hirdetés

Keresési eredmény a(z) „underground” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Ott jártunk

Az éj leple alatt – Kis Könyves Éj 2017

Az Írók Boltjában klasszikus zenei koncert és ütőhangszerrel kísért felolvasás volt programon, amíg a Bartók Béla úti Pagonyban Sepsi László Ördögcsapás című könyvét mutatták be a Kis Könyves Éjen, irodalmi horrortúrával. – Ott jártuk.

Katz Katalin: Visszafojtott emlékezet. A magyarországi romák holokauszttörténetéhez

Katz Katalin Budapesten született 1947-ben, a szülei és a bátyja holokauszt túlélők. A család 1957-ben kivándorolt Izraelbe. Katz Katalin a jeruzsálemi Héber Egyetem szociális munkás és szociálpolitikai szakán végzett, aztán évtizedeken át dolgozott szociális munkásként, lelki beteg gyerekekkel, drogfüggőkkel. Ma a Héber Egyetemen tanít, egyik fő kutatási területe a személyes és a kollektív emlékezet.

Legéndy Jácint versei

"Bármennyire radikális, underground/alternatív vagyis forradalmi legyen is a megközelítés, sajátos költészet születik e poétikus lepkeszárnyverdesésből."

egy lírai forradalmár. Bemutatás

"A jó fajta költészet ilyen [...] Legéndy Jácint egy avantgarde klasszicista. Töltényei lepkék. Olyan ez, mint a mai falfirkák és Bosch képeinek finom összhangja egy lírai forradalmár naplórészletei mellett és között."

Vlado Bulić: Utazás a horvát álom szíve mélyére

Vlado Bulić (1979) underground költő, író és népszerű blogszerző Splitben született és Zágrábban él. Diákként megnyert egy költői pályázatot, így jelent meg első verseskötete 2003-ban. Buborék című blogjával Denis Lalić néven vált ismertté az Index.hr web portálon. Első regényével 2006-ban elnyerte a legjobb horvát regény Jutarnji list díját.

Horror-pornó-thriller-erotika

Saját bevallásuk szerint, amikor a Symposion munkatársai elkezdték a horror-pornó-thriller-erotika számot szerkeszteni álmatlan, átízzadt éjszakák, fejük felett köröző árnyalakok ideje alatt, még nem tudták mi lesz a vég(e).

Totál Érzelemhalál - Bada Dada Tibor Antikánon

"Bada Dadát jóformán csak annyira érdekelte a magas művészet, amennyire az alkalmat adott rá, hogy gúnyt lehessen belőle űzni, meg lehessen fricskázni, szamarat lehessen belőle csinálni – oly megbotránkoztatóan bánni vele, mint a néhai dadaisták a korabeli polgári művészettel." Az A38 hajó Kht kiadásában megjelent kötet ára 4900 Ft.

Zenei szubkultúrák

A Csillagszálló kulturális utcalap aktuális száma ezúttal a zenei szubkultúrák világába vezet.

Szkárosi Endre: Mi az, hogy avantgárd

Szkárosi Endre
Mi az, hogy avantgárd
Írások az avantgárd hagyománytörténetéből
(„Underground expanzió 1.”)
Magyar Műhely Kiadó, 2006.
(Terjeszti a Ráció Kiadó)
304 old., 2.700 Ft
ISBN 963 759657-7

Murakami Haruki: Szputnyik, szívecském!

Murakami Haruki
Szputnyik, szívecském!
Geopen Kiadó, 2006.
Ford. Komáromy Rudolf
238 old., 2.490 Ft
ISBN 963 9574 71 6
További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Ha egy tavaszi éjszakán

2008. április 25. – Gács Anna
Sok ezer kilométert járok be, most a kassai cigánygettóban vagyok pitiáner maffiózó, a következő percben már a madridi reptéren szorongó dominikai bevándorló; Costa Ricában kúszom fel egy kivilágított szerpentinen, aztán egy fénytelen dán sziget panziójában húzom magamra a cselédszobám ajtaját; vonakodva odaadom magam a mostohatestvéremnek, de még fel se fogtam, és máris asztrál párbajba bocsátkozom (persze anélkül, hogy ismerném a szabályait - ennyit az esélyeimről).

Az első nap új teremtés

2007. október 8. - Margit Patrícia Eszter
New Yorkot végig látogattam Boró Parktól a Columbia Egyetemig, végül a Klauzál téren fejeztem be a hosszú éveken át írt útkereső regényt és itt lettem menyasszony, a most alakuló maszorti konzervatív közösségben szukotkor én lettem a Tóra menyasszonya bársony, haszid otthonkát öltve.

Posztfesztam

2007. augusztus 21. - Csejdy András
Azóta formálgatom dacosan bizakodó tételmondatomat, amivel a hozzám közelálló normális többséget a sírba tudom kergetni, hogy jó emberekkel rossz dolgok nemigen történnek.

Némely részletek 5.

2007. április 20. - Fenyvesi Ottó
Az anyagok szilárdságáról, a fehérjealapú nanotechnológiáról, a genetikai diverzitásról, a kis késleltetésű egyenletekről, a legújabb tudományos eredményekről is csak a beavatottak tudnak, miért kellene a magas-művészetért a tömegnek feltétlen rajongania? A művész külön utakon jár, járhatatlan ösvényeken keresgél. Utópista és javíthatatlan álmodozó, mert ha nem az, akkor gáz van.

Megintmindig

2005. november 11.  – Murányi Zita
A lökdösődős, cekkeres nénikhez csúcsidőben, azon előre, túl azon, hozzászoktam már, csak a valóban nyugalmas nyugdíjasokon tudok még meglepődve csodálkozni. Akik nem prospektuslapozgatósok, nem sietnek a Tescoba, a Corába gyorsan megvenni valami árleszállításost. Valami hipermenő cuccost, uniform kényelmi berendezést a kisunokáknak.

Underground paradicsom

2004.08.13.- Nyilas Attila
Az est atmoszférája kicsit szigetes volt, de annál azért jobb, például nem kellett bunkó biztonsági őröket kerülgetnünk; idegen emberek kínálnak italukból, és lehet velük nevetni dőreségeken, néhány punk mozog a félhomályban, és nincs olyan, hogy nem adnak cigit, felszabadultság és tánc - ez a Fekete Lyuk, ugrott be, ahol egy időben leginkább otthon éreztem magam.

Tövisben a jót

2004. 04. 02. - Király Levente netnaplója
Vigyázat, az alkohol terhességet okozhat! Le a lepellel a dohányipari lobbi és az állam rút összeesküvéséről! Úúúúúúúúúúúúááááááááááááááááááá-ssssssssssssssssssssssssssssssssbbbbbbrrrrrrrrrr! Hát igen, beégtem. Szasza, gyógyulj meg!

Csontsovány számok

2004. 03. 01. - Nagy Gergely netnaplója
Valami tévéfelvétel lehetett ez a Sabbath-tól - a Magyar Televízió(!) adta le, jó tíz éve - még a hatvanas évek végéről, amikor még messze nem ez az ördögös-poklos tréfa revüzenekar voltak, amivé később váltak. Négy faszi játszott, normálisan néztek ki, talán egyetemi közönség előtt léphettek fel, üldögélő, szolid fiatalok - mintha egy Godard filmből - és semmi díszlet, semmi teatralitás.

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Cabaret Medrano: Éjszakai járat

Szkéné Színház (BME épülete, Bp, XI., Műegyetem rkp. 3. II. emelet)
Kezdő dátum: 2008-03-16 20:00:00

Rőzse Presszó - Szilveszter

Gödör Klub (Bp. VII., Erzsébet tér)
Kezdő dátum: 2007-12-31 21:00:00

Szépírók Társasága Őszi Fesztiválja

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V., Károlyi M. u. 16.)
Kezdő dátum: 2007-10-27 11:00:00

ÚjNautilus-est

Vis Major Kávéház (Bp. V., Szent István krt. 2. Bejárat a Pozsonyi út felől)
Kezdő dátum: 2007-02-20 19:00:00

IRODALMI CENTRIFUGA

Centrál Kávéház (Bp. V., Károlyi M. u. 9.)
Kezdő dátum: 2007-01-18 19:00:00

Songwriters' klub

A Trafó Bár Tangó (Bp. IX., Liliom u. 41.)
Kezdő dátum: 2006-10-26 21:00:00

égi.test

P'Art Mozi (Szentendre, Duna korzó 18.)
Kezdő dátum: 2006-08-25 22:00:00

Somogyi Ferenc szobrai – Kiállításmegnyitó

Nyitott Műhely (Bp. XII., Ráth Gy. u. 4.)
Kezdő dátum: 2006-07-26 19:00:00

Eavesdropper & Visual Kitchen

Trafó (Bp, IX., Liliom u. 41.)
Kezdő dátum: 2006-02-24 21:30:00

Halász Péter: Jack Smith


Kezdő dátum: 2005-04-15 18:00:00
Bp, VI., Andrássy út 69-71.
További találatok