hirdetés

Keresési eredmény a(z) „visy beatrix” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Interjú

Visy Beatrix – Halász Rita: A sok pho-levesnek köszönhetően

A Lakásszemináriumon "életbevágó témákat" dolgoznak fel az irodalom és a képzőművészet felől. A Lakásszeminárium vezetőivel, Halász Ritával és Visy Beatrixszel beszélgettünk.

Helyszíni szemle

Nyomozás

2018. december 7-én a Mészöly Miklós Egyesület második alkalommal rendezte meg egész napos Mészöly-konferenciáját Mészöly-interpretációk. Szöveg, kép, nyelv, film címmel a Petőfi Irodalmi Múzeumban. – Ott jártunk.

Körkérdés 2018

Év végi körkérdés 2018 – Visy Beatrix válaszol

Kiszolgáltatottak és elveszettek vagyunk. Lehetetlen rekonstruálni, visszaszerezni a néhány tudat és emlékezet nélküli napot, ezek kivesznek az időből. – Év végi körkérdésünkre Visy Beatrix válaszolt.

Hír

JAK-tábor 2018 – program és jelentkezés!

A József Attila Kör idén 30. alkalommal rendezi meg hagyományos irodalmi-művészeti táborát 2018. augusztus 29. és szeptember 1. között Szigligeten. Itt a részletes program!

KÖNYVAJÁNLÓ

Visy Beatrix: Madártávlat és halszemoptika (részlet)

Kritikusunk szívesen vállalja a legelső publikációk megmérésének kockázatát, hogy kiterjeszti érdeklődését a Magyarországon kívüli magyar irodalomra is, s erősen foglalkoztatják a női szerzők művei. – Visy Beatrix Madártávlat és halszemoptika című Műút-könyvét egy Ladik Katalinról szóló írással ajánljuk.

Ott jártunk

Arany-láz, avagy a 24 karátos kötet

Legyen az humoros, tragikus, ironikus vagy emelkedett – a kötet minden darabja Aranyat ér. – A 24 karát című kötet bemutatóján jártunk, ahol hagyomány, kánonképződés és természetesen az Arany János-emlékév volt a téma.

Ott jártunk

Más hangok, más közeg

A PIM Újraolvasva sorozatának témája a nagy hatású irodalomtörténész, esztéta és tanár, Balassa Péter életműve volt. Margócsy István, Márton László, Visy Beatrix, Nemes Z. Márió és Bazsányi Sándor beszélgetett. Mészáros Gábor beszámolója.

Körkérdés 2016

Év végi körkérdés – Visy Beatrix válaszol

Nem lehetett mást ebben az évben, mint búcsúzni. Visszanézni, emlékezni, felidézni vagy újra elővenni. És jó, amikor van kivel visszanézni, van kit kérdezni, ilyen volt a nagy Nádas-interjú a harminc éve megjelent Emlékiratok könyve apropóján... – Év végi körkérdésünkre Visy Beatrix válaszolt.

Díj

Visy Beatrix Erdődy Edit-díjas

A 2015. évi díjazott a Szavakkal körbe című könyvéért: Visy Beatrix.

Kritika

Egyenesen körbe

A kályha azonban, bizonyos értelemben, Lengyel Péter maradt. A Lengyel-prózát mozgásban tartó alaphelyzet – a megfelelő áttételekkel – elmondható Visy Beatrix értekezői alaphelyzetéről is. - Bazsányi Sándor könyvbemutató írása Visy Beatrix Szavakkal körbe című kötetéről.

További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

ÉS-KVARTETT - Oravecz Imre: Távozó fa


Kezdő dátum: 2016-02-24 17:00:00
Károlyi Csaba beszélgetőtársaival, Bazsányi Sándorral, Kálmán C. Györggyel és Visy Beatrix-szal Oravecz Imre Távozó fa című kötetéről beszélget.

ÉS-Kvartett - Schein Gábor: Svéd


Kezdő dátum: 2015-11-25 17:00:00
Károlyi Csaba, Bazsányi Sándor, Kálmán C. György és Visy Beatrix beszélgetnek Schein Gábor: Svéd című regényéről.