hirdetés

Keresési eredmény a(z) „vámos miklós” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Hír

Vámos Miklós nyerte a Prima Primissima-díjat

Az idei Prima-díjakat magyar irodalom kategóriában Ács Margit, Rónay László és Vámos Miklós nyerte még szeptemberben. Közülük került ki az irodalmi Prima Primissima. A díjat idén Vámos Miklós nyerte el, jelentették be a ma esti díjátadó gálán.

A meccs hőse

Vámos Miklós: Hapci és Puskás

A focista kiszállt a kocsiból, lompos léptekkel a kerítéshez jött, kézcsókom, kisnagysád, szevasz, drusza! – bedugta a tenyerét, kezet fogott vele. Öcsi majd' elájult az izgalomtól, hogy egy ilyen hírességgel parolázhat. Puskás szélesen mosolygott, akarsz honvédjelvényt? – A foci-EB apropóján indított, A meccs hőse sorozatunk egyik bevezető írását olvashatják, a drukkerek táborából Vámos Miklósét.

Könyvajánló

Vámos Miklós: bárnovellák + FAKCIÓK

Egy hajnalba nyúló veszekedés után a lány elrohant, ezzel a végszóval: Ilyen háborús viszonyokba minek szüljek egy ártatlan gyereket? Járkált a pirkadatban az utcákon, töprengett, melyik barátnőjéhez állíthatna be. A szüleinek semmiképp nem akarta az orrára kötni a történteket. −Vámos Miklós: bárnovellák + FAKCIÓK című könyvét ajánljuk.

Könyvajánló

Vámos Miklós: Ének évada

Senkit se bírtam itt rádumálni, hogy olvassák el a 100 évet, nem olvasnak, egyszerű emberek, persze én is egyszerű ember voltam világéletembe, csak ez az 1 könyv levett a lábamról... – Részletet ajánlunk Vámos Miklós Ének évada című könyvéből.

Ünnepi Könyvhét

Vámos Miklós: Húrok

A Vámos-sorozat következő kötetében a szerző két szenvedélyéről, a zenéről és a teniszezésről tesz vallomást. - Vámos Miklós Húrok című könyvéből ajánlunk egy részletet. 

Állati

Vámos Miklós: Szerezz egy kutyát

A négylábúak értékítéletében jobban bízom, mint embertársaiméban, tanúsíthatja ezt Rainer Maria Rilke (7 éves, vegyes, anyja golden retreiver, apja ismeretlen, csak az biztos, hogy sötét. Kutyanéger? Kutyacigány? – minden él vagy hátsó szándék nélkül használom e szavakat.) - Vámos Miklós a kutyákról, köztük Rilke nevű kutyájáról írt Állati! című nyári sorozatunkba.

Nyári Tárlat

Szobraim

Miért épp a bebalzsamozott halottakról jut eszembe oly szédítő erővel az élet megragadhatatlan gyönyörűsége? Nem tudom már. Még. - Vámos Miklós a Litera Nyári Tárlatán a világ művészetének legnagyobb alkotásai mellett a múmiákat kedveli a legjobban.

OTT JÁRTUNK

Példányszám-mutatványosok, kenyérsütögetők

A Könyvhét folyóirat februári száma bőven foglalkozik sikerkönyvekkel, könyvsikerekkel. A február 9-i lapbemutatón a legfrissebb számban megjelent, sikeres szerzőkkel és értékesítőkkel készített interjúkat fűzték tovább a PIM-ben, élőszóban. Kőrössi P. József Vass Virággal, Walitschek Csillával, Réz Andrással és Vámos Miklóssal beszélgetett. - Vass Norbert beszámolója.

Kritika

A japán flotta

Ezer éve Japánban már regényt írtak. Méghozzá ilyen vastagot. Elképzelem, milyen hangyaszorgalom kellett ahhoz, hogy a rengeteg ábrajelet papírra vethesse – pontosabban festhesse – a szerző. - Vámos Miklós írása Muraszaki udvarhölgy Gendzsi szerelmei c. regényéről.

Körkérdés 2010

Év végi körkérdés 2010/6.

Év végi körkérdésünkre ez alkalommal Krusovszky Dénes, Vámos Miklós és Géczi János válaszol, 2010 fontos irodalmi eseményeiről, jelentős kötet-, folyóirat- és internetes publikációkról.
További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Paragrafus és poézis

2007. augusztus 11. - Mészáros Sándor
Benézek régi törzshelyeimre, csak úgy reflexből, de már nem érzem ugyanazt, pedig tudhatnám, hogy gimnazista korunk emblematikus helyei nem saját jogon voltak olyanok, amilyenek, hanem amiatt, hogy mi ott együtt voltunk. Győri ismerőseim számára elpestiesedett és rátarti vagyok, budapesti ismerőseim pedig sosem tekintenek a bennszülött pesti klub tagjának.

Maradok őszinte hívük

2006. 04. 08. – Vámos Miklós
Két napja több tucatnyian kérdezték tőlem, szerintem ki nyert, ki szerzett több szavazatot szónoki képességeinek köszönhetően. Fogalmam sincs. Nem tartozom a bizonytalanok táborába. Biztosan tudom, hogy az adott pártok közül egyikre sem szavaznék. Már megint, immár ötödször fogok kontrába szavazni, ellen és nem -ért.

Saját hangja

2006. 04. 07. – Vámos Miklós
NET-naplót írni közepes mulatság. Mikor az ember a gép elé telepszik, úgy érzi, soha nem jön össze a háromezer szükséges karakter. Aztán, valamiképpen, mégis sorba rendeződnek a betűk és a mondatok, egyik a másiknak adja a kilincset. Ez ugyan képzavarnak hat, de pontos. Tekintsük hyppalage-nak.

Ha tud

2006. 04. 06. – Vámos Miklós
Amikor az USÁ-ban voltam, ott megvettem a Commodore-szettet újra, de közröhej tárgya lettem vele. Professzor kollégák és író barátok döbbenten nézték, hogy egy gyerekjátékot használok. Ki-kiröhögtek. Nem izgatott. A Yale egyetem tökéletesen fölszerelt számítógép-boltjában egyetlen olyan eszközt sem árultak, mely hibátlanul értett volna magyarul.

A neveket majd megváltoztatom

2006. 04. 05. – Vámos Miklós
Javíthatatlanul szűz vagyok – aszcendensileg. Akik sikítófrászt kapnak az asztrológiától, kérem, e bekezdést barátságosan ugorják át. Akik sikítófrászt kapnak tőlem en général, azoknak nincs instrukcióm. Anyway. (Az idegen szavakat a korrektúrában biztosan kihúznám. Vagy magyarítanám. – Naplót ne korrektúrázz.) Szóval.

Nem hasad tovább

2006. 04. 04. – Vámos Miklós
A Délibáb utcában nőttem föl, talán azért lettem ilyen. Mindenesetre másfél saroknyira a Fölvonulási tértől. Amelyen ’56-ig ott tipródott a szörnyűséges Sztálin-szobor. Attól nem féltem, a környékbeli srácok könyvolvasó bácsinak becézték. Jóval később tudtam meg, hogy a párttagkönyvét helyezte a kezébe a művész (?).

Bár tudnám

2006. 04. 03. – Vámos Miklós
A vízügyesek elmondották, ilyenkor a teendő az, hogy körbe kell keríteni homokzsákokkal a fakadó vizet, gyakorlatilag tehát megduzzasztani kisebb tóvá. Mert akkor az átjött vízmennyiségének a súlya visszanyomja a folyóból a gát alatti réseken át idenyomulni vágyó többi vizet, kábé a hajszálcsövesség elvén. 2002-ben az itt lakók egy része kivonult segíteni, én is. Élveztem.

Meg se próbálta

2006. április 2. - Vámos Miklós
Kérdés, hogy a NET-napló miként aránylik a sima naplóhoz. Olyan van nekem. Időtlen idők óta. A mostani nagy alakú, vastag, könyv vastagságú füzet. Minthogy még csak kétharmadáig telt meg, sejthető, szűkszavúan irkálok bele. Tollal.

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

"Mást mondani nem tudok"

"Lehet, hogy káprázik a szemed, de már Alexa röpköd odalenn." - Vámos Miklós olvas fel Utazások Erotikában - ki a franc az a Goethe? című regényéből a Képzett Társítások - Aegon-estek a Bárkában 10. alkalmán 2007. októberében.
"De akire haragszunk, azt örökre az életünk részévé tesszük. De semmi sem tart örökké."

Improvizáció zenében, írásban

Klasszikus zenészként dzsessz-zenével foglalkozni túl késő lenne már, állította Alföldi Róbert kérdéseire válaszolva Barcza Horvátj József. Az improvizációt korán kell elkezdeni, mert más hozzáállást igényel, mint a klasszikus zenéhez való hozzáállás - s így van ez az irodalomban is: improvizálni tudni kell, de szükséges a mögöttes munka is, állította Vámos Miklós a Képzett Társítások - Aegon-estek a Bárkában 10. alkalmán.

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Vámos Miklós: bárnovellák + Fakciók című könyvének bemutatója


Kezdő dátum: 2015-11-05 18:00:00
Vámos Miklóssal Lévai Balázs beszélget a bárnovellák + Fakciók című kötetről az Alexandra Pódiumon.

Könyvbemutató – Hasítás – huszonhat magyar író novellája a rockról

Gödör Klub (Bp. V. kerület, Erzsébet tér)
Kezdő dátum: 2008-10-15 18:00:00

TISZTA SZÍVRE SÁRKÁNYFŰ

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V., Károlyi M. u. 16.)
Kezdő dátum: 2007-05-07 17:00:00

NŐttön NŐ

A38 Hajó (Bp. XI., Petőfi híd budai hídfő)
Kezdő dátum: 2007-03-02 15:00:00

A Szépírók Társasága III. Őszi Irodalmi Fesztiválja

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V., Károlyi M. u. 16.)
Kezdő dátum: 2006-10-29 11:00:00

A Szépírók Társasága III. Őszi Irodalmi Fesztiválja

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V., Károlyi M. u. 16.)
Kezdő dátum: 2006-10-28 11:00:00

"Hogyan Legyünk Riportalanyok?"

Belvárosi Színház (Bp, VII., Károly körút 3/A.)
Kezdő dátum: 2006-10-20 19:00:00

Szellemvasút

Óbudai sziget
Kezdő dátum: 2006-08-12 14:00:00

Az összes nevem / Irodalmi Kávéház

Alexandra Könyvesház (Bp. V., Nyugati tér 7.)
Kezdő dátum: 2006-05-16 17:00:00

Mester és tanítvány

Művészetek Háza, Fülep Lajos terem (Pécs, Széchenyi tér 7-8.)
Kezdő dátum: 2006-03-02 18:00:00
További találatok