hirdetés

Keresési eredmény a(z) „szilágyi domokos” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

A hét verse

A hét verse – Szilágyi Domokos: Öregek könyve

Mi örömöt tartogat még az élet? / (Tartogat-e valamit egyáltalán?) / A mások örömét, / örömeinkből fakadottak örömeit / (az öröm megmaradásának elve, / ha mi már meg nem maradhatunk). – A hét versét Nagy Gabriella választotta.

Kilátó

Szilágyi Domokos levelei Hervay Gizellához

Kimondhatatlanul és rettenetesen fáradt vagyok, idülten és krónikusan, nem tudok leírni egy ép mondatot. Eladtam a töltőtollamat, mint végső szalmaszálat. Változatlanul és még mindig túl romantikus az életem, valamint méhkas, vagyok olyan. Kezd már idegimre menni. Mi a teendő? – Szilágyi Domokos levelei az őszi Parnasszusban jelentek meg.

Ott jártunk

Meddig tart egy szó?

Október elsején, a Petőfi Irodalmi Múzeumban szervezett Szilágyi Domokos-konferencia a Határincidens szót kapta címül. Egyazon költőhöz kapcsolódóan tizennégy szerteágazó előadás hangzott el. − Gondos Mária Magdolna beszámolója.

A HÉT VERSE

A hét verse - Verscsokor az új kenyér ünnepére

Szökkent a szár szép magasra, / jött a kombájn, learatta, / learatta, kicsépelte, / a gőzmalom megőrölte, / teherkocsi hazahozta, / anya pedig megsütötte // Mosolyog a nyári dél, / az asztalon friss, fehér / új kenyér. - A hét verse ez alkalommal nem egy, hanem több vers egy témára: az új kenyér ünnepére. Szekeres Dóra válogatása.