hirdetés

Keresési eredmény a(z) „tengelyi lászló” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Részlet a könyvből

Tengelyi László: Őstények és világvázlatok (részlet)

Tengelyi László ezt a kötetet 2012-ben állította össze, ám utolsó nagy könyve munkálatai és 2014-ben bekövetkezett halála miatt már nem keríthetett sort a végső simításokra. Az Atlantisz Kiadó elvégezte a hiányzó munkát. A 2017 novemberében megjelent kötetből olvashatnak részletet.

Hír

Átadták az idei Tengelyi László-díjat

Harmadik alkalommal adták át ma az Atlantisz Könyvkiadó Tengelyi László-díját. A Platón összes művei kommentárokkal könyvsorozat magyar nyelvű kiadása során végzett kiemelkedő fordítói és szakértői munkájáért megosztva három szerző vehette át: Horváth Judit, Bárány István és Steiger Kornél.

Tengelyi László-díj 2017

Ludassy Mária Tengelyi László-díjat kapott

Az Atlantisz Könyvkiadó Tengelyi László-díját idén Ludassy Mária filozófiatörténész kapta, jelentették be március 23-án.

irodalom

Sorsesemény - Tengelyi László emlékének

Valami történik velem, vagy éppenséggel egy elbeszélés, regény fontos hősével, s ettől a pillanattól fogva nem vagyunk már képesek alapvető emlékképeinket olyan megingathatatlanul igaznak tartani. Ennek a valaminek, a sorseseménynek a fényében az emlékkép, az emlékezetemben rögzült történet hiteltelenné lesz. - Vajda Mihály felszólalása a héten megrendezett Tengelyi László-emlékkonferencián.

Gyász

Elhunyt Tengelyi László filozófus

60 éves korában, 2014. július 19-én elhunyt Tengelyi László, filozófus, az ELTE BTK, majd a németországi Bergische Universität Wuppertal filozófiaprofesszora, a Német Fenomenológiai Társaság volt elnöke.