hirdetés

Keresési eredmény a(z) „szekeres dóra” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Írómozi

Balkán Bajnok – Írómozi Vida Gáborral

Folytatódik a Litera és a Nyitott Műhely közös sorozata, az Írómozi. Első vendége 2017. október 13-án, pénteken este 7-től Vida Gábor, aki Kincses Réka: Balkán Bajnok című filmjét választotta erre az estére. A vetítés utáni beszélgetést Szekeres Dóra vezeti.

A HÉT VERSE

A hét verse – Nemes Nagy Ágnes: (Ne csukd be még vagy ne csukd be már)

Egyszer csak észrevesszük, hogy minden nap van rajtunk zokni, a szandálok, papucsok helyett előkerülnek a pár napig hordhatatlanul kényelmetlennek tűnő zárt cipők. – A hét versét Szekeres Dóra választotta.

2flekken

Szekeres Dóra: A fájdalomról

Egyre csak az járt a fejemben, hogy innen már nincs visszaút, de bárcsak vissza lehetne csinálni, hogy ne fájjon. Miért nincs már vége, mikor fejeződik már be? Mintha egy száguldó autóban ültem volna, amin elromlott a fék. – Szekeres Dóra 2 flekken.

Nagyvizit

Keresztury Tibor: Komolyan kell venni, mert gyönyörű II.

Olyan területet szerettem volna találni formailag is, esztétikailag is, ami az enyém, ami karakteres, felismerhető és belakható. Most nem a minőségükről beszélek, de azt hiszem, lett ilyen saját hely. – Az idén 15 éves Litera Keresztury Tiborral készült, ünnepi nagyvizit-interjújának második részét olvashatják.

Nagyvizit

Keresztury Tibor: Komolyan kell venni, mert gyönyörű I.

Ez a kettősség meghatározta az egész életemet: a patológián történő eszmélés, az avasi lumpenvilág és a rendkívül igényes kulturális mikroklíma, az engem egyszerre érő nagyon durva és finom, védő, óvó hatások... – Az idén 15 éves Litera Keresztury Tiborral készült, ünnepi nagyvizit-interjújának első részét olvashatják.

ÚTINAPLÓ

Eurókrém plazmával és a vak cipőpucoló története

Május végén Tolnai Ottónál jártunk, Palicson. Elkísértük a Magyarkanizsa melletti tanyára és Szabadkára is. Beszélgettünk, követtük kamerával. A két napról útinaplóban számolunk be. A második napról Szekeres Dóra írt.

A HÉT VERSE

A hét verse – Pilinszky János: Kánikula

Enyhülésre esély továbbra sincs, a napkorong ugyanolyan erővel „gyilkol és gyujtogat”, mintha dél lenne, hiába múlt el már délután négy is. Kánikula. – A hét versét Szekeres Dóra választotta.

INTERJÚ

Vida Gábor: Megírtam, elmeséltem, elvicceltem, elsírtam, amit lehetett

Máig élnek azok a minták, amelyek szerint, ha valaki nem olyan, mint amilyennek mi akarjuk, akkor inkább ne is legyen. Inkább sirassam holtan, mint élve, mondják. Én ebben a könyvben mindenkit megírtam és magamhoz öleltem. – Vida Gáborral Szekeres Dóra beszélgetett.

2Flekken

Szekeres Dóra: A feszültségről

Fáradt vagyok és feszült. Délutánra úgy érzem, hogy nem maradtak gondolataim. Sírva kapaszkodik belém, maga sem érti, hogy miért ilyen. Én értem, és el is fogadom. Ez egy ilyen kor, most tanulja a határait, most kezdi kiismerni az akaratát, de ettől még legszívesebben menekülnék a helyzetből. – Szekeres Dóra 2flekken.

INTERJÚ

Havasréti József: Kisajátítom az engem érdeklő dolgokat

A hidegháborús korszak paranoiája egyrészt világértelmezési metaforaként működött, másrészt behatolt a művészek munkáiba – ahogy behatolt az emberek mindennapjaiba is, leginkább ennek hangulatát akartam megragadni – mondja Havasréti József, akivel új, Nem csak egy kaland című regényéről beszélgettünk.

További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

NETNAPLÓ

A jövő mint probléma

2016. május 10. - Litera

Ez az ideális jövőkép lebeg előttem nemcsak a következő nap vagy hét, hanem az elkövetkezendő hónapok mintegy összes napjának fél kettőtől ötig bezáruló intervallumában. Nem túl változatos, mondhatják. Hát, nem. – Ezen a héten a Litera írja a naplót, Szekeres Dóra bejegyzését olvashatják.

Arról, hogy mi az érdekes

2014. július 16. - Litera

Hogy is íratnék erről, mikor az egész annyira mindenen túlmutató, hatalmas valami, hogy szavakkal befoghatatlan, és közben annyira természetes, hogy minden róla lepötyögött szó nevetségesnek tűnik. - A Litera mai netnaplóját Szekeres Dóra jegyzi.

Mi az üzenet?

2013. augusztus 23. - Litera

Mint kiderült, a szerencsésebb típusba tartozom, mert bár később jelennek meg az allergiás tünetek, legalább nem olyan vagyok, mint aki a csípés után azonnal befullad és ott hal meg. Még szerencse. - A Litera pénteki netnaplóját Szekeres Dóra írja.

Nekem a Balaton...

2012. július 09. - Litera

Délidőben pár falatot enni. Gyalogolni tíz percet a vízben, mire derékig ér, úszni legalább negyven percet, elveszteni a látóhatárból a parti Ria büfét, legalábbis azt, ami maradt belőle, mióta évekkel ezelőtt bezárták. - A héten a Litera szerkesztőinek nyári Netnaplóját olvashatják, az elsőt Szekeres Dóra jegyzi.

Pár-beszéd 2.

2011. augusztus 14. - Könyvesblog
A Könyvesblog naplójának utolsó két darabját a szerkesztők, Szekeres Dóra és Valuska László rendhagyó formában képzelte el. Az elsőben Valuska László faggatta Szekeres Dórát. Most Szekeres Dóra tesz fel négy kérdést minden előzmény nélkül Valuska Lászlónak.

Netnapló

Pár-beszéd 1.

Könyvesblog - 2011. augusztus 13.
A KönyvesBlog naplójának utolsó két darabját a szerkesztők, Szekeres Dóra és Valuska László rendhagyó formában képzelte el. Egymást kérdezik ugyanis, és a kérdések nyomán kerekedik ki két naplóforma vallomás. Az elsőben Valuska László faggatta Szekeres Dórát.

Netnapló

Wendy néne újabb kalandjai

2011. július 17. - Litera
Hol is kezdjem, kedves drága kisonokáim, húszas éveim végének egy átlagosnak induló, majd meglepő eseményekkel teli hétvégéjének felidézését? - A Litera műhelynaplójának utolsó darabját Szekeres Dóra jegyzi.

Ahol Trendy és Wendy, oda kell menni

2010. augusztus 8. - Szekeres Dóra
Alább következik tehát a szombat este hű leírása Trendy és Wendy szemével.

Make you feel right there in Georgia

2010. augusztus 7. - Szekeres Dóra
Azóta is szerencsésnek tartom magam, hogy a nagy Dél közepébe vetett a sors, az átlag amerikai ugyanis nem nagyvárosban, hanem olyan kis porfészkekben él, mint ahova én kerültem.

Pécsi szál

2010. auguszus 6. - Szekeres Dóra
Ajánlom mindenkinek: ha tehetik, szakítsák félbe a hetüket, menjenek el szerda kora délután, és térjenek vissza csütörtökön, garantáltan jobb színben látják az életet. - Ezen a héten Szekeres Dóra írja a netnaplót.
További találatok

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

LiteraTV

Balkán bajnok – extra vendég: Kincses Előd

Legutóbbi Írómozinkon Kincses Réka Balkán bajnok című filmjét vetítettük. Vendégünk volt Vida Gábor mellett a film főhőse, Kincses Előd is, aki az est végén bekapcsolódott a beszélgetésbe. A következő mozi november 29-én, szerdán lesz este 7-től a Nyitott Műhelyben. Vendég Láng Zsolt az Aferim! című filmmel.

LiteraTV

Az Írómoziban: Vida Gábor

Írómozink új évadának első, őszi estjén az Egy dadogás története című regény szerzője, Vida Gábor volt a vendégünk. Kincses Réka Balkán bajnok című filmjéről Szekeres Dóra beszélgetett az íróval a Nyitott Műhelyben. – LiteraTV.

LiteraTV

Esterházyt olvas: Szekeres Dóra

Egy éve, 2016. július 14-én halt meg Esterházy Péter. Emlékére ma egész nap szerzők és szerkesztők olvasnak fel a műveiből a Literán. Szekeres Dóra Esterházy Péter Egy nő című könyvéből választott részletet.

LiteraTV

Jostein Gaarder: Merjenek kérdéseket feltenni

A XXIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál idei díszvendége, a norvég Jostein Gaarder csütörtök délelőtt adott a Literának exkluzív interjút. A beszélgetés részletét láthatják. Az írót Szekeres Dóra kérdezte, kép: Valuska Gábor.

LiteraTV

Szilágyi Zsófia a Kegyetlen románcról

Legutóbbi Írómozink vendége Szilágyi Zsófia volt, aki Eldar Rjazanov: Kegyetlen románc című filmjéről Szekeres Dórával beszélgetett a Nyitott Műhelyben. – LiteraTV.

LiteraTV

Az irodalom hazatalál – Cserna-Szabó Andrással

A Világháló-Irodalom Alapítvány és a Litera bemutatja Az irodalom hazatalál program portréfilmjét, melyet Cserna-Szabó Andrással készítettünk szülővárosában, Szentesen. Szerkesztő-riporter: Szekeres Dóra, operatőr: Dévényi Zoltán, Valuska Gábor, rendező-szerkesztő: Nagy Gabriella, producer: Csejdy András.

Írómozi

Cserna-Szabó András A nagy Lebowskiról

Legutóbbi Írómozink vendége Cserna-Szabó András volt, akivel a Coen testvérek A nagy Lebowski című filmjét néztük meg. A LiteraTV-ben a vetítést követő beszélgetést tekinthetik meg. Legközelebb november 26-án, szerdán találkozunk a Nyitott Műhelyben, ahol Szvoren Edina választását, A hit paradicsoma című filmet láthatják.

Nagyvizit - LiteraTV

Németh Gábor: Valamiért itt a levegő nagyon különös

A Litera nemrég Németh Gábornál járt Csobánkán. A készülő nagyvizit-interjú beharangozójaként nézzék meg videónkat, melyben szerzőnk megmutatja kertjének zugait, benne a Fekete-erdőből idehozatott fenyőket, kutat és trombitavirágot. És mesél, például Déry Nikijének helyszínéről és egy katonatisztről, aki lányának építette a házat. - LiteraTV.

LiteraTV

Fiatal TEST - Beszélgetés Bartók Imrével és Nemes Z. Márióval

A felolvasással egybekötött beszélgetésen Bartók Imrét és Nemes Z. Máriót Szekeres Dóra kérdezte a Litera TestFeszt című irodalmi táborában 2013 nyarán - testről és irodalomról.

LiteraTV

Mikrofonvégen: Bartis, Forgách és Szegő a könyvfesztivál első napján

A XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál első napján Szekeres Dóra kérdezte a LiteraTV-ben a díszvendégről, Michel Houllebecq-ről a pódiumbeszélgetésen a szerzőt faggató Forgách Andrást, a laudáló Bartis Attilát és kiadója, a Magvető szerkesztőjét Szegő Jánost.

További találatok