hirdetés

Keresési eredmény a(z) „tandori dezső” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Tandori 80

Litera Rádió: Vastag Margó – Németh Gábor beszélgetése Tandori Dezsővel

Dj Ottlik – A Magyar Rádió Vastag Margó című sorozatában Németh Gábor Tandori Dezsővel beszélgetett, 1995-ben. – Litera Rádió.

Tandori 80

Tandori 80 – Képüzenetek Tandori Dezsőnek

FeLugossy László, Várnagy Tibor és Sugár János kép- és videóüzenetben köszönti a 80 éves Tandori Dezsőt.

Tandori 80

Tandori 80 – Hangüzenetek Tandori Dezsőnek

Garaczi László, Kornis Mihály és Várady Szabolcs hangüzenetben köszönti a 80 éves Tandori Dezsőt.

Tandori 80

Tandori Dezső: Körlevél négyszögesítése II.

A ma 80 éves Tandorit Dezsőt Ferencz Győző, Györe Balázs,  Kántor Péter, Németh Gábor, Tóth Krisztina, Várady Szabolcs és a Litera „kérdezte". Küldeményünkre Tandori Dezső egy vastag borítékban versekkel, rajzokkal, versrajzokkal és képversekkel reagált. Tekintsék meg a „válaszokat".

Tandori 80

Tandori Dezső: Körlevél négyszögesítése I.

„Soha nincs kétszer?" „Egyszer sincs kétszer?" / mit támaszkodsz e falnál, mögötte miféle végtelenbe? – A ma 80 éves Tandorit Dezsőt Ferencz Győző, Györe Balázs,  Kántor Péter, Németh Gábor, Tóth Krisztina, Várady Szabolcs és a Litera „kérdezte".

Tandori 80

Tandori Dezsőt ünnepelik a szépírók

Tandori 80 – 23 koan a költészet becsületéről címmel 2018. december 8-án, szombaton, ma nagyszabású eseményen köszönti a Szépírók Társasága és a Litera a 80 éves Tandori Dezsőt a Szimpla kávézóban.

A hónap szerzője

A hónap szerzője: Tandori Dezső

A Litera minden hónapban „megválasztja” a hónap szerzőjét. Havonta egy író, költő áll a figyelem a fókuszában, aki több műfajban is megmutatja magát. A december rendhagyó hónap lesz, semmi sem lesz benne a hagyományos módon. – 2018 decemberében a 80 éves Tandori Dezső a hónap szerzője a Literán.

Hír

Kortárs-díjat kapott Tandori Dezső

Tandori Dezsőt a Kortárs folyóirat saját díjával jutalmazta 2017-ben. A díjat a lap szerkesztősége ítélte többek között Tandorinak. Az elismerést olyan szerző kaphatja meg, aki az adott évben publikált a lapban, és művészi teljesítménye alapján érdemes a díjra.

A hét verse

A hét verse – Tandori Dezső: Mesélj rólam, ha tudsz - Bevezető vers

A kiló eperrel pofonvert, kék konyhafal vad kép, festmény a költeményben; vad, vagy talán vadóc, színe van, illata van. A könyven látni a lényeket, a "bevezető remények" igazolódnak. Verebek, medvék. Tandori angyali delíriumai és deriváltjai. Valóságosai. Szpéró, Samu. Dömi. - A hét versét Jánossy Lajos választotta.

Tandori 78

Dukay Nagy Ádám: A föld görbülete

... s nincs nap, hogy ne jutnál a szívembe, Ma-dárzsoké; s látod, nem koptak még el a mondások, épp csak elmondanak a kopások. - Tandori Dezső ma hetvennyolc éves. Dukay Nagy Ádám versével köszöntjük.

További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Tandorit olvasva

2006. 05. 10. – Kabdebó Lóránt

Természetes, szerves következménye a magyar költészet folyamatának, ugyanakkor olyan megújító és jellegzetesen egyszeri, amely új utat nyithat ennek a költészetnek további alakulásában. Sok poétikai kaland után mintha megerősödve, kiegyensúlyozottan, versszerűen szervezné szöveggé mindazt, amit évtizedeken át a próza épített fel irodalmunkban.

Hol hold, hol nem hold

2006. 04. 19. – Egressy Zoltán
Joggal merül fel a kérdés, mit csinál egy irodalmi vezető. Nos hát, ha már belekerültem a győztes igazgatói pályázatba, igyekszem beleugatni abba, amit fontosnak tartok. Például ilyen a műsorterv, meg hogy kik rendezzenek. Ezzel kapcsolatban a leglényegesebbnek azt tartom, hogy olyanok, akik akarnak még valamit, ha nem is az élettől, de a színháztól.

Hej, hely

2004. 07. 19. - Jász Attila
Mert folyton könyveket lapozgat, pakol, sétálgat velük, de nem lehet pontosan tudni, melyiket is olvassa. Saramago Ricardo Reis/Pessoa-regényét, Tandori Dezső ismét új irányokat felmutató könyvheti kötetét, Takáts (Taki) Jóska remek beszélgetős könyvét, Schiff András zenéről szóló cédé-mellékletes dekoratív könyvét, Győrffy Ákos prózaversciklusos JAK-füzetét, Bertók Laci "haiku"-kötetét, hogy csak a halmok tetejét említsem.

Keresési találatok a(z) Haddszóljon kategóriában

http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=100386

Amikor az irodalmi lapok pénzügyi gondjairól írtunk, többen felvetették, hogy ha ennyire kis olvasótáborra számíthatnak ezek a szerkesztőségek, miért nem választják a költséges papír alapú újság...

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

LiteraTV

Íróképek - Háy János Tandori Dezső képeiről

2013. december 10-én nyolc kortárs szerző "nyitotta meg" ez alkalomra írt történetével egymás képét és egyúttal magát az Íróképek című kiállítást a Nyitott Műhelyben, a Műhely és a Litera szervezésében. Háy János Tandori Dezső képeiről beszélt.

LITERA TV

Kornis Mihály kortárs költőket mond - Tandori Dezső

Kornis Mihály kortárs költőket mond. Ezzel a címmel indult sorozat a Nyitott Műhelyben. Kornis először Petri György életművéből állított össze versportrét; a második alkalommal pedig Borbély Szilárd verseit sorolta költői nagymonológba, ez után pedig Tandori Dezső versei következtek.

Laudáció Tandori Dezsőről

Tandori Dezső vehette át a budapesti Goethe Intézetben a Goethe-érmet. A díj átadásakor Konrád György tartott laudációt.

Natroid sziporkák

Tandori Dezső a Budapesti Goethe Intézetben vehette át a Goethe-emlékérmet. A díjátadáson Konrád György mondott róla laudációt - a laudáció uitán Tandori Dezső 25 perces beszédét, köszönő szavait hallgathatják meg.


Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Kortárs-költőverseny


Kezdő dátum: 2015-12-08 18:00:00
A 2015. évi költőversenyen Kálnoky László „Ó, süh! Pém! Piha! / Szotykon vatyorgó, páhás veckelem!” (Shakespeare: XIX. Henrik c. műfordítás paródiája) soraival kellett poémát alkotnia a költőknek.

A Parnasszus bemutatója - Tandori Dezsőről

Műcsarnok (Bp, XIV. Hősök tere)
Kezdő dátum: 2008-09-30 18:00:00

Pulzus

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V., Károlyi M. u. 16.)
Kezdő dátum: 2007-11-19 19:00:00

Tandori Dezső: „Potok” című kiállítása

MU Színház Galériája (Bp, XI., Kőrösy József u. 17.)
Kezdő dátum: 2007-05-10 19:00:00

ÖRDÖGLAKAT - Könyvbemutató

Ráday Képesház (Bp. IX., Ráday u. 25.)
Kezdő dátum: 2007-04-20 18:00:00

„Két sapkás ember beszélget”

MU Színház (Bp. XI., Kőrösy J. u. 17.)
Kezdő dátum: 2007-02-11 19:00:00

Üveggolyók – sajtóbemutató

Írók Boltja (Bp., VI. Andrássy út 45.)
Kezdő dátum: 2006-11-30 11:00:00

Spanyolnátha - nyáron

Ifi-Net kávézó (Miskolc, Győri kapu 127.)
Kezdő dátum: 2006-07-04 19:00:00

Pentheszileia

MU Színház Stúdiószínpad (Bp. XI.,  Körösy József u. 17.)
Kezdő dátum: 2006-05-14 21:00:00

Borostyán-estek

Stúdió K Színház (Bp, IX., Mátyás u. 9.)
Kezdő dátum: 2006-02-15 19:30:00
További találatok