fotósok munkáit adjuk közre. Ezen a héten Szőcs Petra képeit láthatják. Húsvétra rokonának, Magdaléna diakonisszának a hagyatékából választott fényképeket.

Fotónapló

Szőcs Petra fotónaplója 5.

Szőcs Petra - 2015. április 3.

FOTÓNAPLÓ! - A Litera sorozatában kortárs fotósok munkáit adjuk közre. Ezen a héten Szőcs Petra képeit láthatják, aki ez alkalommal a kolozsvári szemészeti klinikán készült fotóiból válogatott.

Netnapló

Szőcs Petra fotónaplója 4.

Szőcs Petra – 2015. április 2.

FOTÓNAPLÓ! - A Litera sorozatában kortárs fotósok munkáit adjuk közre. Ezen a héten Szőcs Petra képeit láthatják, aki ez alkalommal Lautréamont: Maldoror énekei című műve mellé választott a képei közül.

Fotónapló

Szőcs Petra fotónaplója 1.

Szőcs Petra - 2015. március 30.

FOTÓNAPLÓ! - A Litera sorozatában kortárs fotósok munkáit adjuk közre. Ezen a héten Szőcs Petra fotóit láthatják, aki első alkalommal polaroidok közül választott.

Netnapló

Nem magnószalag

Hévíz - 2014. augusztus 21.

Az út közepén álltunk, egy kanyargós mellékutcából kifordult egy autó. Nem álltunk félre, végül az autó került meg minket. A minaretek tornyában sorra fény gyúlt, és a nőnek hitt müezzin szavára felelgetni kezdtek. Tényleg müezzin volt. - A Hévíz naplóját csütörtökről Szőcs Petra írta.

Netnapló extra - Háttal távoztunk

2011. december 28. - Szőcs Petra
Az év végére a szerkesztőség válogatásában felelevenítjük idei legkedvesebb netnaplóinkat. Mára Szőcs Petra 2011. november 18-i naplóbejegyzését választottuk újraolvasásra.

Elkezdtem valamit, amit nem tudok befejezni

2011. november 20. - Szőcs Petra
Átmentem Tatához. A fotelban ült, évek óta ott ül; csak télen felöltözik. Csókolom, drága, így köszönt, kérte, hogy üljek le, és beszéljek. - Szőcs Petra befejező netnaplója.

Örülök, hogy nem jönnek az oroszok

2011. november 19. - Szőcs Petra
Anyám megkérdezte, hogy nem szeretnék-e valamilyen ifibe járni, mert ott olyan rendes emberek vannak. Néha a legváratlanabb kérdésekkel tud előállni. - Szőcs Petra netnaplója szombatról.

Háttal távoztunk

2011. november 18. - Szőcs Petra
Elkezdődött az előadás. Mama egyszer csak észrevette, hogy nem a hattyúkat figyelem, hanem a szvetteremen valamit. Odakapta a fejét. Közelebb hajolt. Hunyorgott. Egy hirtelen mozdulattal letépte rólam a jelvényt, és betette a táskájába.- Szőcs Petra pénteki netnaplója.
További találatok

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Hír

Szőcs Petra filmje a Velencei Filmfesztiválon

Az augusztus 29-én induló Velencei Filmfesztiválon lesz a premierje Szőcs Petra Déva című nagyjátékfilmjének, a Biennale College Cinema szekcióban.

Magyar írók a bécsi könyvvásáron

Idén tíz Duna menti országból, csaknem félszáz vendég szerepel a Donau Lounge irodalmi sorozat színpadán, a bécsi könyvvásáron. A könyvbemutatókkal és pódiumbeszélgetésekkel színesített program a frissen németre fordított kortárs magyar műveken túl további magyar vonatkozást is tartogat.

KÖNYVAJÁNLÓ

Szivárványbaleset - Lapozzon bele a könyvbe!

Kortárs szépírók találkozás Szűcs Attila képeivel – ezzel az alcímmel jelent meg a Szivárványbaleset című különleges kötet, amelyben több mint hatvan kortárs szerző írt verset vagy prózát Szűcs Attila festményeire. Most néhányat bemutatunk közülük.

Búcsú

Szőcs Petra: Esti ima

Októberben elhunyt Angelusz Iván, a Fehér tenyér, a Parkoló és sok más film, többek közt a Szarajevói Filmfesztiválon díjazott, A kivégzés című rövidfilm producere. A film alkotója, Szőcs Petra búcsúzik tőle.

Lengőhidak

Megtisztulás

Le se vettem a szemem a másfél méternyi ösvénydarabról és az ezüstszínű sárhányóról, és úgy szorítottam a kormányt, hogy már pár perc után érződött a bőr savanykás szaga. A töltésből és a folyópartból csak annyit láttam, amennyi magától odakerült a szemem sarkába. − Lengőhidak című társművészetekhez kapcsolódó sorozatunkban Csutak Gabi ezúttal Szőcs Petra fotójához írt novellát.

Litera Rádió

Litera Rádió: Szőcs Petra a Forradalmárokról

A Litera és a Nyitott Műhely közös sorozata, az Írómozi vendége 2015. április 29-én Szőcs Petra volt, aki Corneliu Porumboiu: Forradalmárok című filmjét választotta erre az estére. A vetítés után Csutak Gabi kérdezte vendégünket. A Litera Rádióban meghallgathatják a teljes beszélgetést.

Írómozi

Forradalmárok – Írómozi Szőcs Petrával

A Litera és a Nyitott Műhely közös sorozata, az Írómozi vendége 2015. április 29-én, szerdán este 7-től Szőcs Petra, aki Corneliu Porumboiu: Forradalmárok című filmjét választotta erre az estére. A vetítés után Csutak Gabi beszélget vendégünkkel.

Írómozi 2015

Februártól ismét: Írómozi!

Az 2011 óta zajló Írómozi című sorozatunk új évadának vendégei: Bajtai András, Péterfy Gergely, Szőcs Petra és Kemény István, akikkel olyan filmeket nézhetünk majd meg közösen, mint Wim Wenders Párizs, Texas, Paolo és Vittorio Taviani Allonsanfàn, Cornelio Porumboiu Forradalmárok és Michelangelo Antonioni Az éjszaka című műve. 

A hét verse

A hét verse - Szőcs Petra: Gyakorlat

Ami itt megjelenik, az nem a „kicifrázott fájdalom”, hanem a mindennapok részévé vált, folyamatos gyászmunkával megszelídített trauma, amelyet a gyermeki gondolkodás mágikus logikája tesz újra és újra átélhetővé. - A hét versét Csutak Gabi választotta.

Díj

A zsűri különdíját kapta Szőcs Petra filmje a Szarajevói Filmfesztiválon

Hajdú Esztert az Ítélet Magyarországon című dokumentumfilmért, Szőcs Petrát A kivégzés című kisfilmért díjazták a Balkán első számú filmes seregszemléjén, a szarajevói filmfesztiválon, amely augusztus 15. és 23. között ünnepelte 20. születésnapját  - írja a Magyar Nemzet Online.

További találatok