hirdetés

Keresési eredmény a(z) „sziveri-díj” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Laudáció

Orcsik Roland: Megmutatni a tengernek

A kötet úgy indul, akár egy mese; a szerb nő, Jelena így kezdi a monológját: „A gáznak eleinte jó szaga volt." Tűpontos mondatnyitány. Semmi fölösleg, semmi mellébeszélés. – Terék Anna Sziveri-díjához Orcsik Roland írt laudációt.

Sziveri-díj

Terék Anna Sziveri-díjas

Április 16-án Veszprémben 27. alkalommal adták át a fiatalon elhunyt vajdasági költő, szerkesztő emlékére alapított Sziveri János-díjat. A 2018. évi díjazott Terék Anna, akinek legutóbbi verseskötete Halott nők címmel tavaly jelent meg a Forum és a Kalligram Kiadók közös gondozásában.

Sziveri-díj 2017.

Sopotnik Zoltán az idei Sziveri-díjas

Április 10-én, hétfőn 26. alkalommal adták át a fiatalon elhunyt vajdasági költő, szerkesztő emlékére alapított Sziveri János-díjat. A 2017. évi díjazott Sopotnik Zoltán, akinek legutóbbi verseskötete Moszkvics címmel tavaly jelent meg a Kalligram Kiadónál.

Ott jártunk

Sziveri-napok

Előadásában a mai folyóirat-kultúrára reflektált Mészáros Sándor, amely szerinte nem találta ki saját intézményességének hátterét; egyre kevésbé állnak rendelkezésre támogatások, így inkább más utakat keresve, a piac nyújtotta lehetőségeket kellene kiaknázni. – 2016. április 1-2. között rendezték meg az idei Sziveri-napokat Veszprémben. Ott jártunk.

Laudáció

10 bekezdés Áfra Jánosról

Barátaim, gondoltátok-e valaha is, hogy olyannak juttatjuk egyszer a Sziveri János-díjat, aki a költészeten túl a filozófiát is műveli, s azzal egy időben a képzőművészetet is? - Az idén Áfra János kapta a Sziveri-díjat. Géczi János laudációját olvashatják.

Díj

Áfra János az idei Sziveri-díjas

Április elsején, pénteken 25. alkalommal adták át a fiatalon elhunyt vajdasági költő, szerkesztő emlékére alapított Sziveri János-díjat. A 2016. évi díjazott Áfra János, költő, akinek Glaukóma című első kötete után tavaly Két akarat címmel adta ki új verseit a Kalligram Kiadó.

Konferencia

Folyóirat-konferenciát tart a Sziveri János Intézet

A Sziveri János Intézet 2016. április 1-jén és 2-án, Sziveri-napok néven folyóirat-konferenciát tart Veszprémben. A konferencia mellett lapbemutatók, kerekasztal-beszélgetés és a Sziveri János-díj átadása is szerepel a programban. 

Laudáció

Soha ne záruljon be a nyelv

"Költői opusa híven tükrözik azt a kísérletező költői szellemiséget, amelyet egykoron a most átnyújtásra kerülő díj, névadója, Sziveri János képvisel és képviselt a magyar költészetben." – Idén Nemes Z. Máriónak ítélték a Sziveri-díjat. Fenyvesi Ottó laudációját olvashatják.

Díj

Nemes Z. Márió az idei Sziveri-díjas

A 2015. évi Sziveri-díjat március 23-án 18 órakor adták át Veszprémben. Az idei díjazott Nemes Z. Márió, akinek tavaly jelent meg a harmadik verseskötete A hercegprímás elsírja magát címen. 

Laudáció

Meztelen honleány – a babérbokor mögött

Orsolya könnyedén elővarázsolja a maga kalapjából a zongorát, a birsalmát, a ribiszkét. Ama honleányt, a sörivó fiatal nőt, meg a novinarkát is. Mutat kutyatejet és disznófarkat a konyhaablakon át. Halmokat, vaktérképeket és vaktöltényeket. - 2014 Sziveri-díjasa Bencsik Orsolya. Balázs Attila laudációját olvashatják.

További találatok