hirdetés

Keresési eredmény a(z) „závada péter” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Interjú

Závada Péter: A világ az elme teljesítménye

A fantázia, ad abszurdum a meseszerűség lép itt életbe, a világtól egy teljesen független vagy arra csak nyomokban utaló viszonyrendszert hoz létre a szöveg. Egy olyan teret, ahol a fizikai szabályok nem érvényesülnek – Roncs szélárnyékban című kötetével nemrég nyerte el a Horváth Péter Irodalmi Ösztöndíjat. Závada Péterrel Nagy Gabriella beszélgetett.

Laudáció

A hagyomány mint repertoár

A Roncs szélárnyékban (2017) című, a személyesség felől mindinkább a személytelen beszédmód felé elmozduló, a beszélő tudatában megképződő élményekre koncentráló, a tárgyias líra hagyományába illeszkedő, ugyanakkor egy korszerűen érvényes, kortárs nyelven megszólaló verseskötet egyedi, hasonlíthatatlan, érett lírai világot tár elénk... – A Horváth Péter-ösztöndíjas Závada Pétert Keresztury Tibor méltatja.

Horváth Péter-ösztöndíj

Závada Péter lett a Horváth Péter Irodalmi Ösztöndíj idei győztese

Závada Péter költő lett az ötödik alkalommal átadott Horváth Péter Irodalmi Ösztöndíj idei győztese. Az alapító jelenlétében zajló díjátadón Keresztury Tibor, a kuratórium elnöke méltatja ezekben a percekben a díjazott munkásságát.

Hír

Megvan a Horváth Péter Irodalmi Ösztöndíj idei három jelöltje

Czinki Ferenc, Potozky László és Závada Péter lett a Horváth Péter Irodalmi Ösztöndíj idei három jelöltje. A kortárs magyar irodalom fiatal alkotóit támogató díjat 2017-ben ötödször adják át, ez alkalommal november 30-án, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

ott jártunk

Újoncból kortárs költő – Závada Péter

2003-ban a rapzene-hallgatók körében Újonc néven vált ismertté, a 2010-es években pedig a slam poetry és a kortárs költészet meghatározó alakjává nőtte ki magát. Ma főleg költőként és színdarabok előadásszöveg-írójaként tevékenykedik. Závada Péterrel a Literárium előadássorozatában Jánossy Lajos beszélgetett. – Ott jártunk.

Fehérvári Irodalmi Napok

Fehérvári Irodalmi Napok 2017

2017. szeptember 26. és október 1. között újra megrendezésre kerül a Fehérvári Irodalmi Napok (FIN).  A hatnapos fesztiválon 11 helyszínen 14 program közül válogathatnak az érdeklődők. A FIN vendége lesz többek között Bereményi Géza, Závada Péter, Háy János, és a Tünet együttes, de bemutatkoznak a Szívlapát ifjúsági antológia szerzői is, megrendezésre kerül a fehérvári slam poetry verseny, valamint az irodalmi események mellett helyet kapnak színházi előadások is.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Őszi könyvújdonságok, amelyeket nagyon várunk

A nyár és a vakáció elmúltával nemcsak az iskolások számára kezdődik új időszak, hanem a könyvkiadók is számos új megjelenéssel készülnek. Összeállításunkban az ősszel megjelenő kötetekből szemezgettünk.

Ott jártunk

Másodlat az irodalomban és a képzőművészetben

A másodlat olyan másodpéldányt jelöl, amely bár nem azonos az eredetivel, vagyis voltaképp másolat, mégsem másodrendű, hanem az eredetivel egyenrangúként működik, azonosan hitelesített példány. – A Másodlat című kiállítás kapcsán Zsikla Mónika és Nagy Gabriella beszélgetett az alkotókkal. – Ott jártunk.

Program

MÁSODLAT — Irodalom

2017. június 29-én, csütörtökön 17 órakor a Budapest Galéria Másodlat című kiállításában másolás, reprodukció, utánzat kérdéseiről a kiállító művészekkel, valamint Péterfy Gergellyel és Závada Péterrel Zsikla Mónika és Nagy Gabriella beszélget.

Ott jártunk

Mit is értünk biomechanikán?

Május 10-én mutatták be a Prae irodalmi és kultúratudományos folyóirat legutóbbi számait a Kelet Kávézóban. A háromrészes program szereplői között találhattuk Fenyvesi Orsolyát, Závada Pétert, Bartók Imrét, Nemes Z. Máriót és Szvoren Edinát is. Az estet L. Varga Péter vezette. – Ott jártunk.

További találatok

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

LiteraTV

Az Írómoziban: Závada Péter

Az Írómozi legutóbbi eseményén Závada Péter választását, Luis Buñuel A burzsoázia diszkrét bája című filmjét láthatta a közönség. A vetítés után Nagy Márta Júlia beszélgetett vendégünkkel. - LiteraTV.

LiteraTV

TEST-slam - Pion, Simon, Závada Tatán

2013. június 20-án, a Litera TestFeszt című irodalmi táborában Pion István, Simon Márton és Závada Péter slammelt TEST-slam címmel. A tatai eseményről Valuska Gábor készített felvételt. - LiteraTV.


Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Valami súlyos termés. A Jelenkor Kiadó zenés költészet napi estje


Kezdő dátum: 2016-04-08 19:00:00
Tolnai Ottó, Térey János, Závada Péter, Szabó Márton István, Seamus Heaney és Petr Hruska versei

Závada Péter: Mész - Könyvbemutató


Kezdő dátum: 2015-12-17 20:00:00
Závada Péter új kötetét Fehér Boglárka mutatja be Sopronban

Horváth Péter Ösztöndíj 2015 díjátadó ünnepség


Kezdő dátum: 2015-11-12 19:00:00
November 12-én adják át a 2015-ös a Horváth Péter ösztöndíjat. A jelöltek Áfra János, Papp-Zakor Ilka és Závada Péter. Közreműködik: Víg Mihály.

Závada Péter: Mész című verseskötetének bemutatója


Kezdő dátum: 2015-09-17 19:00:00
Závada Péter: Mész című verseskötetének bemutatója. Závada Péter új verseiből olvas fel, beszélgetőtárs: Balajthy Ágnes és Lapis József kritikus, irodalomtörténész, szerkesztő.