hirdetés

Keresési eredmény a(z) „szilágyi Ákos” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Kánonkórus

Szilágyi Ákos: Benne-e vagy?

Három a kánon. A magyar kánon. Úgyhogy kánonban fogjuk énekelni az állam bárkáját vontató volgai magyar emberek édes-bús dalát, ezt az ősi türk magyarnótát. Egy emberként fogjuk énekelni és én leszek ez az egy ember. – Szilágyi Ákos nótacsokra a Litera Kánonkórus című előszilveszterén hangzott el.

Előszilveszter 2018

KÁNONKÓRUS – A Litera 17. előszilvesztere

2018. december 30-án 17. alkalommal rendezi meg a Litera nagyszabású előszilveszteri partiját a Trafóban. Az irodalmi óévbúcsúztatón fellép Erdős Virág, Fekete Vince, Kubiszyn Viktor, Mán-Várhegyi Réka, Nemes Z. Márió, Szilágyi Ákos és egy meglepetésvendég. Közreműködik: Soharóza. Konferanszié: Litkai Gergely. Látvány: Vj Unflyable.

Interjú

Szkárosi Endre: Kiküzdött autonómia

Nem nézünk könnyű idők elébe – már a mostani sem az -, de ebben van annyi szépség, hogy az irodalom újra felértékelődik, a művészetekkel, általában a kultúrával együtt. - Szkárosi Endrével, a Szépírók Társasága frissen megválasztott elnökével beszélgettünk.

Szabadpolc

Ráismerünk és ráébredünk

Most – ...mert a játék most zajlik, velünk zajlik – nevetünk, felszisszenünk, ráismerünk és ráébredünk, hagyjuk munkálkodni az iróniát... – Szmerka Dániel szabadpolcára három verseskönyvet választott: Posztpetőfi Sándor - Szilágyi Ákos Bábuk ura, Kántor Péter Valahol itt és G. István László Nem követtem el című kötetét.

Litera Rádió

Litera Rádió: Szilágyi Ákos / Posztpetőfi Sándor: Bábuk ura

Szilágyi Ákos Posztpetőfi Sándor-darabjaiból már hallhatott a közönség a Litera legutóbbi előszilveszterén. Ezekből a barguzini versekből és magyarnótákból válogat a Bábuk ura című kötet, mely CD-melléklettel jelent meg a Noran Librónál. A szerző előadásában hangfelvételen három darabot hallgathatnak meg most a Litera Rádióban.

Részlet a kötetből

Szilágyi Ákos / Posztpetőfi Sándor: Bábuk ura

Szilágyi Ákos Posztpetőfi Sándor-darabjaiból már hallhatott a közönség a Litera legutóbbi előszilveszterén. Ezekből a barguzini versekből és magyarnótákból közlünk most egy csokrot a könyvhétre megjelenő, Bábuk ura kötetből.

Klímacsúcs

Szilágyi Ákos / Posztpetőfi Sándor: Szibériai Borbély

Ez az emberfajta dacol a klímaváltozással, egyik klímacsúcsot dönti meg a másik után, nem szenved sem melegtől, sem hidegtől, szabad levegő helyett beéri palackossal, és a mindenkor megindulni kész sötét erdők, az égbe törő, jobbra-balra ingadozó, megbízhatatlan fák helyett a biztonságos és hűséges betont választja. – Szilágyi Ákos írása a Litera Klímacsúcs című előszilveszterén hangzott el a Trafóban.

Ott jártunk

Lapzárta

Amikor elkezdődik a beszélgetés, nincs temetési hangulat. Lapszámbemutató-hangulat van, mintha az elmúlt két hónapban mi sem változott volna a folyóiratok életében. - Június 23-án este héttől tartották az Írók Boltjában a 2000 folyóirat búcsúestjét. Ott jártunk.

Kritika

Magánemlékmű

A Ká és Bá tehát nem csupán emlékműkötet, bár számtalan szállal kötődik El Kazovszkijhoz és életművéhez, így minduntalan vissza is köthetjük hozzá a verseket magánmitológiája ismeretében. − Urbán Anikó kritikája Szilágyi Ákos Ká és Bá. El Kazovszkij emlékműve című kötetéről.

Ott jártunk

EL

November 12-én a Ká és Bá című Szilágyi Ákos-verseskötet bemutatójának a [12] lüktetés terme ad helyet a Magyar Nemzeti Galériában. Mintha minden mindennel összejátszana. A szerző is erről beszél, hogy nem kell megbolondulni ahhoz, hogy egy bizonyos szemüvegen át hallatlan összefüggésekre bukkanjunk. − Gondos Mária Magdolna beszámolója.

További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Művészbarátságok: El Kazovszkij


Kezdő dátum: 2016-02-02 18:00:00
Művészbarátságok sorozatának következő estjén E. Csorba Csilla fotótörténész, Rádai Eszter újságíró, Földényi F. László esztéta és Szilágyi Ákos költő beszélgetnek El Kazovszkijról.

Beszélgetés Szilágyi Ákos költővel


Kezdő dátum: 2016-01-20 17:00:00
Bán Magda sorozatának következő vendége Szilágyi Ákos költő, akivel El Kazovszkij kiállításról és Kazovszkijről írt könyvéről beszélgetnek a KSH Könyvtárban.

A Halott Krisztus ikonja

Városi Ifjúsági Klub (Budaörs, Károly király út 3.)
Kezdő dátum: 2007-11-23 19:30:00

Szépírók Társasága Őszi Fesztiválja

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V., Károlyi M. u. 16.)
Kezdő dátum: 2007-10-28 11:00:00

JAK Piknik

Gödör Klub (Budapest, V., Erzsébet tér)
Kezdő dátum: 2007-06-02 18:00:00

TISZTA SZÍVRE SÁRKÁNYFŰ

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V., Károlyi M. u. 16.)
Kezdő dátum: 2007-05-07 17:00:00

BESZÉLŐ-EST

Nyitott Műhely (Bp. XII., Ráth Gy. u. 4.)
Kezdő dátum: 2007-02-21 19:00:00

Magyar Író Akadémia

Művészetek Palotája, Bohém Étterem (Bp. IX., Komor Marcell stny. 1.)
Kezdő dátum: 2007-02-17 10:00:00

Budapest Slam 2. - Szolidaritás

Műcsarnok (Bp. XIV., Hősök tere)
Kezdő dátum: 2007-02-09 19:00:00

ÚJLIPÓTVÁROSI ESTÉK

Újlipótvárosi Klub-Galéria (Bp. XIII., Tátra u. 20/b.)
Kezdő dátum: 2007-02-02 18:00:00
További találatok

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

LiteraTV

Szilágyi Ákos / Posztpetőfi Sándor: Szibériai Borbély – LiteraTV

Ez az emberfajta dacol a klímaváltozással, egyik klímacsúcsot dönti meg a másik után, nem szenved sem melegtől, sem hidegtől, szabad levegő helyett beéri palackossal... – Szilágyi Ákos írása a Litera Klímacsúcs című előszilveszterén hangzott el a Trafóban.

Országos Elme

Szilágyi Ákos: Turul-nóta

December 30-án rendezte meg a Litera 10. születésnapját és 11. előszilveszterét Országos Elme címmel a Trafóban. Szilágyi Ákos Turul-nótáját énekli az Országos Elmegyógy turulosztályának egyesített férfikara. - LiteraTV.

KOVÁCS ZOLTÁN 60

Szilágyi Ákos: Alkalmi vers - videó

Kovács Zoltán, az Élet és Irodalom főszerkesztője ma hatvanéves. Ez alkalomból Szilágyi Ákos köszönti őt a Literán egy Alkalmi verssel

Szilágyi Ákos a Libri Szalonban 1.

A Libri Szalon vendége Szilágyi Ákos volt, akivel Szegő János beszélgetett. Első rész.

Szilágyi Ákos a Libri Szalonban 2.

A Libri Szalon vendége Szilágyi Ákos volt, akivel Szegő János beszélgetett. Második rész.


Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

A 2000 elengedése

2000 folyóirat - 2016. június 20.

Elengedni valamit annyi, mint a búcsúzásban érzelmileg leválasztani magunkat róla. A búcsú – az elengedés ritualizálása. Visszavonni a tárgyból libidónkat vagy egónkat, befejezni a „tárgy-megszállást”... – Elfolyóirat című sorozatunkban ezen a héten a 2000 folyóirat naplóját olvashatják. Az első bejegyzést Szilágyi Ákos írta.

A Nyolcadik Nap

Szilágyi Ákos 2010. április 4.
Nekem például már harminchat évem elszelelt az egyetemen és még sohasem volt „kimenő évem”, ezért is határoztam úgy, hogy végleg kimegyek az oktatásból. - Szilágyi Ákos netnaplója

Húsvét egyenes adásban

Szilágyi Ákos 2010. április 3.
Ma már vasárnap van (oroszul Feltámadásnap – Voszkreszenyije), és itt, a Krisztinavárosban is újra meg újra megszólalnak az ünnepi harangok. Talán az ő szavuknak hihetünk még.

Van ilyen párt!

Szilágyi Ákos 2010. április 2.
Mire hozzászólásom végére érek, olyan tüzes szónoklat kerekedik belőle, hogy magam is meglepődöm, hát még a közönség! - Szilágy Ákos naplója a Literának

Válogatott húsvéti súrolásaim

Szilágyi Ákos 2010. április 1.
Irtózom minden olyan szolgáltatástól, amelyben akárcsak csíraszerűen benne rejlik az úr-szolga viszony. Akkor már inkább a magam szolgája leszek, saját kezembe veszem a százláb súrolókefét. - Szilágyi Ákos naplója

Gondolatok a könyvtárban

Szilágyi Ákos 2010. március 31.
Elég rég nem olvastam föl verseket (igen, igen, bevallom, nemcsak fölolvastam, énekeltem is), most valahogy különösen jól esett. - Szilágyi Ákos netnaplója

Én-márkák

Szilágyi Ákos 2010. március 30.
Az Én nem létfilozófiai fecsegések tárgya többé, hanem komoly piaci téma. Én-je mindenkinek lehet, Én-márkája viszont csak annak, aki azt megcsinálja vagy megcsináltatja a szakemberekkel. - Szilágyi Ákos naplója

A privát ember rémuralma

Szilágyi Ákos 2010. március 29.
Azonnal bekapcsolom a televíziót, de az egyetlen nálam fogható orosz csatorna, az RTR reggeli magazinműsora – az orosz Mokka – csupa tréfa, móka, kacagás: egyetlen szót sem ejt a robbantásokról. - Szilágyi Ákos naplója a Literának

A privát ember rémuralma

Szilágyi Ákos 2010. március 29.
Azonnal bekapcsolom a televíziót, de az egyetlen nálam fogható orosz csatorna, az RTR reggeli magazinműsora – az orosz Mokka – csupa tréfa, móka, kacagás: egyetlen szót sem ejt a robbantásokról. - Szilágyi Ákos naplója a Literának

Mintha angyalok hordoznának

2008. július 21. - Becsey Zsuzsa
A Rózsaszín nyúl. Hogy most akkor így mi lesz vele. Ki fogja őt tenyerébe venni, kényeztetni. Mint én annak idején a magocskákat. És ugye azok is hogy elvesztek. Hogyan fog most akkor napvilágot látni. Aztán úgy van mégis mindig, hogy bízom. Minden összeszedett bátorsággal azon, hogy sikerülni fog. Hogy meg fogja találni nyulacska is a maga foltját. Hiszen a sors kiderült, éppenséggel nagyonis kiderült, hogy tenyerén hordoz. És igen, a magocskák, szép idők. Mintha álom. De ki ez az óriás, ki lesz ez az óriás? Aki engem a tenyerén.
További találatok