hirdetés

Keresési eredmény a(z) „szorokin” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Könyvajánló

Vlagyimir Szorokin: Tellúria

Beutaztam Rjazanyt lóvagonban, vérrel és spermával váltottam ki magam a tartariai gengszterek fogságából, dolgoztam rakodómunkásként Baskíriában, éltem tolvajként Urálban, megvetett koldusként Barabinban, eltöltöttem három hónapot egy tellúriai vizsgálótáborban, ahol négyszer megerőszakoltak. - Vlagyimir Szorokin új regényéből olvashatnak egy részletet.

A Gondolat kiadó ajánlata

Vlagyimir Szorokin: Cukor-Kreml

2028-ban járunk ismét, Az opricsnyik egy napja világában, amelyről ezúttal körképet kapunk. Szorokin bámulatos fantáziával és nyelvi leleménnyel festi elénk ennek a riasztó, a középkori cárizmus, a kommunizmus és a fasizmus egynémely borzalmait már újraegyesítő, de egyelőre még viszonylag szelíd – édeskés és giccses – diktatúrának egy-egy szeletét.

Vlagyimir Szorokin: Az opricsnyik egy napja

Vlagyimir Szorokin, a mai orosz irodalom nemzetközi sztárja nagy kísérletezője és igazi botrányhőse. Hátborzongató víziót vetít elénk legújabb, szélsebesen világsikert aratott regénye, Az opricsnyik egy napja. Az idő 2028. Győzőtt a „nemzeti eszme”. Oroszországba visszatért a züllött Nyugattól fallal és terrorral elzárkózó „Szent Oroszország” szelleme.

Gintli Tibor–Schein Gábor: Az irodalom rövid története

Gintli Tibor–Schein Gábor
Az irodalom rövid története
A realizmustól máig
Jelenkor Kiadó, 2007.
640 oldal, 4.500 Ft
ISBN 9789636764388

Vlagyimir Szorokin: Bro útja

Vlagyimir Szorokin
Bro útja
Gondolat Kiadó, 2007.
Gondolat Világirodalmi Sorozat
Fordította Holka László
165×185 mm, keménytáblás
210 oldal, 2.480 Ft
ISBN 978 963 693 071 4

Új életek

Ingo Schulzéval 2008. április 26-án, szombaton délelőtt 11 órakor, az Európa Matiné vendégeként találkozhat a közönség a Budapesti Könyvfesztiválon. A boldogság 33 pillanata és a Szimpla sztorik után a harmadik magyar nyelvű Schulze-kötet, az Új életek című regény a Könyvfesztiválra jelent meg.

orosz díszvendégség, Könyvfesztivál 2005

A konceptualizmus kései mestere (Viktor Pelevin prózájáról)

Napjaink orosz prózájának egyik legsikeresebb szerzője. A nyolcvanas évek végén kezdett el publikálni, irodalmi hírnévre pedig a kilencvenes évek elejétől megjelent kisregényeivel és regényeivel, valamint A kék lámpa (Szinyij fonar’) című, 1993-ban kis Booker-díjjal jutalmazott elbeszéléskötetével tett szert. 

Könyvfesztivál 2005

Goretity József: A kortárs orosz irodalom

A kortárs orosz irodalomról a magyar olvasóközönség – az utóbbi időben örvendetesen megnövekedett számú publikációk ellenére – viszonylag keveset tud. Ennek számos oka van, közülük azonban valószínűleg a legnagyobb még mindig az előítélet.

Patyomkin-falu

Mint az utópiák és a sci-fik esetében legtöbbször elkerülhetetlenül, Szorokin könyvében sincs egyetlen konkrétum sem; miközben hemzsegnek benne a konkrétumok, a részletek, a leírások. Csupán reflektálatlan látszólagosságról van szó, egy testetlen szöveg homlokzatáról, stukkókkal és cirádákkal körülvett, prózailag nem értelmezett, üres helyről. 

„De hol voltak ezek a könyvek eddig?”

Boris Jánossal, a Gondolat kiadó tudományos igazgatójával a Gondolat kiadó két sorozatáról (a korábban elindított, most szerkesztőt váltott Gondolat Világirodalmi Könyvek Sorozatról és az 'Akcentusok' holland-flamand sorozatról), valamint a kiadónak a közeljövőre vonbatkozó terveiről beszélgetett Jánossy Lajos.
További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

One Fado for Prado(?)

2008. július 4. – Boris János
…földig érő molinó jajong szívet tépően, miszerint „Népek Krisztusa, Magyarország!”, amiről persze menten eszembe jut, hány nemzet érezheti magát legalább annyira áldozatnak, mint mi, magyarok, a mi Mária Terézia óta tartó sérelmi politikánkkal, túláradó érzelmeinkkel? Legszívesebb toporzékolnánk: „Európa az adósuk! Adja már meg! Stexet nekünk!” (De mit szóljanak a lengyelek? Az írek? A bosnyákok? A portugálok? Akik majd’ olyan jól sírvavigadnak, mint mi magunk? És mily szép a fado! De ne beszéljünk mellé. Mint égen a csillag, annyi a nemzeti sérelem.)

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Szorokin: A jég

Trafó (Bp. IX., Liliom u. 41.)
Kezdő dátum: 2006-10-22 20:00:00

Szorokin: A jég

Trafó (Bp. IX., Liliom u. 41.)
Kezdő dátum: 2006-10-21 20:00:00

A jég

Trafó (Bp. IX., Liliom u. 41.)
Kezdő dátum: 2006-10-20 20:00:00

Keresési találatok a(z) Haddszóljon kategóriában

Tonguzi lidérc:a jelen

Százszor láttam már ezeket az álmokat mik valóra váltak közhelyek ugatnak.. Tudom. De az az érés ami akkor hatamába kerítetett minden Csekista kínzásánál kegyetlenebb. Az a pillanat ami...