hirdetés

Keresési eredmény a(z) „trafó” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Hír

Je suis Amphitryon - énkereső verspályázat

A Trafó Gondolat Generátor műhelye a Műút folyóirattal közösen pályázatot hirdet, ezúttal Závada Péter Je suis Amphitryon című, újonnan megjelenő drámakötete és az előadás ősbemutatója kapcsán.

Előszilveszter

Para-Kovács Imre: A Vosztok-tó jege

Ha lenne stream a pokolból, akkor abban biztos szerepelne egy végtelenül lepusztult alak, aki triolán játszik minden reggel hamisan, és a hely jellegéből adódóan az idők végezetéig. Egy aktív próbapokol tehát a sarkon. – Para-Kovács Imre írását a Litera Fake News című előszilveszterén a szerző és Vajdai Vilmos olvasta fel. VIDEÓ!

Előszilveszter

FAKE NEWS – A megtévesztés iskolája

2017. december 30-án 16. alkalommal rendezi meg a Litera nagyszabású előszilveszteri partiját a Trafóban. Az irodalmi óévbúcsúztatón fellép Bán Zsófia, Bencsik Orsolya, Darvasi László, Németh Gábor, Para-Kovács Imre, Potozky László és Szilasi László. Extra produkció: Méhes Csaba pantomim. Konferanszié: Vajdai Vilmos. Látvány: Vj Unflyable.

Interjú

Szenteczki Zita: A hegesztés fénye

Izgalmas az elbeszélő – férfi/fiú – ki- és belépése, a szituációk finom humora, reflektáltsága, iróniája, és a látomások ábrázolása is iszonyú inspiráló. – December 13-án mutatják be a Trafóban Szenteczki Zita, Juhász András és a DoN't Eat Group színpadi feldolgozásában Hajnóczy Péter A halál kilovagolt Perzsiából című művét. Szenteczki Zitával beszélgettünk.

Hír

Szeptembertől Barda Beáta a Trafó ügyvezető igazgatója

A Fővárosi Közgyűlés Barda Beátát választotta meg a Trafó Kortárs Művészetek Háza ügyvezetői posztjára - közölte az intézmény szerdán az MTI-vel.

Klímacsúcs

Parti Nagy Lajos: Beszédvázlat

A klímacsúcs nem viccel, ne vicceljünk mi se. Hiába onta vért, ki most forog a sírjában s más tartózkodási helyén, mikor már-már késő. Akár fél méter léptékben is lehetnek a megállapított tengerszinttel problémák, és nem negatíve, amennyiben. – Parti Nagy Lajos írása a Litera Klímacsúcs című előszilveszterén hangzott el a Trafóban.

Klímacsúcs

Szilágyi Ákos / Posztpetőfi Sándor: Szibériai Borbély

Ez az emberfajta dacol a klímaváltozással, egyik klímacsúcsot dönti meg a másik után, nem szenved sem melegtől, sem hidegtől, szabad levegő helyett beéri palackossal, és a mindenkor megindulni kész sötét erdők, az égbe törő, jobbra-balra ingadozó, megbízhatatlan fák helyett a biztonságos és hűséges betont választja. – Szilágyi Ákos írása a Litera Klímacsúcs című előszilveszterén hangzott el a Trafóban.

Klímacsúcs

Kiss Tibor Noé: Próbáltuk, de kampec

Az Európai Unió által létrehozott Klímacsúcs Bizottság a kontinens számos országában, így Magyarországon is, feltette ugyanazokat a kérdéseket a közélet szereplői számára. Merre tart a világ s azon belül Magyarország? – Kiss Tibor Noé írása a Litera Klímacsúcs című előszilveszterén hangzott el a Trafóban.

Klímacsúcs

Szécsi Noémi: A faj fennmaradása (Rohadt állatok)

Szeretett volna persze ki is kacsintani a hallgatóságra, hogy éreztesse velük, bár a Hörcsög mellett ül a színpadon, de valójában rugalmas észjárású, képzett, európai értelemben vett emlős, széles szakmai perspektívával. Már ha attól eltekintünk, hogy szinte teljesen vak. – Szécsi Noémi írása a Litera Klímacsúcs című előszilveszterén hangzott el a Trafóban.

INTERJÚ

Krusovszky Dénes: Az egyenrangú párbeszéd híve lennék

„A belső, alkotói függetlenségnek én is feltétlen híve vagyok, ugyanakkor úgy vélem, hogy van egy rossz tendencia, ami a köztudatban összekeveri a véleménynélküliséget a függetlenséggel” – Krusovszky Dénessel a NEXT IRODALOM / történelem, politika, popkultúra beszélgetéssorozat kapcsán beszélgettünk.

További találatok

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

LiteraTV

Márton László: Az égnek van egy hajlata... – LiteraTV

Itt egy napilap odavész, / ott szétverve egy színház, / hogy miközben megáll az ész, / rémhírek között ingázz. / Hiába rémhír, ha igaz; / tovább durvul a klíma. / Az lép előre, aki gaz: / úgy röhög, mintha sírna. – Márton László verse a Litera Klímacsúcs című előszilveszterén hangzott el a Trafóban.

LiteraTV

Berta Ádám: Fehér vonzás – LiteraTV

Valaki döglött madarat akasztott a nyakamba. Velem szemben ül a gengszter, ez egy túsztárgyalás, rá kell kényszerítenem az akaratomat. – Berta Ádám írása a Litera Klímacsúcs című előszilveszterén hangzott el a Trafóban.

LiteraTV

Szécsi Noémi: A faj fennmaradása – LiteraTV

Szeretett volna persze ki is kacsintani a hallgatóságra, hogy éreztesse velük, bár a Hörcsög mellett ül a színpadon, de valójában rugalmas észjárású, képzett, európai értelemben vett emlős, széles szakmai perspektívával. Már ha attól eltekintünk, hogy szinte teljesen vak. – Szécsi Noémi írása a Litera Klímacsúcs című előszilveszterén hangzott el a Trafóban.

LiteraTV

Kiss Tibor Noé: Próbáltuk, de kampec – LiteraTV

Az Európai Unió által létrehozott Klímacsúcs Bizottság a kontinens számos országában, így Magyarországon is, feltette ugyanazokat a kérdéseket a közélet szereplői számára. Merre tart a világ s azon belül Magyarország? – Kiss Tibor Noé írása a Litera Klímacsúcs című előszilveszterén hangzott el a Trafóban.

LiteraTV

Szilágyi Ákos / Posztpetőfi Sándor: Szibériai Borbély – LiteraTV

Ez az emberfajta dacol a klímaváltozással, egyik klímacsúcsot dönti meg a másik után, nem szenved sem melegtől, sem hidegtől, szabad levegő helyett beéri palackossal... – Szilágyi Ákos írása a Litera Klímacsúcs című előszilveszterén hangzott el a Trafóban.

LiteraTV

Totth Benedek: Két magyar a sivatagban – LiteraTV

Szóval találkozik két magyar a London helyén elterülő sivatagban. Az egyik így csinál (egy ujjal bök), mire a másik így (két ujjal bök), aztán az egyik így (összeteszi a két kezét), a másik így (kezével kígyózó mozdulatot csinál). – Totth Benedek írása a Litera Klímacsúcs című előszilveszterén hangzott el a Trafóban.

Messziről jött ember

Tompa Andrea: Kettős adó – LiteraTV

Jubileumi, 15. előszilveszterünk előtt hétvégenként lejátsszuk olvasóinknak újra a tavalyi évbúcsúztató felvételeit. A téma aktuális. Tompa Andrea írása a Litera Messziről jött ember című előszilveszteri estjén hangzott el a Trafóban. 

Messziről jött ember

Szerbhorváth György: Menekülni: jó – LiteraTV

Jubileumi, 15. előszilveszterünk előtt hétvégenként lejátsszuk olvasóinknak újra a tavalyi évbúcsúztató felvételeit. A téma aktuális. Szerbhorváth György írása a Litera Messziről jött ember című előszilveszteri estjén hangzott el a Trafóban. 

Messziről jött ember

Kun Árpád: A futó kun – LiteraTV

Jubileumi, 15. előszilveszterünk előtt hétvégenként lejátsszuk olvasóinknak újra a tavalyi évbúcsúztató felvételeit. A téma aktuális. Kun Árpád írása a Litera Messziről jött ember című előszilveszteri estjén hangzott el a Trafóban. Felolvassa: Kemény István.

Messziről jött ember

Dunajcsik Mátyás: A legkisebb óriás – LiteraTV

Jubileumi, 15. előszilveszterünk előtt hétvégenként lejátsszuk olvasóinknak újra a tavalyi évbúcsúztató felvételeit. A téma aktuális. Dunajcsik Mátyás írása a Litera Messziről jött ember című előszilveszteri estjén hangzott el a Trafóban. 

További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

William Yang: Blood Links


Kezdő dátum: 2016-03-03 20:00:00
Egy Ausztráliában élő kínai fotóművész, William Yang szokatlan nyomozásba kezdett: felkutatta családja történetét, a titkos vagy elfelejtett sztorikból pedig előadást szerkesztett. Az előadás után Boronkay Soma, dramaturg beszélget William Yanggal angol nyelven.

Forte Társulat / Tar Sándor-Keresztury Tibor: A te országod


Kezdő dátum: 2016-02-24 20:00:00
Forte Társulat / Tar Sándor-Keresztury Tibor: A te országod. Tar Sándor novelláiból írta és színpadra alkalmazta Keresztury Tibor.

Forte Társulat / Tar Sándor-Keresztury Tibor: A te országod


Kezdő dátum: 2016-02-23 20:00:00
Forte Társulat / Tar Sándor-Keresztury Tibor: A te országod. Tar Sándor novelláiból írta és színpadra alkalmazta Keresztury Tibor.

Tar Sándor-Keresztury Tibor: A te országod - premier


Kezdő dátum: 2015-12-17 20:00:00
A te országod című darab premierje a Trafóban. Tar Sándor novelláiból írta és színpadra alkalmazta Keresztury Tibor.

Bevezetés a pokolba - Tar Sándor életművéről


Kezdő dátum: 2015-12-16 18:30:00
Keresztury Tibor író, szerkesztő, irodalomtörténész, kritikus tart előadást Bevezetés a pokolba címmel Tar Sándor életművéről.

Tar Sándor-Keresztury Tibor: A te országod - premier


Kezdő dátum: 2015-12-16 20:00:00
A te országod című darab premierje a Trafóban. Tar Sándor novelláiból írta és színpadra alkalmazta Keresztury Tibor.

Program

Henri Michaux: Mouvements / Mozgások, Gymnopédies


Kezdő dátum: 2013-12-06 20:00:00
A Compagnie Marie Chouinard (Canada) előadása december 6-án és 7-én.

W.H. meets Akkezdet - PREMIER


Kezdő dátum: 2013-11-23 20:00:00
A W.H. zenekar rendhagyó koncerten idézi meg Shakespeare szerelmes szellemét, együtt a magyarországi hiphop színtér fenegyerekeivel, Závada Péterrel (Újonc) és Süveg Márkkal (Saiid) az Akkezdet Phiaiból.

Előszilveszter

JÁTÉK ÉS MUZSIKA - A Litera 12. előszilveszteri partija


Kezdő dátum: 2013-12-30 20:00:00
A Litera 12. előszilveszteri partiján a Trafóban operamesék kelnek új életre, és közkedvelt áriák öltenek magukra mai jelmezt, a Ki nyer ma játékos keretei között, Czigány Györggyel.

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

Ha lenne egy százas…

Trafó - 2014. február 16.

Egy asztal, két szék, egy kaktusz, egy háttérfotó valami fura vegetációról. És 10 lámpa. Meg hangok és mozdulatok. Tánc? Is. Történet? Nincs. Végül is van. „No way back” – mondják. Nem nagy igazság. Nem frenetikus előadás. Szép és kicsi. Koherens. - A Trafó műhelynaplóját vasárnapról Barda Beáta írta.

Koncertek szombat este

2014. február 15. - Trafó

Délután két hangbeállás között beugrottam 7 gramm Mi Lan Xiangért a Flying Birdbe a legjobb dancong teáért, amit ittam életemben. Ha valaki utánajár ennek, sokkal többet nyer, mintha részletesen leírnám a napomat. - A Trafó műhelynaplóját szombatról Halmos András írja.

#YOLO-nap @ TRAFÓ

2014. február 14. - Trafó

... szóval nem gondoltam volna a tavalyi finn őszben, hogy a HOP Helsinki táncos minifesztiválja után a Liliom utcába irányít majd a sors. Tulajdonképpen vissza. Mert bár hivatalosan csak két hónapja vagyok stábtag, azért nem ismeretlenek a Trafó-lépcsők. - A Trafó műhelynaplóját péntekről Kovács Andrea írja.

Reptér, taxi, Cut Hands

2014. február 13. - Trafó

Eddig sosem úgy képzeltem el, hogy emberileg is kapok valamit tőle. Itt mégis így van, elmosódik a határ a munka meg a személyes kis életem között. Mondhatni eltűnőben van: jó hír. - A Trafó műhelynaplóját csütörtökről Mechiat Zina írja.

Színészek és mítoszok

2014. február 12. - Trafó

A művészeken, újságírókon, kritikusokon túl a munka másik részét a közönséggel való bíbelődés teszi ki. Az egészben talán ők a legizgalmasabbak, mert amikor már azt hiszed, hogy rögtönzött közvélemény-kutatásaidból ki tudsz végre bogozni valami törvényszerűséget, akkor mindig meglepnek valamivel. - A Trafó műhelynaplóját szerdáról Szandtner Veronika írja.

A gép forog, az alkotó mégsem pihen

2014. február 11. - Trafó

Olyan hír ez a képzőművészetben, mint, amikor LeBron James elhagyta a Cleveland Cavalierst, vagy, na jó értelmiségieknek érzékletesebben, mintha egyik napról a másikra Esterházyt nem a Magvető adná ki, elképzelhetetlen, ugye? - A Trafó műhelynaplóját keddről Fenyvesi Áron jegyzi.

Netnapló

Ha kedd, akkor Belgium – A Trafó naplója

Trafó - 2014. február 10.

A németek azt nem értik, hogy az az ország, amely számukra a szabadság szimbóluma, hogyan változhatott meg ennyire. De nézzünk inkább előre! - Ezen a héten a Trafó Kortárs Művészetek Háza munkatársai írják a műhelynaplót a Literán. Az első bejegyzést olvashatják Szabó Györgytől, a Trafó menedzserigazgatójától.