hirdetés

Keresési eredmény a(z) „vass norbert” címkére

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló extra - Alig múlt éjfél

2014. január 5. - KULTer.hu

Akkor harcoljunk! Mint valami desszantos Hacki Tamás, a függöny mögé settenkedek, s füttyögni kezdek. A madár zavartan nyújtogatja nyakát, megpróbálkozik egy oldschool kapucsengetéssel, de erőtlen... - A szerkesztőség válogatásában felelevenítjük 2013-as legkedvesebb netnaplóinkat. Mára KULTer.hu műhelynaplójából Vass Norbert július 30-ai naplóját ajánljuk.

Netnapló

Alig múlt éjfél

KULTer.hu - 2013. július 30.

Akkor harcoljunk! Mint valami desszantos Hacki Tamás, a függöny mögé settenkedek, s füttyögni kezdek. A madár zavartan nyújtogatja nyakát, megpróbálkozik egy oldschool kapucsengetéssel, de erőtlen, karcos, disszonáns füttyentéseimből érzi ő is, az már lejárt lemez. - A KULTer.hu műhelynaplóját keddről Vass Norbert írta.


Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Képmegnyitás 2018

Vass Norbert: Meteoritok, üveggolyók

J. egy vérző cethalat, vagy talán egy makettrepülőt lát a mélybe zuhanni. Chagall alvadt zöldjei színezik a vizet, és az ő füstörvényei forognak fölötte. Fenyegetőn. A menyasszony és az ifjú persze nem a város fölött lebeg, visszatartott lélegzettel térdelnek ehelyett, a tenger fenekén. – Horváth Éva Mónika festményeihez Vass Norbert írt.

Képmegnyitás

Képmegnyitás – Horváth Éva Mónika képeihez

2018. december 10-én, hétfőn 20 órától hét szerző „nyitja meg" ez alkalomra írt történetével Horváth Éva Mónika kiállítását a Nyitott Műhelyben. Az idei képmegnyitók: Abody Rita, Berta Ádám, Legát Tibor, Nagy Márta Júlia, Takács Ferenc és Vass Norbert.

Körkérdés 2017

Év végi körkérdés 2017 – Vass Norbert válaszol

Az év irodalmi rendezvénye számomra januárban, a Kisinóci turistaházban (Mellékszál, hogy az ott kínált babgulyás világszínonalú!) rendezett két napos szimpózium volt, amelynek keretében Győrffy Ákos A hegyi füzet című könyvét ültük körbe. Olyan volt ez a hétvége, mint valami börzsönyi John Malkovich menet. - Év végi körkérdésünkre Vass Norbert válaszolt.

Interjú

Pálinka, Stex, katolikus bűntudat

Cohen és Bulgakov, Kolozsvár és a furdaló lelkiismeret. Baricz Gergő és Szálinger Balázs egy könyv készítése közben lettek barátok. Kalciumtablettákról és színpadi jelenlétről, tehetségkutatásról és a költőkben szunnyadó kényelmes rocksztárokról Vass Norbert kérdezte őket.

Kritika

Hangtompítóként használt irodalom

A fojtogató bezártság egyre abszurdabb menekülési módokat szült. Néhányan magas épületekről vetették le magukat, hogy – ha szilánkosra tört csontokkal is – lehetőleg egy külföldi követség gyepén landoljanak. Mások úszva, netán barkácsolt tutajjal, helikopterrel kísérelték meg elhagyni a kubai partokat. Arenas szövege hűen követi a sziget zsugorodását. – Vass Norbert kritikája Reinaldo Arenas Mielőtt leszáll az éj című regényéről.

Litera Rádió

LITERA RÁDIÓ – Nincstelenek az Impulzusban

2015. január 28-án, az ImPulzus című beszélgetéssorozatban, amely egy egész évadot szentelt Borbély Szilárd életművének, a Színművészeti Egyetem osztályának Nincstelenek-adaptációjából hangzottak el részletek, majd az előadás után beszélgetés következett Balajthy Ágnes, Papp Máté, Szűcs Teri és Vass Norbert részvételével. 

LITERA RÁDIÓ

Litera Rádió: Impulzus-est Borbély Szilárdról

A JAK legutóbbi Impulzus-estjén Borbély Szilárd Berlin & Hamlet című kötetéről beszélgetett Balajthy Ágnes, Papp Máté, Szűcs Teri és Vass Norbert. Az est hangfelvételét most meghallgathatják a Litera Rádióban.

kritika

Félelem, ami a lelkekben áttelelt

A balkáni karcerből a szabad világba kerülő egykori rab magával vitte a félszet is. A szüntelen majrét, hogy kerül majd egy őrült, aki kinyiffantja a macskát, újra meg újra. S aki eleve szabadnak született, ugyanazt a dorombolást másként hallja ezért. - Vass Norbert kritkája Norman Manea Odú című regényéről.

kritika

Szekus szürreál

A regényben újrakreált valóság tehát az irracionalitásból, a mítoszok vidékéről nyer nála legitimitást. Ha Vian népmeséket gyűjtött volna Bukovinában, alighanem ilyesféléket jegyez le.  - Vass Norbert kritikája Daniel Bănulescu Csókolom a segged, Szeretett Vezérünk! című regényéről.

kritika

Messze jutni könnyű

A térkép azoknak való, akik nem tudják az irányt – hangzik el többször is Vida Gábor könyvének lapjain. A regény az időt igyekszik tájolni. Olyan éveket idéz meg, amelyek során a tér jóformán tartalmatlan jelölő csak, a kartográf pedig hiábavaló holmi. - Vass Norbert kritikája Vida Gábor Ahol az ő lelke című regényéről.

További találatok