hirdetés

Keresési eredmény a(z) „szekeres dóra” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

A HÉT VERSE

A hét verse – Nagy László: Vers egy pici guminadrágra

Egy Nagy László kötetnél járok, mikor kezembe akad az alábbi pársoros. A hét versét Szekeres Dóra választotta.

LITERA RÁDIÓ

Litera Rádió – Alkotás vs. anyaság 3.

Mi az a mindent elsöprő erő, amely anyává váláskor felszabadul? Milyen ezt megélni alkotóként? A Kelet Kult harmadik Hass, alkoss, gyarapíts – Alkotás vs. anyaság című sorozata ezt kutatja a meghívott művészek segítségével. A beszélgetés most meghallgatható a Litera Rádióban, a vendégek: Gáborjáni Réka és Herold Eszter.

Nagyvizit

Balla Zsófia: Fantasztikus idő lebegett bennünk

Ami elképesztően jó, az hihetetlenül modern is, és elévülhetetlen, kophatatlan, az átüt, és azt gondolom, hogy az számít költészetnek. Persze elolvasom, mit írnak a kortársaim, és élvezem, ami jó, vagy jócska, de amikor be akarom mérni a távot, akkor kell a nagy minta. – A ma 70 éves Balla Zsófiával készített nagyvizit-interjúnk második része.

Nagyvizit

Balla Zsófia: Megállsz és szívsz egy korty levegőt a nagy irodalomból

A szkepszis, amely bennem – most már a hazai viszonyokat is hozzávéve – mostanában egyre erősebb, inkább úgy szól, hogy mi az értelme a költészetnek, van-e arra esély, van-e értelme annak, hogy itt valaki egyáltalán megszólaljon. – A ma 70 éves Balla Zsófiával készült nagyvizit-interjúnk első részét olvashatják.

A HÉT VERSE

A hét verse – Balla Zsófia: Metró, aluljáró

Metró, aluljáró egy hétköznapi, fájóan hétköznapi helyzetet ír le, az volt 2012-ben, és még inkább az ma is, a korban, amelyben „szégyenünk jól lakik”. – A hét versét Szekeres Dóra választotta.

INTERJÚ

Király Kinga Júlia: Az érdekelt, hol kezd lemorzsolódni az ember

Azoknak, akik megismerték az éhezést, az ennivaló a legnagyobb jótétemény – mondja Isaac Bashevis Singer és ez az egyik üzenete Király Kinga Júlia Az újrakezdés receptjei című könyvének, amelyben tíz erdélyi holokauszttúlélő történetén keresztül mutatja be, milyen volt az erdélyi zsidó konyha a háború előtt és azt, hogy a trauma árnyékában hogyan tudja az egyén újra megtalálni önmagát és hagyományait. – Szekeres Dóra interjúja.

A HÉT VERSE

A hét verse – Takács Zsuzsa: Július, halálom, születésed

Mostmár akár fel is állhatok. / Nylon csizmába bujtatva térdig / az asztalról akár leszállhatok. / Az orvos a sebet varrja, társalog – / rekedt a hangom, idegen, / elindulhatok már egyedül. / De hiszen Ő is – egyedül? Igen. – A hét versét Szekeres Dóra választotta.

2flekken

Szekeres Dóra: Az akarat erejéről

A bőre melegségéből, a szuszogásából, az apró, kis rebbenő arcvonásaiból tudtam percről percre, éppen hogy érzi magát. – Szekeres Dóra 2flekken.

LITERA RÁDIÓ

Litera Rádió – Alkotás vs. anyaság 1.

Mi az a mindent elsöprő erő, amely anyává váláskor felszabadul? Milyen ezt megélni alkotóként? A Kelet Kult legújabb, Hass, alkoss, gyarapíts – Alkotás vs. anyaság című sorozata ezt kutatja a meghívott művészek segítségével. A sorozat első része most meghallgatható a Litera Rádióban, a vendégek: Mán-Várhegyi Réka és Fenyvesi Orsolya.

INTERJÚ

Susan Faludi: A legkönnyebb azt volt elfogadni, hogy nő lett

Milyen érzés hosszú évek után újra felvenni a kapcsolatot egy erőszakos apával, aki időközben úgy döntött, hogy nőként él tovább? Nehéz-e engedelmeskedni az akaratának és megírni történetét, szembesülve a legintimebb részletekkel is, úgy, hogy az ember a világ egyik legismertebb feminista újságírója? Erről és jóval többről szól Susan Faludi Előhívás – mindent apámról című könyve. – A szerzővel Szekeres Dóra beszélgetett.

További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

NETNAPLÓ

A jövő mint probléma

2016. május 10. - Litera

Ez az ideális jövőkép lebeg előttem nemcsak a következő nap vagy hét, hanem az elkövetkezendő hónapok mintegy összes napjának fél kettőtől ötig bezáruló intervallumában. Nem túl változatos, mondhatják. Hát, nem. – Ezen a héten a Litera írja a naplót, Szekeres Dóra bejegyzését olvashatják.

Arról, hogy mi az érdekes

2014. július 16. - Litera

Hogy is íratnék erről, mikor az egész annyira mindenen túlmutató, hatalmas valami, hogy szavakkal befoghatatlan, és közben annyira természetes, hogy minden róla lepötyögött szó nevetségesnek tűnik. - A Litera mai netnaplóját Szekeres Dóra jegyzi.

Mi az üzenet?

2013. augusztus 23. - Litera

Mint kiderült, a szerencsésebb típusba tartozom, mert bár később jelennek meg az allergiás tünetek, legalább nem olyan vagyok, mint aki a csípés után azonnal befullad és ott hal meg. Még szerencse. - A Litera pénteki netnaplóját Szekeres Dóra írja.

Nekem a Balaton...

2012. július 09. - Litera

Délidőben pár falatot enni. Gyalogolni tíz percet a vízben, mire derékig ér, úszni legalább negyven percet, elveszteni a látóhatárból a parti Ria büfét, legalábbis azt, ami maradt belőle, mióta évekkel ezelőtt bezárták. - A héten a Litera szerkesztőinek nyári Netnaplóját olvashatják, az elsőt Szekeres Dóra jegyzi.

Pár-beszéd 2.

2011. augusztus 14. - Könyvesblog
A Könyvesblog naplójának utolsó két darabját a szerkesztők, Szekeres Dóra és Valuska László rendhagyó formában képzelte el. Az elsőben Valuska László faggatta Szekeres Dórát. Most Szekeres Dóra tesz fel négy kérdést minden előzmény nélkül Valuska Lászlónak.

Netnapló

Pár-beszéd 1.

Könyvesblog - 2011. augusztus 13.
A KönyvesBlog naplójának utolsó két darabját a szerkesztők, Szekeres Dóra és Valuska László rendhagyó formában képzelte el. Egymást kérdezik ugyanis, és a kérdések nyomán kerekedik ki két naplóforma vallomás. Az elsőben Valuska László faggatta Szekeres Dórát.

Netnapló

Wendy néne újabb kalandjai

2011. július 17. - Litera
Hol is kezdjem, kedves drága kisonokáim, húszas éveim végének egy átlagosnak induló, majd meglepő eseményekkel teli hétvégéjének felidézését? - A Litera műhelynaplójának utolsó darabját Szekeres Dóra jegyzi.

Ahol Trendy és Wendy, oda kell menni

2010. augusztus 8. - Szekeres Dóra
Alább következik tehát a szombat este hű leírása Trendy és Wendy szemével.

Make you feel right there in Georgia

2010. augusztus 7. - Szekeres Dóra
Azóta is szerencsésnek tartom magam, hogy a nagy Dél közepébe vetett a sors, az átlag amerikai ugyanis nem nagyvárosban, hanem olyan kis porfészkekben él, mint ahova én kerültem.

Pécsi szál

2010. auguszus 6. - Szekeres Dóra
Ajánlom mindenkinek: ha tehetik, szakítsák félbe a hetüket, menjenek el szerda kora délután, és térjenek vissza csütörtökön, garantáltan jobb színben látják az életet. - Ezen a héten Szekeres Dóra írja a netnaplót.
További találatok

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

LiteraTV

Balkán bajnok – extra vendég: Kincses Előd

Legutóbbi Írómozinkon Kincses Réka Balkán bajnok című filmjét vetítettük. Vendégünk volt Vida Gábor mellett a film főhőse, Kincses Előd is, aki az est végén bekapcsolódott a beszélgetésbe. A következő mozi november 29-én, szerdán lesz este 7-től a Nyitott Műhelyben. Vendég Láng Zsolt az Aferim! című filmmel.

LiteraTV

Az Írómoziban: Vida Gábor

Írómozink új évadának első, őszi estjén az Egy dadogás története című regény szerzője, Vida Gábor volt a vendégünk. Kincses Réka Balkán bajnok című filmjéről Szekeres Dóra beszélgetett az íróval a Nyitott Műhelyben. – LiteraTV.

LiteraTV

Esterházyt olvas: Szekeres Dóra

Egy éve, 2016. július 14-én halt meg Esterházy Péter. Emlékére ma egész nap szerzők és szerkesztők olvasnak fel a műveiből a Literán. Szekeres Dóra Esterházy Péter Egy nő című könyvéből választott részletet.

LiteraTV

Jostein Gaarder: Merjenek kérdéseket feltenni

A XXIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál idei díszvendége, a norvég Jostein Gaarder csütörtök délelőtt adott a Literának exkluzív interjút. A beszélgetés részletét láthatják. Az írót Szekeres Dóra kérdezte, kép: Valuska Gábor.

LiteraTV

Szilágyi Zsófia a Kegyetlen románcról

Legutóbbi Írómozink vendége Szilágyi Zsófia volt, aki Eldar Rjazanov: Kegyetlen románc című filmjéről Szekeres Dórával beszélgetett a Nyitott Műhelyben. – LiteraTV.

LiteraTV

Az irodalom hazatalál – Cserna-Szabó Andrással

A Világháló-Irodalom Alapítvány és a Litera bemutatja Az irodalom hazatalál program portréfilmjét, melyet Cserna-Szabó Andrással készítettünk szülővárosában, Szentesen. Szerkesztő-riporter: Szekeres Dóra, operatőr: Dévényi Zoltán, Valuska Gábor, rendező-szerkesztő: Nagy Gabriella, producer: Csejdy András.

Írómozi

Cserna-Szabó András A nagy Lebowskiról

Legutóbbi Írómozink vendége Cserna-Szabó András volt, akivel a Coen testvérek A nagy Lebowski című filmjét néztük meg. A LiteraTV-ben a vetítést követő beszélgetést tekinthetik meg. Legközelebb november 26-án, szerdán találkozunk a Nyitott Műhelyben, ahol Szvoren Edina választását, A hit paradicsoma című filmet láthatják.

Nagyvizit - LiteraTV

Németh Gábor: Valamiért itt a levegő nagyon különös

A Litera nemrég Németh Gábornál járt Csobánkán. A készülő nagyvizit-interjú beharangozójaként nézzék meg videónkat, melyben szerzőnk megmutatja kertjének zugait, benne a Fekete-erdőből idehozatott fenyőket, kutat és trombitavirágot. És mesél, például Déry Nikijének helyszínéről és egy katonatisztről, aki lányának építette a házat. - LiteraTV.

LiteraTV

Fiatal TEST - Beszélgetés Bartók Imrével és Nemes Z. Márióval

A felolvasással egybekötött beszélgetésen Bartók Imrét és Nemes Z. Máriót Szekeres Dóra kérdezte a Litera TestFeszt című irodalmi táborában 2013 nyarán - testről és irodalomról.

LiteraTV

Mikrofonvégen: Bartis, Forgách és Szegő a könyvfesztivál első napján

A XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál első napján Szekeres Dóra kérdezte a LiteraTV-ben a díszvendégről, Michel Houllebecq-ről a pódiumbeszélgetésen a szerzőt faggató Forgách Andrást, a laudáló Bartis Attilát és kiadója, a Magvető szerkesztőjét Szegő Jánost.

További találatok