hirdetés

Keresési eredmény a(z) „totth benedek” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Interjú

Totth Benedek: Érdemes bevállalni a kockázatot

Persze amikor ilyen szövegeket írsz, a tűzzel játszol, viszont nekem az a tapasztalatom, hogy ha nem játszol a tűzzel, akkor a szövegek sem működnek igazán. Lehet, hogy ez önsorsrontás, de érdemes bevállalni a kockázatot. – Totth Benedeket Seres Lili Hanna kérdezte második, Az utolsó utáni háború című regénye apropóján.

Kritika

A végső határon

Sem az idő, sem a tér nem felismerhető: a város csak város, a romok csak romok, a folyó pedig csak folyó. Nem tudjuk, hol járunk, a salakos focipálya ugyanolyan, mint a többi, a lebombázott óvóhely bárhol lehet, ahogy a még állva maradt emeletes ház is. – Totth Benedek Az utolsó utáni háború című könyvéről Szmerka Dániel írt kritikát.

könyvajánló

Totth Benedek: Az utolsó utáni háború (részlet)

Ebben a világban nincsenek szövetségesek, csak ellenségek. Az utolsó utáni háború posztapokaliptikus kalandregény egy fiúról, aki egy sebesült amerikai deszantossal vág neki a senki földjének, hogy megkeresse halottnak hitt öccsét. – Totth Benedek új regényéből ajánlunk részletet. A könyvet október 20-án mutatják be a Margón.

Ördög a részletekben

Totth Benedek: Amikor a spin-off csóválja a kutyát

Az önmagát megtaláló Walter White simán eltakarított bárkit, aki az útjában állt, Jimmy azonban – legalábbis eddig, a harmadik évad végéig – képes visszatalálni a helyes útra, még ha néha úgy tűnik, hogy viszonylag tágan értelmezi a helyes út fogalmát. – Ördög a részletekben sorozatunkban Totth Benedek a Better Call Saulról írt.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Őszi könyvújdonságok, amelyeket nagyon várunk

A nyár és a vakáció elmúltával nemcsak az iskolások számára kezdődik új időszak, hanem a könyvkiadók is számos új megjelenéssel készülnek. Összeállításunkban az ősszel megjelenő kötetekből szemezgettünk.

Ott jártunk

Fordításról kávé mellett

Elvarázsolt kávéházi hangulatban beszélgetni műfordításról. A műfordítók tragédiája, és a szakma szépségei. És hogy jön ide a Google Translate? És a konzervsör? Irodalmi beszélgetés a Kelet Kávézóban. - Ott jártunk.

OTT JÁRTUNK

Képzeletgyakorlatok irodalom és történelem kapcsolatáról

Hogyan képzelik el irodalom és történelem viszonyát a kortárs szerzők, milyen beszédmódok érvényesülnek az irodalomban történelmi témák kapcsán, hogyan látják a történelem megjelenését az irodalmi hagyomány tükrében? – Többek közt ezekről beszélgetett Krusovszky Dénes, Nemes Z. Márió, Potozky László és Totth Benedek a Nextfeszt irodalmi beszélgetéssorozatának első alkalmán.

Klímacsúcs

Totth Benedek: Két magyar a sivatagban

Mintha idén is, ahogyan azt egy ideje már megszokhattuk, minimum két év ért volna véget, két idén, aminek gyakorlatilag semmi köze egymáshoz. Talán nem merészség kijelenteni, hogy ennek a két idénnek minden eddigi idénnél kevesebb köze volt egymáshoz. Párhuzamos hírfolyamokban hergeljük magunkat egymás ellen. – Totth Benedek írása a Litera Klímacsúcs című előszilveszterén hangzott el a Trafóban.

Elsőkönyvesek Fesztiválja

Totth Benedek: Holtverseny

Ahogy kitörlöm a szememből a homlokomról lecsorgó vizet, Kacsa odalép hozzám, és csak annyit mond, hogy „Ezt elbasztad, bazmeg”. Megvonom a vállamat, nem tudom, mi a faszt mondjak, tényleg elbasztam, de mutassanak valakit, aki soha semmit nem baszott el az életben. – Totth Benedek az idei Európai Elsőkönyvesek Fesztiváljának magyar vendége. Holtverseny című könyvéből olvashatnak részletet.

Hangulatjelentés

Sírni, mint egy gumibaba

Egyre kevésbé vagyok tekintettel azokra a zömmel huszonéves fiatalokra (korosztályomra), akik átszellemülten, elmeéllel győzködik egymást szakadatlan a spontaneitás gyönyöreiről, gondoltam némi pátosztalan mélabúval, miközben a lassan cammogó sorban hallgattam a kettővel előttem álló szerelmespár beszélgetését a PIM bejáratánál. – Forgách Péter hangulatjelentése az Irodalom Éjszakájáról.

További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Felszállás - Szvoren Edina, Babiczky Tibor és Totth Benedek


Kezdő dátum: 2016-01-29 19:00:00
A kortárs magyar irodalom három ígéretes szerzőjével, Szvoren Edinával, Babiczky Tiborral és Totth Benedekkel beszélget Murányi Sándor Olivér író.

Felszállás - Szvoren Edina, Babiczky Tibor és Totth Benedek estje


Kezdő dátum: 2016-01-28 19:00:00
A kortárs magyar irodalom három ígéretes szerzőjével, Szvoren Edinával, Babiczky Tiborral és Totth Benedekkel beszélget Murányi Sándor Olivér író.

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

LiteraTV

Totth Benedek: Két magyar a sivatagban – LiteraTV

Szóval találkozik két magyar a London helyén elterülő sivatagban. Az egyik így csinál (egy ujjal bök), mire a másik így (két ujjal bök), aztán az egyik így (összeteszi a két kezét), a másik így (kezével kígyózó mozdulatot csinál). – Totth Benedek írása a Litera Klímacsúcs című előszilveszterén hangzott el a Trafóban.