hirdetés

Keresési eredmény a(z) „tarján tamás” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Hír

Bemutatják a SZIMA antológiáját

A Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia „Hajt az idő, nem vár” címmel jelentetett meg az akadémia tagjainak írásaiból válogatott antológiát. A kötetet szeptember 7-én 17 órakor mutatják be az Írók Boltjában.

Ott jártunk

Szaftos kontra rágós témák

Gasztroirodalom létezik is, meg nem is, a jelentősége azonban megkérdőjeleződött az este folyamán. – 2015. október 15-én Takács Ferenc, Tarján Tamás és György Péter vallott színt a gasztroirodalomról a Petőfi Irodalmi Múzeumban, a VIII. Budapest Transzfer Fesztivál keretében. Ott jártunk. 

Könyvajánló

Tarján Tamás: Szemmagasságban

Mi minden tükröződik Gergely Ágnes új opusának lapjain? Gyöngédtelenség és gyöngédség. Kárhozat és üdvösség. Ideiglenesség és végérvényesség. Józanság és eksztázis. - Tarján Tamás a Pont Kiadónál könyvhétre megjelent kötetét Gergely Ágnes Jonathan Swift éjszakái című művéről írt kritikájával ajánljuk.

Kritika

Röhög az egész osztály

Reményi József és Tarján Tamás 1981 óta írják a magyar irodalom paródiaciklusait. A mostani kötetükbenn ismét arra tesznek kísérletet, hogy kaleidoszkópját adják a klasszikus és kortárs költők panorámájának. - Jánossy Lajos kritikája a szerzőpáros kötetéről.

Múzeumok Éjszakája 2009

Kazinczy Ferenc levele KAF-hoz

A Múzeumok Éjszakáján a Petőfi Irodalmi Múzeumban Szófacsaró címmel rendeztek paródiaestet. A műsorvezetők, Reményi József Tamás és Tarján Tamás, KAF-hoz címzett Kazinczy-paródiáját olvashatják.

ott jártunk

Öt hét, harminc év, hatvan év

Kettős könyvbemutatót tartott a Palatinus Kiadó az Írók Boltjában május 19-én este: Banga Ferenc, Reményi József Tamás és Tarján Tamás paródiakötetét (Szénszünet), valamint Tarján Tamás színikritika-kötetét (Sólymot a gémtől) ismerhette meg a közönség. Györe Gabriella járt az eseményen.

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

Szénszünet

Reményi József Tamás és Tarján Tamás legújabb közös, a magyar irodalmi élet visszásságait is feldolgozó paródiakötete a Könyvhétre jelent meg Szénszünet címmel. A közösen megírt irodalomtörténeti munkák, a kritikusi évek és a barátság összecsiszolta a hosszú évek óta együtt dolgozó alkotópárost, erről a munkáról mesélnek a literaTV-ben.

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló extra - Cili és Dódi

2012. január 2. - Tarján Tamás
Az év elejére a szerkesztőség válogatásában felelevenítjük 2011 számunkra legkedvesebb netnaplóit. Mára Tarján Tamás 2011. október 5-ei naplóbejegyzését választottuk újraolvasásra.

Amerre nézek

2011. október 9. - Tarján Tamás
Egy komolyabb munkafolyamathoz a növekvő káoszra, az utolsó mondat után kitett írásjelet követően a rendrakás örömére, megkönnyebbülésére: a visszatérő rend távlatára is szükségem van. - Tarján Tamás befejező Netnaplója.

Ki van a képen?

2011. október 8. – Tarján Tamás
Az albumokba, dobozokba zárt relikviák sajnálatos veszteségfolyamata azzal indult (akkor már többé-kevésbé én diszponáltam fölöttük, az én dolgom lett rendezgetésük), hogy – még kamaszként – nyolcvan antikváriumi forintért elkótyavetyéltem Blaha Lujza egy dedikált jelenetképét. - Tarján Tamás netnaplója.

T.T. kapta a Nobelt

2011. október 7. – Tarján Tamás
Harminchét évvel az utolsó svéd díjazott után a svéd döntéshozók a nemzetközi színtéren lényegében makulátlan országukra irányíthatták a figyelmet, nem kellett olyan kiválasztott mellett érvelniük, akinek hazája – vagy a tény, hogy más hazát kényszerült választani – bármilyen módon vitákra, ellenérzésekre adhatna okot. - Tarján Tamás Netnaplója.A

Cili és Dódi

2011. október 5. – Tarján Tamás
Aki tudja, a Für Elise szerint kicsoda Cili: Bogdán Cecilia – a Dánica ulicából –, s kit rejt az elváltoztatott kézírással rótt Dódi, az tudja azt is, amit később csupán szavak nélkül és tekintettel köszönhettem meg a levlap küldőjének. - Tarján Tamás netnaplója.

Töredékek Dyni Urfinak

2011. október 4. – Tarján Tamás
Az iménti bekezdést tehát el sem mondtam, hiszen a 2011. szeptember 30. és október 2. között lebonyolított kilencedik állomás, a Berzsenyi-konferencia bennfentes részleteivel szintén nem hozakodom elő. - Tarján Tamás netnaplója.

H. Zs.

2011. október 3. - Tarján Tamás
Akármilyen lassan sétálok, a fél nyolc helyett most az itt szokatlan hét órai kezdés előtt jócskán megérkezem. Bő ötven év emlékeit hozom magammal, hogy a nyilván a jelenbe adaptált orosz klasszikust százötven esztendő múltlátcsövén át nézhessem. - Ezen a héten Tarján Tamás írja a Netnaplót.

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

„Bámulok csak ennyi kincsen: / mennyi minden, mennyi minden!”


Kezdő dátum: 2016-03-08 17:00:00
Kerekasztal beszélgetés Nemes Nagy Ágnes gyerekirodalmi tevékenységéről Tamás Zszuzsával, Tarján Tamással, Szabó T Annával és Dávid Ádámmal.