hirdetés

Keresési eredmény a(z) „vári györgy” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Előhívás

ELŐHÍVÁS – Egy fölösleges ember életéről

2016. február 10-én, szerdán este 7-től Hadas Miklós és Zeke Gyula Egy fölösleges ember élete – Beszélgetések Vázsonyi Vilmossal című könyvéről lesz szó az Előhívásban. Reményi József Tamás, Németh Gábor, Jánossy Lajos mellett Vári György helyébe új beszélgetőtárs lép: Sipos Balázs.

Litera Rádió

Litera Rádió – Előhívás a Fejtő-interjúkötetről

2016. január 13-án Földes Anita könyve, az Átéltem egy évszázadot – Utolsó interjúk Fejtő Ferenccel című kötet volt a Litera és a Nyitott Műhely Előhívás című sorozatában a téma. Reményi József Tamás, Németh Gábor, Jánossy Lajos és Vári György beszélgetése a Litera Rádióban.

Előhívás

ELŐHÍVÁS – A Fejtő Ferenccel készült interjúkötetről

2016. január 13-án, szerdán este 7-től Földes Anita könyve, az Átéltem egy évszázadot – Utolsó interjúk Fejtő Ferenccel a Litera és a Nyitott Műhely Előhívás című sorozatában a téma. Beszélgetőtársak: Reményi József Tamás, Németh Gábor, Jánossy Lajos és Vári György.

Előhívás Retró

ELŐHÍVÁS RETRÓ – Szabó Dezső és József Attila Babits ellen

Előhívás retró címen 2008 óta tartó Előhívás című sorozatunk első beszélgetéseiből válogatunk most induló, új sorozatunkban a Litera Rádióban. Másodikként a Szabó Dezső és József Attila Babits-"mészárlatairól" szóló beszélgetést hallgathatják meg, 2010-ből.

Előhívás retró

ELŐHÍVÁS RETRÓ – Tar Sándor művéről

Előhívás retró címen 2008 óta tartó Előhívás című sorozatunk első beszélgetéseiből válogatunk most induló, új sorozatunkban a Litera Rádióban. Elsőként Tar Sándor A 6714-es személy című művéről szóló beszélgetést hallgathatják meg, 2009-ből.

Litera Rádió

LITERA RÁDIÓ – Szentkuthy Miklósról az Előhívásban

2015. december 9-én, szerdán este 7-től a Litera és a Nyitott Műhely Előhívás című beszélgetéssorozatának ez évben utolsó estjén Reményi József Tamás, Németh Gábor, Jánossy Lajos és Vári György Szentkuthy Miklós Frivolitások és hitvallások című könyvéről beszélgetett a Nyitott Műhelyben. – A Litera Rádió felvételét hallgathatják.

Előhívás

ELŐHÍVÁS – Szentkuthy Miklós könyvéről

2015. december 9-én, szerdán este 7-től a Litera és a Nyitott Műhely Előhívás című beszélgetéssorozatának következő, ez évben utolsó estjén Reményi József Tamás, Németh Gábor, Jánossy Lajos és Vári György Szentkuthy Miklós Frivolitások és hitvallások című könyvéről beszélget a Nyitott Műhelyben.

Előhívás + Születésnap

BOKÁIG PEZSGŐBEN

2015. november 11-én, szerdán este 7-től Réz Pál és Parti Nagy Lajos beszélgetőkönyve, a Bokáig pezsgőben a Litera és a Nyitott Műhely Előhívás című sorozatában a téma. De nem ér véget itt az este, az Előhívás 60. jubileumát, a Litera 13. születésnapját üli meg a beszélgetés után. Mindenkit szeretettel várunk a Nyitott Műhelyben!

Litera Rádió

LITERA RÁDIÓ – Déry Tibor könyvéről az Előhívásban

A Litera és a Nyitott Műhely Előhívás sorozatának estjén, 2015. október 14-én, szerdán Déry Tibor: Ítélet nincs című könyvéről Reményi József Tamás, Németh Gábor és Jánossy Lajos beszélgetett. A beszélgetést teljes terjedelmében meghallgathatják a Litera Rádióban.

Előhívás

Naplók, memoárok – Kezdődik az Előhívás új szériája!

A Litera és a Nyitott Műhely Előhívás című sorozatának 2015-2016-os „szemeszterei” az önéletírás, a memoárirodalom, a vallomások könyveiről szólnak. Németh Gábor, Reményi József Tamás, Vári György és Jánossy Lajos 2015. október 14-én, szerdán este 7-től Déry Tibor Ítélet nincs című könyvéről beszélget elsőként a Nyitott Műhelyben.

További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Előhívás - Földes Anita: Átéltem egy évszázadot – Utolsó interjúk Fejtő Ferenccel


Kezdő dátum: 2016-01-13 19:00:00
Az Előhívás beszélgetőtársai, Reményi József Tamás, Németh Gábor, Jánossy Lajos és Vári György Földes Anita: Átéltem egy évszázadot – Utolsó interjúk Fejtő Ferenccel című könyvét tárgyalják.

Program

BOKÁIG A PEZSGŐBEN - Előhívás Réz Pál könyvéről és a Litera 13. születésnapja


Kezdő dátum: 2015-11-11 19:00:00
Réz Pál és Parti Nagy Lajos Bokáig pezsgőben című könyvéről beszélget Reményi József Tamás, Németh Gábor, Jánossy Lajos, Vári György. A beszélgetés után ünnepeljük a Litera 13. születésnapját!

Előhívás - Déry Tibor: Ítélet nincs című könyvéről


Kezdő dátum: 2015-10-14 19:00:00
Déry Tibor: Ítélet nincs című könyvéről beszélget Reményi József Tamás, Németh Gábor, Jánossy Lajos, Vári György.

Hölgyszonáta - könyvbemutató 

Alexandra Irodalmi Kávéház (Bp. VII. ker., Károly krt. 3/c.)
Kezdő dátum: 2008-09-04 17:00:00

Előhívás 2.: 1969 - Konrád György: A látogató

Nyitott Műhely (Bp, XII., Ráth György u. 4.)
Kezdő dátum: 2008-04-16 18:00:00

Egészrész

Alexandra Irodalmi Kávéház (Bp, VII., Károly krt. 3/c.)
Kezdő dátum: 2008-01-14 17:00:00

XV. JAK Tanulmányi Napok (október 5–6.)

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V., Károlyi M. u. 16.)
Kezdő dátum: 2007-10-05 09:00:00

JAK-tábor

Szigliget, Alkotóház
Kezdő dátum: 2007-08-28 16:00:00

JAK-tábor

Szigliget, Alkotóház
Kezdő dátum: 2007-08-29 10:00:00

Könyvbemutatók

Írók Boltja (Bp. VI., Andrássy út 45.)
Kezdő dátum: 2007-01-17 16:00:00
További találatok

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

LITERA TV

Most szólunk! - Vári György I.B. Singer családregényéről

"Singer egyszerre épít és rombol." - Most szólunk! sorozatunkban most Vári György mesél Isaac Bashevish Singer frissen, részben újrafordított nagy családregényéről, a Moszkát családról, amely tavaly jelent meg a Palatinus Kiadónál. - Videó.

Vári György: Nem rosszak a novella esélyei

A Beszélő novellakonferenciáján Vári Györgyöt kérdeztük a magyar kisepika történeti megítéléséről, aranykorairól, elfeledett nagyjairól és a jelen novellisztikájáról.

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Szolíd, megejtő, finom kis elragadtatások

2013. március 3. - Vári György

Aki egy teljes héten publikálja a naplóját napra-nap, az nem lehet más, mint a nyilvánosság szerelmese, de a nyilvánosság, az igazi, az nem ilyen léha dolog, mint az, amit most írok. - Vári György befejező netnaplója.

Netnapló

Az amfiteátrumig és tovább

Vári György - 2013. március 2.

Itt lakunk, erre akadt némi dolga mindőnknek a tavasszal, kijöttünk régi, kissé elhanyagolt ismerősünket, a Dunát meglátgatni, és most sorban adjuk egymásnak a kilincset. - Vári György naplója szombatról.

Netnapló

Lukács-uszoda, tanúk, Fried tanár úr, Vogelweide

Vári György - 2013. március 1.

Különösen szép a hajnal a Lukács uszoda medencére boruló fái között, a vízben háton úszva, úgy érzed, hogy Krúdy-hős vagy voltaképpen, de legalábbis kissé szecessziós figura átmenetileg a belépőd áráért. - Vári György naplója péntekről.

Takashi, alkalom

2013. február 28. - Vári György

Néha valami bizarr otthonosság fog el ilyenkor – leginkább ezekben a percekben értem, mi az. Véletlen. Jé, épp itt vagyok, éppen én. Nem parancs, nem sors, még csak nem is szándék. Alkalom. - Vári György Netnaplója csütörtökről.

A Római-part

2013. február 27. - Vári György

A Római viszont személyes táj, a gesztenyefák a sétányon nem változtak annyit, mint én, 8 éves korom óta, azonosabbak magukkal, valahogy autentikusabbak. Igaz, nem is rohangálnak annyit, ami azt illeti, lehet, hogy ezek a dolgok összefüggenek. - Vári György Netnaplója szerdáról.

Ők az egyetem

2013. február 26. - Vári György

Ezek a rendbontók ugyanis, akik némelyek szerint nem eléggé érettek ahhoz, hogy értelmiségivé legyenek, akik akadályozzák a tanítás rendes menetét, a világ legszelídebb, legkevésbé radikális lázadói: a tanáraikat akarják, a stúdiumaikat akarják, Juhász Gyulát akarják, Eliotot meg a dualizmus társadalomtörténetét. Milyen durván felforgató szándékok ezek, édes Istenem! - Vári György Netnaplója.

Játszom a gyerekemmel

2013. február 25. - Vári György

Mint nagy kalap, borult reám a kék ég, talpam alatt fütyült a szél. Ennek vége. Most nagyjából mindig ugyanazt a dolgot csinálom, anyagot gyűjtök, törvényt meg közbeszerzési kiírást olvasgatok, egész nap lótok-futok, robotolok, apa lettem, családfő, polgár. - Ezen a héten Vári György írja a Netnaplót.