hirdetés

Keresési eredmény a(z) „szekeres dóra” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

LITERA RÁDIÓ

Litera Rádió – Alkotás vs. anyaság 1.

Mi az a mindent elsöprő erő, amely anyává váláskor felszabadul? Milyen ezt megélni alkotóként? A Kelet Kult legújabb, Hass, alkoss, gyarapíts – Alkotás vs. anyaság című sorozata ezt kutatja a meghívott művészek segítségével. A sorozat első része most meghallgatható a Litera Rádióban, a vendégek: Mán-Várhegyi Réka és Fenyvesi Orsolya.

INTERJÚ

Susan Faludi: A legkönnyebb azt volt elfogadni, hogy nő lett

Milyen érzés hosszú évek után újra felvenni a kapcsolatot egy erőszakos apával, aki időközben úgy döntött, hogy nőként él tovább? Nehéz-e engedelmeskedni az akaratának és megírni történetét, szembesülve a legintimebb részletekkel is, úgy, hogy az ember a világ egyik legismertebb feminista újságírója? Erről és jóval többről szól Susan Faludi Előhívás – mindent apámról című könyve. – A szerzővel Szekeres Dóra beszélgetett.

Nagyvizit

Grendel Lajos: „Régimódi” ember vagyok

Ma, 2018-ban elmondhatom, hogy a '45 utáni irodalom legnagyobb írójának Mándy Ivánt és Örkény Istvánt tartom a novellák, Ottlik Gézát és Mészöly Miklóst a regények terén. Élőkről nem nyilatkozom, ezt a mai napig is tartom, pedig lenne miről. – Grendel Lajossal készült nagyvizit-interjúnkat olvashatják.

Litera Podcast 7.

LITERA PODCAST: Olivia Laing A magányos városáról

A magány és a vágyakozás nem annak a jele, hogy kudarcot vallottunk, hanem egyszerűen azé, hogy élünk – állítja Olivia Laing A magányos város – Kalandozások a magány művészetében című könyvében, melyről a Litera Podcast 7. adásában Jánossy Lajos, Modor Bálint, Nagy Gabriella és Szekeres Dóra beszélgetett.

Interjú

Maros András: Ami vicces, az mindig gyanús

Furcsa volt, hogy a kritika nem tud mit kezdeni velük, hiszen a lektűrnél komolyabbak voltak, de mégsem elég komolyak. És ami vicces, az mindig gyanús. Nincs hozzá itthon címke vagy polc, nem tudják behatárolni. – Maros Andrással Szekeres Dóra beszélgetett.

Nagyvizit

Tolnai Ottó: Az interjú mint olyan (III. rész)

Milyen érdekes lett volna, egy vajdasági, északbácskai író, erdélyi taplógomba sapkával a fején nyilatkozik a pesti LITERÁ-nak könnycsepp-, illetve szívformájúnak álmodott interjújában, jóllehet nem lett interjú, ismét csak valami szuszogó motyogás lett... – Tolnai Ottóval készített nagyvizit-interjúnk harmadik, befejező része.

Nagyvizit

Tolnai Ottó: Az interjú mint olyan (II. rész)

Megkísérelem, ezért kísérleti költészet az én úgynevezett költészetem, megkísérelem valóssá varázsolni semmis kisebbségi költői létemet. Mit az égvilágon semmi sem támaszt, többszörösen is a semmiben lebeg... Legfeljebb ez a semmi, ha netán metafizikummá szilárdul. – Tolnai Ottóval készült nagyvizit-interjúnk második része.

Írómozi

Balkán Bajnok – Írómozi Vida Gáborral

Folytatódik a Litera és a Nyitott Műhely közös sorozata, az Írómozi. Első vendége 2017. október 13-án, pénteken este 7-től Vida Gábor, aki Kincses Réka: Balkán Bajnok című filmjét választotta erre az estére. A vetítés utáni beszélgetést Szekeres Dóra vezeti.

A HÉT VERSE

A hét verse – Nemes Nagy Ágnes: (Ne csukd be még vagy ne csukd be már)

Egyszer csak észrevesszük, hogy minden nap van rajtunk zokni, a szandálok, papucsok helyett előkerülnek a pár napig hordhatatlanul kényelmetlennek tűnő zárt cipők. – A hét versét Szekeres Dóra választotta.

2flekken

Szekeres Dóra: A fájdalomról

Egyre csak az járt a fejemben, hogy innen már nincs visszaút, de bárcsak vissza lehetne csinálni, hogy ne fájjon. Miért nincs már vége, mikor fejeződik már be? Mintha egy száguldó autóban ültem volna, amin elromlott a fék. – Szekeres Dóra 2 flekken.

További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

NETNAPLÓ

A jövő mint probléma

2016. május 10. - Litera

Ez az ideális jövőkép lebeg előttem nemcsak a következő nap vagy hét, hanem az elkövetkezendő hónapok mintegy összes napjának fél kettőtől ötig bezáruló intervallumában. Nem túl változatos, mondhatják. Hát, nem. – Ezen a héten a Litera írja a naplót, Szekeres Dóra bejegyzését olvashatják.

Arról, hogy mi az érdekes

2014. július 16. - Litera

Hogy is íratnék erről, mikor az egész annyira mindenen túlmutató, hatalmas valami, hogy szavakkal befoghatatlan, és közben annyira természetes, hogy minden róla lepötyögött szó nevetségesnek tűnik. - A Litera mai netnaplóját Szekeres Dóra jegyzi.

Mi az üzenet?

2013. augusztus 23. - Litera

Mint kiderült, a szerencsésebb típusba tartozom, mert bár később jelennek meg az allergiás tünetek, legalább nem olyan vagyok, mint aki a csípés után azonnal befullad és ott hal meg. Még szerencse. - A Litera pénteki netnaplóját Szekeres Dóra írja.

Nekem a Balaton...

2012. július 09. - Litera

Délidőben pár falatot enni. Gyalogolni tíz percet a vízben, mire derékig ér, úszni legalább negyven percet, elveszteni a látóhatárból a parti Ria büfét, legalábbis azt, ami maradt belőle, mióta évekkel ezelőtt bezárták. - A héten a Litera szerkesztőinek nyári Netnaplóját olvashatják, az elsőt Szekeres Dóra jegyzi.

Pár-beszéd 2.

2011. augusztus 14. - Könyvesblog
A Könyvesblog naplójának utolsó két darabját a szerkesztők, Szekeres Dóra és Valuska László rendhagyó formában képzelte el. Az elsőben Valuska László faggatta Szekeres Dórát. Most Szekeres Dóra tesz fel négy kérdést minden előzmény nélkül Valuska Lászlónak.

Netnapló

Pár-beszéd 1.

Könyvesblog - 2011. augusztus 13.
A KönyvesBlog naplójának utolsó két darabját a szerkesztők, Szekeres Dóra és Valuska László rendhagyó formában képzelte el. Egymást kérdezik ugyanis, és a kérdések nyomán kerekedik ki két naplóforma vallomás. Az elsőben Valuska László faggatta Szekeres Dórát.

Netnapló

Wendy néne újabb kalandjai

2011. július 17. - Litera
Hol is kezdjem, kedves drága kisonokáim, húszas éveim végének egy átlagosnak induló, majd meglepő eseményekkel teli hétvégéjének felidézését? - A Litera műhelynaplójának utolsó darabját Szekeres Dóra jegyzi.

Ahol Trendy és Wendy, oda kell menni

2010. augusztus 8. - Szekeres Dóra
Alább következik tehát a szombat este hű leírása Trendy és Wendy szemével.

Make you feel right there in Georgia

2010. augusztus 7. - Szekeres Dóra
Azóta is szerencsésnek tartom magam, hogy a nagy Dél közepébe vetett a sors, az átlag amerikai ugyanis nem nagyvárosban, hanem olyan kis porfészkekben él, mint ahova én kerültem.

Pécsi szál

2010. auguszus 6. - Szekeres Dóra
Ajánlom mindenkinek: ha tehetik, szakítsák félbe a hetüket, menjenek el szerda kora délután, és térjenek vissza csütörtökön, garantáltan jobb színben látják az életet. - Ezen a héten Szekeres Dóra írja a netnaplót.
További találatok

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

LiteraTV

Balkán bajnok – extra vendég: Kincses Előd

Legutóbbi Írómozinkon Kincses Réka Balkán bajnok című filmjét vetítettük. Vendégünk volt Vida Gábor mellett a film főhőse, Kincses Előd is, aki az est végén bekapcsolódott a beszélgetésbe. A következő mozi november 29-én, szerdán lesz este 7-től a Nyitott Műhelyben. Vendég Láng Zsolt az Aferim! című filmmel.

LiteraTV

Az Írómoziban: Vida Gábor

Írómozink új évadának első, őszi estjén az Egy dadogás története című regény szerzője, Vida Gábor volt a vendégünk. Kincses Réka Balkán bajnok című filmjéről Szekeres Dóra beszélgetett az íróval a Nyitott Műhelyben. – LiteraTV.

LiteraTV

Esterházyt olvas: Szekeres Dóra

Egy éve, 2016. július 14-én halt meg Esterházy Péter. Emlékére ma egész nap szerzők és szerkesztők olvasnak fel a műveiből a Literán. Szekeres Dóra Esterházy Péter Egy nő című könyvéből választott részletet.

LiteraTV

Jostein Gaarder: Merjenek kérdéseket feltenni

A XXIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál idei díszvendége, a norvég Jostein Gaarder csütörtök délelőtt adott a Literának exkluzív interjút. A beszélgetés részletét láthatják. Az írót Szekeres Dóra kérdezte, kép: Valuska Gábor.

LiteraTV

Szilágyi Zsófia a Kegyetlen románcról

Legutóbbi Írómozink vendége Szilágyi Zsófia volt, aki Eldar Rjazanov: Kegyetlen románc című filmjéről Szekeres Dórával beszélgetett a Nyitott Műhelyben. – LiteraTV.

LiteraTV

Az irodalom hazatalál – Cserna-Szabó Andrással

A Világháló-Irodalom Alapítvány és a Litera bemutatja Az irodalom hazatalál program portréfilmjét, melyet Cserna-Szabó Andrással készítettünk szülővárosában, Szentesen. Szerkesztő-riporter: Szekeres Dóra, operatőr: Dévényi Zoltán, Valuska Gábor, rendező-szerkesztő: Nagy Gabriella, producer: Csejdy András.

Írómozi

Cserna-Szabó András A nagy Lebowskiról

Legutóbbi Írómozink vendége Cserna-Szabó András volt, akivel a Coen testvérek A nagy Lebowski című filmjét néztük meg. A LiteraTV-ben a vetítést követő beszélgetést tekinthetik meg. Legközelebb november 26-án, szerdán találkozunk a Nyitott Műhelyben, ahol Szvoren Edina választását, A hit paradicsoma című filmet láthatják.

Nagyvizit - LiteraTV

Németh Gábor: Valamiért itt a levegő nagyon különös

A Litera nemrég Németh Gábornál járt Csobánkán. A készülő nagyvizit-interjú beharangozójaként nézzék meg videónkat, melyben szerzőnk megmutatja kertjének zugait, benne a Fekete-erdőből idehozatott fenyőket, kutat és trombitavirágot. És mesél, például Déry Nikijének helyszínéről és egy katonatisztről, aki lányának építette a házat. - LiteraTV.

LiteraTV

Fiatal TEST - Beszélgetés Bartók Imrével és Nemes Z. Márióval

A felolvasással egybekötött beszélgetésen Bartók Imrét és Nemes Z. Máriót Szekeres Dóra kérdezte a Litera TestFeszt című irodalmi táborában 2013 nyarán - testről és irodalomról.

LiteraTV

Mikrofonvégen: Bartis, Forgách és Szegő a könyvfesztivál első napján

A XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál első napján Szekeres Dóra kérdezte a LiteraTV-ben a díszvendégről, Michel Houllebecq-ről a pódiumbeszélgetésen a szerzőt faggató Forgách Andrást, a laudáló Bartis Attilát és kiadója, a Magvető szerkesztőjét Szegő Jánost.

További találatok