hirdetés

Keresési eredmény a(z) „szilasi lászló” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Előszilveszter

Szilasi László: Fajsúly

...van odabent néhány lilára színezett likőrös pohárka, egy üveg megbontott félédes Debrői Hárslevelű, apám kapta egy fontosabb autószerelési műveletért, ha nagyon meleg van, és nem marad meg a testében a víz, szokott belőle inni egy-egy féldecit, titkolja, de észreveszem... – Szilasi László írása a Litera Fake News című előszilveszterén hangzott el. Videó!

Karácsonyi Magasiskola

Szilasi László: Luther kutyái [1. Utólagos értesülések: FS]

A beteg férfi feje az ölében feküdt. Ne csinálj semmit, maradj így, jó ez. Úgy látta, javul a helyzet. A férfi bőre nem kék, nem zöld, az ajka is piros végre, nyitott szájjal veszi a levegőt. – Karácsonyi Magasiskolánkban Szilasi László készülő regényéből olvashatnak részletet.

Előszilveszter

FAKE NEWS – A megtévesztés iskolája

2017. december 30-án 16. alkalommal rendezi meg a Litera nagyszabású előszilveszteri partiját a Trafóban. Az irodalmi óévbúcsúztatón fellép Bán Zsófia, Bencsik Orsolya, Darvasi László, Németh Gábor, Para-Kovács Imre, Potozky László és Szilasi László. Extra produkció: Méhes Csaba pantomim. Konferanszié: Vajdai Vilmos. Látvány: Vj Unflyable.

A katderán

Szilasi László: Poroszos romokon

A nem-érthetőség időbeli szintje viszont folyamatosan emelkedik. Ég a napmelegtől a kopár szík sarja – ez sem jelent semmit, lássuk be: lefordíthatatlan. Vagy csak annyit jelent: nagyon, de nagyon meleg volt akkor. – A katedrán; oktatóként is tevékeny kritikusokat, irodalomtörténészeket, esztétákat, írókat kérdezünk, hogyan látják a magyar oktatást. Szilasi Lászlóval beszélgettünk. 

HÍR

A 2017-es AEGON Irodalmi Díj jelöltjei

Összeállt a legjobban várt magyar irodalmi lista, az Aegon Művészeti Díj shortlistje. A szerzőkről idén is egész estés film készül.

KÖNYVAJÁNLÓ

Szilasi László: Amíg másokkal voltunk (részlet)

Három kisregény, három borostyánkő, amelyből három arc néz ránk eddig kevéssé ismert módon. Babits Szegeden, Jókai a levert forradalom utáni bujdosás idején, Bessenyei György szülőföldjén, Tiszabercelen, a magyar vidék pusztaságában. Mindannyian számkivetettek. – Szilasi László legújabb kötetéből olvashatnak részletet nálunk.

Ott jártunk

Mindig egymás között vagyunk, amikor irodalomról beszélünk

A szegedi kritikai beszélgetéssorozat (KáBé) május 5-i estjén Parti Nagy Lajos – Réz Pál Bokáig pezsgőben című hangos memoárjáról vitatkoztak a Grand Caféban Szilasi László, Bencsik Orsolya, Tóth Tünde és Pál Sándor Attila. Az estet Szilágyi Zsófia nyitotta meg. − Ott jártunk.

Jelenkor 2016. május

Szilasi László írása a Jelenkorban

Móric felköszöntötte azokat, akik ezután fognak meghalni a hazáért. Sándor odalépett hozzá. Ránevetett. Édes öregem, hát magunkra igyunk? Ezt kérdezte. Koccintottak a maradék pezsgővel. Vagy a pohár vízzel, mert Sándor csak azt ivott. - A Jelenkor folyóirat legfrissebb számát Szilasi László írásával ajánljuk.

Ott jártunk

Méretes pátosz, kényszeres nagyotmondás

Az SZTE BTK Magyar Irodalmi Tanszéke az ÉS-kvartettek mintájára indított KáBé címmel kritikai beszélgetéssorozatot. E sorozat keretén belül elsőként Bartis Attila A vége című regényéről beszélgetett március 24-én este a Grand Caféban a tanszék két oktatója, Szilágyi Zsófia és Szabó Gábor, valamint Garaczi Zoltán és Pál Sándor Attila PhD-hallgatók. – Ott jártunk.

OTT JÁRTUNK

Harmadik híd, és ami alatta van

Ez nem annyi, hogy felveszed otthon a melegítőnacit, aztán kimész és segítesz... – A MÜPA Literárium-sorozatának legutóbbi vendége Szilasi László volt, akit Veiszer Alinda kérdezett. Ott jártunk.

További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Horváth Péter Ösztöndíj 2015 díjátadó ünnepség


Kezdő dátum: 2015-11-12 19:00:00
November 12-én adják át a 2015-ös a Horváth Péter ösztöndíjat. A jelöltek Áfra János, Papp-Zakor Ilka és Závada Péter. Közreműködik: Víg Mihály.

Térey János: A Legkisebb Jégkorszak című könyvének bemutatója


Kezdő dátum: 2015-09-25 19:00:00
Térey János: A Legkisebb Jégkorszak című könyvének bemutatója. A szerzővel és Szilasi László íróval Nagy Boglárka, a kötet szerkesztője beszélget.

Primőr: Grecsó Krisztián Tánciskolája

Grand Café (Szeged)
Kezdő dátum: 2008-09-17 19:00:00

Nyitottan Mándyról - Litera Előhívás-est

Nyitott Műhely (Bp. XII. ker., Ráth György u 4.)
Kezdő dátum: 2008-05-21 18:00:00

Előhívás 2.: 1969 - Konrád György: A látogató

Nyitott Műhely (Bp, XII., Ráth György u. 4.)
Kezdő dátum: 2008-04-16 18:00:00

Légyott

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V., Károlyi M. u. 16.)
Kezdő dátum: 2007-01-15 18:00:00

Irodalmi Párok I.: Németh Gábor és Szilasi László

Nyitott Műhely (Bp. XII., Ráth György u. 4.)
Kezdő dátum: 2006-11-18 19:00:00

Újraolvasott negyedszázad

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V., Károlyi M. u. 16.)
Kezdő dátum: 2006-09-14 10:00:00

PÍ - Pofonok és Ízlések


Kezdő dátum: 2005-03-18 18:00:00
Bp, XIV., Hősök tere

PÍ – Pofonok és Ízlések


Kezdő dátum: 2005-02-18 18:00:00
Bp, XIV., Hősök tere
További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

A szó a szájban senki

JAK műfordító tábor - 2015. június 23.

Péterfy Gergely például humorral és némi ezotériával keveri a klasszika filológiához és Lukianoszhoz fűződő érzéseiről szóló gondolatmenetet, mely szerint eddig bármi, amit megírt, meg is történt, ezért óvatosan fogna bele (újra) politikai töltetű világ fölépítésébe. - A héten a JAK műfordító tábor résztvevői írják a naplót a Literán. L. Varga Péter bejegyzését olvashatják.

Ökumené

2008. április 20. - Tokai András
Sok példaképemet és mesteremet említettem már e hét naplóbeírásai során, Vas István említése valahogy elmaradt, pedig hát Takács Imre mellett mindenképp fő biztató mesterem volt, első, talán 1978-as találkozásunktól haláláig. Ha ezt a fordítási nyűgöt végre levetem magamról, a nyáron folytatom levelezésem digitalizálását, aminek legértékesebb része a Vas Istvántól őrzött 20-25 levél és levelezőlap...

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

LITERA TV

Most szólunk - Németh Gábor Szilasi László regényéről

Most szólunk című videórovatunkban ezen a héten Németh Gábor ajánlja Szilasi László A harmadik híd című, frissen megjelent regényét.