hirdetés

Keresési eredmény a(z) „tompa andrea” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Írómozi

Dombokon túl – Írómozi Tompa Anderával

Kezdődik a Litera és a Nyitott Műhely közös sorozata, az Írómozi új évada. Első vendégünk 2016. szeptember 28-án, szerdán este 7-től Tompa Andrea, aki Cristian Mungiu Dombokon túl című filmjét választotta erre az estére. A vetítés utáni beszélgetést Nagy Márta Júlia vezeti.

Hír

Lúzerek címmel mutatják be a Színház utolsó (?) lapszámát

Lúzerek címmel, kerekasztalokkal, vitákkal és performanszokkal mutatják be a Színház folyóirat júniusi – utolsó? - lapszámát a Jurányi Házban, 2016. június  8-án. 

Hír

Magyar díszvendégség a Varsói Nemzetközi Könyvvásáron

2016. május 19-én, ma nyílik a Varsói Nemzetközi Könyvvásár, melynek Magyarország a díszvendége. Ezzel veszi kezdetét a Lengyelországi Magyar Kulturális Évad. 

LiteraTV

Messziről jött ember a LiteraTV-ben

2015-ben Messziről jött ember címen rendezte meg előszilveszteri partiját a Litera. DrMáriás, Dunajcsik Mátyás, Szerbhorváth György, Kun Árpád (hangja: Kemény István), Tompa Andrea és Dragomán György felolvasását megtekinthetik most a LiteraTV-ben.

Messziről jött ember

Tompa Andrea: Kettős adó

Lehettem volna az osztály másik, kisebbik felében. Amelyik marad. Semmi magyarázat sem erre, sem arra. Nem hinném tehát, hogy ma itt jobban értem a saját történetem, mint az az ananászcopfos kislány a kép alatt román ruhában. – Tompa Andrea írása a Litera Messziről jött ember című előszilveszterén hangzott el.

Előszilveszter 2015

MESSZIRŐL JÖTT EMBER

2015. december 30-án 14. alkalommal rendezi meg a Litera nagyszabású előszilveszteri partiját a Trafóban. Az irodalmi óévbúcsúztatón fellép Dragomán György, DrMáriás, Dunajcsik Mátyás, Kun Árpád (Kemény István hangján), Tompa Andrea és Szerbhorváth György. Konferanszié: Vajdai Vilmos. Látvány: Vj Unflyable.

Szelfibojkott

Csak odáig jussunk el, a tetőig, a pásztorig

A télen bejött a farkas a házig, mondja a fiatal pásztor, aki testvérével lakik a hegy tetején és az állataival. Nagy, hegynyi magányban. De ennyi kutya a medve ellen kell, teszi hozzá. A medve napi látogató. – Szelfibojkott című nyári sorozatunkban Tompa Andrea Szarka Zoltán fotójához írt szövegét olvashatják. 

Díjak

Márai Sándor-díjat kapott Tompa Andrea

2015. január 22-én, a magyar kultúra napján Márai Sándor- és Csokonai Vitéz Mihály-díjat, valamint Könyvtári Minőségi Díjat adott át az emberi erőforrások minisztere és államtitkára a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

Kritikapályázat

Lakható hontalanság

„Az ember bellül magában lakik otthon, nem a ház teszi” – írja a hősnő, és mintha az író is e mondat mentén fonná össze a magány alapvető emberi tapasztalatát a magára hagyatottsággal mint a Trianon utáni magyarság közös tapasztalatával. - Büszkeség és balítélet kritikapályázatunk második fordulójának nyertes munkái közül Schmal Róza kritikáját olvashatják Tompa Andrea regényéről.

Kritikapályázat

Lélekrajzba csomagolt korrajz

...felmerülhet a kérdés, hogy a kiváló és körültekintő korrajzért vagy a két főszereplő sorsa miatt olvassuk-e szívesebben ezt a nagyregényt. - A Litera Büszkeség és balítélet című pályázatának legjobbjai közül most Kolozsi Orsolya kritikáját olvashatják Tompa Andrea Fejtől s lábtól című regényéről.

További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

Rész szerint

Színház folyóirat - 2016. június 18.

Még egy korty a bürökből: jön a hír, hogy önkénteseinket a megállapodás ellenére nem engedték be a Pécsi Nemzeti épületébe lapot árulni, pedig több levelet váltottam a szervezőkkel és mindent megígértek. − A Színház folyóirat szombati naplóját Tompa Andrea írta.

Netnapló

E tájék mit jelent

Színház folyóirat - 2016. június 13.

Folyik ez a szomorú, gyászos tavasz, rajtam eluralkodik a fölöslegesség-érzés, hogy nem kellek, nem kellünk itt. Mérlegelünk lehetőségeket, számolunk, új költségvetés, cash-flow, ahogy Vera szereti. − A héten a Színház folyóirat írja a naplót. A hétfőt Tompa Andrea jegyzi.

A mi arcunk

2011. június 12 - Tompa Andrea
Akkor megvolnánk, gondolom. Ezzel a naplóval is. Jó együttlét, munkás. Pedig milyen félelmetes az efféle  az arcmutogatás az elején. Aztán már csak élvezzük, hogy nézzük egymást és magunkat. - Tompa Andrea netnaplója a Literán.

Kötődési tréning

2011 június 11 - Tompa Andrea
Gyorsan felérünk. Amikor elképzelem, mindig sokkal nehezebb felmenni egy hegyre, mint a valóságban. Nagy meredek hegy, fülledt erdő – ehelyett fél óra vagy ötven perc, nem tudom, mert nem nézem az órám, és alig kell erőlködnünk. Ezt meg kéne jegyeznem. Lefele sokkal nehezebb, mint fel, szerintem. Felfele tüdő kell, lefele láb. - Tompa Andrea netnaplója a Literán.

Kóbor állat

2011 június 10 - Tompa Andrea
(Most Z. idelép és azt mondja: örömmel hallom a toll sercegését. Várta már, hogy elkezdjek írni, s hogy mielőbb visszalépjek a közösbe. De hiszen ez máris a közös.) Megkérdeztem, hogy mikor kezdett órákat gyűjteni. „Amikor leszoktam a fényképezőgépek gyűjtéséről”.  - Tompa Andrea netnaplója a Literán.

Befejezni

2011 június 9 - Tompa Andrea
Az elutazás és megérkezés szomorúsága nagyon hasonló. Minden megérkezésem első napja azzal telik, hogy rám szakad: minek jöttem ide, mit keresek én itt, mikor nekem van otthonom, ahol engem szeretnek és boldog vagyok, hová megyek folyton.- Tompa Andrea netnaplója a Literán.

Szamos parti Bábel

2011. június 8 - Tompa Andrea
A Szamos itt oly jelentéktelen, széles ugyan, de valahogy mindig sekély, köves testének legalább fele általában kilátszik, nincs bizalmam a zavaros vizéhez. - Tompa Andrea netnaplója a Literán.

Kertjeink

2011 június 7 - Tompa Andrea
Messze van, majdnem hét  óra. Hét óra tiszta idő, mint egy laboratóriumban, pazar együttlét a természettel, ha akarom, vagy a könyvemmel, magammal. Egy darabig sajnáltam magam: nehéz kenyér, mondogattam, Kolozsvárra járni tanítani, 450 kilométer. Most már irigylem magam, kapok hét órát. - Tompa Andrea netnaplója a Literán.

Menjünk már

2011 június 6 - Tompa Andrea
Június – utolsó  fellángolása az időnek. Még mindent egybegyűjt, gyorsan számba vesz, szemléz, aztán megpihen. Jön az úgynevezett nyár. Vágy és félelem, mikor mi, kinek mi. - Ezen a héten Tompa Andrea írja a netnaplót a Literán.

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

Írómozi

Tompa Andrea Cristian Mungiu filmjéről

Az Írómozi őszi-téli szemeszterének első vendége, Tompa Andrea, Cristian Mungiu Dombokon túl című filmjéről Nagy Márta Júliával beszélgetett a Nyitott Műhelyben. – LiteraTV.

Messziről jött ember

Tompa Andrea: Kettős adó – LiteraTV

Jubileumi, 15. előszilveszterünk előtt hétvégenként lejátsszuk olvasóinknak újra a tavalyi évbúcsúztató felvételeit. A téma aktuális. Tompa Andrea írása a Litera Messziről jött ember című előszilveszteri estjén hangzott el a Trafóban. 

LiteraTV

Szilágyi Zsófia: Ez a könyv nemcsak 2013 könyve

A Litera év végi leltárként videósorozatot indított, amelyben arra kértünk kritikusokat és szerzőket, hogy meséljenek 2013-as kedvenc olvasmányaikról. - Szilágyi Zsófia Tompa Andrea Fejtől s lábtól című regényét választotta.


Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

William Yang: Blood Links


Kezdő dátum: 2016-03-03 20:00:00
Egy Ausztráliában élő kínai fotóművész, William Yang szokatlan nyomozásba kezdett: felkutatta családja történetét, a titkos vagy elfelejtett sztorikból pedig előadást szerkesztett. Az előadás után Boronkay Soma, dramaturg beszélget William Yanggal angol nyelven.

Messziről jött ember - A Litera 14. előszilveszteri partija


Kezdő dátum: 2015-12-30 20:00:00
A Litera irodalmi portál 14. előszilveszteri estjének vendégei el-, azaz ki- és bevándorló magyar írók, olyanok, akik maguk is új otthont kerestek a világban.