hirdetés

Keresési eredmény a(z) „szegő jános” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Ott jártunk

Az egyben látáshoz sűrített nyelv kell

Az Olvasópróba című rendezvénysorozat október 31-ei vendége Sándor Iván volt. A Petőfi Irodalmi Múzeumban Szegő János beszélgetett az íróval készülő regényéről, a parabola veszélyes lehetőségének elkerüléséről, a történelemről és korunk fontos csomópontjairól. Ott jártunk.

OTT jártunk

Tálcairodalom és Létbüfé-falatok

Az idei Olvasás Éjszakája eseményeinek egyik helyszíne a Magvető Café volt. A programok között szerepelt Szegő János és Turi Tímea beszélgetése a Magvető Kiadó műhelytitkairól, Parti Nagy Lajos pedig Létbüfé-falatokat szolgált fel. Ott jártunk.

Ott jártunk

"Mindig volt egy titkos életem" – Kertész Imre Józsefvárosa

Kertész Imre-emléksétát rendeztek a Magvető Kiadó és a Sétaműhely (régi nevén BUPAP) szervezésében. A Tömő utcai szülőháztól a Teleki téren át a Fiumei úti Sírkertig vezető úton Szegő János anekdotái és felolvasások által elevenedett meg Kertész Imre története. Ott jártunk.

Litera Rádió

Litera Rádió: Beszélgetés Krasznahorkai Lászlóval

A József Attila Kör idei szigligeti táborában Krasznahorkai Lászlóval Szegő János beszélgetett. A Litera Rádióban most meghallgathatják a teljes beszélgetést.

Ott jártunk

Gyors vágta a virágot jelentő deszkákon

A bemutatandó kötetek számát és a műsoridőt összevetve ekkor fogalmazódik meg bennem az a sejtés, hogy egy viszonylag gyors vágta lesz az este, szerzőnként egy-két kérdéssel, majd felolvasott részletekkel. És nem is tévedek. - A Magvető Kiadó Nem csak egy kaland című könyvheti premierestjén jártunk, a Radnóti Színházban.

KIADÓI KÖRKÉP 2017

Szegő János: A könyvfesztivált kettős lehetőségnek tartjuk

Budapestre látogat Olivier Bourdeaut, akinek Merre jársz, Bojangles? című könyve az elmúlt év egyik irodalmi szenzációja volt Franciaországban. – Szegő Jánost, a Magvető szerkesztőjét a könyvfesztiválra és a könyvhétre megjelenő újdonságokról kérdeztük.

Interjú

Zajlás van és jelenlét

Olyan ez a hely, mintha az Írók Boltja, és a Nyitott Műhely szintézise lenne. A Magvető Café összeköti a könyvvásárlást a kávézással, és közösségi teret biztosít az íróknak és olvasóiknak is. A Magvető Café hivatalosan április 11-én, tegnap nyílt meg. – Szegő Jánossal, Páli Orsolyával, és Weiner Judittal Bánkövi Dorottya beszélgetett. 

Ott jártunk

Egy éve múlt folyamatos jelen

2017. április elsején volt egy éve és egy napja, hogy meghalt Kertész Imre. A Kelet Kávézó, a Magvető Kiadó és a Szépírók Társasága emléknapot, Kertész budapesti életének fontos helyszíneit bejáró sétát és felolvasást szervezett. – Mészáros Gábor beszámolója.

BESZÁMOLÓ

Tegezni Esterházyt

Az Esterházy-mondat: okos, meglepő („Ön ivadék?”), pontos, a sallang is pontos. EP-emlékülés a hiány felmérése után. – A PPKE kreatív írás szakán végzett kritikusok, szépírók és tanáraik tartottak előadást a Párbeszéd Házában. Mészáros Gábor beszámolója.

ott jártunk

A trauma-egzisztenciától az oktatási gyakorlatig

Október 13-án Kertész Imre-emlékülést tartottak a veszprémi Pannon egyetemen. A három plenáris előadást és két kerekasztal-beszélgetést magába foglaló konferenciáról olvashatják helyszíni szemlénket. 

További találatok

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

LiteraTV

Szegő János: A műhelynek minél több szegletét be tudjuk járni

Szegő Jánost, a Magvető Könyvkiadó szerkesztőjét a Szép versek antológiáról Keresztury Tibor faggatta az Ünnepi Könyvhéten. - LiteraTV.

Videó

Vörös István: Azért írok, mert eszembe jut

Vörös István az egyik legtermékenyebb kortárs szerző. Vajon miért és hogyan ír ilyen sokat? A Szabadság téren megkérdeztük tőle ezt is, de szóba kerültek a mostanában publikált művei és a cseh kultúra sajátosságai is. Honnan fakad a cseh irónia? Milyen állampolgár lett Thomas Mann? Mit jelent a svejkelés? - Videó.

Nagyvizit - Videó

Perzsa szak és medvegyűjtemény

Hamarosan olvashatják Nagyvizitünket Szörényi Lászlóval. Előzetesként egy videó, amelyben megtudhatjuk, kire várt Szörényi három órát a Nemzeti előtt, miért nem lett földrajztudós, és hogyan lett bölcsész. Nagyszerű anekdoták, egyetemi emlékek és egy impozáns medvegyűjtemény a Litera TV-ben.

Videó

Megálltunk egy szóra - Videóriport

A következő rész tartalmából: Duna-legendárium sorsolás - hogyan viseli Marno János a tömeget - hogyan fogynak a filozófiai könyvek az Atlantisznál - Radnóti Sándor tippje - Nagy Bandó András derűjének titka - vesz-e Grecsó Krisztián ajándékba könyvet - mit olvas Nemes Z. Márió majma - és itt van a téren Finta Laci?

Videó

Pénteken nem esett - Videóriport

A Litera TV híradós tempóra váltott: mozgóképes hangulatjelentésünk a pénteki Vörösmarty térről, melyben kiadókat és irodalmárokat kérdeztünk. Mi fogyott az első nap? Mik az újdonságok? Mi lesz holnap? Valamint: vattacukor, léggömb, olvasó emberek. Könyvek és könyvesek.

Videó

Spiró György: A novella akkor jó, ha igaz

Kémjelentés címmel a Könyvhétre jelent meg Spiró György új novelláskötete. Spiró életművében izgalmasan válik el egymástól a kisepika és a nagyregény. Milyen respektje van a novellának a magyar irodalomban? Miért nehéz műfaj a novella? Kik a legjobb novellisták? Mennyiben azonos az elbeszélő a főhőssel? - Videóinterjú Spiró Györggyel.

Videó

Tóth Krisztina: Folyamatosan figyelek

A 2011-es Ünnepi Könyvhetet ma megnyitó Tóth Krisztinával beszélgettünk a Pixel című most megjelenő kötet keletkezéstörténetéről, műfajötvözetéről és a kisepika fortélyairól. A pódiumbeszélgetést a Könyvfesztiválon vettük fel. - Videó.

Videó

Parti Nagy Lajos: Olyan leszel, amilyennek mutatod magad

Parti Nagy Lajossal beszélgettünk Ünnepi Könyvhétre megjelent új könyve (Az étkezés ártalmasságáról) előzményeiről, az önértelmezés következményeiről, Mészöly Miklós igazi műfajáról, valamint a költészet és a próza viszonyáról, belső súlypontjairól. - Videó.

A színház rengeteget változott II.

Tasnádi István író-drámaíróval az idei Könyvfesztiválon készült beszélgetésünk második részét láthatják. A szerzőt a Libri Könyvszalonban Szegő János kérdezte. Interjúnkat a hamarosan beköszöntő színházi évadra tekintettel különös figyelmükbe ajánljuk.

A színház rengeteget változott

Tasnádi István író-drámaíróval láthatnak most egy Könyvfesztiválon készült beszélgetést. A Libri Szalonban Szegő János kérdezte a szerzőt, akinek Finito (Magyar zombi) c. drámája legutóbb júliusban Pécsett is látható volt. A hamarosan beköszöntő színházi évad nyitányaként nézzék-hallgassák a LiteraTV felvételét.
További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

Sorban

Kiadók a könyvfesztiválon – 2017. április 23.

Ez most nem vers, nem naplóvers, netnaplóvers; a Szép versekbe garantáltan be nem tenném, / a Líracsúcson is csak mélyen szántana, de sorokat látok magam előtt, sorokat írok hát ide is. – A Magvető Kiadó naplóját vasárnapról ketten is írták. Elsőként Szegő János versbe szedett bejegyzését olvashatják. 

Netnapló

Sziszifusz kavicsa

Kiadók a könyvfesztiválon – 2016. április 22.

Ez a temetés, bár kerülném a nagyobb szavakat, a mindenkori másik-Magyarországon volt: Ottlik Géza Magyarországán. A hazaamagasban van a mélyben. – A Könyvfesztivál hetének ötödik napjáról a Magvető Könyvkiadó képviseletében Szegő János írt. 

Netnapló

Osvát és Iniesta

Kiadók a Könyvfesztiválon - 2015. április 21.

Ma (tegnap) is mennyi minden történt! Most volt például az az ünnepi és mámoros pillanat és pillantás, amikor először láttam meg egy új könyv borítóját. -  A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál hetében hét könyvkiadó írja a naplót a Literán. Szegő János keddi bejegyzését olvashatják.

Netnapló

Enigmák, pedigholnapok

Ex Symposion – 2015. február 13.

A memória Mengyelejev-táblázatán ilyenkor lesz csak igazi a cserebomlás. Ebben sokat segít a zene is. Ugyanazt a 30-40 számot hallgatom folyamatosan, pontosabban ez a lista bővül időnként néhány elemmel. Így lesz egy-egy számnak konkrét helye és ideje. Ezek pedig egymásra rétegződnek. (A létezés mint egytálétel.) – Az Ex Symposion naplóját péntekről Szegő János írta. 

Netnapló

A hallgatásról nem beszélve

Magvető Kiadó - 2012. április 27.

Kántor Péter még egy verset átírna, telefonon megbeszéljük, hogy este találkozunk. Néhány hete első olvasója lehettem egy csodálatos új ciklusának az Európa (lánykori nevén: Sziget) cukrászdában. Állati boldog voltam. Irodalmi kultusz ide, kéknadrágos rajongás oda, nagyon jól esett. - A Magvető Kiadó műhelynaplója péntekről Szegő Jánostól.

Bodza és jegesmedve a Fischer-táblán

2012. április 23. - Magvető Kiadó

Néhány hónapja a Verhovina madarai  bemutatóján Bodor Ádám melletti nagy zavaromban magvetőjánosként mutatkoztam be. Talán ekkor váltott át bennem végérvényesen az azonosságvágány. - Ezen a héten a Magvető Kiadó szerkesztői írják a műhelynaplót, elsőként Szegő János.

Netnapló

Görögkávé

2011. július 16. - Litera
Ha nyár, akkor netnapló. Ha netnapló, akkor fikcióelméleti dilemma, hogy kitaláljak-e izgalmasabb dolgokat annál, mint ami a való. Ha pedig fikcióelméleti dilemma, akkor már meg is van a lead. – Szegő János szombati naplója.

Vezette Ivicz. Jól.

Szegő János - 2010. július 11.
Négy éve rettenetesen vártam az egész tornát, aztán a felét se láttam. A fele se volt igaz. Ellenben a másik felében elviselhetetlenül szerelmes voltam.

Nem szimpla duplanap

Szegő János - 2010. július 10.
Clown-depresszió, a lányok legjobb barátjaként, a fiúk elviselt haverjaként, mint egy szolgáltatás voltam vicces állandóan. Belül kéjes örömmel voltam szomorú, kifelé gyáva voltam hallgatni is. - Szegő János naplóját olvashatták a héten.

Löszvigasz

Szegő János - 2010. július 8.
De a végtelenség fizikailag látható illúziója, ami megkülönbözteti a vasutat a repülőtől, az az, hogy ezek a sínek Bécsig, Berlinig, Londonig, illetve Isztambulig és Bagdadig tartanak.
További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

JAK Retró Garaczi Lászlóval


Kezdő dátum: 2015-11-16 18:30:00
JAK Retró Garaczi Lászlóval. A szerzővel beszélgetnek: Kerber Balázs és Szegő János.