hirdetés

Keresési eredmény a(z) „tompa andrea” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Az Olvasás Éjszakája 2018

Írók, olvasók és könyvesek együtt hoznak létre egy más világot. Kulturális programok kora estétől hajnalig: Budapesten, Székesfehérváron, Pécelen, Debrecenben és Szegeden. Idén hatodik alakalommal rendezik meg az Olvasás Éjszakáját.

LIBRI DÍJ 2018

Videón a Libri-díjátadó!

2018. május 15-én, kedden este a Budapest Music Centerben Tompa Andrea vehette át a Libri irodalmi díjat Omerta – Hallgatások könyve című regényéért. A Libri irodalmi közönségdíjat Bödőcs Tibor kapta Addig se iszik című paródiakötetéért. A díjátadó gáláról készült videót láthatják.

GALÉRIA

Libri Díj 2018 – Valuska Gábor fotói

2018. május 15-én, kedden este a Budapest Music Centerben Tompa Andrea vehette át a Libri irodalmi díjat Omerta – Hallgatások könyve című regényéért. A Libri irodalmi közönségdíjat Bödőcs Tibor kapta Addig se iszik című paródiakötetéért. Képgalériánkat láthatják.

Interjú

Az irodalomnak nincs „egyeteme"

Véget ért a Független Mentorhálózat működésének első éve. Hogyan ítélik meg mentorok és mentoráltak az eltelt időt? Kérdéseket tettünk fel három mentornak, Tompa Andreának, Mezei Gábornak és Kalapos Éva Veronikának, valamint mentoráltjaiknak, Hutvágner Évának, Szenderák Bencének és Király Csengének. Brok Bernadett kérdéseire elsőként a mentorok válaszolnak.

JELENKOR 2018. február

Takáts József: Magyarázatok az Omertához

Mert nemcsak a hangok emlékezetesek az Omertában, hanem a karakterek is: a három, legnagyobb bajokat is túlélni, elviselni, megváltoztatni képes, erős nő, s a náluk gyarlóbb, mert önzőbb, a politikai rezsimbe belesodródó rögeszmés férfi. – A Jelenkor folyóirat 2018/2-es számát Takáts József írásával ajánljuk.

hír

Új tagokat választott a SZIMA

A Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia rendes éves és tisztújító ülésén az irodalmi osztály rendes tagjaivá választotta Bartis Attilát, Dragomán Györgyöt és Tompa Andreát, Karátson Endre szenior tag lett. Az osztály vezetője Imre Flóra maradt.

Hírösszefoglaló

Nemzetközi díjazottak és gyászolók

Elhunyt Richard Wilbur, kétszeres Pulitzer-díjas amerikai költő. Az idei Angelus Közép-Európai Irodalmi Díjat Oleg Pavlov orosz író vehette át, míg a Man Booker díjat George Saunders amerikai író kapta meg. Tompa Andrea pedig Natalie Gorbaniewska közönségdíjas. Heti hírösszefoglalónkat olvashatják.

Díj

Tompa Andrea Natalie Gorbaniewska-díjas

Ma este hirdették ki az idei Angelus Közép-Európai Irodalmi Díj nyerteseit. 2017-ben Oleg Popov orosz író kapta az Angelus-díjat. Tompa Andrea A hóhér háza című regényéért, melyet Anna Butrym fordított lengyelre, a Natalie Gorbaniewska nevét viselő közönségdíjat vehette át.

HÍR

Ki vagy te, kisebbségi magyar?

Az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont Kisebbségkutató Intézete Ki vagy te, kisebbségi magyar? - A kisebbségi azonosságtudat az irodalomban és a tudományos kutatásokban című előadást szervez szeptember 28-án pénteken.

Litera Rádió

Litera Rádió: Beszélgetés Tompa Andreával

2017. augusztus 30-án Tompa Andrea volt a szigligeti JAK-tábor vendége, akit Darabos Enikő kérdezett. A Litera Rádióban most meghallgathatják a teljes beszélgetést.

További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

Rész szerint

Színház folyóirat - 2016. június 18.

Még egy korty a bürökből: jön a hír, hogy önkénteseinket a megállapodás ellenére nem engedték be a Pécsi Nemzeti épületébe lapot árulni, pedig több levelet váltottam a szervezőkkel és mindent megígértek. − A Színház folyóirat szombati naplóját Tompa Andrea írta.

Netnapló

E tájék mit jelent

Színház folyóirat - 2016. június 13.

Folyik ez a szomorú, gyászos tavasz, rajtam eluralkodik a fölöslegesség-érzés, hogy nem kellek, nem kellünk itt. Mérlegelünk lehetőségeket, számolunk, új költségvetés, cash-flow, ahogy Vera szereti. − A héten a Színház folyóirat írja a naplót. A hétfőt Tompa Andrea jegyzi.

A mi arcunk

2011. június 12 - Tompa Andrea
Akkor megvolnánk, gondolom. Ezzel a naplóval is. Jó együttlét, munkás. Pedig milyen félelmetes az efféle  az arcmutogatás az elején. Aztán már csak élvezzük, hogy nézzük egymást és magunkat. - Tompa Andrea netnaplója a Literán.

Kötődési tréning

2011 június 11 - Tompa Andrea
Gyorsan felérünk. Amikor elképzelem, mindig sokkal nehezebb felmenni egy hegyre, mint a valóságban. Nagy meredek hegy, fülledt erdő – ehelyett fél óra vagy ötven perc, nem tudom, mert nem nézem az órám, és alig kell erőlködnünk. Ezt meg kéne jegyeznem. Lefele sokkal nehezebb, mint fel, szerintem. Felfele tüdő kell, lefele láb. - Tompa Andrea netnaplója a Literán.

Kóbor állat

2011 június 10 - Tompa Andrea
(Most Z. idelép és azt mondja: örömmel hallom a toll sercegését. Várta már, hogy elkezdjek írni, s hogy mielőbb visszalépjek a közösbe. De hiszen ez máris a közös.) Megkérdeztem, hogy mikor kezdett órákat gyűjteni. „Amikor leszoktam a fényképezőgépek gyűjtéséről”.  - Tompa Andrea netnaplója a Literán.

Befejezni

2011 június 9 - Tompa Andrea
Az elutazás és megérkezés szomorúsága nagyon hasonló. Minden megérkezésem első napja azzal telik, hogy rám szakad: minek jöttem ide, mit keresek én itt, mikor nekem van otthonom, ahol engem szeretnek és boldog vagyok, hová megyek folyton.- Tompa Andrea netnaplója a Literán.

Szamos parti Bábel

2011. június 8 - Tompa Andrea
A Szamos itt oly jelentéktelen, széles ugyan, de valahogy mindig sekély, köves testének legalább fele általában kilátszik, nincs bizalmam a zavaros vizéhez. - Tompa Andrea netnaplója a Literán.

Kertjeink

2011 június 7 - Tompa Andrea
Messze van, majdnem hét  óra. Hét óra tiszta idő, mint egy laboratóriumban, pazar együttlét a természettel, ha akarom, vagy a könyvemmel, magammal. Egy darabig sajnáltam magam: nehéz kenyér, mondogattam, Kolozsvárra járni tanítani, 450 kilométer. Most már irigylem magam, kapok hét órát. - Tompa Andrea netnaplója a Literán.

Menjünk már

2011 június 6 - Tompa Andrea
Június – utolsó  fellángolása az időnek. Még mindent egybegyűjt, gyorsan számba vesz, szemléz, aztán megpihen. Jön az úgynevezett nyár. Vágy és félelem, mikor mi, kinek mi. - Ezen a héten Tompa Andrea írja a netnaplót a Literán.

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

Írómozi

Tompa Andrea Cristian Mungiu filmjéről

Az Írómozi őszi-téli szemeszterének első vendége, Tompa Andrea, Cristian Mungiu Dombokon túl című filmjéről Nagy Márta Júliával beszélgetett a Nyitott Műhelyben. – LiteraTV.

Messziről jött ember

Tompa Andrea: Kettős adó – LiteraTV

Jubileumi, 15. előszilveszterünk előtt hétvégenként lejátsszuk olvasóinknak újra a tavalyi évbúcsúztató felvételeit. A téma aktuális. Tompa Andrea írása a Litera Messziről jött ember című előszilveszteri estjén hangzott el a Trafóban. 

LiteraTV

Szilágyi Zsófia: Ez a könyv nemcsak 2013 könyve

A Litera év végi leltárként videósorozatot indított, amelyben arra kértünk kritikusokat és szerzőket, hogy meséljenek 2013-as kedvenc olvasmányaikról. - Szilágyi Zsófia Tompa Andrea Fejtől s lábtól című regényét választotta.


Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

William Yang: Blood Links


Kezdő dátum: 2016-03-03 20:00:00
Egy Ausztráliában élő kínai fotóművész, William Yang szokatlan nyomozásba kezdett: felkutatta családja történetét, a titkos vagy elfelejtett sztorikból pedig előadást szerkesztett. Az előadás után Boronkay Soma, dramaturg beszélget William Yanggal angol nyelven.

Messziről jött ember - A Litera 14. előszilveszteri partija


Kezdő dátum: 2015-12-30 20:00:00
A Litera irodalmi portál 14. előszilveszteri estjének vendégei el-, azaz ki- és bevándorló magyar írók, olyanok, akik maguk is új otthont kerestek a világban.